- 9 Ekim 2012
- 6.609
- 1.383
- 173
- Konu Sahibi icimdekibosluk
-
Sizin de en büyük sorununuz eşinizin kıyafetlerinize karışması mıydı?
İnşallah bir gün iyi ki de yol vermişim diye dua ederim. İnan ki şu an hiç karşıma bundan sonra kim çıkar, nasıl biri çıkar, tekrar evlenir miyim diye düşünmüyorum. Evlilikten öyle bir yoruldum ki... Temiz bitsin, hayatıma odaklanayım istiyorum. Alışkanlıklarım vardı ( sinema, tiyatro, kitap, spor) şu an hiçbirine isteğim yok. Öğlen uykularım başladı. Tv'ye boş boş bakıyorum. Yaşamaya isteklenmem olmalı.boşa gitsin konuşmasına şans bile verme allah elbet çıkartır.işin varmış ailen var arkanda duran ileride gönlüne göre seni böyle sevecek üzmeyecek bir eşinde olur hayatından çıkarttına dua edersin .
Esin açik giyinmeni mi istiyor??*Evet, sevgili arkadaşlar. Son üç bayram bana zehir oldu. Konularından hatırlayanlar olur. 2.5 yıllık evlilikte bir kez mahkemeden dönmüştük. Sürekli tartışma, hakaret, aşağılama vardı. En büyük tartışma mevzumuz benim kıyafetlerimdi. Kültür farklılığı, hayata bakış açısı farklılıkları evliliğimizde şiddetli geçimsizlik yaratmıştı. Eşim tarafından sürekli psikolojik şiddet görüyordum. Neyse, yeni duruma gelirsek bayramın ilk günü annemlere bayramlaşmaya gidecektik. Giyindiğim ve daha önceden defalarca üstümde gördüğü elbiseyi, üstümdeyken parçaladı. Sabahtan zaten bir gerginlik vardı aramuzda. Kahvaltıya geç geldi, yarım yamalak yedi. Arefe günü zaten bayağı sinirlerimiz gerilmişti karşılıklı, feci ağlattı beni. Sabahı da elbisemi parçaladı. Ben de onsuz gittim aileme, tabii anlaşıldı bizimkiler tarafından. Biz nofmalde bayramın 2. Günü de onun memleketine gidecektik, uçak biletlerimiz bile alınmıştı. O da bensiz gitti ailesinin yanına ve onlar da anlamış oldu. Dün evime gidip eşyalarımın yarısını aldım. Eteklerimi ve bir elbisemi daha kesip yere atılmış buldum. Çok kırıldım, çok sinirlendim. İçim çıka çıka ağladım. Hem ağladım, hem eşyalarımı topladım. Sonra bizimkiler gelip beni aldılar. Şimdi babaevindeyim. Onunla hiç temasa geçmedim, dün annem aradı onu. Kızdı. Aynı şeyleri söyleyip durmuş. Kızın lafımı dinlese el üstünde tutarım gibisinden. Annem de her zaman dediği gibi benim açık saçık giyinmediğimden bahsetti. Şimdi arkadaşlar, şu aralar forumda çok konu açılıyor boşanma/ aldatma/ayrılma ile ilgili. Bayram çoğumuza uğramamış. Bana güç verecek şeyler yazın. Bilhassa boşanmış arkadaşlardan bekliyorum. Bu arada mesleğim var, çocuğum yok
Evet, benimki de muhakkak eleştirecek bir şey bulurdu üstümde. Geçtiğimiz günlerde tamamen onun da hoşuna gidecek (diz altı, yarım kol, sırt ve göğüs tamamen kapalı-bisiklet yaka- dar olmayan/çan etek şeklinde) birkaç elbise aldım. Evde denedim ve çok beğendi. Geldi sarıldı. Sonra, birkaç gün sonra dışarı çıkacaktık arkadaşlarla buluşmaya. O elbiselerden birini giyindim. Kol altı düşük, kolunun altı fazla gözüküyor,içine badi giyin dedi. Zaten elbisenin kumaşı kalın, hava 45 derece. Ev klimalı ve daha evdeykdn terlemişim. Bana git badi giyin diyor. Sinirlendim tabii, çıkartmaya gittim. Gitmeyecektim de dışarı. Geldi yanıma diyor ki tamam giyin, ama tüm gğn gözüm üstünde olacak, kolunun altını görürsem evde hesap sorarım. Lafa bak ya, dedim ki böyle diken üstünde oturacaksam gitmem hiçbir yere. Nitekim gitmedik. İşte böyle, benimki hep bir kusur buldu. Hep daha fazlasını istedi. Ben de yoruldum, yıprandım artık. Onunla dışarı çıkmak istemiyordum sırf kıyafetime bir şeyler söyleyecek diye.Bakın benim esimde hep kiyafetten kavga cikarirdi. Pantolon giyiyorsam o totonu kapat derdi.
Şimdi o totomu meydana cikaran kotlar giyiyimde görsün anasını
Ayh sinir oluyorum
Açık giyinmiyorum zaten, ama eşim benim çok uçlarda olduğum düşüncesinde ve kapalı , 'evli bir kadın' gibi giyinmemi istiyor. Diz hizası kuralı vardır kendisinin. Eve gittiğimde 3 etek, 1 elbisemi kesip yere atılmış halde buldum. Birini de üstümde parçaladı. Ve bunlardan 3'ü diz altı,2'si diz hizasındaydı. Eteklerimi de günlük giyinmem, ailelere giderken giyinmem,arkadaş görüşmelerinde giyinmem. Sadece iş yerinde giyerim. Klasik etekler çünkü. Kestiği iki elbiseyi de üstümde birkaç kez görmüştü.Esin açik giyinmeni mi istiyor??*
Onu anlamadim??
Evet, benimki de muhakkak eleştirecek bir şey bulurdu üstümde. Geçtiğimiz günlerde tamamen onun da hoşuna gidecek (diz altı, yarım kol, sırt ve göğüs tamamen kapalı-bisiklet yaka- dar olmayan/çan etek şeklinde) birkaç elbise aldım. Evde denedim ve çok beğendi. Geldi sarıldı. Sonra, birkaç gün sonra dışarı çıkacaktık arkadaşlarla buluşmaya. O elbiselerden birini giyindim. Kol altı düşük, kolunun altı fazla gözüküyor,içine badi giyin dedi. Zaten elbisenin kumaşı kalın, hava 45 derece. Ev klimalı ve daha evdeykdn terlemişim. Bana git badi giyin diyor. Sinirlendim tabii, çıkartmaya gittim. Gitmeyecektim de dışarı. Geldi yanıma diyor ki tamam giyin, ama tüm gğn gözüm üstünde olacak, kolunun altını görürsem evde hesap sorarım. Lafa bak ya, dedim ki böyle diken üstünde oturacaksam gitmem hiçbir yere. Nitekim gitmedik. İşte böyle, benimki hep bir kusur buldu. Hep daha fazlasını istedi. Ben de yoruldum, yıprandım artık. Onunla dışarı çıkmak istemiyordum sırf kıyafetime bir şeyler söyleyecek diye.
Hayır, arayıp sormadı. Burnu düşse dönüp almaz ki. Bu kez ailesini de sıkı sıkı tembihlemiş belli ki kimse aramadı. Sadece bugün annesi aradı. Aramadıklarına seviniyorum, bir önceki ayrılma eşiğinde telefon üstüne telefon. Herkese dert anlatmaktan içimi soğutamamıştım. Demek ki o da benim gibi kararlı ki aramıyor, aratmıyor birilerini. Kararlı da olsun lütfen. Zaten şunun şurasında yurt dışına gitmesine çok az zaman kaldı, işi gereği birkaç ay daha yurt dışında olacak. Yeni yılda gelir sanırım.Sevinmelisinki cocugun yok ve meslegin var. Baba evine dondugunu biliyor ve arayip sormadimi hic?
Tamam kahve :)) kahveyi de ne çok severim... Valla ben çok kararlıyım, gerçi geçen sene mahkemeye başvurduğumuzda da çok kararlıydım. Ama büyükler o kadar araya girdi ki, herkes o kadar çok konuştu ki, adam o kadar mazlum, pişman göründü ki bana davadan vazgeçtim. Duygularım da henüz çok yoğundu. Geçen yıl bu vazgeçişimden pişman değilim. Ama bu sefer vazgeçmemeliyim. Zaten babam bu saatten sonra asla müsade etmez barışmama, o eve gitmeme.Lütfen bosan. . Bak lütfen diyorum.
Benim ciddi dusundugum biri vardi o da elbislerime takikti mini giydim diye kiyamet kopardi ama bir evli ablasi var got bas gobek bir yanda o goyiyor ona bise demiyorlar bekar alan bi kardesi var oda hem gobegi acik giyiyor hem mini bana gelince yasakti neyin kafasi bu anlamadimEvet, sevgili arkadaşlar. Son üç bayram bana zehir oldu. Konularından hatırlayanlar olur. 2.5 yıllık evlilikte bir kez mahkemeden dönmüştük. Sürekli tartışma, hakaret, aşağılama vardı. En büyük tartışma mevzumuz benim kıyafetlerimdi. Kültür farklılığı, hayata bakış açısı farklılıkları evliliğimizde şiddetli geçimsizlik yaratmıştı. Eşim tarafından sürekli psikolojik şiddet görüyordum. Neyse, yeni duruma gelirsek bayramın ilk günü annemlere bayramlaşmaya gidecektik. Giyindiğim ve daha önceden defalarca üstümde gördüğü elbiseyi, üstümdeyken parçaladı. Sabahtan zaten bir gerginlik vardı aramuzda. Kahvaltıya geç geldi, yarım yamalak yedi. Arefe günü zaten bayağı sinirlerimiz gerilmişti karşılıklı, feci ağlattı beni. Sabahı da elbisemi parçaladı. Ben de onsuz gittim aileme, tabii anlaşıldı bizimkiler tarafından. Biz nofmalde bayramın 2. Günü de onun memleketine gidecektik, uçak biletlerimiz bile alınmıştı. O da bensiz gitti ailesinin yanına ve onlar da anlamış oldu. Dün evime gidip eşyalarımın yarısını aldım. Eteklerimi ve bir elbisemi daha kesip yere atılmış buldum. Çok kırıldım, çok sinirlendim. İçim çıka çıka ağladım. Hem ağladım, hem eşyalarımı topladım. Sonra bizimkiler gelip beni aldılar. Şimdi babaevindeyim. Onunla hiç temasa geçmedim, dün annem aradı onu. Kızdı. Aynı şeyleri söyleyip durmuş. Kızın lafımı dinlese el üstünde tutarım gibisinden. Annem de her zaman dediği gibi benim açık saçık giyinmediğimden bahsetti. Şimdi arkadaşlar, şu aralar forumda çok konu açılıyor boşanma/ aldatma/ayrılma ile ilgili. Bayram çoğumuza uğramamış. Bana güç verecek şeyler yazın. Bilhassa boşanmış arkadaşlardan bekliyorum. Bu arada mesleğim var, çocuğum yok
Canım tek sorun sadece elbiseyse bence halledebilirdin.Evet, sevgili arkadaşlar. Son üç bayram bana zehir oldu. Konularından hatırlayanlar olur. 2.5 yıllık evlilikte bir kez mahkemeden dönmüştük. Sürekli tartışma, hakaret, aşağılama vardı. En büyük tartışma mevzumuz benim kıyafetlerimdi. Kültür farklılığı, hayata bakış açısı farklılıkları evliliğimizde şiddetli geçimsizlik yaratmıştı. Eşim tarafından sürekli psikolojik şiddet görüyordum. Neyse, yeni duruma gelirsek bayramın ilk günü annemlere bayramlaşmaya gidecektik. Giyindiğim ve daha önceden defalarca üstümde gördüğü elbiseyi, üstümdeyken parçaladı. Sabahtan zaten bir gerginlik vardı aramuzda. Kahvaltıya geç geldi, yarım yamalak yedi. Arefe günü zaten bayağı sinirlerimiz gerilmişti karşılıklı, feci ağlattı beni. Sabahı da elbisemi parçaladı. Ben de onsuz gittim aileme, tabii anlaşıldı bizimkiler tarafından. Biz nofmalde bayramın 2. Günü de onun memleketine gidecektik, uçak biletlerimiz bile alınmıştı. O da bensiz gitti ailesinin yanına ve onlar da anlamış oldu. Dün evime gidip eşyalarımın yarısını aldım. Eteklerimi ve bir elbisemi daha kesip yere atılmış buldum. Çok kırıldım, çok sinirlendim. İçim çıka çıka ağladım. Hem ağladım, hem eşyalarımı topladım. Sonra bizimkiler gelip beni aldılar. Şimdi babaevindeyim. Onunla hiç temasa geçmedim, dün annem aradı onu. Kızdı. Aynı şeyleri söyleyip durmuş. Kızın lafımı dinlese el üstünde tutarım gibisinden. Annem de her zaman dediği gibi benim açık saçık giyinmediğimden bahsetti. Şimdi arkadaşlar, şu aralar forumda çok konu açılıyor boşanma/ aldatma/ayrılma ile ilgili. Bayram çoğumuza uğramamış. Bana güç verecek şeyler yazın. Bilhassa boşanmış arkadaşlardan bekliyorum. Bu arada mesleğim var, çocuğum yok
Sorun tek kıyafet değil. Sadece en büyük sorun kıyafet. Kıyafet yüzünden küfrü basan, aşağılayan, hırpalayan, günlerce küsen, başkalarıyla kıyaslayan bir adam. Onun tavırları, gitgiden çirkinleşmesi. Bana saygı duymuyor, ben de ona duymuyorum artık. Eskisi gibi sevmiyorum, belki artık hiç sevmiyorumCanım tek sorun sadece elbiseyse bence halledebilirdin.
Konu açık saçık giyinmek değil zaten.
Benim eşim de kıyafet konusunda çok gerizekalı yaklaşır. Ne giysem yakışıyor ne yapayım
Bence eşin seni kıskanıyor ve dikkat çekmeni istemiyor olabilir.
Sende al eşini mağazaya gidin ikinizin ortak karar verdiği şekilde alış veriş yapın en azından bunu giyme diyemez.
Ama başka sorunlar varsa bişey diyemem. Ben alış verişimi eşimle yaparım birlikte karar veririz eve geldim de saç makyaj vs yapınca iki de takı takınca yine kıskanır ama kendi okeyledi diye bişey diyemez
Baba evinde yediysen giydiysen gezdiysen koca evin de olmasa da olur diye düşünüyorum.
Bak eşin güzel birşey söylemiş annenize "Sözümü dinlesin başımın üstünde taşırım" diye.
Tabi bu lafı koftiden demiyorsa eşini seviyorsan ve sorun sadece elbise ise ve senin eşine olan bazı tutumlarınsa bence boşanmak yerine bişeyleri düzeltebilirsin.
Ortada geri dönüşü olmayan bir sorun göremedim canım.
Ama yine de sen bilirsin.
tabikide şuan çok erken benimki bir temenniydi.hayatın daha iyi olsun .zamanla hepsi geçip gider.umarım herşey gönlünce olurİnşallah bir gün iyi ki de yol vermişim diye dua ederim. İnan ki şu an hiç karşıma bundan sonra kim çıkar, nasıl biri çıkar, tekrar evlenir miyim diye düşünmüyorum. Evlilikten öyle bir yoruldum ki... Temiz bitsin, hayatıma odaklanayım istiyorum. Alışkanlıklarım vardı ( sinema, tiyatro, kitap, spor) şu an hiçbirine isteğim yok. Öğlen uykularım başladı. Tv'ye boş boş bakıyorum. Yaşamaya isteklenmem olmalı.
Teşekkür ederimtabikide şuan çok erken benimki bir temenniydi.hayatın daha iyi olsun .zamanla hepsi geçip gider.umarım herşey gönlünce olur
iste taviz verdikce katlanarak devam eder artikca artar ilerki asamada isten ayril bile diye bilirdi sonra disari cikma aman seni kimse görmesin falan filan zaten kiskanclik degil bu cok baska bisey benceEvet, benimki de muhakkak eleştirecek bir şey bulurdu üstümde. Geçtiğimiz günlerde tamamen onun da hoşuna gidecek (diz altı, yarım kol, sırt ve göğüs tamamen kapalı-bisiklet yaka- dar olmayan/çan etek şeklinde) birkaç elbise aldım. Evde denedim ve çok beğendi. Geldi sarıldı. Sonra, birkaç gün sonra dışarı çıkacaktık arkadaşlarla buluşmaya. O elbiselerden birini giyindim. Kol altı düşük, kolunun altı fazla gözüküyor,içine badi giyin dedi. Zaten elbisenin kumaşı kalın, hava 45 derece. Ev klimalı ve daha evdeykdn terlemişim. Bana git badi giyin diyor. Sinirlendim tabii, çıkartmaya gittim. Gitmeyecektim de dışarı. Geldi yanıma diyor ki tamam giyin, ama tüm gğn gözüm üstünde olacak, kolunun altını görürsem evde hesap sorarım. Lafa bak ya, dedim ki böyle diken üstünde oturacaksam gitmem hiçbir yere. Nitekim gitmedik. İşte böyle, benimki hep bir kusur buldu. Hep daha fazlasını istedi. Ben de yoruldum, yıprandım artık. Onunla dışarı çıkmak istemiyordum sırf kıyafetime bir şeyler söyleyecek diye.
inan bunun "ataerkil"likle zerre ilgisi yok bu bi hastalik bu tip insanlar psikolojik olarak rahatsız akrabam ayni olayi yasiyo ordan biliyorum bu tiplerin degisik bir kafa yapisi varBütün konularını tek tek okudum. Neler çekmişsin sen öyle. Eşinle ve ailelerinizin arasında kültürel ekonomik ve manevi yönden farklılıklar var. Bu farklılıklar bir yere kadar tolere edilebilir. Eşin tolere etmeyi bırak,senin onun için tamamen değişmeni istemiş. Ataerkil toplumda büyümüş ve kendisi de evde egemen olmayı ve ona baş eğmeni istemiş. Kadınların güçlü ve kendi ayakları üstünde durmasına tahammül edemez bu tür erkekler. Kadınların şahsi fikri olamaz yorum yapamaz istediklerini giyemezler. Kadın dediğin evde oturmalı elinin hamuruyla başka işlere karışmamalıdır.
Valla eşin karşılaşmamak için dua ettiğim erkeklerden. Sen 2 defa köşesinden dönmüşsün ayrılığın. Lütfen bu sefer böyle bir hataya düşme. Bırak düşünme aile büyüklerini de. Seni mutlu görünce onlar da mutlu olacaklardır emin ol.
Zaman ayırıp konularımı okuduğun için teşekkür ediyorum. Umarım böyle bir adamla sen karşılaşmazsın. Bekarken çevremdeki arkadaşlarımın çoğunun sevgilisi veya kocası bu tipte kişilerdi. O zaman ben bekar halimle rahat rahat konuşurdum. Arkadaşlara ezdirmeyin kendinizi derdim. Yıllar geçti, ve hiç istemedğim erkek modeliyle evlendim. Kararlıyım. O gün geldiğinde de kararlı olmak istiyorum.Bütün konularını tek tek okudum. Neler çekmişsin sen öyle. Eşinle ve ailelerinizin arasında kültürel ekonomik ve manevi yönden farklılıklar var. Bu farklılıklar bir yere kadar tolere edilebilir. Eşin tolere etmeyi bırak,senin onun için tamamen değişmeni istemiş. Ataerkil toplumda büyümüş ve kendisi de evde egemen olmayı ve ona baş eğmeni istemiş. Kadınların güçlü ve kendi ayakları üstünde durmasına tahammül edemez bu tür erkekler. Kadınların şahsi fikri olamaz yorum yapamaz istediklerini giyemezler. Kadın dediğin evde oturmalı elinin hamuruyla başka işlere karışmamalıdır.
Valla eşin karşılaşmamak için dua ettiğim erkeklerden. Sen 2 defa köşesinden dönmüşsün ayrılığın. Lütfen bu sefer böyle bir hataya düşme. Bırak düşünme aile büyüklerini de. Seni mutlu görünce onlar da mutlu olacaklardır emin ol.
Bence de bu bir rahatsızlık. Kimisi kıskançlık altına sığınıyor, kimisi dini inanışından dem vuruyor, kimsi de karısı üstünde sözü geçsin egosunu tatmin etmek istiyor. Bunların hepsi bir kılıf, bir paravan. İşin aslı, psikolojik rahatsızlık, takıntılar.inan bunun "ataerkil"likle zerre ilgisi yok bu bi hastalik bu tip insanlar psikolojik olarak rahatsız akrabam ayni olayi yasiyo ordan biliyorum bu tiplerin degisik bir kafa yapisi var
İşle ilgili olarak da son günlerde şunu demeye başlamıştı : çalışıyorsan kendine çalışıyorsun, ilerde çalıştığını yorulduğunu öne sürüp yemek yapmazsan, benden ev işi beklersen çalışma.zaten çalışmanı da istemiyorum. Evlilik öncesinde hiç bu konunun lafı bile geçmemişti. Hatta ailesi çalışmamı, memur olmamdan övünerek bahsederler. Kuaförün bile erkek olmasını istemiyor. Ben arar bulurum diyor kadınların çalıştığı bir kuaför. Off diyorum off. O böyle yaptıkça inanın etrafımda dört duvar örülüyor sanki, nefes alamıyorum.iste taviz verdikce katlanarak devam eder artikca artar ilerki asamada isten ayril bile diye bilirdi sonra disari cikma aman seni kimse görmesin falan filan zaten kiskanclik degil bu cok baska bisey bence
bir de soyle bır bakıs acısı var bu adam kımseyle senı paylasamıyorsa kuaforune bıle karsııyorsa konusarak bırbırınızle alasamıyorsanız yaı aynı dılı konusamıyorsanız artık tum bunlar bundan olabılır mı bence sans vermelısın ortada aldatma sıddet gıbı yuksek gerekceler yok.. hepimizinn sosyal cevreden hayat gecımınden bıraz psikolojimiz bozuk durumda ıste bu noktada yardım alabılırsıız esınleİşle ilgili olarak da son günlerde şunu demeye başlamıştı : çalışıyorsan kendine çalışıyorsun, ilerde çalıştığını yorulduğunu öne sürüp yemek yapmazsan, benden ev işi beklersen çalışma.zaten çalışmanı da istemiyorum. Evlilik öncesinde hiç bu konunun lafı bile geçmemişti. Hatta ailesi çalışmamı, memur olmamdan övünerek bahsederler. Kuaförün bile erkek olmasını istemiyor. Ben arar bulurum diyor kadınların çalıştığı bir kuaför. Off diyorum off. O böyle yaptıkça inanın etrafımda dört duvar örülüyor sanki, nefes alamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?