Taşımalı çocuklar var mesela. Yemekler bazen güzel gelmeyince yemiyor çocuk akşama kadar aç. Biz bişeyler veriyoruz. Daha ailelerin bir kere beslenme koyduğunu görmedim. Allah ailenin de hayırlısını versin öğretmenin de deyim en iyisiOha diyorum.
Eğer bu duruma düşüp her hafta yemek yapmak istemiyorsa çocuğunu uyarması gerek ya da çocuğunda yemekte yardımını alması gerek ki çocukta anlasın bunun bir ceza olduğunu.
Keşke her aile kendi eğitimini kendisi verse de öğretmenlerimiz şiddete başvurmak zorunda kalmasa.
Ya benim ödevimi evde unuttuğum için yediğim tokat. 33 yaşına geldim hala aklımda. Hiç sevgiyle hatırlamadım ilkokul öğretmenimi. Kırmasınlar çocukların gururlarını..
şiddeti savundugunuza inanamiyorum.Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Konuyu farkli yone cekmeyin lutfen. Siddeti savunan bir sey yazmadim dediniz ben de yazdiginizi soyledim. Durum cok komplike degil yani :)KK da adettendir...bir yoruma bir kisi tepki gösterince, diğerleri de aynisını yapar...
Toplantıda konuşuldu bunlar ama genel kanı beslenme listesi istemedikleri yönündeydi. Ben de yapmadım ama paketli gıda hala yasak. Bizim muhit daha çok okuma yazma bilmeyen, zar zor ilkokulu bitirmiş, ekonomik durumu yerlerde olan kesim. Çocuğun beslenmesini pek düşünmüyorlar, okula geliyor gidiyor onlara yetiyor işte.Ahahahyerseniz tabiki
Aslında annem hep poğaça köfte muffin kurabiye yapıp buzluğa atardı,onlar bize 1-2 hafta yeterdi,abimle ikimizinkileri ayrı ayrı poşetlemişti falan. Hemen çantamıza atıp götürürdük,lezzeti de bozulmazdı.
Velilerinizde toplantılarda bahsetseniz,belki onlarda bu şekilde yapabilirler.
Bir meyveli kek yapmak 1 saati bile almıyor,üşengençlikten çocuğu hazıra alıştırmak daha kötü.
Siddetin her turlusune sonuna kadar karsiyim keza benim de bir cocugum var ve egitimciyim ama bu durum sizdeki cirkin uslubu( hele de bir ogretmene yapilan) hakli cikarmazÖğretmen diye 2. Sınıf çocuğa şiddet uygulaması onu hala kutsal mı yapıyor acaba? Ayrıca çocuğum falan da yok benim ama ister 5 yaşında olsun ister 55 bir kimsenin diğer bir kimseye dokunmaya dahi hakkı yok ya. Kaldı ki bu kendini savunamayacak 7-8 yaşında çocuk
KK da adettendir...bir yoruma bir kisi tepki gösterince, diğerleri de aynisını yapar...
Bir dakika ya öğretmen olunca dövme hakkı mı var oluyor !!kusura bakamyın ama bu örnek olmamış ,
onlar sizin müşterileriniz o onların ögretmeni
ikisi aynı şey değil
Haklısınız.Taşımalı çocuklar var mesela. Yemekler bazen güzel gelmeyince yemiyor çocuk akşama kadar aç. Biz bişeyler veriyoruz. Daha ailelerin bir kere beslenme koyduğunu görmedim. Allah ailenin de hayırlısını versin öğretmenin de deyim en iyisi
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm kardeşinize. Malesef ülkemizde sık yaşanan bir durum. Bir de nasıl bir vicdan o çocuğu bir ders boyunca önce dövüp sonra ağlatarak orada bekletmek.İdareye taşıyın müdürle alakalı ama biz milli eğitime başvurup idare tarafından susturulan kişileriz, müdür sınıfla konuşmuş olay hakkında öğretmeni suçlamayacaksınız diye kardeşimi dışarı çıkarıp, yaşandığıyla kaldı olay.
Erkek kardeşimi derste öğretmeni kaldırıp tahtaya vurmuş, bir de ders bitene kadar tahtanın önünde bekletmişti kardeşim de ufacık tefecik bir çocuktur zaten çok sinirli bir yapıya sahipmiş öğretmen.
Çocuk ders bitene kadar tahtanın önünde ağlayarak beklemiş, gözleri şişmiş bir şekilde geldi eve kafasında da şişlik vardı. Üstelik kardeşim epilepsi tedavisi görüyordu 4 yaşından beri ''üzülmeyecek, kafasına darbe almayacak, yorulmayacak '' demişlerdi.
Milli eğitime dilekçe verdim hemen, 1-2 ay içinde cevap geldi ama yukarıda bahsettiğim gibi olay örtbas edildi.
Bilinçli veli az diyorsunuz yani,tabiki sizde haklısınız.Toplantıda konuşuldu bunlar ama genel kanı beslenme listesi istemedikleri yönündeydi. Ben de yapmadım ama paketli gıda hala yasak. Bizim muhit daha çok okuma yazma bilmeyen, zar zor ilkokulu bitirmiş, ekonomik durumu yerlerde olan kesim. Çocuğun beslenmesini pek düşünmüyorlar, okula geliyor gidiyor onlara yetiyor işte.
Bence şu an tarafsız olamıyorsunuz. Hala “ama öğretmen” kafasındasınız. Evet öğretmen ve evet sizin de dediğiniz gibi etten kemikten bir insan. Öğretmenlik bana kalırsa hakkı verilerek yapıldığı takdirde kutsal bir meslektir ve ancak bu takdirde bu mesleği icra eden insana ekstra bir saygı duyulur. Ufacık çocuğun canını acıtacak ve arkadaşları önünde rencide edip utandıracak bir insan (bakın öğretmen demiyorum çünkü bu durumda mesleği çok da bir şey ifade etmiyor, hatta hiçbir şey ifade etmiyor) için eşek gibi özür dilemek tabiri bana kalırsa hiiiç çirkin değil. Bunu sokaktan geçen bi insan o yaştaki çocuğa yapsa ailesi gider şikayetçi olur adam hapis cezası alır. Bu çocuğa bir yıl ingilizce öğretecek diye mi hoşgörüp öğretmenliğin kutsallığı arkasına saklıyoruz bu adamı? Madem 2. Sınıfın ilk 2 haftasında konuşan çocuklara sabredemeyecek karakterde bir kimseydi, öğretmen olmasaydı. Gerçekten bu veliyi en ufak derecede alakadar eden bir durum değil. Şu an bu adamın gıyabında değil de önünde konuşuyor olsaydık eşek gibi özür dile demekten daha çok zevk duyardım ama malesef tanışmıyoruz işte kendisiyleSiddetin her turlusune sonuna kadar karsiyim keza benim de bir cocugum var ve egitimciyim ama bu durum sizdeki cirkin uslubu( hele de bir ogretmene yapilan) hakli cikarmaz
Ogretmen de bir insan ettin kemikten yuzlerce cocukla ugrasiyoruz emin olun bazen annesinden daha cok dusundugumuz bile oluyor
o ogretmen o cocuga vurduysa cirkin bir hareket sizin de bir ogretmene yonelen uslubunuz bir o kadar cirkin
Siz evde tek cocukla uğraşıyorsunuz. Sınıfta 40 çocuk. Bence alaniniz olmayan bir alanda çok yüksekten konusuyorsunuz.Ama böyle olmaz. Evde kurallara uymayınca veya hayır dediğimiz bir şeyi yaptıklarında dövüyor muyuz çocuklarımızı? Sınıf öğretmenimiz neden yapmıyor bunları?
Dediğim gibi ceza verilebilir ama şiddeti asla kabul edemiyorum. Daha 8 yaşındalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?