2. Haftadan Şiddet

Taşımalı çocuklar var mesela. Yemekler bazen güzel gelmeyince yemiyor çocuk akşama kadar aç. Biz bişeyler veriyoruz. Daha ailelerin bir kere beslenme koyduğunu görmedim. Allah ailenin de hayırlısını versin öğretmenin de deyim en iyisi

Ya benim ödevimi evde unuttuğum için yediğim tokat. 33 yaşına geldim hala aklımda. Hiç sevgiyle hatırlamadım ilkokul öğretmenimi. Kırmasınlar çocukların gururlarını..

Yaşayan bilir işte..
Bir defa yanyana oturan 2 çocuk kaç dakikalık ders boyunca mutlaka konuşur. İnsan denen varlık sosyaldir. Taş olsa çatlar. Dikkat denen şey maksimum 20 dakikadır.
Bazı şeyler tolere edilebilir. Sözlü olarak uyarabilir. Yine yaparsa ceza verir..
Tek ayak üstünde beklediğim de oldu. İnanın dayak kadar koymuyor çocuğa. Hatta karşılıklı gülüyorduk..

Oğlum 2 yaşında net cümle kuramıyor. Ağzının içine bakıyoruz konuşsun diye. Diğer taraftan sırf unvanı öğretmen diye yobazın biri çıkacak, derste yanındaki ile konuştu diye şiddet gösterecek. Yok öyle bir dünya..

Şiddet sevdalısı olmakla çocuk sayısının ne alakası var? Basbaya kendini kandırmaktır bu..

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
şiddeti savundugunuza inanamiyorum.
abimin ilkokul öğretmeni şiddet uygular ve öğrencileri tembel çalışkan diye gruplarmış, annemlere korkudan soyleyememis. abim hep özgüvensiz, ben küçük yaşta yaşadığı bu trajediye bağlıyorum.
konu sahibinin yazdığı gibi ceza verilebilir, şiddet bir ceza değildir, çocuğa şiddet insanlık dışı bir olay

KK da adettendir...bir yoruma bir kisi tepki gösterince, diğerleri de aynisını yapar...
Konuyu farkli yone cekmeyin lutfen. Siddeti savunan bir sey yazmadim dediniz ben de yazdiginizi soyledim. Durum cok komplike degil yani :)

Bitap bir sekilde dersten yeni cikmis bir ogretmen olarak diyorum ki, Susmayan, durmayan cocuklara ders anlatmak tam bir eziyet. Tum günüm susun, dinleyin demek le geciyor. Fakat dayak mi asla!!! Bu ogretmeni gerekli yerlere sikayet edin. Eline hakim olsun.

Burdaki öğretmen düşmanı gaz verici yorumlara da pek kulak asmayın derim.Serinkanlılıkla çözün bu işi bence.İdarye gidecekseniz kendinizi güzellikle ifade edin.Öğretmenin yaptığı kabul edilemez , haklısınız ama öfkeyle hareket etmeyin.

Toplantıda konuşuldu bunlar ama genel kanı beslenme listesi istemedikleri yönündeydi. Ben de yapmadım ama paketli gıda hala yasak. Bizim muhit daha çok okuma yazma bilmeyen, zar zor ilkokulu bitirmiş, ekonomik durumu yerlerde olan kesim. Çocuğun beslenmesini pek düşünmüyorlar, okula geliyor gidiyor onlara yetiyor işte.

Siddetin her turlusune sonuna kadar karsiyim keza benim de bir cocugum var ve egitimciyim ama bu durum sizdeki cirkin uslubu( hele de bir ogretmene yapilan) hakli cikarmaz
Ogretmen de bir insan ettin kemikten yuzlerce cocukla ugrasiyoruz emin olun bazen annesinden daha cok dusundugumuz bile oluyor
o ogretmen o cocuga vurduysa cirkin bir hareket sizin de bir ogretmene yonelen uslubunuz bir o kadar cirkin

Lise de öğretmenim. Ayni zamanda da hukukcuyum. İlk haftadan biraz disimizi gösteririz ki öğrenci ilk haftadan bilsin karşısındakinin öğretmen olduğunu. Ama bu hakaret, asagilama, kucumseme, hele de asla ama asla fiziki müdahale olmamalı. Çocuk eğitimiyle uğraşıyoruz sonucta, tek mesele dersi iyi anlatmak yada öğretmek değil asil is iyi insan yetiştirmek, iyi örnek olmak.
Elinizden gelen imkanları mutlaka kullanın. Sınıf öğretmeniyle de, branş öğretmeniyle de üslubunca konusun. Gerekirse mudur, ilce milli eğitim mudurluguyle görüşüp durumu anlatın.
Geçmiş olsun

Elinizde durumu anlatan ve Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılmış bir dilekçeyle okul idaresine gidip durumu bildirin. Ilçeden önce onlarla görüşmek istediğinizi belirtin ki tutumunuzun yıkıcı olmadığını anlasınlar. Tavırlarına ya da çözüm önerilerine göre gerekirse ilçeye de şikayette bulunun.

Ne demek favori çekmek, kulak çekmek? Kendisi sınıf yönetiminden cidden bihaber herhalde. Yorumlar da ilginç. Bunun çok çocukla uğraşmakla filan da ilgisi yok. Günde en az 80 çocukla ders yapıyorum ve hiçbirine şiddet uygulama gibi bir hakka sahip değilim. Olmamalıyım da. Göz korkutmakla sınıf yönetimi mi olur?

Haklısınız.
Aile görevini yapma,öğretmene çok pay düşmeyecek aslında.
Ama gelip velilere anlatmak mesele.

Ben de bir öğretmenim ve şunu söylüyorum ki öğretmenlerin bir çoğunda merhamet ve empati duygusu sıfır.Hatta bazı meslektaşlarım beni "fazla hassas" olmakla eleştirirler hep.8 yaşında çocuğa insan bakmaya kıyamaz , bazen boş dersimde oturur beden eğitimi dersindeki öğrencilerimi izlerim , hepsi ayrı birer dünya en çalışkanından en haylazına hepsi birer melek.Nasıl el kalkar , nasıl surat asılır aklım almaz o çocuklara.En mutsuz olduğum günlerde derse girip ders sonunda sınıftan gülerek çıktığımı bilirim.Enerjileriyle beni iyileştirmiştir öğrencilerim çoğu zaman.Çocuklara kalkan ellere tahammülüm yok bu yüzden.Allah herkesin çocuğunu iyi öğretmenlerle karşılaştırsın.

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm kardeşinize. Malesef ülkemizde sık yaşanan bir durum. Bir de nasıl bir vicdan o çocuğu bir ders boyunca önce dövüp sonra ağlatarak orada bekletmek.

Bilinçli veli az diyorsunuz yani,tabiki sizde haklısınız.
Onlar böyle görüp böyle yetişmişler çocuklarını da böyle yetiştiriyorlar.
Umarım daha iyi bir okula atanırsınız.

Bence şu an tarafsız olamıyorsunuz. Hala “ama öğretmen” kafasındasınız. Evet öğretmen ve evet sizin de dediğiniz gibi etten kemikten bir insan. Öğretmenlik bana kalırsa hakkı verilerek yapıldığı takdirde kutsal bir meslektir ve ancak bu takdirde bu mesleği icra eden insana ekstra bir saygı duyulur. Ufacık çocuğun canını acıtacak ve arkadaşları önünde rencide edip utandıracak bir insan (bakın öğretmen demiyorum çünkü bu durumda mesleği çok da bir şey ifade etmiyor, hatta hiçbir şey ifade etmiyor) için eşek gibi özür dilemek tabiri bana kalırsa hiiiç çirkin değil. Bunu sokaktan geçen bi insan o yaştaki çocuğa yapsa ailesi gider şikayetçi olur adam hapis cezası alır. Bu çocuğa bir yıl ingilizce öğretecek diye mi hoşgörüp öğretmenliğin kutsallığı arkasına saklıyoruz bu adamı? Madem 2. Sınıfın ilk 2 haftasında konuşan çocuklara sabredemeyecek karakterde bir kimseydi, öğretmen olmasaydı. Gerçekten bu veliyi en ufak derecede alakadar eden bir durum değil. Şu an bu adamın gıyabında değil de önünde konuşuyor olsaydık eşek gibi özür dile demekten daha çok zevk duyardım ama malesef tanışmıyoruz işte kendisiyle

Kızım 3 sınıfa gidiyor ve ingilizce ögretmenleri degişmiş.. Kızım ingilizce ögretmeni bagırdı dedi bende tabiki nedenini sordum.. Cocuklar cirit atarıyormuş o yüzden noluyor burda diye sesini yukseltmiş.. Cumarteside veli toplantısı vardı, veliler hemen söylendiler.. Daha yumuşak davrana bilirdi filan diye.. Ses yukseltme kulak cekmekten hafif kaldıgı halde veliler tepkisini gösterdiler..

Siz evde tek cocukla uğraşıyorsunuz. Sınıfta 40 çocuk. Bence alaniniz olmayan bir alanda çok yüksekten konusuyorsunuz.
Ogretmenle gidilip konusulabilir tabi.. o ayrı. Belki de arka arkaya uyarilara ragmen susmadi oğlunuz. Bilmiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…