eşinin kıymetini bil güzelim..
ya bir de o kadar koşturmana evi temzleyip düzenli tutma çabalarına rağmen sen ne kadar düzensiz bir kadınsın deyip motivasyonunu hep aşağılara çeken bir olsaydı üstelik yardımcı olmayıp,bir o kadar dağınık ve düzensiz olduğu halde...
kendileri eşim olurama ben ona ve hayatın bana yüklediği onca ağırlığa rağmen ayakta duruyorum hamdolsun..inat bu ya hep durmaya devam edicem
çok arabesk gördüm kendimi
ben böylesi duyguyu yaşayamayınca yaşayanları görmek çok hoşuma gidiyor..Allah daim etsin bu huzurunuzu ve mutluluğunuzu şeker..
ya bir de o kadar koşturmana evi temzleyip düzenli tutma çabalarına rağmen sen ne kadar düzensiz bir kadınsın deyip motivasyonunu hep aşağılara çeken bir olsaydı üstelik yardımcı olmayıp,bir o kadar dağınık ve düzensiz olduğu halde...
kendileri eşim olurama ben ona ve hayatın bana yüklediği onca ağırlığa rağmen ayakta duruyorum hamdolsun..inat bu ya hep durmaya devam edicem
ben böylesi duyguyu yaşayamayınca yaşayanları görmek çok hoşuma gidiyor..Allah daim etsin bu huzurunuzu ve mutluluğunuzu şeker..
sana katılıyorum gerçi benimki bana düzensiz demez ama kesinlikle çok dağınık bir insandır kendisi çaktırmadan yardım etmeye çalışır
ama dedimya ben çakmam
günaydın kızlar.nasılsınız görüşmeyeli...ben çok yoğun bir hafta sonu geçirdim,neredeyse oturmaya vakit bulamadım.bugün de küçüğümün 18 ay aşıları olacak,birazdan gideceğim yaptırmaya.
bu aradaaaaa günaydınnnnnnn
günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrr
herkese çok güzel bir hafta diliyorummmmmmmmmmmmmmm
kızlar menümü de paylaşayım
sabah kavaltıdan önce iki bardak ılık su
kahvaltı
sahanda yumurta azcık yağlı
çay
peynir
zeytin
salatalık
domates
biber
1 dilim kepek ekmeği
ara
bir avuç badem fındık elma
öğlen bir kase tavuklu çorba
ara
yoğurt
akşam
sulu patetes(etli) sadece 3 kaşık(patetes olunca ekmek yemedim)
bol salata
bir ısırık meyveli kek
kaçamak yapmamk için çok zorlandım
spor olarak avm gezisi:))))
2 litreye yakın su
canım benim neden zorlandın ki yapıverseydin kaçamaklarını bi ısırıklık kekmi olurmuş hiç bir kalıp ye ki için şööle oohh desin sonra da ben tabikiikızlar menümü de paylaşayım
sabah kavaltıdan önce iki bardak ılık su
kahvaltı
sahanda yumurta azcık yağlı
çay
peynir
zeytin
salatalık
domates
biber
1 dilim kepek ekmeği
ara
bir avuç badem fındık elma
öğlen bir kase tavuklu çorba
ara
yoğurt
akşam
sulu patetes(etli) sadece 3 kaşık(patetes olunca ekmek yemedim)
bol salata
bir ısırık meyveli kek
kaçamak yapmamk için çok zorlandım
spor olarak avm gezisi:))))
2 litreye yakın su
tatlışım ben evi yatmadan yatmaya kullanıyorum gibi bişey..gün boyu kalanlar kendileri..vardiyalı olunca..çocuk da var..sağolsun dedemiz ilgileniyor okula götürüyor..yani gayet doğal dağılabilir kirlenebilir önemli olan benim için bi güler yüz güzel söz bu bile bana kocaman bir yardım olur..ben hiç şikayet etmeden eve gider gitmez temizlik düzen ve yemekle uğraştığım halde üstüne bir de laf yemek şaşırtıyor beni..ah canııımmm kıyamam ben sana, Olsun ya, herşey düzen temizlik değildir, başımızda sağ salim dursunlar da kapının önünde ayakkabılarının durması yeter vallahi eşim bir gün annesinin yanında kalmak zorunda kaldı da, ne kadar zorlandım, herşey düzelir herşey, Alllah yeter ki sağlık ve huuzur versin.
inş. canım benimAkrep ablam olsun Rabbim dağına göre kar verirmiş. Seninde ne kadar güçlü ve dirayetli olduğunu bildiği için tüm bunlar sınavındır.
Bende öyle pek temizlik hastası sayılmam. Haftasonu bigün yaparız eşimle. O süpürür ben silerim ben mutfağı hallederim eşim banyoyu hoppp bitti gitti temizlik.
Ama düzen hep olacak evimde. Dolaplarım hep düzenlidir mesela. Renkler kıyafetler hepsi olması gereken yerdedir.
Sanırım birazcık takıntılıyım düzen konusunda.
müsait olduğum için hemen menülerimi paylaşmaya başlayayım
c.tesi
sabah: 2 su bardağı ılık süt bir dilim tam tahıllı ekmek, 2 tane ceviz, yeşillik
ara: bir tane elma
öole:2 su bardağı su,6 yemek kaşığı ıspanak ve yoğurt
ara: 3-4 tane kuru kayısı
akşam: 2 su bardağı su, fırında hamsi ve yanında salata
ara: canım çok tatlı birşeyler çekti küçük bir parça çikolata
2,5 lt su 1 fincan yeşilçay ve 40 dk. oğlumla beraber sahilde yürüyüş yaptık hava çok soğuktu ama biz kat kat giyinip yürüdük kuzucuğumla hem o da emiz hava alsın biraz dedim ama hiç iyi gelmedi ona öğlen uıykusuna olmadı yatmadı cumartesi günü tabii bende gerildim biraz daha fazlada zorlamadımki üstüne gitmiş olmiyim dedim nasıl olsa akşam erken yatar diye düşündüm ve dediğim gibi de oldu ama benim işler kaldı onunla oyalanmaktan olsun varsın sağlıkları sıhhatleri yerinde olsun da napalim. :))))))))
pazar menüm
sabah:2 su bardağı ılık su, yağsız bol yeşillikli omlet, şekersiz çay
ara: 2 tane ceviz
ögle: 2 su bardağı su, yarım kase aşure
ara: 4 tane kuru erik
akşam: 2 su bardağı su, ton balıklı yeşillikli salata
ara: 2 tane mandalina
3 lt su, 1 fincan yeşilçay, spor olarak avm gezisi.
geçen hafta kitap okuyamamıştım bu hafta ayşe kulin umuta başladım.
Fiziksel açlık ve duygusal açlık olmak üzere iki tür açlık vardır. Fiziksel açlık mide açlığıdır. Bazı durumlarda ise, örneğin yemek yedikten 10 dakika sonra, aç olmadığımız halde kendimizi bir şeyler yer durumda buluruz. Bunun nedeni duygusal yemedir. Fiziksel olarak aç olmadığımız halde üzüntü, öfke, stres, yalnızlık, can sıkıntısı gibi duygusal durumların tetiklemesiyle atıştırırız. Duygusal ve fiziksel açlık benzer hislermiş gibi algılanabilir ancak ayırıcı noktalarını bilmek açlığınızın nereden kaynaklandığını öğrenmenizi sağlar. Böylece birçok durumda aşırı yeme isteğinizin de önüne geçebilirsiniz.
ANİDEN GELİR
Duygusal açlık ani gelir. Birinci dakikada besinle ilgili hiçbir düşünce yokken, bir sonraki dakikada ciddi bir açlık hissedilir. Fiziksel açlık ise aşamalıdır. Mide guruldar, yavaş yavaş artan işaretlerle yemek yeme zamanının geldiği sinyalini verir. Duygusal yemede açlık hissi çikolata, pasta, hamburger gibi tek bir yiyeceğe karşı gelişir. Böyle bir şeye ihtiyaç olmadığı halde, bu ve benzer besinleri yeme gereksinimi hissedilir. Fiziksel açlıkta ise yiyecek seçimleri esnektir, kişi alternatiflere açıktır.
Duygusal yeme boynun yukarı kısmıyla alakalıdır. Krizler ağız ve beyinde başlar. Ağız pizzayı, çikolatayı tatmak ister, beyin arzu edilen yiyecekle ilgili düşüncelerle doludur. Fiziksel yeme mide ile ilgilidir. Mide guruldar, boştur, ağrılı tepki verir.
Duygusal yemede ısrar ve aciliyet, fiziksel yemede ise sabır vardır, besin daha sonra da tüketilebilir.
Duygusal yeme ruh hali değişikliğiyle beraber gelir. Patrondan azar işitmek, çocukların okuldaki başarısızlığı, eşlerin tartışması gibi ruh hali dalgalanmasıyla başlar.
SINIR YOKTUR
Fiziksel açlıkta ise son yemek saatinin üzerinden dört-beş saat geçmiştir, baş ağrısı veya enerji düşüklüğü hissediliyordur ve bu fiziksel yemeyi başlatır.
Duygusal yiyiciler ne ölçüde yediklerine dikkat etmezler. Otomatik olarak besini tüketirler, yediklerinin büyük veya küçük olması, az veya çok olması fark etmez.
Fiziksel yemede ölçülü seçimler ve yemede farkındalık vardır. Örneğin tostun yarısını veya tamamını yemenin seçimi yapılabilir.
Duygusal yemede sınır yoktur. Ağrı hissedilse bile yemeye edilir. Fiziksel yemede ise sınır vardır. Midenin dolduğu hissedildiğinde durulur.
Duygusal yiyiciler yemek yemekten dolayı suçluluk duyarlar. Kendilerini daha iyi hissetmek için yerler ama sonrasında kendilerine kızarlar, kendilerine egzersiz yaparak ve yemek yemeyerek yediklerini telafi edeceklerine dair sözler verirler. Fiziksel yiyiciler ise yediklerinin gerekli olduğunun farkındadırlar. Yemek yemenin ardından suçluluk ve pişman olmak yoktur. Yemek yemenin nefes almak gibi gerekli bir davranış olduğunu bilirler.
Çocuklu evde bu şekilde çamaşır kurutmak fazla nem ortaya çıkmasına sebebp olduğundan sağlıklı değildir canım.
Allah korusun çocuğu hasta edersin.
günaydın takımcım bizim ufaklığında 1. ay aşısı vardı yaptırdık geldik ben muayene olamadım aile hekimimiz yoktuu
kızlar ben dkz yani diyetsiz kalıcı zayıflama ile zayıflayacağım bence süper bişey ayıntılar sonra
zor tutuyoruz güzelim ya.artık 1. sınıfa kadar aşı yok,rahatız..ohhh yandan yandan şıkıdım şıkıdım herkesi tebrik ediyorum
günaydın canım
değilmi biz onları sevmiyoruz oohhh gidin yağlar gidinnn gidin yağlar gidinnn gidinnnn
günaydın
ayyyy inşallah duruyordur benim sağlık ocağının kapısını görünce basıyor feryadı bizimde 18 ay aşıları şubatta
günaydın canım
günaydın tuğbacımmmm
ben senin eşine buradan selam yolluyorum,kıymet bilmeyen insan eşi de olsa sopayı hakediyor..bulmuş becerikli hatun, daha ne istersin bre gafil insanoğlu...eşinin kıymetini bil güzelim..
Günaydın canım. Kıyamam kuzucuğa. İşallah fazla canı yanmaz.
Günaydın
Günaydın canım
Akrep ablam olsun Rabbim dağına göre kar verirmiş. Seninde ne kadar güçlü ve dirayetli olduğunu bildiği için tüm bunlar sınavındır.
Bende öyle pek temizlik hastası sayılmam. Haftasonu bigün yaparız eşimle. O süpürür ben silerim ben mutfağı hallederim eşim banyoyu hoppp bitti gitti temizlik.
Ama düzen hep olacak evimde. Dolaplarım hep düzenlidir mesela. Renkler kıyafetler hepsi olması gereken yerdedir.
Sanırım birazcık takıntılıyım düzen konusunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?