Ben anne olmasaydım eğer...
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeye...cektim.
Hamileliğİm esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
...
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...
ALINTI
merhaba kızlar..15 günde 2 mezun çıkaracak gibi duruyoruz..hayırlısıyla biz de mezun olalım inşallah..sonra da 2. takım mezunları topiği açar oradan devam ederiz...
günaydın arkadaşlar..takım yine sakinleşti bu aralar..nur tuanna,şükran,nurceng,posi nerelerdesiniz kızlar..bari arada bir selam verin canım..
ben hafta sonu yorgunluğunu hala atamadım..kızım da beni çok zorluyor..köpek dişi olarak tabir edilen
diş yerleri kabarmış,öyle sinirli ve zor bir bebek oldu ki bütün enerjim ona gidiyor..ablası kolayca çıkarıvermişti,hiç anlamamıştık,bu da böyle ne yapalım,sağlık olsun..
günaydın arkadaşlar..takım yine sakinleşti bu aralar..nur tuanna,şükran,nurceng,posi nerelerdesiniz kızlar..bari arada bir selam verin canım..
ben hafta sonu yorgunluğunu hala atamadım..kızım da beni çok zorluyor..köpek dişi olarak tabir edilen
diş yerleri kabarmış,öyle sinirli ve zor bir bebek oldu ki bütün enerjim ona gidiyor..ablası kolayca çıkarıvermişti,hiç anlamamıştık,bu da böyle ne yapalım,sağlık olsun..
selam kızlar
yeni gelebildim takımıma şükür..kk yı açtım..öncelikle paylşıma bakmayı adet edindim herzaman..
ufff bi açtım karışmş ortalık..ben de maydanz olmuşum
okumaya takılınca zaman epey geçti..tabii bir yandan da kendi işimle uğraş..ancak gelebildim..
nasılsınız şekercikler
:81: :81: :81: ah turabım benim mutivasyonum iyice düştü abartmıyorum ama artık kilo veremicem gibi geliyorelma sikeli su
10.00 1 dilim ekmek, 1 kasarli yumurta, kk peynir, 2 tek sekerli cay
ara 2 kurabiye 1 sekersiz cay
15.00 bir tabak kisir
18.00 1 bardak salep
19.00 1/2 simit 1 salatalik 3 dilim peynir 1 bardak cay.
birde cappuchino....
1 saat yuruyus
3 lt su
hemen dünkü menümü yazıyım pilates başlıcak..
9:30 1 kase k-fleaks
12:00 3 beypazarı kurusu
14:00 2 lavaş arası nohutlu ezme ve patlıcan akrep hoşafı
19:00 civarı: 1 elma 1 ceviz keten tohumu
ilk defa regl de canım tatlı istemiyor.çok şükür ya rabbi ..inşallah vericem bu kiloları..
allaha şükür akrebim sen nasılsın evet kk bazen açılmıyor ben operadan giremiyorum mozilladan açılıyor benimki
:81: :81: :81: ah turabım benim mutivasyonum iyice düştü abartmıyorum ama artık kilo veremicem gibi geliyor
bir sureliktir canimcim uzulme, bendede motivasyon dusmustu ama simdi 50 olasim var. hele bir kac yuz gram verince bana iyi moral oldu. 52 yi gorecegim umidini yitirmistim, 52 yi gormek bana 50 yi bile gorebilecegim umidini verdi. haydi zulaleyim bir kez daha yekinelimde hedefimiza ulasalim. ozaman sudyen mudyen demeyim sallayacagim su kk bayraklarini.
GUNAYDINLAR!!!
kizlar su canimin burnumda oldugu gunlerde is ilanlarina bakip bir dil kursuna cv mi gondermistim . gorusmeye cagiriyorlar. bugun oraya gidecegim. is ciddiye binince tirstim biraz ama gorusmekten birsey cikmaz is gorusmesi tecrubesi olur en azindan deyip gdecegim bakalim. hayirlisi
püsküüt gelişen durumu aktarmış..
*** ÖNEMLİ***Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına.. İki konu hakkında söyleyeceklerim var:
Arkadaşlarımız kişisel olarak almasınlar.. Sadece "konu" ya dikkat çekmek istiyorum.. Son zamanlarda iki kişide de aynı şey olunca, takımlar da aynı olunca açıkçası yadırgadım.
meyvenull.. 4. takımda yarışırken, 2 Nisanda 200. Etapta mezun oluyor. Karnesini hazırlıyorum.
Sonra bi bakıyoruz, arkadaşımız sadece 3 etap sonra yani 203. etapta yarışmaya geri dönüyor. Ama bu sefer 7. Takım üyesi olarak..
Aynı şekildebir yarışmacımız daha var: minnoş prenses
O da 4. takımda yarışırken, 202. etapta ayrılıyor. Ben yine karne hazırlıyorum. Sonra bi de ne göreyim.. Aradan yine 3 etap geçiyor.. 205. etapta arkadaşımız yeniden yarışmaya geliyor. Bilin bakalım hangi takıma? 7. Takıma
Bana tuhaf geldi bu durum.. Umurumda mı? Evet umurumda. Karne hazırlamak gibi bi işi üstlendiğim için umurumda..
Bu nedenle aldığım karar şudur: her yarışmacının sadece bir kez karne alma hakkı vardır.
İkincisi bu tip durumlar için bir karar almak gerektiğini düşünüyorum.. Geliş-gidiş bu kadar da rahat olmamalı kanısındayım. Ayrılanlar için en azından belli bir süre olmalı geri dönebilmek için, diye düşünüyorum. Konuyu ciddiye alan varsa paylaşımda yazar, konuşuruz.
Diğer konuya gelince:
Takım kaptanları, takımlarında bulunan bütün yarışmacıların hedef kilolarını içeren bir listeyi, en kısa sürede paylaşım alanına iletsin. Karne alıp alamayacağına karar verdikten sonra karne hazırlamak istiyorum.
ben görüşümü belirttim:97:
'konu' yu farkettim...
senden açıklama bekliyordum şekerciimhassas bir 'konu' olunca ilk sesin senden gelmesi en doğrusuydu..
ben; paylaşımsızlıktan diskalifiye olan, geri dönmek üzere ayrılan üyelerimi bile kısa aralarda almamaya özen gösteriyorum artık..farkettim ki geri dönme süresi ne kadar kısa olursa ciddiyet kalmıyor, disiplin olmuyor.takımın kapısı han kapısı görevi yapıyor..kuralsız kurallarla da, listelerde tüm emeği geçenlere ve tabiiki özellikle sana karşı kötü bir durum oluyor, emeğe saygısızlık oluyor..
mezuniyet karnesi alanlar içinse durum daha farklı tabii..
anlamadığım hedefe ulaşılmışsa neden tekrar dönülüyorhedefe ulaşılmamışsa neden karne isteniyor :26:
kaldıki farklı bir takıma geçilmiş..
problem takım değiştirmekse bu 'konu'daki engin tecrübelerine dayanarak diğer takıma geçerlerdi..
.........sonuç olarak;takımlara dönebilmek için takımdan ayrılma nedenine göre süre belirlensin derim ben..
Burdan bi acıklama yapmıcam konu uzasın istemiyorum püsküüte özelden bildiriyorum acıklamamı.
burda adı geçen maydanoz benim7. takım adına bu konuda ufak bir açıklama yapmak istiyorum....
biz takım olarak bir amaç için burdayız ve sizin emeğinize saygılıyız..arkadaşlarımızın takımımıza geçmesinde bi art niyet aranması hepimizi çok üzdü..... biz onların da bir plan dahiilinde değil sadece aramızdaki paylaşım ve samimiyete dayanarak böyle bir istekte bulunduklarına eminiz...biz de bu konuda herhangi bir kural olmadığını düşünerek kabul ettik...sizin olaya duyarlı yaklaşmanız ve konuya sahip çıkmanız çok güzel ancak diğer takımlardan bazı! arkadaşların olaya maydanoz olmalarına hiç gerek yoktu diye düşünüyoruz.....siz gerekli uyarıyı yapacak mevkiidesiniz zaten....
olayla ilgili yanlış anlaşılmaların giderildiğini umuyoruz.....
bu cümle de bana sarfedilmiştirüslubunuzda ki imalı ve kırıcı tavırdan dolayı teessüflerimi bilmenizi isterim.....
cevabım;adım maydanoz olmuşmaydanozu çok severim canım teşekkür ederim
rica ederim şekercim
size göre kırıcı bana göre doğru..
ben buyum:103: fazla doğrucu...
ikiyüzlülük,yalakalık,yalan,adam kayırma,arkadaş satma yok kitabımdaama işte herzaman heryerde işimize gelmez doğrular..beklentilerimize uysun isteriz hep duyduklarımız.. büyüklerimiz boşuna dememiş zaten doğru söyleyen dokuz köyden kovulur diye dimi şeker
püsküüt saferan arkadaşımıza açıklama yapmış..
İstemediğim halde yine de açıklama yaptığın için teşekkürler..
Konunun kişisel olarak algılanmamasını rica etmiştim. Mevcut kurallara uyulmaması gibi bir durum olmadığı için de açıklama isteme hakkım olmadığını da düşünüyorum.
Yadırgadığımı söyledim. Yarışma tarihinde görmediğim bir şey bu çünkü.. Gönül isterdi ki; bu sıradışı olay yaşanırken zamanında paylaşım alanına bir açıklama yapılsın.. ki olay sıradışılığı nedeniyle yanlış anlaşılmalara müsait.. böylece bu risk ortadan kaldırılmış olurdu.
Beni sadece kurallara uyum ve yaptığım işlere ayırdığım zaman ilgilendiriyor. O nedenle de zaten kararımı ilettim. Herkesin bir kez karne almaya hakkı olacak bundan sonra, isterse herkes on kere geri dönsün.. Bu konuda bir kuralımız yok.
Diğer takımlardan herhangi bir net öneri gelmemiş konuya dair. O nedenle ben az sonra önerimi sunmak istiyorum ki... bu konu daha fazla siz ve/ya diğer takımlar tarafından kişisel olarak algılanıp, eleştiriye daha fazla açık kalmasın..
Öneri:
Cuma Zayıflama Yarışması'ndan kendi isteğiyle ayrılan veya hedeflediği kiloya ulaşıp mezun olarak ayrılan yarışmacılar, ayrıldıkları tarihten itibaren 6 ay süre için tekrar yarışmacı olma hakkını kaybeder.
1. Takım Kabul / Red
2. Takım Kabul / Red
3. Takım Kabul / Red
4. Takım Kabul / Red
5. Takım Kabul / Red
7. Takım Kabul / Red
8. Takım Kabul / Red
9. Takım Kabul / Red
13. Takım Kabul / Red
14. Takım Kabul / Red
Not: Geri dönmek üzere ayrılan, bu dönemde de "izinli" kabul edilen yarışmacılar, öneri kapsamı dışındadır. Bu yarışmacıların koşulları ilgili takım kaptanınca belirlenir ve denetlenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?