canim, cizgifilm seyredebilir kulak asinaligi olsun diye ama bebekler kisiye gore dil ogreniyorlar. mesela anne turkce baba ingilizce konusursa o olur ama anne hem ing. hem turkce konusursa cocuk ikisini de yetersiz ogrenicek. mesela arabaya araba ve das auto diye iki sekilde ogretecegine araba ve kirmizi araba buyuk araba seklidnde sifatlarini ogretirsen cocuk anadilini daha iyi ogrenir anadilini iyi bilmeyen yabanci dili her zaman yarim yamalak olur. burda 3 yasina kadar ailelere evede anadilinizde konusun diye uyariyorlar hep
selam posi nasilsin?
ben bunu hic duymamistim, iki uc dili ayni anda ogrenen cocuklarin daha zeki olduklari soyleniyor... bende kizima ingilizce konusup, calliounun ingilizcesini seyrettiriyorum ilerde rahat etsin iki dilde bilsin istiyorum.
oldu biseyler elh. hergun sokaklardayizsana da günaydın şekerim
arkadaş grubu oluşturabildin mi posi.
bebek sayesinde çevren çoğalıyor desene..
hosgeldin citlembik, o farkinda olmamazlik sana karsi degil canim bu hafta dogru duzgun kimse pyalasim yapmadi. ben de dahilim bunaohh şükür internetim oldu şöyle bir gemişi okuyup geliyorum
sen istikrarlı olmaya devam et kuşum..bozma moralini..akşamları da karbonhidrat,şeker ve tuzdan uzak dur ki sabahları şişmeyesin..Selam kızlar
pazar sabahı tartılmıştım 88,2 idim 800 gr eksiktim yani
o kadar yürüyüş diyetimi hiç bozmuyorum
bu sabah tartıldım 89 um yine çok moralim bozuldu
tek umudum regl olucam belki ondandır diyorum
şükür kavuşturana yanii:13:ohh şükür internetim oldu şöyle bir gemişi okuyup geliyorum
kızlar hepinize çok gücendim neredeyse bir haftadır yokum
hiç kimse beni merak etmemiş
cuma günü kiomu bile bildiremedim
onu bile fark etmemişsiniz
kimsenin günahına girmeyeyim tekrar okuyacağım geçmişi
bende diyorum kızlar beni metak etmiştir keşke akrebe tel. verseydim falan demiştim
ama yokluğum farkedilmemiş bile
hosgeldin citlembik, o farkinda olmamazlik sana karsi degil canim bu hafta dogru duzgun kimse pyalasim yapmadi. ben de dahilim buna
şükür kavuşturana yanii:13:
bence de kimsenin günahını alma kuşum:89:yaz rehaveti çöktü taqkıma..ben cuma çok sinirlendim ama yazmadımmesela hindirellayı hala bekliyorum gelmezse bu hafta çıkıyor artık yapıcak bişii yok..
yani anliicağın kendi adıma farkederim ama belli bir zamana kadar sessizden izlemede kalırım..dediğin gibi kimsenin günahına girmemek için..
yok akrebim ben kimsenin günahını almam inş.
ama bir haftadır yokum kimsede ya citlenbik nerelerde acaba diyen olmamış
hindirella meselesine yorum yapmak bana düşmez ama neredeyse 1-1,5 aydır yok o
benim sitemim sizlere olan alışkanlığım sevgimden başka bişey yok
hatırlayanda hatırlamaynda sağolsun
kızlar hepinize çok gücendim neredeyse bir haftadır yokum
bende diyorum kızlar beni metak etmiştir keşke akrebe tel. verseydim falan demiştim
Günaydın arkadaşlar dün giremedim net yoktu gene
canım bu hafta çok fazla bir hareket yoktu formda yani hiçbirimiz doğru düzgün girep paylaşım yapamadık
hoşgeldin ayyyy acıktım gidip yemek yesem fena olmucak
bu hafta çok spor yapamadım neredeyse hemen hemen hiçtek tesellim yediklerime dikkat ediyorum
haftaya sınavım var o yüzden boş zamanlarımda soru çözüyorum umarım kilo almam bu hafta
ben kendi adıma bu hafta herkesin salladığını düşündüm canım..kızlar hepinize çok gücendim neredeyse bir haftadır yokum
okudun mu..zaten pek bir geçmiş te yok ya..ohh şükür internetim oldu şöyle bir gemişi okuyup geliyorum
şişkinliktir o,cumaya daha az çıkarsın eminim..Selam kızlar
pazar sabahı tartılmıştım 88,2 idim 800 gr eksiktim yani
o kadar yürüyüş diyetimi hiç bozmuyorum
bu sabah tartıldım 89 um yine çok moralim bozuldu
tek umudum regl olucam belki ondandır diyorum
sen istikrarlı olmaya devam et kuşum..bozma moralini..akşamları da karbonhidrat,şeker ve tuzdan uzak dur ki sabahları şişmeyesin..
şükür kavuşturana yanii:13:
bence de kimsenin günahını alma kuşum:89:yaz rehaveti çöktü taqkıma..ben cuma çok sinirlendim ama yazmadımmesela hindirellayı hala bekliyorum gelmezse bu hafta çıkıyor artık yapıcak bişii yok..
yani anliicağın kendi adıma farkederim ama belli bir zamana kadar sessizden izlemede kalırım..dediğin gibi kimsenin günahına girmemek için..
sen şu sınavı bir atlat kafan iyice bir rahatlasın,ben daha hızlı kilo kaybedersin diyorum..Günaydın arkadaşlar dün giremedim net yoktu gene
canım bu hafta çok fazla bir hareket yoktu formda yani hiçbirimiz doğru düzgün girep paylaşım yapamadık
hoşgeldin ayyyy acıktım gidip yemek yesem fena olmucak
bu hafta çok spor yapamadım neredeyse hemen hemen hiçtek tesellim yediklerime dikkat ediyorum
haftaya sınavım var o yüzden boş zamanlarımda soru çözüyorum umarım kilo almam bu hafta
uff spor yapamıyosan kork bu haftadan canım..
ben de bugün sabah 50 düz 15 de ters mekik çektim..sabah yoğurtlu müsli yedim..tabii öncesi sıcak suyumu içtim..2 yeni dünya yedim..
az öncede 2 yeni dünya bir küçük yeşil elma 1 kayısı yedim..öğle yemeğinde biber dolma yoğurt ve fırından tazecik ekmek yicem inş.
ayy çok acıktım sanırsam
tamam canım...ben de kıyamıyorum aslında o yüzden bu kadar bekleyişimben kendi adıma bu hafta herkesin salladığını düşündüm canım..
okudun mu..zaten pek bir geçmiş te yok ya..
şişkinliktir o,cumaya daha az çıkarsın eminim..
hindirellayı izinli yaz akrebim.kıyamıyorum ona çünkü.o kadar emeğimiz var birbirimize.işleri hafifleyince geri gelir belki.
bence de acıkmışsın canım,haydi afiyet olsun..bu gün 500 gr artıda çıktım,cumaya hepsini yakmış olarak çıkmalıyım tartıya..şimdi hemen pilatesimi yapıyorum ve o 500 gramı yakmaya başlıyorum..:92::92::92:
oyy sıkılaşma oyy plates oyy yüzme acaip gaza geldim yahuuu :114::115:herkese merhaba, bu kez yazmadan önce azcık geçmişi okudum
çitlenbik sitem etmişsin canım, ama arkadaşların da dedikleri gibi ben geçem hafta ve bu hafta inanılmaz yoğun günler geçriiyorum. zar zor giriyorum neredeyse internete. geçmişi bile okuyamadan selam yazıp çıkıyorum bu aralar. çünkü geçen hafta karne telaşesi vs. vardı, bu hafta da evimde misafir var, kalabalığız, hergün okuldan geldiğimizde dışarıya çıkıoruz, yüzmeye gidiyoruz vs. o yüzden yorgunluktan pek giremedim nete.
haftaya daha çok düzene girerim inşallah.
bu hafta sporuma ve diyetime devam ettim. onu ihmal etmedim, toplamda 2 kilo vermişim. 1aydır uğraşıyorum 2 kilo:84: gitmiş. pilates tam gaz devam ediyor. ama ben de çokbelirgin sıkılaşma başladı, göbeğim ve yan simitlerim acaip azaldı herkes sen baya kilo verdin demeye başladı oysa kilo verme yok, 2 kilo kendini bu kadar göstermez sanırsam, sadece güzel bir sıkılaşma var her akşam üstü yüzmeye gidiyoruz. bu da acaip enerji harcatıyor.
pilatesimi üstüne leslie mi yaptım,duşumu aldım,kafam nasıl rahatladı..eşim gelince yürüyüşlerime de başlarsam benden iyisi yok..
Selam kıslarrrrr :) bende size yol arkadaşı olmaya geldimmm ..
Birlikte bol bol kilo vermeyi ümit ediyorum ilk mesajımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?