- 21 Ekim 2010
- 4.284
- 1.903
- 248
dogru yazmamaisim renk veren maddenin adi karmin mis. wikipediada bile gorebilirsin yani ortalikta dolasan sisirme haberlerden degil bu wikide almanca da aratip baktim ayni seyleri yaziyor.
hani bazen bazi haberler cikiyor sirf turkiyede donemsel ve siyasi olarak birilerini vurma maksatli sisirme haberleri oluyor. onlari ben baska dillerde de aratip arastiriyorum dogru olup olmadigini ogrenmek icin. bazen facede olumcul bir madde her urunde var saglik bakanligi neden izin vermis buna gibi aslinda siyasal maksatli yayilan bazi bir maddeleri wikipediasa almanca arttigimda aslinda cok zararsiz bir sey oldugunu ogreniyorum ama bunun gibi bazi seyler de gercek cikiyor. mesela koladaki fare meselesi ve o renk veren bocek...
gercekten bocegi kurutup sonra su da bekletme gibi islemlerden gecen bocek sonunda renk vermesi icin gidalara ekleniyor :26:
herkeste bebişli maşallah benimki 3. ayının içinde. sadece anne sütü içiyor. bu diyete dikkat ettikçe sütüm arttı. hoş fazlasını kusuyor bu defa içim gidiyorneyseciğime az kendimden bahsedeyim. tüp bebek ile anne oldum. ikinci bebeğimi mart-nisan gibi düşündüğüm için tedavilerde alınacak kiloları da hesaba katıroum. acilen kilo vermem lazım. üstelik benim doğumda sadece 6 kilom gitti inanamıyorum kendime. loğusalıkta çok dikkat ettim süt yapsın diye herşeyi içmedim üstelik.. neyse inşallah gidecek bu kilolar.......
selam herkese :)
diyetisyenden geldim şimdi tam 2 kg vermişimmm
çok mutluyuum
kızlar geçmişi bir okuyayım dedim, ama maşallah geçmiş baya bir geçmişo yüzden bu uykusuzlukla pek bakamadım, bakacak gibi de görünmüyor ama sanırım bir kola muhabbeti geçmiş, facee de böyle bir yazı dolanıyordu 2 ay önceden. ve ben 2 aydır kola içemiyorum. çok çok etkilendim, hadi böcek neyse de belki bir nebzee ama o böcek kurularının arasına karışan diri diri farelerin ezme makinesine girip parmaparça olması ve kanının da bu kola maddesine karışıyor olması fikrii iğrençtiiii artık asla kola içemez hale geldim. bu çok iyi tabi, zaten sağlıksız, eşime anlatıyorum ama o inanmıyor böyle birşeyin var olduğuna, biz gerçekten fare kanı ve böce suyu mu içiyoruz yahuu, madem öyle bizler neden hastalanmıyoruz :26: ve buna neden hiç bir yetkili önlem almıyor :88:
tatlım yapmanız gerekiyor maalesef..yoksa mazeret bildirirsin paylaşıma.müsaitr olan ilgilenir şekersağol canım.oh rahatladımm:))
bide sanırım bize sıra 2 hafta sonra gelecek grup listeleme..bu hafta 3.takım edecek.ee bizde 6.gurup oldugumuza göre öyle dimi.ama biz 20 haziranda izne ayrılacagız.3 hafta olmayacağım..keşke yapıp gitseydim..iztekle başka zamana atabilirmizi yoksa illaki o zaman gelence yapmak zorundamıyız..çok aksi oldu(
kızlar geçmişi bir okuyayım dedim, ama maşallah geçmiş baya bir geçmişo yüzden bu uykusuzlukla pek bakamadım, bakacak gibi de görünmüyor ama sanırım bir kola muhabbeti geçmiş, facee de böyle bir yazı dolanıyordu 2 ay önceden. ve ben 2 aydır kola içemiyorum. çok çok etkilendim, hadi böcek neyse de belki bir nebzee ama o böcek kurularının arasına karışan diri diri farelerin ezme makinesine girip parmaparça olması ve kanının da bu kola maddesine karışıyor olması fikrii iğrençtiiii artık asla kola içemez hale geldim. bu çok iyi tabi, zaten sağlıksız, eşime anlatıyorum ama o inanmıyor böyle birşeyin var olduğuna, biz gerçekten fare kanı ve böce suyu mu içiyoruz yahuu, madem öyle bizler neden hastalanmıyoruz :26: ve buna neden hiç bir yetkili önlem almıyor :88:
canım ders kitaplarını okuyorsun ya yetmezmi:13:BENDE EVE GİTMEDEN MENÜMÜ YAZAYIM
sabah kahvaltı geç kaldım işe yapamadım işte 2 dilim ekmek peynir zeytin yedim
ara 1 adet elma yedim kahve ve çayda içtim
saat 11 gibi 1 bardak tarçınlı yeşil çay içtim
öğle 1 dilim ekmek patlıcan musakka ve yoğurt yedim
1 fincan kahve 1 fincan çay
1 litre su içtim
akşam salata ve domates çorbası düşünüyorum bide dünden kalan patetes salatam var
eve yürüyerek gideceğim
kitap okuyamıyorum malesef bu aralar 1 ay sonra sınavım var ders çalışıyorum o yüzden
içine giren mikropları kırıcı ekstra ilaçlar da olduğu için hastalanmıyoruz ama kendi elimizle zehirliyoruz kendimizi.biz zaten aman aman almazdık,misafire bulundururduk,hatta gazı kaçar kalanı olduğu gibi çöpe giderdi,bilgilenince evimize asla sokmuyoruz artık.hamburgeri de kendim yapıyorum evde.tadı tabii ki aynı olmuyor,bir ton katkı maddesi girmediği için,ama kızım severek yiyor ya buna şükür.aklınıza ne gelirse evde hazırlamaya çalışıyorum,özellikle yavrularımın boğazından geçecekse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?