- Konu Sahibi icimdekibosluk
-
Şans verildi bir yıl önce. O şansı iyi değerlendiremedik. 2.5 yıllık evliliğin emin olun yüzde 60'i huzursuz geçti. Üstelik bu 2.5 yılın 1.5 yılı aralıklarla farklı ülkelerde olduğumuz için ayrı geçti. Yani aynı çatı altında olsaydık daha kötü olacaktı. Uzakta olmamız sürekli bir özlem duygusu yaratıyordu.bir de soyle bır bakıs acısı var bu adam kımseyle senı paylasamıyorsa kuaforune bıle karsııyorsa konusarak bırbırınızle alasamıyorsanız yaı aynı dılı konusamıyorsanız artık tum bunlar bundan olabılır mı bence sans vermelısın ortada aldatma sıddet gıbı yuksek gerekceler yok.. hepimizinn sosyal cevreden hayat gecımınden bıraz psikolojimiz bozuk durumda ıste bu noktada yardım alabılırsıız esınle
bir de soyle bır bakıs acısı var bu adam kımseyle senı paylasamıyorsa kuaforune bıle karsııyorsa konusarak bırbırınızle alasamıyorsanız yaı aynı dılı konusamıyorsanız artık tum bunlar bundan olabılır mı bence sans vermelısın ortada aldatma sıddet gıbı yuksek gerekceler yok.. hepimizinn sosyal cevreden hayat gecımınden bıraz psikolojimiz bozuk durumda ıste bu noktada yardım alabılırsıız esınle
katılıyorum size. Çoğumuz ne yazık ki şiddeti fiziksel darp olarak algılıyor. Benim yaşadığım psikolojik şiddet. Ara ara hırpalanmalarım da oldu. Ben de yeri geldi hırpaladım, ittim kaktım.Konunun neresinde şiddet yok?
Hakaret, aşagılama, elbiselerini üstündeyken saldırıp parcalama, arkasından diger elbiseleri kesme.
İlla bu kadının şiddete maruz kaldıgını görmek için ölümden mi dönmesi gerekiyor? kırık kaburgaları mı olması gerekiyor?
Eşi problemli, hasta, kadınlara deger vermeyen, her şeyi yapmayı kendisine hak gören, oraya buraya saldıran biri işte. Bu insanla evli kalmak hayvanat bahcesinde aslan kafesinin içine kendini atmak gibi birşey olsa gerek.
Ka
katılıyorum size. Çoğumuz ne yazık ki şiddeti fiziksel darp olarak algılıyor. Benim yaşadığım psikolojik şiddet. Ara ara hırpalanmalarım da oldu. Ben de yeri geldi hırpaladım, ittim kaktım.
Ka
katılıyorum size. Çoğumuz ne yazık ki şiddeti fiziksel darp olarak algılıyor. Benim yaşadığım psikolojik şiddet. Ara ara hırpalanmalarım da oldu. Ben de yeri geldi hırpaladım, ittim kaktım.
ben sızın gıbı dusunmuyorum kadınların ezılmesınden yana oldugum ıcın degıl..
ask cok sıddetlı bır duygudur, ve ınsana herseyi yaptırır. tarihler boyunca bu hep böle suregelmıs boyle de gıdecek..
ben sızı kendını ezzdiren altta kalan bır kadın profili olarak göremedim aksine ayakları sağlam basan kararlı guclu bır kadın profili geldi bana..
ama ınanın çogu evlilikler iletişim bozuklugundann anlayıssızlıktan bitiyor.. en son ne zaman sordunuz mesela bir derdiiz var mı diye birbirinize..
allah kimsenn yuvasını dagıtmasın cok zor kuruluyor hepimiz biliyoruz
evet psikolojik sıddette sıddettır ama neden bu raddeye geldii ilişkiniz kendinizide sorgulamalısınız
Ailesinden karışan olmadığına çok eminim. Çünkü istemezler oğullarının ev içinde huxursuz olmadını. Ayrıca uzaktanoturuyolar, kızacakları şekilde hiç giyinmedim yanlarında. Hep uzun uzun elbiselerle, pantolon gömleklerle çıktım karşılarına.Adam seni bile isteye her halini gorerek almis simdiden sonra neyin kaprisi, tribi bu allah askina cocuk olmadan yol yakinken don kiskanclik var heralde bayagi birde aklıma birden acaba ailesinden birisi surekli bu konuda karışıyormu esin soyle giyiniyor boyle susleniyor bize yakismaz gibisinden ...
Kıskançlıktan olduğunu ilk zamanlarda düşünüyordum , ama iş o raddeyi çoktan aştı. Kıskançlık değil adamınki. Yani bence kadın hisseder eşi kıskandığından mı yapıyor yoksa başka bir sebepten mi diye. Bizimki sırf bana laf geçirtmek, kendini erkek gibi hissetmek için yapıyor. Bir de çevresindeki kadınlarla , kardeşlerinin eşleriyle kıyaslıyor.Çünkü adamın zihniyeti bozuk, hasta. Şu durumda kadının iliskileriyle ilgili kendisini ne konuda sorgulayacak ki?
Çok sevdiginiz birini düşünün, sırf üzerindekini begenmediniz diye parçalar mısınız?
Cocugunuzu çok seviyorsunuz, bu yüzden her gün aşagılar mısınız?
Annenize deger veriyorsunuz, komşu cocuklarına gülümsemesin iyi bir insan olmasın diye dudaklarını parcalar mısınız?
Bunları yapıyorsanız hastasınızdır.
Karısı da o adamın psikiyatristi olmadıgına göre neden canını tehlikeye atsın evlilige devam ederek.
Karısını öldüren erkeklere de sorsanız çok sevdigini söylüyorlar mesela. Napalım "ask şiddetli bir duygu" deyip geçelim mi?
Kararlıyım diyorum aileme. Bugün onun annesiyle de telefonda konuşurken kararlıyım dedim. Düşünüyorum bazen, evlilik bittiğinde adamın sorunları, ailesinin sorunları da tek tek hayatımdan çıkacak. Kuş gibi olacağımSizin yaşadıklarınız bence psikolojik şiddeti de aşmış, gayet fiziksel şiddet bu yaşadıklarınız.
Kendinizi koruma amaçlı itmeniz ya da bir kavgada 3 yiyorken 1 vurmanız ile onun kendinden güçsüzü ezmek üzere uyguladıgı şiddeti asla bir tutmayın lütfen.
Bence size ilk hakaretinde resti cekmeli, daha önceki davadan da vazgecmemeliydiniz.
Ancak hiçbir şey için geç kalmış degilsiniz.
Asla o eve geri dönmeyin, onunla da son birkez konusalım vs yalvarışları olursa asla yalnız kalmayın.
Hırsını elbiselerinizden çıkarmakla yetinmeyen yarın sizi parçalayarak bunu yapmaya çalışır. Lütfen kendinize dikkat edin.
Sevgi ve saygı bitmişse yapılacak hiçbir şey kalmamış demektir.Sorun tek kıyafet değil. Sadece en büyük sorun kıyafet. Kıyafet yüzünden küfrü basan, aşağılayan, hırpalayan, günlerce küsen, başkalarıyla kıyaslayan bir adam. Onun tavırları, gitgiden çirkinleşmesi. Bana saygı duymuyor, ben de ona duymuyorum artık. Eskisi gibi sevmiyorum, belki artık hiç sevmiyorum
Kıskançlıktan olduğunu ilk zamanlarda düşünüyordum , ama iş o raddeyi çoktan aştı. Kıskançlık değil adamınki. Yani bence kadın hisseder eşi kıskandığından mı yapıyor yoksa başka bir sebepten mi diye. Bizimki sırf bana laf geçirtmek, kendini erkek gibi hissetmek için yapıyor. Bir de çevresindeki kadınlarla , kardeşlerinin eşleriyle kıyaslıyor.
İnşallah hayırlısı olur, çok teşekkür ederim.Şahsi görüşüm kıskançlığın da hastalıklı bir duygu oldugu.
Normal kabul etsek dahi size güvenen bir adam neden her şeyi bahane edip kıskansın? neden kısıtlamak istesin?
Sizi elin adamıyla başbaşa romantik bir sohbet halindeyken görür de kıskanır, problem cıkarır vs. Ama öyle bir durumda dahi size herhangi bir şekilde şiddet uygulayamaz. Kabullenemedigini söyleyip ayrılmalı.
Kıyafetlerinizde de bu nedenle kendinizde hata aramayın, ya da sizi eleştirdigi diger konularda...
Tamamen kendisine güvenmeyen ve bu güvensizligini sizi ezerek kapatmaya çalışan ve tatmin olmadıgı durumlarda da öfkelenip şiddete başvuran biriyle evlenmişsiniz ne yazık ki. Keza erkekligini ispat etme cabası da yine aynı özgüvensizligin sonucu. Taviz de tavizi dogurmuş, siz sessiz kaldıkca o daha da arttırmış baskısını, şiddetini.
Mesleginiz var, aileniz de arkanızda. Birçok kadına göre boşanma sürecini daha kolay atlatacagınıza inanıyorum. Özgürlügünüz şimdiden hayırlı olsun...
Kesinlikle öyle oluyor canım.Kararlıyım diyorum aileme. Bugün onun annesiyle de telefonda konuşurken kararlıyım dedim. Düşünüyorum bazen, evlilik bittiğinde adamın sorunları, ailesinin sorunları da tek tek hayatımdan çıkacak. Kuş gibi olacağım
Anlatmıştım önceki sayfalarda. Uyguladım, onun da istediği şekilde bşrkaç elbise aldım. O da beğendi sevindi. Onlardan birini giyinip dışarı çıkacağımız zaman kol altına kulp bulup çıkarmamı istedi. Yoksa tüm gün gözü üstümde olacakmış, kol altımı görürse de evde hesabını soracakmış. Bu örnekten anlaşılacağı gibi adam sürekli negatiflik peşinde, sürekli kendince bir kusur bulma Çabasında. Tv'de gördüğü kadınların kıyafetlerinden örnekler veriyor mesela. Sunucu görüyor , bak kadının pantolonuna, bol kesim. Sense hep dar paça giyiniyorsun diyor. (Oysa ki pantolonlarımın çoğu ispanyol paçaya dönüştü, o istiyor diye)Yapıcı olmak gerekirse bu evliliğin güzel gitmesini istiyosan ve eşinin bu hareketlerinin dinmesini istiyosan biraz daha dikkatli olman da işe yarar.İnsanlar neler yaşıyor, 1 etek yüzünden bu denli kavga edillmesinin tek nedeni problemi çözüme ulaştırmayışınızdır.Problemi sürekli gündem yaparak çözemezsiniz,çözüm üretmelisiniiz.Bir süre onun istediği gibi giyinmeye çalışın.Eğer o zaman da bu hareketlerine devam ederse negatif düşünebilirsiniz.Kaldı ki böyle bi sebepten dolayı inadı sürdürüp uzaklaşmanın manası yok...
Ya sevginizi sorgulayın ya da inancınızı..Belki de sorun sizdedir.Evi ve erkeği kadın yürütür şuan huzuru sağlayabılecek tek kişi sizsiniz.Karşınızdakinin tavırlarını ve isteklerini eleştireceğinize bir kere de uygulamayı denemelisiniz. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?