- 27 Haziran 2013
- 972
- 4.168
- 313
- 38
İşte bizim yetiştirdiklerimizi o kesim bozuyor, doğrularını sorgulatıyor çocuklara. Ne güzel çocuğunuz size anlatmış, sessiz kalırsanız diğer şiddetleri anlatmayacak belkide.Bu toplumun bazı temellerini bizim yetiştirdiğimiz bireyler değiştirebilir ama baksanıza bir gıdım öteye gidememişiz. Hala şiddeti savunan bir kesim çıkıyor.
yooo, benim ailem hiç de öyle değildi. 32 yaşındayım, eğitim öğretim hayatım boyunca sadece bir kere vurdu bir öğretmenim bana 2. sınıftaydım, hala aklıma geldikçe bela okuyorum kendisine. çocuklarını döven anne babalar var diye de öğretmenin uyguladığı şiddet yanlış olmaktan çıkmıyor, sapla samanı karıştırmayın bence.Şiddete fazlasıyla karşıyım ama kulak çekmenin abartılacak bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Kulak çekdi diye bimere şikayet et diyenler falan olmuş. Benim çocuğuma vurulmadığı müddetçe öğretmeni kulağını çekse eline sağlık, haketmiştir derim. Bizim ailelerimizde öyle derdi. Ama biz en ufak şeyi abartan insanlara döndük. Medya sağolsun çocuk döven öğretmenleri göstere göstere öğretmenden nefret ettirip kıl kaptırmayı başardı. Neredeyse “öğretmen çocuğuma dik dik baktı sinir krizi geçiriyorum” seviyesine ulaşmak üzereyiz. Sınıfta 30 öğrenciyle uğraşırken kulak çekti diye öğretmene kızıyorsanız evde 1-2 çocuğa dayanamayıp döven anne babaları ne yapmalı ? Bende onlardan şikayetçiyim.
Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Asla savunmam şiddeti. Ki o yaş grubu evet çok küçük ve kıpır kıpır oluyor. Doğrudur çocuklar 40 dk boyunca sessiz duramaz. Ama inanın bazen o kadar çok konuşuyorlar ki başım donmeye başlıyor. Siz öğretmenle görüşün . Ne olursa olsun yaptığının kabul edilemez olduğunu söyleyin . Tekrarı halinde müdüre değil direkt il milli eğitime durumu bildirin .Hocam emin olun çocuğuma ilk söylediğim bir daha derste konuşma oldu. Ben de farkındayım işin çok zor olduğunun ama 8 yaşında 30 çocuğun 40 dk sessiz oturması mümkün müdür?
Sessiz durmazlarsa çözümü kulak çekmek midir? Asla öğretmenini kötülemedim kötülemem de.
Şu anda konumuz eğitimci sıfatını taşıyan birinin küçük bir çocuğu şiddet yoluyla derste susturmaya çalışması...Şiddete fazlasıyla karşıyım ama kulak çekmenin abartılacak bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Kulak çekdi diye bimere şikayet et diyenler falan olmuş. Benim çocuğuma vurulmadığı müddetçe öğretmeni kulağını çekse eline sağlık, haketmiştir derim. Bizim ailelerimizde öyle derdi. Ama biz en ufak şeyi abartan insanlara döndük. Medya sağolsun çocuk döven öğretmenleri göstere göstere öğretmenden nefret ettirip kıl kaptırmayı başardı. Neredeyse “öğretmen çocuğuma dik dik baktı sinir krizi geçiriyorum” seviyesine ulaşmak üzereyiz. Sınıfta 30 öğrenciyle uğraşırken kulak çekti diye öğretmene kızıyorsanız evde 1-2 çocuğa dayanamayıp döven anne babaları ne yapmalı ? Bende onlardan şikayetçiyim.
Bence biz hep bu "bizim zamanımızda" kafası yüzünden bir adım ileri gidemiyoruz.Şiddete fazlasıyla karşıyım ama kulak çekmenin abartılacak bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Kulak çekdi diye bimere şikayet et diyenler falan olmuş. Benim çocuğuma vurulmadığı müddetçe öğretmeni kulağını çekse eline sağlık, haketmiştir derim. Bizim ailelerimizde öyle derdi. Ama biz en ufak şeyi abartan insanlara döndük. Medya sağolsun çocuk döven öğretmenleri göstere göstere öğretmenden nefret ettirip kıl kaptırmayı başardı. Neredeyse “öğretmen çocuğuma dik dik baktı sinir krizi geçiriyorum” seviyesine ulaşmak üzereyiz. Sınıfta 30 öğrenciyle uğraşırken kulak çekti diye öğretmene kızıyorsanız evde 1-2 çocuğa dayanamayıp döven anne babaları ne yapmalı ? Bende onlardan şikayetçiyim.
Yazık ki siz öğretmensiniz.Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Bi defolun gidin...2.sinif cocuguna siddet mi!! Bende ogretmenim sizi kiniyorumŞimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Şimdi bu mantığa göre müdür öğretmenin kulağını çekecek ki öğretmen çocuklara fiziki müdahalede bulunmaması gerektiğini öğrensinBurada kadına uygulanan şiddete tepki gösterenler konu çocuk olunca "konuşmamayı öğrenir"diyor.
Hakkat bu kk çok değişik biyer !
Baltaya sap olmak ne demek ya, illa dayak mı yemek gerekiyor Baltaya sap olmak içinŞimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
bunu yapan öğretmenle konuşun bu konuyu...Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.
Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.
Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.
Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.
Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?
Ciddi misiniz acaba?Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Aslında bu tepkiyi bekliyordum birilerinden ama bir öğretmenden değil.Yazık ki siz öğretmensiniz.
yooo, benim ailem hiç de öyle değildi. 32 yaşındayım, eğitim öğretim hayatım boyunca sadece bir kere vurdu bir öğretmenim bana 2. sınıftaydım, hala aklıma geldikçe bela okuyorum kendisine. çocuklarını döven anne babalar var diye de öğretmenin uyguladığı şiddet yanlış olmaktan çıkmıyor, sapla samanı karıştırmayın bence.
Şu anda konumuz eğitimci sıfatını taşıyan birinin küçük bir çocuğu şiddet yoluyla derste susturmaya çalışması...
Evde anne babalar çocuklarını elbette dövmesin ve dövmemeli ama bu durum öğretmen şiddetine gerekçe oluşturamaz.
İki durum birbirinden tamamen ayrı, sapla samanı birbirine karıştırmaya gerek yok.
Bence biz hep bu "bizim zamanımızda" kafası yüzünden bir adım ileri gidemiyoruz.
Bir adam karısının kulağını ve favorilerini çekse tepkiniz yine aynı olur mu? Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz. Ancak fiziksel ve psikolojik diye ayrılır.
değil tabiki ama göz korkutmak için yaşmıştır belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?