Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

KRALLAR VE PRENSESLERİ...

Genç kızın yüreği, tanıştığı bütün erkeklerden önce, herkesten en önce, babasına aittir. Babalar ve kızları, daha sonra hiç yakalayamayacaklarını bildikleri bir huzur ve güvenle yaslanırlar birbirlerine hayatta. Baba bir sığınaktır kızı için, yaşamın fırtınalarından, yıpratıcı gerçeklerinden, canını acıtan büt...ün herşeyden uzaklaşmak istediği zaman sığınabileceği sessiz ve güvenli bir liman gibidir. Kızı hangi yaşta olursa olsun, çaresizlik içinde boğulurken dahi, elini uzatıverirse babasına, babasının elini tutacağını bilir. Asla bırakmayacağını da..

Babalar ve kızları, büyülü masal ülkesinin kralları ve prensesleridir. Bir gün gelip de prenses yuvadan uzaklara uçunca ne baba krallığını yitirir, ne de küçük kız prensesliğini.. Birbirlerinin yüreklerinde, kendi ülkelerinde sürdürürler hükümranlıklarını..
alıntı​

Ben anne olmasaydım eğer...

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeye...cektim.

Hamileliğİm esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
...
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...

ALINTI​

çoooooooooooook güzellllllllllllll..nerdeyse ağlayacaktım.. iyiyiz akrebim sen nasılsın..

elma sikeli su
10.00 1 dilim ekmek, 1 kasarli yumurta, kk peynir, 2 tek sekerli cay
ara 2 kurabiye 1 sekersiz cay
15.00 bir tabak kisir
18.00 1 bardak salep
19.00 1/2 simit 1 salatalik 3 dilim peynir 1 bardak cay.
birde cappuchino....
1 saat yuruyus
3 lt su

günaydın arkadaşlar..takım yine sakinleşti bu aralar..nur tuanna,şükran,nurceng,posi nerelerdesiniz kızlar..bari arada bir selam verin canım..
ben hafta sonu yorgunluğunu hala atamadım..kızım da beni çok zorluyor..köpek dişi olarak tabir edilen
diş yerleri kabarmış,öyle sinirli ve zor bir bebek oldu ki bütün enerjim ona gidiyor..ablası kolayca çıkarıvermişti,hiç anlamamıştık,bu da böyle ne yapalım,sağlık olsun..

Hz. Ömer, 645 yılının son ayında Ebû Lü’lü Firuz adında Yahudi bir köle tarafından namaz kılarken şehid edildi. Bu köle Hz. Ömer'e gelip efendisinden alınan verginin çok olduğunu iddia etti. Hz. Ömer, "Senden alınan miktar fazla değildir" dedi.

Hz. Ömer'in bu sözüne razı olmayıp, düşmanlık gösteren Firuz, Hz. Ömer'e kastetmeyi plânlad...ı. Görünüşteki sebep böyle görünmekle beraber işin esası böyle değildi. Mecusi casusu olarak aldığı emri yerine getiriyordu. Hz. Ömer bir gün esnaf teftişinde iken, Firuz'a, "Duydum ki, senin değirmen yapmanda üzerine yokmuş" deyince, "Şayet sağ kalırsam, sana öğle bir değirmen yapacağım ki, doğuda ve batıda herkes ondan bahsedecek" demişti. Hz. Ömer'de, "Vallahi bu beni tehdit etti" buyurmuştu. Buna rağmen açıkca suç teşekkül etmediği için cezalandırmamıştı.

Hz. Ömer ile vergi tartışmasından bir gün sonra elbisesi içine bir hançer saklayıp, sabah namazı vaktinde mescide girdi. Beklemeye başladı. Hz. Ömer safları düzeltip tekbir alarak namaza durur durmaz, Firuz yerinden fırlayıp Hz. Ömer'e arka arkaya altı darbe vurdu. Darbelerden biri karnına isabet etti. Firuz bir kişiyi daha yaralayıp kaçtı ve yakalanmadan önce intihar etti. Hz. Ömer evine kaldırıldıktan bir müddet sonra ayılıp "Katilim kimdir?" diye sordu. Ebû Lü’lü Firuz olduğu söylenince "Allah'a şükürler olsun ki bir Müslüman tarafından vurulmadım..." dedi.

Ağır öldürücü bir darbe alan Hz. Ömer'e kendisinden sonra oğlu Abdullah bin Ömer'i halife tayin etmesi istenince, "Bir aileden bir kurban yeter!" buyurdu. Kendinden sonra halife olacak kimsenin tayini için Sahabeyi Kirâmdan, Cennet ile müjdelenenlerden altı kişiyi seçti.

Bundan sonra oğlu Abdullah'a “Müminlerin annesi Hz. Âişe'ye git ve O’na Ömer İbni Hattab'ın (benim) selâmını söyle, müminlerin emiri deme, ben bugün müminlerin emiri değilim. O'na Ömer, sahibinin (Rasulullah s.a.v) yanına defnedilmek için izin istiyor de!" buyurdu.

Hz. Âişe, izin verince “Bu benim en büyük dileğimdi” buyurarak çok memnun oldu. Vefat ederken oğluna, "Başımı yastıktan al da yere koy, umulur ki Cenab-ı Hak beni bu halimden dolayı merhamet edip affeder!" Yaralandıktan yirmi dört saat sonra kelime-i şehadet getirerek şehit düştü.

Rasulullah (s.a.v) buyurdu ki: "Cebrail (a.s) bana dedi ki; Ömer'in ölümü üzerine bütün İslam alemi ağlayacaktır"​

diş zor canım yaa.çok geçmiş olsun..vitamin destek ver istersen..

günaydın canım..evet önceden sayfaları okumaya yetişemezdeim .şimdi 1-2 kişi yazmış oluyor benden sonra.benim kızımda 3 diş birden çıkardı çok zor oldu .meger bi de azı çıkarmış .onu sonra farkettim.ama çok şükür uykusu falan düzeldi biraz.

hemen dünkü menümü yazıyım pilates başlıcak..
9:30 1 kase k-fleaks
12:00 3 beypazarı kurusu
14:00 2 lavaş arası nohutlu ezme ve patlıcan akrep hoşafı
19:00 civarı: 1 elma 1 ceviz keten tohumu

ilk defa regl de canım tatlı istemiyor.çok şükür ya rabbi ..inşallah vericem bu kiloları..

Hz. Ali'nin (r.a) Şehadeti
Hz. Ali, bir gece oğlu Hz. Hüseyin'in, bir gecede Cafer-i Tayyâr hazretlerinin e...vinde kalıyor, üç lokmadan fazla bir şey yemiyor; "Allah'ıma boş karınla temiz olarak kavuşmam daha sevimlidir bence" diyordu.

Ramazan ayının 18. günü, Hz. Ali evden çıkarken Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'e hediye olarak getirilmiş olan ördekler gagalarıyla eteğini tutmuşlardı.
Hz. Ali, onları kovalayanlara; “Bırakın” buyurmuştu; “Onlar ağlayanlardır; seher çağında da kader yerini bulur” demişti.

Hz. Ali; “O gece Hz. Resûlullah'ı rûyada gördüğünü” de bildirmiş, şehâdete tam hazırlanmıştı.

Mescide giren Hz. Ali:

“Namaz, namaz” diye uyuyanları uyandırmaya başlamıştı ki; Şebib bir kılıç salladı; fakat kılıç mescidin kapısına geldi. Bunun üzerine önceden gelip mescide gizlenen Mülcemoğlu:

“Yâ Ali! Hüküm ancak Allah’ındır” diye bağırarak Hz. Ali'nin mübarek başlarına bir kılıç vurdu. Kılıç, Hendek savaşında Amr'ın yaraladığı yere geldi; imâme yarılmış, kılıç mübarek başlarına gömülmüştü.

Yere düşmüştü Hz. Ali;

"Andolsun Kâbe’nin Rabbine" buyurmuştu. “Kurtuldum...​

günaydın kızlar
modem hala arızalı bir geliyor bir gidiyor internet yenisini alasıya böyle idare edicez artık geçmişe bir bakayım neler yapıyorsunuz
ben temizlige başladım cam kapı daldım eve hem spor olsun dimi ama

allaha şükür akrebim sen nasılsın evet kk bazen açılmıyor ben operadan giremiyorum mozilladan açılıyor benimki
:81: :81: :81: ah turabım benim mutivasyonum iyice düştü abartmıyorum ama artık kilo veremicem gibi geliyor tartılmadım bakalım cumaya ne olacak

tatil yoruyor insanı banucum bebişde rahatsız olunca insanın canı sıkılıyor tabi ama çok zor diş çıkarmak biz koca insanlar dayanamıyoruz diş agrısına 20 dişim 3 sene önce çıktı agrısı sancısı hala aklımda :26:

canım insan kendini zayıflamaya şartlandırınca regl dönemlerinide konturol edebiliyor :81: :81:

GUNAYDINLAR!!!
kizlar su canimin burnumda oldugu gunlerde is ilanlarina bakip bir dil kursuna cv mi gondermistim . gorusmeye cagiriyorlar. bugun oraya gidecegim. is ciddiye binince tirstim biraz ama gorusmekten birsey cikmaz is gorusmesi tecrubesi olur en azindan deyip gdecegim bakalim. hayirlisi

bir sureliktir canimcim uzulme, bendede motivasyon dusmustu ama simdi 50 olasim var. hele bir kac yuz gram verince bana iyi moral oldu. 52 yi gorecegim umidini yitirmistim, 52 yi gormek bana 50 yi bile gorebilecegim umidini verdi. haydi zulaleyim bir kez daha yekinelimde hedefimiza ulasalim. ozaman sudyen mudyen demeyim sallayacagim su kk bayraklarini.

benim pilates kursu bu hafta bitiyor..onun yerine yürüyüşe çıkmayı düşünüyorum..arada da ebru ya takılırım,zaten tempoyu düşürdüm bu aralar,hergün spor yorucu oluyordu ama ihtiyacım da vardı..kilo vermem çok yavaşlarsa tekrar 20 gün daha uygularım hergün pilatesi..tatile de az kaldı,1.5 ay sonra görüşeceğiz eşimin ailesiyle...şaşırtmak çok zevkli olacak.intikam,intikam...

iyice aşağı çekiyorsun hedefi caNIM,bence birileri mezun olmak istemiyor..

git tabii canım,dediğin gibi tecrübe olur en azından..hayırlısı olsun..

2. takımın şekerleri
paylaşımdaki gelişmeleri aktarıyorum sizlere
püsküüt gelişen durumu aktarmış..
ben görüşümü belirttim:97:
Burdan bi acıklama yapmıcam konu uzasın istemiyorum püsküüte özelden bildiriyorum acıklamamı.

burda adı geçen maydanoz benim
üslubunuzda ki imalı ve kırıcı tavırdan dolayı teessüflerimi bilmenizi isterim.....
bu cümle de bana sarfedilmiştir
burda anlayamadığım 7. takımın neden beni hedef seçtiğidir:26:
cevabım;

püsküüt saferan arkadaşımıza açıklama yapmış..

ve sonuç olarak durum oylamaya sunulmuş kızlar..şimdi sizlere soruyorum..red mi kabul mü..
ben kabul diyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…