2. kez anne olmaktan korkuyorum!

TRT1 de Süper Dadı vardı.. Orada ki oğlan çocuklarına benziyor.. Acaba orada ki taktikleri uygulasanız biraz dizginlenir mi?
Gerçi yaşta ufak ama ne demişler, ağaç yaşken eğilir.
Haklisiniz ancak her cocuk aglatarak ya da ceza sandalyesine oturtularak terbiye edilmiyor.
En azindan benimkinde tutmuyor bu yontem.
Bahsettiginiz programi biliyorum, tesekkur ederim.

Ne guzel seyler yazmisiniz cok tesekkur ederim.
Allah bagislasin evlatlarinizi.
Kiskanclik illaki olacaktir ama kardes kadarda guzel bir sey var mi? Sevgiler..

Ben zaten 1 yaşındaki oğlumla bunu yaşıyorum anlıyorum seni, keşke çok zengin olsam yemeği temizliği başkası yapsa ben hep peşinde gezsemki bence o da sağlıklı değil, hiperaktifmiş, pehhh, her hareketli çocuğa bu teşhisin konması yüzünden Anaokullarında bile ilaç veriliyomuş çocuklara, patlama olmuş çocuklara yazılan reçetelerde, merak. ediyo yaa bu yani, buzdolabı senin için sadece buzdolabı ama onun için keşfedilmesi gereken ama kapağı kapatılmış bi alan

Haklisiniz ancak her cocuk aglatarak ya da ceza sandalyesine oturtularak terbiye edilmiyor.
En azindan benimkinde tutmuyor bu yontem.
Bahsettiginiz programi biliyorum, tesekkur ederim.

her yöntem her çocuğa uygun değil kesinlikle, uyku eğitimi konusunda Tracy hogg un yatır kaldır yöntemine başlamıştık oğlum koç burcu inatçı 1000 kere yatır kaldır bana mısın demiyo oyunyapıyo onu, kontrollü ağlatma bize daha uygun geldi ko çocuktan önce biri bana bunu dese cani anne ilan ederdim

Sizin cocuk "olmamis". Profesyonel yardim alin. Yazdiklarinizin hicbiri normal degil.

Cocugum hakkinda boyle yorum yapabilecek curreti nereden buldunuz kendinizde anlayamadim!
Kaldi ki dilimizde nice guzel sozcukler varken tirnak icinde kullandiginiz basit sozcugu nasil kendinize yakistirip kullanabildiniz?
Insanlarin hayatlari, evlatlari hakkinda ahkam kesmek ne kolay degil mi?
Biraz olsun saygi lutfen, eger sahipseniz...

Buzdolabimizda ve bircok dolabinizda kilitler var VivaLa.Juicy.
Ancak buzdolabindan ihtiyacim olan seyleri almak icin actigimda kosarak dolaba geliyor.
Eliyle dolabi kavriyor kapagi kapatamiyorum,kucagima alsam dahi dolabi birakmiyor ve zorla elinden bir seyleri cekmeyi dogru bulmadigim icin dikkatini baska yere cekerek biran evvel isimi halletmeye calisiyorum.
Ancak masayi hazirladigimda ilk is sandalyelerin uzerine tirmanip ne var ne yok dagitiyor, elbetteki yine bir sekilde onu oradan uzaklastiriyorum.
Bu sefer oyuncaklarini topluyor hepsini mutfaga getirip atiyor,ben mutfakta is yaptigim icin.
Misafir geldiginde misafirlerle ilgilendigimiz,sohbet ettigimiz saniyelik anlarda tehlikeli bir seyler yapiyor.
Yanlis hersey konusunda uyarip,defalarca yapmamasini soyluyorum,dikkatini baska seylere cekmeye calisiyorum ama bu cok yorucu.
Bazi cocuklar yasitlarina gore daha hareketli olabiliyor, bizim cocugumuzda hic bir an durmuyor.
Tesekkurler yorumunuza,sevgiler.

Cok tesekkur ederim cevabiniza.
Bende yeni nesil anneler kervanindanim demekki arkadasim.
Ben cocugumu baskilayip merak duygusunu yok etmek istemiyorum.
Sesimi yukseltip, onu inciterek birseyler yaptirmak istemiyorum.
Aslinda belki bir spor bransiyla ugrasmasi ona yardimci olabilir,arastiriyoruz,sevgiler.

Cok tesekkur ederim arkadasim cevabiniza.
Kardes gibisi var mi?
Insallah uslu,uysal kardesleri olur evlatlarimizin,sevgiler.

Cok cook haklisiniz, Allah saglik,sihat versin insallah hepsine ve cok sukur tum verdiklerine..

Sizin cocuk egitiminden hic anlamadiginiz gayet ortada hanimefendi.
Cocuk evin aynasidir demissiniz,sizin sadece iki mesajinizdan karakterinizi algilamak cok mumkun.
Sizin arsiz-terbiyesiz diye nitelendirmeye hic hakkinizin olmadigi o cocuklari anne babalarin hekime goturmedigi konusunda hangi istatistige dayanarak yorum yapiyorsunuz?
Yaklasik 6 yil yurtdisinda yasamis birisi olarak hiperaktif cocuklarin kesinlikle engelli cocuk grubunda sayilmadigi konusunda sizi temin ederim.
Dilerseniz bu kadarla da kalmam konu ile ilgili makaleleri sunarim.
Var mi bu konuda arastirmalariniz,bilginiz yoksa sizde bilmeden ahkam kesenlerden misiniz?

Hay agziniza saglik, Allah razi olsun sizden.

Video ekleyebilsem de oğlumun o kilitleri nasıl cart diye çekip açtığını görseniz asma kilit alıcam sonunda

Allah kolaylık versin canım bence hemen düşünme 2.çocuğu birazcık daha büyüsün.Bence 3 yasindan sonra dusunebilirsin.

Her hareketli cocuk hiperaktifmi olacak yahu??? Zamanla durulur bence, bi cok cocukta konu sahibinin anlattigi seyler varfir, heleki erkek cocuklarinda...birseyleri merak etmedi gayet normal degil mi? Konu sahibinin anlattigi cogu sey oglumdada var ama normaldir diye dusunuyorum.. Ben hic bir dolaba kilit koymadim mutfakta... Buz dolabinin kapagini aciyordu... Taaaakkk diye kapatiyordu carparak...ama zamanla azaldi simdi ise nerdeyse aklina gelmiyor bile....ayni sekilde firinin kapagini acip kapatirdi...bizlere dusen sabredip guzellikle anlatmak.. Tabiiki kizdigimiz zamanlarda oluyor...simdilerde mutfaktaki kepcelerle kasiklarla oynuyor... Tabaklari yerlere diziyor yan yana... Yeterki kendine zarar vermesinde varsin oynasin...merakli cocuk iyidir...bunlara izin veririm tabiiki.. Ama elinde kalem alip heryeri cizmesine duvarlari boyamasina kizarim mesela...bazi seylerin geri donusu kolay degildir, bunun bilincinde olsun istiyorum...

Milky Way arkadasim cok cahil cahil konusuyorsun, konustukcada batiyorsun bana kalirsa...o yuzden susman daha hayirli olur bence...

İnsanlarin cocuklarina sacma sapan yakistirmalarda bulunma lutfen, bir cocuk nasil elde edilip nasil doguyor ne zorluklarla buyutuluyor biliyor musun? Terbiyeli ailenin cocugu terbiyeli olur diye birsey yok... Cok kardesli bir aile icinde biri cok terbiyeliyken digeri terbiye yoksunu olabiliyor... karakter meselesi, girdigi ortamlarin etkisi vsvs...tek birseyi sebep gosteremezsin senin anlayacagin...

Son düzenleme:
Benimkilerde boyle olursa yandım valla
İkisi de erkek. Bende üçüncüsünü onlar okula başlayınca istiyorum ama o zaman da rahata ermiş olurum da istemem diye düşünüyorum. Ama Allah nasip ederse Kızım olsun çok istiyorum. Yerinizde olsam kendimi biraz dinlendirirdim.hem ikinci çocuğa daha çok vakit ayırırdım. Bunda zaten yeterince yıpranmış sınız. İkinciyi de tadına vara vara büyütürsünüz.

o dediklerinizi x2 yaşadım çünkü benim kuzularım ikiz :))) 4 yaşına yaklaştılar Rabbim bağışlasın:)
yaşım 35 , eğer sizin yaşınızda olsaydım yine çocuk ister yine ikiz olsa dünyalar benim olurdu :))))))
deli cesareti dimi:)
ama kardeşler arasındaki diyaloğu birebir yaşasanız inanın benim gibi düşünürdünüz ve kardeşi olursa oğlunuz enerjisi ve duyguları çok değişecektir:)

2 3 yas donemi zorlu bir donem. ben de bir kac fikir vermek istiyorum. evde dolaplar falan kilit demissiniz. eger cocuk cok hareketliyse anne baba surekli pesinde yapma etme elleme dur dokunma onu birak surekli bir mudahale halindeyse cocuk daha cok sinirlenir ve davranislarini zaten kontrol edemedigi icini daha fazla yaramazlik yapmaya gudulenir. zararli olabilecek şeyleri kaldirin tabiki. ama bazi seyleri birlikte karistirin hadi bunlari dolaptan cikaralim hadi simdi toplayalim. buzdolabi karistirken geliyorsa verin domatesleri o koysum masaya. merak ediyosa birlikte inceleyin portakal nasilmis salatalik nasilmis. siz hazirlama asamasinda onu engellediginiz icin o da gidip masadan alip dagitmayi tercih ediyor. diger cocuklara vurmasini engellerken nasil sevebilir gosterin. ama bunu belki 10 kere 20 kere gostermeniz gerekecektir. bence 2. cocugunuz olursa daha da zorlanacaksiniz acele etmenize gerek yok ki. yinede bi uzmana danisip fikir alabilirsiniz illa cocugunuzun sorunlu olmasina da gerek yok. siz annesiniz ve duygusal yaklasirsiniz uzman sizin farkedemediklerinizi gosterebilir belki.

Tam da beklediğim tepkiler beklediğim kişilerden gelmiş; sorunlu cocuğu olan annelerden (bu cümlemden sonra tekrar saldırabilirsiniz). Siz iki mesajım ile karakter analizi yapabiliyorsunuz ama ben detaylı sekilde anlatılan çocuk icin "bu normal degil" dediğimde taş yağmuruna tutuluyorum! Yahu göz var nizam var anlatılan çocuğun neresi normal? Ben hayatımda farklı milletlerden bir sürü cocuk-bebek gordum öyle bir cocuk görmedim. Tipik çocuğuna toz kondurmayan şirret anne tepkileri gelmiş, "asıl tuzluk gibi köşede duran gıkı çıkmayan cocuk anormal, bizimkiler çok normal, hem erkek çocuğu ya ne olacaktı" gibisinden. Siz bu uç gruplar haricinde cocuk bilmez misiniz? Ya yaramazın önde gideni bir ömür törpüsü (normali bu çünkü sizinkiler öyle herhalde) ya da kırlent gibi koltuk köşesine sinmiş (anormal) olur cocuklar oyle mı? Sizin bilmediğiniz duymadığınız bir orta grup var "normal" olan. Ayrıca cocuk tabi ki evin aynasıdır! Buna bile karşı çıkıyorsunuz ya PES! Çocuk model taklit ederek büyür, anne-babanın evdeki iletişimi ve hareketlerine göre çocuğun da karakteri şekillenir. Evcil hayvanlar bile sahiplerine benzer kisilik geliştirir (yavruluktan itibaren bakıldığında). Hiperaktif çocuklar engelli grubuna giriyor ifademi açıyorum; yan komşumun kızı hiperaktivite hastası, düzenli terapilere gidiyor, öğrenme güçlüğü olduğu için çok az ögrenci olan özel bir sınıfta eğitim alıyor, normal okula gidemiyor, devletten engelli cocuk yardımı alıp almadığını bilmiyorum. Tek kolu olmayan bir cocuk gibi engelli degil tabi ama normal kabul edilen normların dışında kalıyor. Bu konu başlığına başka yorum yapmayacağım. Saldırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…