2. kez anne olmaktan korkuyorum!

Bence asil sorunlu sensin milky way iyiki bi kac cocuk gormussun... Biz hic gormedik nolcak simdi ayni evdeki iki farkli cocuga ne gibi bir aciklaman var???

siz kimsenin evladina normal ya da anormal yakistirmasi yapacak merci degilsiniz hanimefendi.
yoksa kimse ne kose yastigi ne de omur torpusu ister evinde.
ama eger cocugun yaradilisi hareketli ya da sinirliyse bu cocuk anormal demek degildir daha farkli sekilde iletisim kurmak gerektigi anlamina gelir.
konu sahibi cocugu hareketli olup yerinde durmadigindan bahsetmis,siz burda evlat aileyi ornek alir diyorsunuz.sizce kari koca aksama kadar amuda mi kalkiyorlar evin icinde ya da uzun atlama yarisi mi yapiyorlar..hatta en buyuk hobileri dolap kapaklari carpmak sanirim,hey Allahim ya..
cocuk deniyor,ogreniyor,kurcalamak istiyor ve siz buna anormal diyorsunuz.
sustali maymun mu bu,sus diyince susacak dur deyince duracak.
sizin hangi irktan cocuk gordugunuzu bilemem ama benim evladimda iki millet vatandasi ve avrupada buyuyor.
beni ve bazi arkadaslari sorunlu evlat annesi ilan etmissiniz ya,valla doktorumuzdan pedagogumuza kadar herkes gelisiminin cok normal oldugnu soyluyor.
klavye marjinalligi yapmayin bence,eger evladiniz varsa burda ahkam keseceginize gidin OLMUS olan evladinizi egitin.

Hatırladım sizi.bişey sorsam yeri değil ama.benim ikizler de dokuz aylık oldu ama birinin hala gece uykuları düzene girmedi neden acaba.bide ne diş var nede emekleme.Sizinkiler de ne zaman başladı bu

Bence 2 yas guzel bi ara.
Karakteri oturmadan bi kardes gelirse toparlana bilir.
5 6 yasindan sonra cok cok daha zor olucak degismesi.
Agac yasken egilir derler.

Tabii çok iyi olur. Kolay gelsin..

Cocugumun bir kardesi olmasi icin uygun zaman ne zamandir diye tavsiyeler almak amaciyla actigim konumda,hareketli,yerinde duramayan cocuklari arsiz-terbiyesiz olarak yaftalayan,
Bu cocuklarin ev ortamlarinin kotulugunu ima etme curretinde bulunan,
Anne babalari yargilayan,
Dunya uzerinde farkli kulturlere,farkli aile degerlerine sahip toplumlarda yetisen cocuklarla, bizim cocuklarimizi kiyaslayan,
Cocuk sahibi olmamasina ragmen,bilgisiz,tecrubesiz oldugu bir konuda cekinmeden yorum yapan,
Uzerine vazife olmadigi halde insanlarin cocuklarini sorunlu diye tanimlayan,
Dilimizi layikiyla kullanamayan ve empati yoksunu hanimefendinin yorumlarindan oturu, gerilen, uzulen, incinen tum annelerden ben kendi adima ozur diliyorum.
Kiymetli yorumlariniza cok tesekkur ediyorum.
Evlatlarinizla mutlu omurler diliyorum,saglicakla...

mrblar ben de yazilanlarin nerdeys tamamini okudum. kinu sahibinin de belirttigi gibi konu biraz disina tasmis evet cocugunun yapisindan bahsetmeis de asil danistigi bu kadar zor bir cocuk gormusken ikinciyi simdi yapmanin digru olup olmayacagi. aslinda ben de ayni dertten muzdaripim o yuzden dikkatimi cekti. ben de dogum yapmadan bir gun once gecirdigim rahatsizlik sebebiyle dogumdan sinra ilac kullanmak zorunda kaldim kullandigim ilaclardan mi yoksa bebefimin rizki mi iyleydi hic sutum olmadi. bebegim 24 sat aglayan ve hic susmayan bir bebekti. ustekik en sikintili zamanlarda kimse yanimda olmadi ustune kaynanamin etkisiyle kocamka surekli kavga eder olduk bebek susmuyor diye. baska turku de cok sorun yasadim ayrilik noktasina geldik sinradan toparlandik. simdi kizim17 aylik arkadasinki kadar olmasa da ayni hareketleri yapiyor ediyir. dolaplar cekmeceler heryeri karistirir. yemek yerken kendiai yemek ister eline kasik versem hep doker . yemek disinda evi dagitmasina musade ederim ama baska yerde yapmasin alismasin diye artik eline kasik vermiyirum pek. cok engellersem baska yerde patlak verir diye evimde tehlikeli olmayacak seyler sisinda musade ederim yani. benim de asil dusundugum kizimin davranislarindan dolayi degil de esimle yasadiklarimdan dolayi hic cocuk yapmak istemiyordum. ama bu aralar fikrimde degismeler var sanki zaman olarak simdi zaten dusunmuyorum da birkac yil sonra acaba kardes yapsam mi onu bilemiyorum yoksa ben hic yapmama yanlisi olmaya devam mi edeyim. bunu belirteyim esimle cok sorun yasadik anlatsam uzun surer. iyi niyetli arkadaslarin yorum yapmasini rica ederim.

Hatırladım sizi.bişey sorsam yeri değil ama.benim ikizler de dokuz aylık oldu ama birinin hala gece uykuları düzene girmedi neden acaba.bide ne diş var nede emekleme.Sizinkiler de ne zaman başladı bu
kusura bakmayın biraz geç yazdım:)
diş ve emekleme her çocukta aynı olmuyor;
kuzularım ikiside 9-10 ay civarı emeklediler
oğlumun dişi 7,5 aylık ken çıktı
kızımın dişi 10,5 aylık ken çıktı
sizin rutin kontrolleriniz varmı bilmiyorum ama benimkiler erken doğdukları için 1,5 yaşına kadar üni de kontrol edildik,
bize psikolog ne nöroloji kontrolünde gülüyormu, göz teması varmı ,heceleme varmı, algı varmı bunlar çok daha önemli, emekleme,sıralama,yürüme sonraki aşama demişlerdi.
gece uykusuna gelince diş çıkaracakları zaman bi huzursuzluk oluyordu, gündüz değişik şeyler öğrendiklerinde gece çok uyanıyorlardı (hep o öğrendiklerini yapmak isterlermiş, gerçektende öyle) , beslenmeyle ilgili sorun olduğunda (fazla yerse), bazılarıda aç kalıyorsa uyanıyor. yatınca öksürük tutuyorsa allerji vs nedeniyle olabilir.
benimkiler 10 ay - 1,5 yaş arası gece uykusu çok iyiydi , yaz sıcakları bir başladı sabahlara kadar çocuk salladık ben eşim gececiyken pert oluyordum, meğer sıcak çok etkilemiş, yaz sıcakları bitince normale dönmüşlerdi. gece çok giydiriyormusunuz terliyor olabilirmi ? benimkiler rahatsız edici kıyafetle uyuyamazlardı , nerdeyse 2 aylıktan bu yana yetişkin gibi bütün ısılara çok duyarlılar:)

eşiniz istiyormu peki 2. yi ? eğer istemiyorsa ikna etmeniz önemli ki çocuk çoksorumluluk isteyen bir olgu.
eğer istiyorsa ve siz sadece hamilelikte yaşadıklarınızdan dolayı korkuyorsanız buda kızınıza haksızlık olur, sadece bir süre zorluk çekersem diye kızınız bir ömür kardeşsiz olur bu seferde. çoğumuz hamilelikte sorunlar yaşadık, ben ki ikiz ve ağır bir gebelik geçirdim, zaman zaman eşim ve çevrem nazımdan o haldeyim sandı çok sinirlerim yıprandı. doğumdan sonra 5 ayımı tarif bile edemem çevremin yaşattıklarından sütümde kesildi. hepsi bir yana yaşım 30 dan küçük olsa yine çocuk isterdim. eşiniz normalde sorumluluk sahibi ise gebelikte yaşadıklarınızı değilde , kızınızın kardeşe ihtiyacı var onları kızıma fatura etmiyim şeklinde bakın olaya bence. ha sağlık problemi yada ailevi çok uç noktada problemler varsa ona lafım yok.

konu hiç tartışılmamaşı gereken aşamalar gelmiş yazıkki, muhalefet olmak isteyen buluyor maalesef

çocuk evin aynası kısmen doğru desekde birde şu açıdan örnek vereyim

şahsen ikiz annesiyim ve çocuklarımın huyları , istekleri, zevkleri, tabiatları birbirlerinden çok farklı, tabiki hem fikir oldukları noktalarda var. 1 dk arayla doğdular, aynı evde , aynı şartlarda , aynı anlatım, aynı kurallar yada kuralsızlıklarla büyüyorlar acaba bu nedendir ? 3 ve 4 üz annelerinede sorsanız tek yumurta değillerse aynı şeyi söylerler, karnımızda bile farklı oldukları belliydi. yaş aralığı olan çocuklarda hadi yetiştirme farkı oldu desek çoğul büyütenlerde ne oldu ? muhalefet olmadan söyliyim ilgi, şımartma farkı vardır diyenler olabilir, şahsen çocuk yolu beklediğim için ikisiylede fazla ilgilenip şımarttım.

kısacası siz çocuğa ne verirseniz verin birde yaradılış var, ne yaparsanız yapın değişmeyen gen var , hatırlatayım dedim :)

Rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin,eli ayağı düzgün aklı bütün nasip etsin, hayırlı kader ve huylar versin:)

evet kesinlikle engelledikçe dahada ateşliyoruz fitili sanki katılıyorum size ,
ben eline aldıklarını bırak dersem bırakmazlardı, ama dersemki " tamam bak zarar vermeden bana geri ver" ozaman inceleyip gülümseyerek bana geri verirlerdi , halende öyleler:)

bu seferde kıskançlık başlar ..iyice yıpranırsınız..bırakın kendi bilsin..acele etmeyin.. yine çeken siz olacaksınız..

olur mu ne demek daha önce yazmıştım gitti sandım ama gitmemiş
Her ay düzenli olarak götürüyoruz evet. Bi sıkıntı yok elhamdülillah. Bende çok dikkat ediyorum gecelik giydiriyorm rahat etsinler diye doyuruyorum altları kuru odanın sıcaklığını bile ayarlıyorum. Biri çok sık kalkıyo. Kucağıma aldığım gibi susuyo uyku halinde hep ama mızır mızır. Gece hep beni emiyolar. Biberon kabul etmiyorlar. Sık kalkan tosuncuk mama içtiği zaman uyuyo da onu da her zaman almıyo. Diğeri de gündüz mızır mızır. Bitiyorum valla.

ice floe arkadsim ben gebelikte yasadigim sorunu kastetmedim. cok sukur gebeligim son gunune.kadar iyiydi ben dogumdan sonrasini kastettim kabus dolu gunler gecirdim. sutum yoktu kizim doymuyordu, surekli aglayan bir bebek vardi. esimi karin bebegi bilerek emzirmiyor diye bana dusman eden ve mama almasina engel bir kaynana vardi.oyleki bebegin aglamasi bir yana cocuk bakmayi bilmiyor diye kizan hergun kavga eden bir koca vardi. kaynanamin etkisiyle dogumdan sonra bebek bahanesiyle yasmadigim sey kalmadi kavga girultu siddet ve bosanmak uzereyken bir sans dedik yola devam ettik. simdi esim bazi seyleri gec de olsa anladi kabullendi. hii esim cocuk istiyor tabi simdi degil ama bir iki sene sonra. ben ise o kadar yipranip korktum ki cocuk hic istemiyorim normalde ama bazen kizima haksizlik olmasin mi kardessiz kalinca diye aklim gidip geliyor. iste bu konuda kararsizim. zamn olarak simdi degil ama ilerisinde bile dusunmuyorum. esime gelince hic sorumluluk almadi ve cok kavga ettik. aglayan bebege ragmen eve gelonce hizmet beklerdi. alisverisi bebekle ben.yapardim tasirdim hersey bende.yani aklona gelebilecek hersey. iste yine cocuk olursa hersey sil bastan bilemiyorum

canım bnmde 2.5 yasında kızım var aynen anlattığın gibi kızımda kolik ve uykusuz bir çocuktu hala herşeyi yerlere atar elinden yemek yemez oldukça hareketlidir belki erkek çocuk kadar hareketli değildir ama inan bnm kızımda 1 dk değil ama 5 dkdan fazla oturmaz bnde senin gibi 2. cocuktan çok korkar oldum fakat bnce zaten 2 yas kardeş için biraz erken oğlunun sevgisi bir anda yarıya bölüncek ilgi alaka daha hırçınlaşabilir bn seneye hamile kalmayı düşünüyorum Allah izin verrise diğer yılda doğar böylelikle kızım 4 yasında olur ve bazı seylerin daha fazla farkında olur şimdi hamile kalsan seneye doğum çocuk bir anda bocalar daha hırçınlaşır gibi geliyor bnce daha zor olur gibi tabi bu bnm şahsi fikrim ama bna çocuk en az 4 yasında olmalı gibi geliyor kardeş için daha azı anne içinde büyük çocuk içinde zor gibi

aynı ben, aynı biz, aynı bizimki :) bu modeller böyle demek ki. ikinci çocuk bana da şu an çok uzak. oğlum kendini yeni yeni buluyo daha herşeyi yeni yeni keşfediyo. şu an ilgiye ve alakaya o kadar ihtiyacı var ki. bölüştürmek istemem, onu ihmal etmek istemem. şimdi bile ben , ev -iş- koca- çocuk arasında yetişemezken ikinci bi bebek ! aradaki yaş farkı ne olursa olsun her şey sil baştan olacak. hamilelik, doğum, ilk bir yıl.... bence çocuk kardeşe hazır olduğunda değil sen hazır olduğunda hamile kalmalısın. yaşayacak olacak sensin. her çocuk farklıdır, belki durulur belki daha çok kudurur belki yeni gelen uysal olur belki aynı abisi gibi olur allah bilir. önemli olan senin içinde hissettiğin güç. kendi adıma konuşcak olursam daha kendimi bulmadan, dinlenmeden,aldığım kiloları vermeden, azcık oğlumla ve kocamla gezip tozmadan tatillere çıkmadan, oğlum kendi başına yemeyi ve uyumayı öğrenmeden kardeş için acele etmem :) ister 2 yaş ,ister 5 yaş, ister 10 yaş olsun arası farketmez. kardeş kardeştir. önemli olan onları büyütürken ki ruh halimizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…