Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

ACABASIZ İNANMAK

Vakit namazlarını sürekli cemaatle, camide eda eden,

ALLAH’a yürekten bağlı, çok duru gönüllü bir adam varmış…

Ama evi, nehrin öbür tarafında olduğu için her vakit namazında, salla nehri geçmek epey vaktini alıyormuş..

Bir gün, gittiği camide bir vaaz dinlemiş…

Hoca diyormuş ki;

“ALLAH’a öyle inanıp öyle dayanacaksın, öyle güveneceksin ki her işin kolaylıkla hallolsun… Bismillah de gir suya! Yürü git…” diye de bir örnek vermiş…

Adamcağız bunu duyunca bir sevinmiş bir sevinmiş ki…

-Oh! demiş. Kurtuldum artık saldan, vakit kayıplarından… Bismillah der geçerim karşıya…

Sevincinden içi içine sığmıyormuş…

Aynı zamanda da içinden Hocaya kızmaktaymış, neden şimdiye kadar söylemedi bunu diye…

Dediği gibi de yapmış. Çıkmış camiiden, gelmiş nehrin kıyısına; “Bismillah” demiş ve yürümüş geçmiş...

Artık karısı da kendisi de çok mutluymuş bu yüzden.

Bir gün hanımı demiş ki;

“Yarın o Hocayı al gel, yemeğe! Bak o kadar iyiliği dokundu bize..”

“Olur”, demiş adam…

Ertesi gün camiden çıkınca, Hocayla anlaşmışlar; eve gidecekler.

Hoca; “Bir sal bulalım!” deyince adam şaşırmış ve;

“Ne salı Hocam? Sen demedin mi Bismillah de yürü git! Ben o günden beri öyle yapıyorum. Hadi geçelim…”

Hoca hayret içinde. Hatta dehşet…

Neden sonra titrek yüreğiyle, melûl mahzun bakmış adama ve;

- Ah! demiş…

- Keşke benim imanım da, seninki gibi “acaba”sız olsaydı. Ben de Senin gibi yürür giderdim…”​

herkese iyi akşamlar...
bu gün
sabah 500 ml oda sıcaklığında su
kahvaltı domates,salatalık,peynir
zeytin,2 dilim ekmek,çay...
ara 1 muz
öğle 1 dilim lazanya,1 bardak meyve suyu
ara 5 adet minik bisküvi,
akşam 1 tabak imam bayıldı,2 dilim ekmek
2 litre su
1 yeşil çay
1 maden suyu
spor yok
kitap almaya çıkamadığım için o da yok maalesef..

kızlar bu gün özlettiniz,naza çektiniz kendinizi..işlerimin arasında o kadar uğradım ama boştu bizim takım..

güzelim ama sen de takımdasın,sadece çok kalabalık olduğumuz için kim mezun olursa ancak onun yerine geçerek yarışmaya da dahil olacaksın dedi ya akrep..gerçekten gereksiz alınganlık etmişsin.hani boş yer var da mı yazılmadı adın...sen dön paylaşıma bence..kafan dolu anlıyorum,beraber dertleşiriz işte...

ben baştan market gibi büfe gibi bir alanda sandım eşini..o yüzden eleman gitti deyince ne var bulunur yenisi demiştim..iş yufkacılık olunca eleman değil işinde usta birini aradığınızı farkettim..bu durumda zor tabii.ayrılma gerekçeleri ne ki güzelim..bu işsizlik ortamında iş mi beğenmiyor insanlar,siz mi tatmin edemiyorsunuz çalışanınızı..önce sorunu saptamalı tabii.kendi işin olmasının zor yanları bunlar..sen de istemez miydin eşin 7 de gitsin akşam 6 da gelsin.ama ekmek parası ne yapalım..önce sağlık diyelim..allah gönlünüze göre versin inşallah..

sabah 500 ml oda sıcaklığında su:81:
meyve yok
kahvaltı domates,salatalık,peynir
zeytin,2 dilim ekmek,çay...:81:
ara 1 muz:81:
öğle 1 dilim lazanya,1 bardak meyve suyu-meyve suyu ile yemek birarada-
ara 5 adet minik bisküvi aburcubur
akşam 1 tabak imam bayıldı,2 dilim ekmek -ekmek yerine salata yoğurt
2 litre su:81:
1 yeşil çay- bu miktarı açıklarmısın??
1 maden suyu
spor yok
kitap yok

maalesef negatif canikom senin özün pozitif şekercim ama alışkanlıkların negatif olursa, artı eksi çatışması sende ağırlık ve baş ağrısı yapar tatlış aman dikkat :94:

bana göre zulaley gereksiz takıntı yapıyor..özellikle son zamanlarda çok sıkıyor beynini..
ve hep kendi dışındaki nedenlere takılıyor..
insanın kendi işi olursa mesai saatleri cidden hiç belli olmuyor..iş olsunda hiç farketmez saati..
zulaleyim düşündükçe seni cidden kötü oluyorum..kuşum eşinin mesai saatlerine neden takıyosun bukadar..bugün geç gelir yarın iyi bir eleman olur hem yükü hem saati azalır..
düşün 3-4 yıl sonra bunlara üzülebilirmisin..
inan ufak şeyler bunlar...ufak şeyleri büyütmek sadece yorar beynimizi inan hiç yarar sağlamaz tam tersi zamanla sağlığımızdan oluruz maazallah:26:

genel liste değil canım takım içi liste dedim..çünkü hala uğraşıyorum son problemle..
sık aralıklarla çıkmak ve geri dönmek ciddiyetsizikle karşılanıyor..kaldı ki lolocuk çok fazla paylaşımda bulunamıyor son zamanlarda..sadece cuma kilo bildirimiyle olmaz ki.. daha önce güzel paylaşımı vardı ve ona göre de güzel kilo verdi..
lolocum eğer istersen takım içi listeye alırım seni
acele cevap

2.TAKIM 204. ETAP Etap 9.su ne kadar güzel 9. olmuşuz

2.TAKIM
TAKIM İÇİ SIRALAMA

1.çitlenbikbesyo( 55,7 / 55,5 / 0,2 / 0,34%)
2.turab571( 53,6 / 53,5 / 0,1 / 0,19%)
3.meden( 60 / 60 / 0 / 0,0%)
4.hindirella( 61 /61/0/0,0%)
5.Poseidon83( 61 / 61 / 0 /0,0%)
6.akrep33 ( 62,8 / 62,8 / 0 / 0,0%)
7.banusultan( 66 / 66 / 0 / 0,0%)
8.zulaley( 72,6 / 72,6 / 0 / 0,0%)
9.SUKRANbursa( 56 / 56,4 / -0,4 / -0,71%)
10.aybukeeselam( 53,9 / 54,4 / -0,5 / -0,93%)

YARIŞMA GRUPLARI

AZ ŞİŞKO
GRUBU

1.çitlenbikbesyo
2.turab571
3.meden
4.hindirella
5.Poseidon83

ÇOK ŞİŞKO
GRUBU

1.akrep33
2.banusultan
3.zulaley
4.SUKRANbursa
5.aybukeeselam​

Son düzenleme:
Klozet

Anne dışarıda alış-verişteydi. İki buçuk yaşındaki bebeğe babası gözkulak oluyordu.Aslında bu pek de zor bir şey değildi. Yavrucak halının üzerinde
'çay seti' oyuncağıyla oynarken baba da koltuğunda gazetesini okuyor, ara sıra da bebeğinin kendisine -çay seti oyuncağının minik plastik fincanlarıyla- ikram ettiği suları çay niyetine içerek oyuna iştirak ediyordu. Derken anne eve geldi. Baba anneye sus işareti yapıp, bebeği izlemesini istedi. Bu çok şirin hareketini annenin de görmesini istiyordu.Anne, bebeğin elinde çay fincanıyla salondan çıkıp, biraz sonra içi su dolu olarak babasına getirmesini ve babanın da onu çaymış gibi içmesini seyretti.Sonra gayet sakin bir tavırla elindekilerle mutfağa geçerken eşine seslendi:

'Uzanabildiği tek su kaynağının klozet olduğunu biliyorsun, değil mi?'

Sonuç-1: Anneler evlatlarını çok sever ve onlara dair her şeyi bilir.

Sonuç-2: Babalar evlatlarına dair bir çok şeyi bilmez ama onları çok sever:

'Babalar en son duyar' boşuna söylenmemiştir

çok şükür baba değilim​

Son düzenleme:
selamlar arkadaslar
kizim uyudu kendime zaman ayirma zamanim geldi nihayet.
menumu yazam
ilik su
kahvalti 1 yumurta 1 dilim kasar ceyrek simit, 1 ck cikolata 2 tek sekerli cay
ara 1 dilim kek 1 bardak yesil cay
oglen 4 kasik bulgur pilavi bir kase kuru fasulye, tursu
ara 1 kase puding 1 kupa sekersiz kahve ile (hic icmezdim canim istedi)
aksam 2 kasik bulgur pilavi 2 kasik kuru fasulye 1/2 kase yogurt
ara yarim elma
1,5 saat normal tempoda yuruyus ve bu esnada teklif uzerine yedigim kucuk bir cesit gofret
3 lt su
20 syf kitap

Son düzenleme:
akrepcim dünkü menüm dışındaki menülerimi hatırlarsan
çok düzenli bol su ve bitki çaylı ve yetişebildiğim kadar spor vardı
ama dün 200gr oluşu çok moralimi bozdu ondan kötü bir gün geçirdim

gelelim bugunkü menüme
sabah 1 bardak ılık ballı limonlu su
kahvaltı 1 yeşil elma
ara maviyeşil çikolata (hani şu diyet olnlar varya)
öğlen 1 simit 1 bardak ayran
ara yok
akşam 1 yemek kaşığı kabak yemeği 1 yemek kaşığı erişte
az sonra 1 porsiyon meyve yemeği planlıyorum

vee ayrıca tam 1 saat egzersiz yaptım

haa kitap unutuyordum
sabah namazına nasıl kalkılır cemil tokpınar hatta

Rabbimiz sabah namazı hakkında şöyle buyurur:
“Güneşin zevalinden (öğle vaktinde batıya kaymasından) gecenin karanlığına
kadar (belli vakitlerde) namazlarını dosdoğru kıl. Bir de sabah namazını kıl.
Çünkü sabah namazı şahitlidir.” (İsra:78)

Rivayete göre, bu melekler sabah namazında imamın arkasında birleşirler. Sonra
gündüz melekleri kalır, gece melekleri semaya yükselirler.
Ahirette bu meleklerin size şahitlik etmesini istemez misiniz?

tatlım sen kilo bildirmi yapmışmıydın:26:

canim persembe gunu viyanaya uctum o yuzden bildirimimi de persembe sabahi yaptim ama olsun ben de cok kilo verememistim zaten.

gelelim menuye
yaninda kaldigim aile gec kalkti ben de yusufu sabah yedirdim ama kahvalti icin onlari bekliyim dedim
sabah 12 de
biraz peynr 2 zeytin biraz bal bir bardak cay
saat 2 de yine sabahki ayni menu kahvaltilik ama ekmek yok
ara muz ve biraz cilek
aksam pizza ve salata
cay ve az nerdeyse sekersiz muhallebi ( ogluma yaptigim muhallebini artani)

spor olarak alisveris yaptik eve geldigimde pestilim cikmisti bacaklarim cok agriyordu

kizlar menum bugunlerde cok bozuk biliyorum ama baskaksinin evinde ne bulduysam artik. ins. haftaya kosusturmadan dolayi kilo vermis olurum

herkese merhaba cuma günü kilomu bildirmek için baya bi debelendim ama başaramadım foruma 3 4 kere cvp yazdım çıkmadı akrep turab ve medene msj atmayı denedim gitmedi tickerımla göstermeye çalıştım internet çok yavaştı 2 haftadır kilomu bildiremedm size karşı çok mahcubum keşke birinizin mail adresini daha önceden alsaydım umarım derdimi anlatabilmişimdir şimdi bi geçmişi okuyacağm

utanarak da söyliyim kilom 61,2 idi. bu hafta sıkı denetim ilan edilmiş hemen cumartesi opazar menülerimi yazıyorum
cumartesi
sabah sıcak su kayısı kahvaltıda mıhlama
öğlen gezmeye birr porsiyon dil balığı yedim yanında yeşillik
akşam kuymak 2 dilim ekmek
2 lt su
pazar
sabah su ardından kahvaltı
öğlen mıhlama yanında yeşillik 3 dilim ekmek
akşam misafirlerimiz vardı saat 5'de 2 çay 2 dilim havuçlu kek(ben yaptım şekeri az) 2 lokma kurabiye
2,5 lt su gücüm yeterse 30 dk pilates yapacağım
kitap olarak balzac vadideki zambağı okuyorum.

cuma cumartesi ablam ve 3 şımarık çocuğu bizdeydi. yaramaz çocuğa katlanabilirim ama şımarık çocuğa hiç tahammülüm yok.cumartesi hep beraber gezmeye gittik aman Allah'ım bu ne dedim ya her istediğinin yapılmasına alışmışlar sonuç ortada arsız gözü doymaz çocuklar çok şikayet ettim inşallah benim çocuklarım öyle olmazlar.:18: tabi bu yetiştirilme tarzıyla ilgili..

evet yaaa ben menüme yazmayı unutuyordum ama 1 aydır bırakmıştım bende şaşıyordum bu sene hastalanmadım diye demekki sarımsagın şifasındanmış hemen başlıyorum

evet akrebim çok haklısın ben çok dayanıksızım hemen çöküyorum morelim okadar bozukki anlatamam
neden böyleyim bilmiyorum eşimin hali beni çok üzüyor resmen bunalımdayım hiç bişiyapmak gelmiyor içimden çaredegil biliyorum ama yarın tekrar doktora gidicek sarımsagıda ona zorla yutturucam rabbim cümlemizin yardımcısı olsun

baş eleman yani kasada duran eleman ayrıldı mazereti emekli oldu çalışmak istemiyor eşimle çok iyi anlaşıyorlar hatta dün ziyaretine geldi ve hasta oldugunu görünce sengit dinlen demiş eşimi eve gönderdi sagolsun ve eşim igleşene kadar çalışacagını söylemiş tabi dün biraz olsun içimiz rahatladı
ben çabuk üzüyorum kendimi buhuyumu hiç sevmiyorum ama elimde degil
allaha tevekkül etmek lazım hepsinide biliyorum ama işte
2. elemanda çok gençti sebebini bilmiyoruz gelmicem diye msj çekmiş hayırlısı olur inşallah

eğer bu hafta cuma 60 kiloyla buraya gelmezsem bana istediğiniz cezayı verin ne derseniz yapacağım size söz veriyorum etim sizin kemiğimde kara yağlarımda...
hatta o cezayı siz bana bu haftadan vermeye başlayın hazırım

menüm
sabah 1 elma 1 bar su
kahvaltı
ara 6,7 tane çilek
ögleyok
akşam 4 kş patates 2 kş pilav 1 ks cacık
bolsu spor yok 3 kupa yeşil çay
biraz öncede 1 sarımsak yuttum

akrebim kitabı unutuyorum ama hergün okuyorum 1 cüz 21.lema ve cevşen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…