- 21 Haziran 2018
- 2.411
- 5.471
- 108
Öyle bir noktaya parmak bastınız ki tepki almamak için yazmadım açıkçası. Geçen yıllarda sadece veliyle siyasi görüşü taban tabana zıt diye öğrencisinin başarılarını baskılayan bir öğretmen vardı. Şu an hala öğretmenlik yapıyor mesela. Ne kadar üzücü di mi? Bizim memlekette tacizci öğretmenler bile meslekten atılmayıp başka bir okula sürülüyor. Açıkçası bir şey çıkacağını düşünmüyorum bu durumdan.Favori çekiştirmek mi? Ya ne kadar acır o yazık yavrum ya , öğretmenmiş ne biçim öğretmense terbiyesiz insan.Nasıl el kalkıyor küçücük çocuklara , çok yaramaz öğrencilerim vardı sabırdır bu işin sırrı.Sabredince çocuk da yaramazlık yapmıyor ki.Pat kütle çocuğu sadece bastırırsın , doğru davranışı öğretemezsin.Öğretmen eksik bir öğretmenmiş maalesef.Neyse ki sınıf öğretmeni öyle değilmiş.
Bir de öğretmenler şikayet edilince bileniyor öğrenciye.Olgun davranmıyor bir çoğu.O yüzden şikayet etmeyi düşünüyorsanız sonrasında çocuğunuzla bol bol konuşun , çoçuğunuzun gözüne sokarak değil de fark ettirmeden psikolojik şiddet uygulamasın bu kez de şikayetin acısını çıkarmak için.Maalesef böyle çiğ öğretmenler de mevcut.
Gerçekten çok üzüldüm.Favori çekmek ne , neyse soğukkanlılıkla hareket edin yine de.Haklıyken haksız duruma düşmeyin.
Ogretmende cocuklara egitim vererek para kazanmiyor mu peki? Sizin dediginiz gibi dusunursek onlarda sizin musteriniz oluyor???kusura bakamyın ama bu örnek olmamış ,
onlar sizin müşterileriniz o onların ögretmeni
ikisi aynı şey değil
Okulda calişıyormuşsunuz ortami az cok biliyorsunuzdur kimi kime sikayet edeceksin durumu olabilir evet bu büyük ihtimal anlayissız bir müdür büyük ihtimal ögretmenine hak verecektir sorunlu veli olarak görülme ihtimaliniz büyükAçıkçası çok sivrilmek de istemiyorum name. Kimi kime şikayet ediyorsun durumu olmasın diye. Akşam eşim gelince bir de ona soracağım.
Belki de olabilir. Ama dediğim gibi cezaya asla karşı değilim. Ceza verebilirdi ama şiddet asla.Siz evde tek cocukla uğraşıyorsunuz. Sınıfta 40 çocuk. Bence alaniniz olmayan bir alanda çok yüksekten konusuyorsunuz.
Ogretmenle gidilip konusulabilir tabi.. o ayrı. Belki de arka arkaya uyarilara ragmen susmadi oğlunuz. Bilmiyorsunuz.
AminBen de bir öğretmenim ve şunu söylüyorum ki öğretmenlerin bir çoğunda merhamet ve empati duygusu sıfır.Hatta bazı meslektaşlarım beni "fazla hassas" olmakla eleştirirler hep.8 yaşında çocuğa insan bakmaya kıyamaz , bazen boş dersimde oturur beden eğitimi dersindeki öğrencilerimi izlerim , hepsi ayrı birer dünya en çalışkanından en haylazına hepsi birer melek.Nasıl el kalkar , nasıl surat asılır aklım almaz o çocuklara.En mutsuz olduğum günlerde derse girip ders sonunda sınıftan gülerek çıktığımı bilirim.Enerjileriyle beni iyileştirmiştir öğrencilerim çoğu zaman.Çocuklara kalkan ellere tahammülüm yok bu yüzden.Allah herkesin çocuğunu iyi öğretmenlerle karşılaştırsın.
Bir de çocuk bu durumu şikayet edemiyor , çünkü elle tutulur gözle görülür bir şiddet türü değil psikolojik şiddet.Fiziksel şiddeti şikayet eden veliler psikolojik şiddeti çoğu zaman fark edemiyor.Çocuk da küçük olduğu için anlamlandıramıyor.Öyle bir noktaya parmak bastınız ki tepki almamak için yazmadım açıkçası. Geçen yıllarda sadece veliyle siyasi görüşü taban tabana zıt diye öğrencisinin başarılarını baskılayan bir öğretmen vardı. Şu an hala öğretmenlik yapıyor mesela. Ne kadar üzücü di mi? Bizim memlekette tacizci öğretmenler bile meslekten atılmayıp başka bir okula sürülüyor. Açıkçası bir şey çıkacağını düşünmüyorum bu durumdan.
Amin
Cocukların dünyası cok özel ve tertemiz bunu anlayabilecek ögretmenler olması ne güzel
Kendi adıma teşekkür ediyorum size
Biraz anlıyorum sizi. Biraz hak veriyorum. Ama 40 cocuk düşünsenize :)Belki de olabilir. Ama dediğim gibi cezaya asla karşı değilim. Ceza verebilirdi ama şiddet asla.
Şu 40 çocuk muhabbetini de bırakalım Allah aşkına. Sizin için söylemiyorum ama bir insan öğretmen olurken büyük insanlarla muhattap olacağını düşünmüyordur sanırım. İşinin gereğini yapıyor ve karşılığında ücret alıyor. Kimse 40 çocuğa gönüllü öğretmenlik yapmıyor. Ben kimseden işimi iyi yaptığım için takdir beklemiyorum mesela. Çünkü kendim seçtim ve bu işten para kazanıyorum.
Bütün aöylediklerinize dikkat edeceğim. Bunlar çocuğa fiziksel şiddetten daha çok zarar verir. Açıkçası bu boyutlara varacağını düşünmüyorum çünkü ilk önce sınıf öğretmenimizle konuşacağım. Onun şiddete ne karşı olduğu biliyorum. Muhakkak gereğini yapar diye düşünüyorum.Bir de çocuk bu durumu şikayet edemiyor , çünkü elle tutulur gözle görülür bir şiddet türü değil psikolojik şiddet.Fiziksel şiddeti şikayet eden veliler psikolojik şiddeti çoğu zaman fark edemiyor.Çocuk da küçük olduğu için anlamlandıramıyor.
Yeğenimin başına bu tür bir olay geldi.Mesela çocuğu tek oturtma , sınıfta arkadaşlarından uzak bir konumda oturtma , soruya cevap vermesi için parmak kaldırdığı halde söz hakkı vermeme , bilmediği soru cevaplanırken parmak kaldırmadığı halde söz hakkı verip çocuğu rencide etme , çocuğu sınıftan izole edecek şekilde yazı cezaları verme vs. vs.Yeğenim bunlara tam 1 ay maruz kalmış ve her şeyi içinde yaşamış.Çocukta "Ben kötü bir öğrenciyim." algısı oluşuruyor psikolojik şiddet ve tespiti daha zor.Çocuk zaten şiddet gördüğünü algılayamıyor fiziksel bir şey olmadığı için.Yeğenimle sohbet ederken ortaya çıkmıştı bizimkiler hep.Bu şiddetin başlangıcında öğretmenin yeğenimi itmesi ve ablamların öğretmeni şikayet etmesiyle başlamıştı ki okul devlet okulu da değil bu arada.Lütfen çok dikkatli olun ve çocuğunuzla sürekli sohbet edin.
Yani aslında çok da görmüyorum. Kadın yiyecek ekmeği zor buluyor biz fındıktan cevizden bahsediyoruz. Okuma yazma bilmiyor, not gönderiyorum okusunlar diye bekliyor ki eve kocası gelip okusun gibi. O yüzden çok beklenti içinde değilim ama keşke öğretmendir az çok bilir diyip dediklerime uysalar her şey daha güzel olacak :)Bilinçli veli az diyorsunuz yani,tabiki sizde haklısınız.
Onlar böyle görüp böyle yetişmişler çocuklarını da böyle yetiştiriyorlar.
Umarım daha iyi bir okula atanırsınız.
su devırde hala okuma yazma bılmeyen var mıYani aslında çok da görmüyorum. Kadın yiyecek ekmeği zor buluyor biz fındıktan cevizden bahsediyoruz. Okuma yazma bilmiyor, not gönderiyorum okusunlar diye bekliyor ki eve kocası gelip okusun gibi. O yüzden çok beklenti içinde değilim ama keşke öğretmendir az çok bilir diyip dediklerime uysalar her şey daha güzel olacak :)
İnanin ben de size hak veriyorum çünkü benim işim de çocuklarla iç içe. Ama işte bu tarz müdaheleler olunca bir anne ve insan olarak üzülüyorum.Biraz anlıyorum sizi. Biraz hak veriyorum. Ama 40 cocuk düşünsenize :)
Şaka bir yana, basarili güzel bir ogrencilik hayati dilerim çocuğunuza. Dilerim ogretmenle de orta noktada buluşabilirsiniz. Sevgiler
Evet haklısınız.İyi ki sınıf öğretmeni öyle bir öğretmen değilmiş.O yönden şanslısınız.Gereken tedbirler alınırsa devamı gelmez inşallah.Bütün aöylediklerinize dikkat edeceğim. Bunlar çocuğa fiziksel şiddetten daha çok zarar verir. Açıkçası bu boyutlara varacağını düşünmüyorum çünkü ilk önce sınıf öğretmenimizle konuşacağım. Onun şiddete ne karşı olduğu biliyorum. Muhakkak gereğini yapar diye düşünüyorum.
Size katılmıyorum.KK da adettendir...bir yoruma bir kisi tepki gösterince, diğerleri de aynisını yapar...
Türkçe bilmeyen vardı benim velilerimin arasında.Okuma yazma şöyle dursun.Ki doğuda da değildi okulum.su devırde hala okuma yazma bılmeyen var mı
Maalesef. Geniş aile, çocuk bu sene geldi bana okuma yazma bilmiyor. 3. sınıf. Veli yok, dağıttığım formda numara yok. Bir kaç gün önce babaanne geldi, diyorum niye bilmiyor, hiçbirimiz bilmiyoruz zaten diyor. Şimdi bu çocuk ders programına göre çanta hazırlayamadığı için her şeyi dolduruyor çantasına. Kimse yardım etmemiş bu zamana kadar ilerlememiş. Beslenmeye gelene kadar yani bazı çevrelerin daha büyük sorunları var diye bazı şeyleri görmezden geliyor veya olduğu kadar diyip geçiyorum.su devırde hala okuma yazma bılmeyen var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?