- 21 Ekim 2010
- 4.284
- 1.903
- 248
günaydın hanımlari afiyettesinizdir inşallah, ben buraya yeni geldim, aranızda henüz yeniyim bu nedenle sizlere küçük bir eleştirim olacak arkadaşlar, kaç kişiyiz bilemiyorum, ama herhalde 11-12 kişiyizdir, ama malesef topicte fazla sohbet muhabbet hareket göremedim,, konuşmadan muhabbet edemeden birbirimizi nasıl motive deceğiz ki, bu guruba katılmamızın ortak amacı birbirimizi motive etmek değil miydi? yoğunluğa bakarsanız ben de çok yoğunum, çalışıyorum, ilgilenmem gerekn 2 yaşında bir kızıım var, ve bir sürü iş. ama buna rağmen hergün bir iki kez uğrayıp bir iki cümle birşey yazmaya gayret ediyorum. motive olmadan zayıflamayı başarıyorsak gurup oluşturmanın bir manası yok ki.
hepinizden nacizane ricam günde bir iki kez uğrayıp sohbeti ilerletmek ve burada samimi bir ortam oluşturmayı başarabilmek. aksi halde ben bu guruptan amacına ulaşamadığı için keyif almamaya başlayacağım.
Akreeeeeppp sonunda kitap okumaya basladim
esim dun gelirken anne babalara tavsiyeler diye bir kitap getirdi. dun aksam basladim okumaya, icinde hep ayet ve hadisler var dun okudugum kisim da ezberden degil gonulden dua etmekle ilgili idi. ben tabi hersey gibi duayi ezberlemisim oylesine dua eder olmusum o kadar etkilendim ki gece eskiden seyrettigim korku filmlerinden bir karisim gordum ruyamda kendimi cok kotu sukursuz ve Allahin sevmedigi bir kulu gibi hissetimboyle seyler okuyunca biraz kendime geldim yani :93:
hatta dun okuduklarimdan yaziyim buraya da sizin de iciniz acilsin
RAasulullah (a.s) buyuruyor: `Allah duada israr edenleri sever`
Araf 55: Rabbinize yalvara yalvara ve icin icin dua edin. Suphesiz O, haddi asanlari sevmez.
RAasulullah (a.s) buyuruyor:`Allaha kabul edilecegini bilerek dua edin, cunku Allah gafletli kalple yapilan dualari kabul etmez (Tirmizi)
Furkan 77: de ki : Duaniz olmasa rabbim size nicin deger versin.
okuyan anne okumayı seven bir çocuğun yetişmesinin mimarıdır,çok güzel yapıyorsun canım..ben ektiğimi biçiyorum şimdi.elinden kitap düşmeyen bir kızım var.küçüğümün de ağzından düşmüyor.eline geçirirse bir güzel çiğniyor sağını solunu..
sana da gunaydin cnaim
Gunaydin aybuke, yukardaki elestirinle ilgili bisey diyemicem cunku ben once 1 hafta viyanaya gittim buralara pek bakamadim, hemen sonrasinda turkiyeye gidip akraba ziyareti yaptim istanbul mardin diyarbakir.... malum o hafta da bakamadim buraya, sonrasinda da almanyaya arkadaslara gittik. toplamda ardarda 3 hafta katilimda bulunamadim ama kilo bildirimi yaptim. hepsinde de kaptamizin haberi vardi ve izinliydim
simdi sohbet var mi yok mu oncesinde bilmiyorum. ama bu son gunlerde bayagi hareketli buldum burayi. bi de canim havalar guzel ya millet evde durmuyordur mesela be yusufla hep ogleden sonralari parka gidiyoruz eskiden olsa hava soguk diye evde oturur bilg. basinda buraya yazardim simdi yaz geldi mumkun oldugu kadar yusufu gezdiriyorum. diger arkadaslar icin de havalarin isinmamsinin bir payi vardir sanirim.
bi de onceki mesajlarimin birinde hasta oldugumu ilac kullandimigi felan yazmistim kimse gecmis olsun dememis
Kitap okumaya başlaman ne güzel, içeriği de güzel anlaşılan. ben de Ah yemen adlı bir kitap okuyorum, yemen savaşı yıllarını anlatıyor, fazla değil gece yatarken 2 sayfa okumak bile beni hzuura kavuşturuyor,Benim kızım da bana asla izin vermiyor, kitabı çekiştirip ,eline bir kalem alıyor ,anne okuya kayyu çiz diyorAkreeeeeppp sonunda kitap okumaya basladim
esim dun gelirken anne babalara tavsiyeler diye bir kitap getirdi. dun aksam basladim okumaya, icinde hep ayet ve hadisler var dun okudugum kisim da ezberden degil gonulden dua etmekle ilgili idi. ben tabi hersey gibi duayi ezberlemisim oylesine dua eder olmusum o kadar etkilendim ki gece eskiden seyrettigim korku filmlerinden bir karisim gordum ruyamda kendimi cok kotu sukursuz ve Allahin sevmedigi bir kulu gibi hissetimboyle seyler okuyunca biraz kendime geldim yani :93:
hatta dun okuduklarimdan yaziyim buraya da sizin de iciniz acilsin
RAasulullah (a.s) buyuruyor: `Allah duada israr edenleri sever`
Araf 55: Rabbinize yalvara yalvara ve icin icin dua edin. Suphesiz O, haddi asanlari sevmez.
RAasulullah (a.s) buyuruyor:`Allaha kabul edilecegini bilerek dua edin, cunku Allah gafletli kalple yapilan dualari kabul etmez (Tirmizi)
Furkan 77: de ki : Duaniz olmasa rabbim size nicin deger versin.
iyi de güzelim ben her türlü meşguliyetime rağmen uğrayacak zaman buluyorum demek değil mi senin yazdığın.ben de buna karşı yazdım ama sen mana çıkarma sözcüğüyle kendinle çelişmişsin.o kimse benim, direkt benim alıntımla cevapla beni de samimiyetine inanayım.ama tenezzül etmem dersen onu da sen bilirsin..istediğin kadar da anlam çıkarabilirsin yazımdan ayrıca..canım kendimi mahcup hissettimhesap sormuşum gibi cevap vermşsin kusura bakma nolur, böylece senin aracılığın ile sana özel değil genel bir ifadede bulunacağım ,
söylediklerimin altından üstünden kimse bir mana çıkarmazsa sevinirim, söylediğim artniyetsiz pozitif yönde ilerlemeyi hedefleyen kısa bir eleştiriydi, ben bu guruba katılalı henüz bir hafta oldu, bir haftalık gözlemim bu yöndeydi, amacım elbetteki kimseyi kırmak üzmek değil, gurubun daha iyi motive olması ve daha verimli sonuç alabilmesi için muabbet ortamının kurulması gerektiğinden bahsettim, bu sohbetin içi boş ya da dolu olması manasına gelmemeli tabi. Yapacağımız her paylaşımın içi boş ya da dolu bizim samimiyetimize katkısı olacağını düşünüyorum, yapılan her sohbet muhabbet arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirecektir samimiyeti artırıp, motiveyi artıracak ve ardından başarı getirecektir.Sözün özü bu...
Kitap okumaya başlaman ne güzel, içeriği de güzel anlaşılan. ben de Ah yemen adlı bir kitap okuyorum, yemen savaşı yıllarını anlatıyor, fazla değil gece yatarken 2 sayfa okumak bile beni hzuura kavuşturuyor,Benim kızım da bana asla izin vermiyor, kitabı çekiştirip ,eline bir kalem alıyor ,anne okuya kayyu çiz diyorzor bela kaldırıyorum kendi kitabımı, bu kez kendi oku sunu getiriyor, başlıyuoruz tavşanları ördekeri saymaya
Aybukecim tabiki aciklama yapicam, ben soylediklerine alinmadim hic ustelik de kurallari hatirlatmak hepimizin gorevi. ben 3 hafta ardaarda gelmedim akrep bana deseydiki kurallara uymuyorsun takimdan cik deseydi inan hic abartmiyorum en kucuk bir alinma olmadan takimdan cikardim. cunku burasi oteki topikler gibi degil arkadaslar bazi kurallar var ve o kurallara uyamiyorsan takimdaki diger kisileri de magdur etmeden ya kendini duzeltmek ya da cikmak gerek. biz birbirimize tolerans gosteriyoruz o ayri ama bu kurralari tinlamicaz anlamina gelmiyor. kizlar son zamanlarda alinganlik hic hayra alamet degil. canim sen bizzat bana ugradigin yok ama takimda gozukuyorsun boyle yapma desen ben tesekkur ederim ancak. sen de bosver canim sen yaz icindne geldigi gibi klurallara uy merak etme takim senin istedigin gibi olucaktir yinecanım kendimi mahcup hissettimhesap sormuşum gibi cevap vermşsin kusura bakma nolur, böylece senin aracılığın ile sana özel değil genel bir ifadede bulunacağım ,
söylediklerimin altından üstünden kimse bir mana çıkarmazsa sevinirim, söylediğim artniyetsiz pozitif yönde ilerlemeyi hedefleyen kısa bir eleştiriydi, ben bu guruba katılalı henüz bir hafta oldu, bir haftalık gözlemim bu yöndeydi, amacım elbetteki kimseyi kırmak üzmek değil, gurubun daha iyi motive olması ve daha verimli sonuç alabilmesi için muabbet ortamının kurulması gerektiğinden bahsettim, bu sohbetin içi boş ya da dolu olması manasına gelmemeli tabi. Yapacağımız her paylaşımın içi boş ya da dolu bizim samimiyetimize katkısı olacağını düşünüyorum, yapılan her sohbet muhabbet arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirecektir samimiyeti artırıp, motiveyi artıracak ve ardından başarı getirecektir.Sözün özü bu...
akrep çim mezun kızlarımıza bir elveda partisi verelim.gün ve saat kararlaştırıp.hep beraber son kez toplanır,beraber geçirdiğimiz aylarımızı yad ederiz.sen ne dersin..
iyi de güzelim ben her türlü meşguliyetime rağmen uğrayacak zaman buluyorum demek değil mi senin yazdığın.ben de buna karşı yazdım ama sen mana çıkarma sözcüğüyle kendinle çelişmişsin.o kimse benim, direkt benim alıntımla cevapla beni de samimiyetine inanayım.ama tenezzül etmem dersen onu da sen bilirsin..istediğin kadar da anlam çıkarabilirsin yazımdan ayrıca..
estağfurullah ne demek tenezzül etmemek, biz kimiz ki, ben sadece alıtnı yaparak cevaplarsam iş tartışmaya dönecek ve uzayacak düşüncesi ile alıntı i,le cevaplamamıştım, hataymış, daha farklı bir mana çıktı bu kez.
herhalde karşılıklı yanlış anlaşılmalara döndü iş. benim ricam sadece basit bir rica idi bunun üzerine yeni gelen arkadaşlar ve boş muhabbetler ile ilgili bir şey yazınca siz, yeni gelen ve en çok paylaşım yapan biri olarak sanırım benim paylaşımlarımı boş ve anlamsız buluyorsunuz yorumunu çıkardım ben. o yüzden bu kadar tepkili yazdım.
samimi olup olmadığım konusunda endişeniz varsa bu konu zamanla hallolacaktır eminim. ben 2 senedir bu kulüpteyim, bundan sonra da burada olacağım, zamanla tanımak isterseniz ne kadar samimi olup olmadığımı anlarsınız. bu işi daha fazla uzatmak ve manasız tartışma içine sokmak niyetinde değilim, iş amacından uzaklaşmaya başladı çünkü, kusur işlediğimi düşünsem özür de dileyeceğim ama konuyu yanlış anlaışılmalar hallolmuştur umarım diyerek kendi adıma nacizane kapatmak istiyorum.
iyi haydi canım..ele güvenmenin sonucu ortada kalmak oluyor maalesef..ama mecburiyet olunca yapacak bir şey yok..evlat bu herkese de emanet edilmiyor..kalıcı bir çözüm bulman lazım.şükür ki tatil yaklaştı..
çok geçmiş olsun canım benim..Allahım acil şifalar versin inşallah.amin.hepiniz şimdi mışıl mışıl uyuyosunuzdur
ben ömrü hayatımda hiç bukadar hasta olmamıştım 3 gecedir uyuyamıyorum bademciklerim şiş ve kulaklarım intehaplanmış hiç bişi yiyemiyorum dün tekrar doktora götürdü eşim igne yaptılar ilaçlar ilave ettiler şimdi birazdaha iyi sayılırım igleşince görüşürüz yarın ablam gelecek çocuklarımın yemegini yapsa yeter bana
oyy kuşum yaa çok geçmiş olsun..çok acı verir eminim..Allahım şifa versin..şimdi nasılsın pekimerhaba kizlar, bugun pazar oldugu icin aslinda hanimlar esleriyle cocuklariyla birlikte vakit geciriyor daha cok ama bugun hareketli burasibenim de esim 5 gundur istanbuldaydi bu aksam gelicek onun icin hazirliklar yaptim. evi sildim supurdum tuvaleti temizledim buzdolabini temizledim yatak carsaflarini da degistirdim..... daha bitmedi borek yapmam lazim. tabi butun bunlari benim cadi yusufumla birlikte yapiyorum 1 saatlik is oluyor 2 saat
Zulaley sana da gecmis olsun canim, hastalik cok kotu bisey
ben de 2 hafta once antibiyotik kullandim hemen iyilesiiym de yusufa hastaligim bulasmasin diye. hemen iyilestim ama antibiyotik gunde 1000mg di agir geldi galiba. soylemesi ayip mantar oldum
normalde vajinayi koruyan bakteriler agir antibiyotik kullanimda zayiflayinca miktoplara daha acik oluyormusuzbu konuyla ilgili okumadigim site kalmadi doktora da gidemiyorum. kadin doktorum bana 1 yil once bir ilac yazmisti ilaci almistim ama kullanmamistim. onu eczaneye sordum o ilaci kullaniyorum ama cok kotuu yaaa kizlar aman siz kendinize dikkat edin bari
ben ise geri doniyim bari daha yapicak cok is var
:26: anlamadım ki canım daha açık olsaydın ne güzel olucakmış:97:Beni kimse çağırmadı yarışmaya katılmak isteyenlerin topicinde bilgilerime bakabilirsiniz
hadi bakalım canım..günaydın kızlar güzel ve zayıf bir hafta diliyorum :97:
biraz bol kaçamaklı bir hafta sonu oldu o yüzden menümü yazmıyorum
ama söz hafta içi telafi edeceğim sporda yapacağım
dinlemedeyimhepinizden nacizane ricam günde bir iki kez uğrayıp sohbeti ilerletmek ve burada samimi bir ortam oluşturmayı başarabilmek. aksi halde ben bu guruptan amacına ulaşamadığı için keyif almamaya başlayacağım.
ah tatlım hakkını helal et olurmu..ben özen gösteriyorum böyle durumlarda cevap vermeye ama cuma gününe denk gelmişse liste telaşından gözümden kaçmış olabilir şekercim.kusura bakma olurmubi de onceki mesajlarimin birinde hasta oldugumu ilac kullandimigi felan yazmistim kimse gecmis olsun dememis
canım bir kere koladan uzak dur olurmugünaydın nasılsınız kızlar?
dün annem geldi sanki tüm yükümü alıverdi omuzlarımdan yaa
hafifledim
dünkü menüm
sabah
1 dilim kızarmış ekmek bir parça peynir domates salatalık çayım her daim şekersiz zaten
öğlen
1 kase çorba
ara 2 kayısı
akşam
1 ızgara balık ve salata ama küçük bi hata yaptım ve yanında bir bardak kola içtim
c.tesi ve pazar günü plates yaptım kızlar tam 1 saat sürüyor
su içemiyorum bu konuda bana öneri verin yaa içemiyorum 2-3 bardaktan sonra tıkanıyorum
okuyan anne okumayı seven bir çocuğun yetişmesinin mimarıdır,çok güzel yapıyorsun canım..ben ektiğimi biçiyorum şimdi.elinden kitap düşmeyen bir kızım var.küçüğümün de ağzından düşmüyor.eline geçirirse bir güzel çiğniyor sağını solunu..
burdayım canım..kapanmış bir takım açılacak sanırım oraya da yardımcı olucam inşallah..işyerim de epey yoğun bugünkızım yemeğe geliyor,dönüşte takım daha kalabalık olur umarım..
bu arada akrep nerdesin canım..
canim benimki de kitabin kapagini acmama izin vermiyor. illa kendi parcalicak yirticakama bir yolunu bulup yusufun yaninda da okumaya baslamaliyim:44:
maasallah seninkielre bu arada ins boyle devam ederler
kizlar dun esim gelicek diye evi temizledim bugun oruc tutucak diye gece 2 de kalkip borek yaptim sabah gomlegi yoktu sabah erkenden kalkip utu yaptim. bu kadar iyiligin mukafati 200 gram eksik ciktim tartidasabah dusundum Allah bi sekilde karsiligini verir zaten diye
bi de benimki simdiye kadar beni elimden cekistirip oyuncaklarinin yanina oturttu kendisiyle oynamam icin duygu somurusu yapti bir nefes aldirtmadi bana. simdi kakasini yapti kose bucak kaciyor benden kokusunu alirim da kaka yaptigini anlarim da altini degistiririm diye kaciyor :))) ancak kakasini yaptiktan sonra rahat edebiliyorum
maaşallahcanım kendimi mahcup hissettimhesap sormuşum gibi cevap vermşsin kusura bakma nolur, böylece senin aracılığın ile sana özel değil genel bir ifadede bulunacağım ,
Kitap okumaya başlaman ne güzel, içeriği de güzel anlaşılan. ben de Ah yemen adlı bir kitap okuyorum, yemen savaşı yıllarını anlatıyor, fazla değil gece yatarken 2 sayfa okumak bile beni hzuura kavuşturuyor,Benim kızım da bana asla izin vermiyor, kitabı çekiştirip ,eline bir kalem alıyor ,anne okuya kayyu çiz diyorzor bela kaldırıyorum kendi kitabımı, bu kez kendi oku sunu getiriyor, başlıyuoruz tavşanları ördekeri saymaya
iyi de güzelim ben her türlü meşguliyetime rağmen uğrayacak zaman buluyorum demek değil mi senin yazdığın.ben de buna karşı yazdım ama sen mana çıkarma sözcüğüyle kendinle çelişmişsin.o kimse benim, direkt benim alıntımla cevapla beni de samimiyetine inanayım.ama tenezzül etmem dersen onu da sen bilirsin..istediğin kadar da anlam çıkarabilirsin yazımdan ayrıca..
ben vedalardan hiç hoşlanmam yaaakrep çim mezun kızlarımıza bir elveda partisi verelim.gün ve saat kararlaştırıp.hep beraber son kez toplanır,beraber geçirdiğimiz aylarımızı yad ederiz.sen ne dersin..
estağfurullah ne demek tenezzül etmemek, biz kimiz ki, ben sadece alıtnı yaparak cevaplarsam iş tartışmaya dönecek ve uzayacak düşüncesi ile alıntı i,le cevaplamamıştım, hataymış, daha farklı bir mana çıktı bu kez.
herhalde karşılıklı yanlış anlaşılmalara döndü iş. benim ricam sadece basit bir rica idi bunun üzerine yeni gelen arkadaşlar ve boş muhabbetler ile ilgili bir şey yazınca siz, yeni gelen ve en çok paylaşım yapan biri olarak sanırım benim paylaşımlarımı boş ve anlamsız buluyorsunuz yorumunu çıkardım ben. o yüzden bu kadar tepkili yazdım.
samimi olup olmadığım konusunda endişeniz varsa bu konu zamanla hallolacaktır eminim. ben 2 senedir bu kulüpteyim, bundan sonra da burada olacağım, zamanla tanımak isterseniz ne kadar samimi olup olmadığımı anlarsınız. bu işi daha fazla uzatmak ve manasız tartışma içine sokmak niyetinde değilim, iş amacından uzaklaşmaya başladı çünkü, kusur işlediğimi düşünsem özür de dileyeceğim ama konuyu yanlış anlaışılmalar hallolmuştur umarım diyerek kendi adıma nacizane kapatmak istiyorum.
şimdi arada yanlış anlaşılma olduğunu düşünmüyorum öncelikle bunu söyleyeyim.anlamadığım yerde sorarım,cevabımı alır,teşekkür ederim.seninle aynı fikirde olmama rağmen uslubuna karşı yazılmış bir cevaptı yazdıklarım.. tartışma da dozunda olursa niye sonuçta uzlaşılmasın ki..şimdi fikirlerimiz uyuşmadı diye,ya da aynı konuya ayrı perspektiflerden baktık diye aramız açık ,kötü ya da tatsız mı olacak..bu da insanları tanımanın ayrı bir yolu.
başka bir gerçekten bahsedecek olursak aylardır alıştığımız arkadaşlarımız bir bir gidiyor,yerlerine alınanlar habersiz selamsız ayrılıyor,ne sözlerle, paylaşım vaatleriyle takıma girenler 2 gün sonra ortadan kayboluyor.kısacası 2. takım yol geçen hanına dönerken emek verenlerin emeklerine yazık oluyor..yeni gelenlere kucak açma hevesinde olan bizlerin tüm hevesleri kursağında kalıyor.benim demek istediğim önce emek verelim sonra istek ve önerilerimizi sunalım..
bu arada tartışalım,konuşalım,kızalım,gülelim ama hep birlik olalım..
canım benim çok şükür bir okulun var ve sen okuldasınhala okuldayım bu gün bitsin artık kızlar yaaa
sorma allahtan okul bitiyor dediğin gibi burası çok küçük bir yer bakalım kimi bulucaz
hayırlısı inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?