Ya bu dukana başladım başlayalı ne yesem sanki çok yedim gibi hissediyorum.
Psikolojik sanırım.
9 günde 3200 verdim sanki az gibime geliyor. Offf bilemedim.
Taktım ben kafayı bu elbiseye giricem biran önce.
Eki Görüntüle 314283
geçmişler olsun annesi.minicik kolu ne çok acımıştır yavrumun.öperim ben onu.mis gibi de kokar şimdi..günaydın takımcım bizim ufaklığında 1. ay aşısı vardı yaptırdık geldik ben muayene olamadım aile hekimimiz yoktuu
kızlar ben dkz yani diyetsiz kalıcı zayıflama ile zayıflayacağım bence süper bişey ayıntılar sonra
iremmm,elbise ve rengi çoook güzel..güle güle giy...Ya bu dukana başladım başlayalı ne yesem sanki çok yedim gibi hissediyorum.
Psikolojik sanırım.
Eki Görüntüle 314283
Kızımın alerjileri var o yüzden Hygrometre var evde sürekli nemi ölçüyoruz. Ama sadece nemli çamaşırlar bile gerekli nem oranını yakalamamıza yetmeyebiliyor. hygrometrenin 50-60 aralığına gelebilmesi için de buhar makinesini açıyoruz. . Ama duvarlar terliyor, nasıl iş anlayamadım.
ben senin eşine buradan selam yolluyorum,kıymet bilmeyen insan eşi de olsa sopayı hakediyor..bulmuş becerikli hatun, daha ne istersin bre gafil insanoğlu.....
sağol canımcım.hallettik geldik işte.hemşiresi aşıdan sonra seveyim dedi pişman oldu.benim cadı çaat diye bir çaktı kadıncağızın yüzüne,sen misin iğne yapan..nasıl özür dileyeceğimi bilemedim..
biz de burda aynı şekilde sağlıklı zayıflıyoruz şekercik..gereksiz fazla yemeler yerine, gerektiği kadar yeme ve spor ve kitap..
size bir sır vermek istiyorum: ben ne zaman namaza başladım kilo vermem düzene girdi..ne zaman namazı zamansızlık bahanesi ile kılamadım kilo tekrar hoop yukarı..
yani sadece midemizi doğru besinlerle doyurmakla olmuyor ruhumuzu da doğru bir şekilde doyurmak aç bırakmamak gerekiyormuş..
namazla alakalı öğrendiğim bir gerçek de çok şaşırtmıştı beni..namaz;vücudumuza enerji dağılımını sağlayan 7 enerji çakralarımızın kapanmadan düzenli çalışmasını sağlıyor. bu da, bol enerjili ve ağrılarda uzak bir ömür demek oluyor..ne harika dimi şekerler
girersin tatlım merak etme..miden küçülünce daha kolay olur beslenmen..doydukdan sonra fazlasını yeme..
ay ben napıyoruummmbir maydanoza neler de diyoruuumm
canım napıcaksın sen fazlasıyla ye boşver giymesende olur o elbiseyi önemli olan nanelerin kazanması şey yok yani öyle demek istemedim dekomple batırdın ortalığı akrep al sana al sana
sana katılıyorum gerçi benimki bana düzensiz demez ama kesinlikle çok dağınık bir insandır kendisi çaktırmadan yardım etmeye çalışır
ama dedimya ben çakmam
Ayyy canım benim 1. ay aşısı demek. Allah'ım kıyamam ben ona. Ağladı mı?günaydın takımcım bizim ufaklığında 1. ay aşısı vardı yaptırdık geldik ben muayene olamadım aile hekimimiz yoktuu
kızlar ben dkz yani diyetsiz kalıcı zayıflama ile zayıflayacağım bence süper bişey ayıntılar sonra
En ufak bir şüphem bile yokYa bu dukana başladım başlayalı ne yesem sanki çok yedim gibi hissediyorum.
Psikolojik sanırım.
Anladım cnm sizin özel bir durum söz konusuymuş. normalde bu kadar nem zararlı oluyor.
Geçmiş olsun. Duvarlar satense hava almıyordur ondan terliyor olabilir.
iyik varsınız şekerler sabah fecii bir moralim vardı aslında..içimdeki pozitifliğe destek oldunuz teşekkür ederim
ayy ne güldüm yaa geçmiş olsun şekercik..ay bu çocuklar varya hepsi ayrı alem tokat haa öp yerime annesi kokulu kokulu olsun hem de
girersin tatlım merak etme..miden küçülünce daha kolay olur beslenmen..doydukdan sonra fazlasını yeme..
ay ben napıyoruummmbir maydanoza neler de diyoruuumm
canım napıcaksın sen fazlasıyla ye boşver giymesende olur o elbiseyi önemli olan nanelerin kazanması şey yok yani öyle demek istemedim dekomple batırdın ortalığı akrep al sana al sana
iremmm,elbise ve rengi çoook güzel..güle güle giy...
En ufak bir şüphem bile yok
biz de burda aynı şekilde sağlıklı zayıflıyoruz şekercik..gereksiz fazla yemeler yerine, gerektiği kadar yeme ve spor ve kitap..
size bir sır vermek istiyorum: ben ne zaman namaza başladım kilo vermem düzene girdi..ne zaman namazı zamansızlık bahanesi ile kılamadım kilo tekrar hoop yukarı..
yani sadece midemizi doğru besinlerle doyurmakla olmuyor ruhumuzu da doğru bir şekilde doyurmak aç bırakmamak gerekiyormuş..
namazla alakalı öğrendiğim bir gerçek de çok şaşırtmıştı beni..namaz;vücudumuza enerji dağılımını sağlayan 7 enerji çakralarımızın kapanmadan düzenli çalışmasını sağlıyor. bu da, bol enerjili ve ağrılarda uzak bir ömür demek oluyor..ne harika dimi şekerler
hareketli hayat iyidir,insanı zinde tutar..ev hanımı olmak evde oturmak anlamına gelmiyor tabii.2. kızım doğmadan ben de her gün dışarıda yapacak bir iş,bir kurs buluyordum.el işi ile alakam yokken kurslar sayesinde neler öğrendim.en son kurdele nakışı ve ingilizce kursuna yazılmıştım ki hamile kaldım.4 ay yatınca kurslar da yattı tabii.neyse ufaklık okula başlar başlamaz kaldığım yerden devam inşallah..sana da maşallah..
QUOTE=tugbaemrah;22339096]bu aradaaaaa günaydınnnnnnn
sağol canımcım.hallettik geldik işte.hemşiresi aşıdan sonra seveyim dedi pişman oldu.benim cadı çaat diye bir çaktı kadıncağızın yüzüne,sen misin iğne yapan..nasıl özür dileyeceğimi bilemedim..
duvarlar alçıysa,saten boya varsa terler canım..kuzuna da geçmiş olsun,inşallah atlatır zamanla..
Sevgili takım liderim sabah 07:46 da yanlış hatırlamıyorsam ilk bildirimi ben yaptım çünkü o gün sürekli dışarıda olacaktım acelem vardı ama mahçup olmamak için bilgisayarı nasıl açtım nasıl cevap yazdım ben bile hatırlamıyorum. Sanırım çok erken saatlerde yazılınca gözden kaçtı olsun canımız sağ olsun ben geçen hafta 0,900 gr verdim hem de sizlerin desteğiyle :)
Teşekkürler, iş hayatına ve spora çocuğumun doğması ile veda ettim. Bir süre sonra fazlalıklarımı 4 kg olmasına rağmen çok büyük zorlukarla verdim. 55 kiloyken 4 yıl içinde 67 kg oldum.
3 haftadır sizlerin yazdıklarını okuyorum. Geçen hafta cuma 65 kg idim, bu cuma sabahı 64,1 kg geldim. Haftada 3 gün spor yapıyorum ve tempolu yürüyüşümü havalar güzel olduğu sürece ihmal etmiyorum. Hedefim 52- 55 arası. Ev hanımıyım ama görsen ev hanımı diyemezsin. Çalıştığım zamanlardan daha çok koşturuyorum. Kurslara gidiyorum. Akşamları pestilim çıkmış bir şekilde eve geliyoruim. Bunlar zevkli koşturmacalar canım. Umarım bugün daha iyisinizdir. Her şey yolundadır.
herkese iyi pazarlarrrrr, güneşli ve soğuk antalya sabhanındannnn öpücükler yolluyorummmm duyan duymayan herkeseeee
çamaşırlar sorun olyor ya diğer işler basit de, ev değil çamaşır fabrikası sanki, bir de akşam serip sabaha kadar bekletemiyorum, akşam herkes soba yaktığı için is duman götürüyor ortalığıı, kokusu siniyor çamaşırlara, kurumadan yendien topluyorum, bu kez salona tek tek seiryorum kuruusn diye, sonra onlar birikip birikip dağ haline geliyor, kurutması ayrı dert, katlayıp yerleştirmesi ayrı dert!!!ooffffffff
Benim evimde balkon yok eşimden gizli peteklerin üstüne koyuyorum o gelmeden topluyor ve çamaşırlığa asıyorum. Bu sefer de nemden duvarlar terliyor. Sonra da duvarları silmek zorunda kalıyorum. O dağ gibi biriken eşyaları toplamak yerleştirmek işkence gibi haklısın. Neyse eşyası olmayanlar ne yapsın deyip polyanacılık oynuyorum.
aybuke07 çalışıyorsun herhalde. Çalışanlar için çok daha zor oluyordur. Çalıştığım dönemlerde hafta sonu hepsini halletmek ve dinlenememiş olmak yorucu oluyordu. Şimdi hiç bir şeyi takmıyorum kafama. Haftasonu eşim evdeyse benim de dinlenme günüm deyip hiç bir şeye dokunmuyorum. Zaten evde temizlik yaparken görmek istemiyor beni. Salı günleri kızımı okula bıraktıktan sonra spora gidiyorum gelince temizliyorum. Her gün küçük bir yere el atıyorum. Temiz kalıyor. Bir daha mı dünyaya geleceğim? Ayy karakterimi kimse bilmiyor ya herkes beni pis biri zannedecek :18:
bu arada kızlar geçen hafta 2. takımın yüz karası olmuş olsam bilee, bugün kot pantolon aldım 28 beden:103:diyete başlamadan önce 32 ye zor sığıyordum, şrak şrak şrakkk ama yine de pantolonda accık likra var, tam likralı değil de işte accık likra, esneme payı var,olsun ben ona buna değil üstünde yazan beden numarasına bakarım
ciddi ya çamaşır büyük problem bide benim büyük oğlum uyurken altına kaçırıyor bezletmiyoda temiz kalktımı çok sevinio garibbim bebiş desen kusması bezini açar açmaz septirmesi ile ünlü hergün iki makine yıkıyorum bitmiyo bazen katlayamadan çamaşır bitiyo çamaşırlık hiç toplanmıo balkona asmaklada hiç uğraşmıyorum
selencim temizlik konusunda da aynen katılıyorum
ah ah benimde ateşten sonra haytımda ilk kez ağzımda ağzımın içinde burnumun içinde uçuklar çıktı diş etlerim kabardı su bile değse ağırıyo ama ben inatla yiyorum ve adette olamadım kendimi çok şiş hissediyorum
bu arada herdemkcim menüleri bana yolladın mı burdanda yollayabilirsin istersen ama seni zor duruma sokmak istemem
yaaa sorma bana geln giden azalmakla beraber devam etmekte ve ben öncekine göre azalmakla birlikte onlara eşlik etmeye devam etmekteyim
güzel bir hafta diliyorum 2. takımın güzelleri özellikle nanelere
Fiziksel açlık ve duygusal açlık olmak üzere iki tür açlık vardır. Fiziksel açlık mide açlığıdır. Bazı durumlarda ise, örneğin yemek yedikten 10 dakika sonra, aç olmadığımız halde kendimizi bir şeyler yer durumda buluruz. Bunun nedeni duygusal yemedir. Fiziksel olarak aç olmadığımız halde üzüntü, öfke, stres, yalnızlık, can sıkıntısı gibi duygusal durumların tetiklemesiyle atıştırırız. Duygusal ve fiziksel açlık benzer hislermiş gibi algılanabilir ancak ayırıcı noktalarını bilmek açlığınızın nereden kaynaklandığını öğrenmenizi sağlar. Böylece birçok durumda aşırı yeme isteğinizin de önüne geçebilirsiniz.
ANİDEN GELİR
Duygusal açlık ani gelir. Birinci dakikada besinle ilgili hiçbir düşünce yokken, bir sonraki dakikada ciddi bir açlık hissedilir. Fiziksel açlık ise aşamalıdır. Mide guruldar, yavaş yavaş artan işaretlerle yemek yeme zamanının geldiği sinyalini verir. Duygusal yemede açlık hissi çikolata, pasta, hamburger gibi tek bir yiyeceğe karşı gelişir. Böyle bir şeye ihtiyaç olmadığı halde, bu ve benzer besinleri yeme gereksinimi hissedilir. Fiziksel açlıkta ise yiyecek seçimleri esnektir, kişi alternatiflere açıktır.
Duygusal yeme boynun yukarı kısmıyla alakalıdır. Krizler ağız ve beyinde başlar. Ağız pizzayı, çikolatayı tatmak ister, beyin arzu edilen yiyecekle ilgili düşüncelerle doludur. Fiziksel yeme mide ile ilgilidir. Mide guruldar, boştur, ağrılı tepki verir.
Duygusal yemede ısrar ve aciliyet, fiziksel yemede ise sabır vardır, besin daha sonra da tüketilebilir.
Duygusal yeme ruh hali değişikliğiyle beraber gelir. Patrondan azar işitmek, çocukların okuldaki başarısızlığı, eşlerin tartışması gibi ruh hali dalgalanmasıyla başlar.
SINIR YOKTUR
Fiziksel açlıkta ise son yemek saatinin üzerinden dört-beş saat geçmiştir, baş ağrısı veya enerji düşüklüğü hissediliyordur ve bu fiziksel yemeyi başlatır.
Duygusal yiyiciler ne ölçüde yediklerine dikkat etmezler. Otomatik olarak besini tüketirler, yediklerinin büyük veya küçük olması, az veya çok olması fark etmez.
Fiziksel yemede ölçülü seçimler ve yemede farkındalık vardır. Örneğin tostun yarısını veya tamamını yemenin seçimi yapılabilir.
Duygusal yemede sınır yoktur. Ağrı hissedilse bile yemeye edilir. Fiziksel yemede ise sınır vardır. Midenin dolduğu hissedildiğinde durulur.
Duygusal yiyiciler yemek yemekten dolayı suçluluk duyarlar. Kendilerini daha iyi hissetmek için yerler ama sonrasında kendilerine kızarlar, kendilerine egzersiz yaparak ve yemek yemeyerek yediklerini telafi edeceklerine dair sözler verirler. Fiziksel yiyiciler ise yediklerinin gerekli olduğunun farkındadırlar. Yemek yemenin ardından suçluluk ve pişman olmak yoktur. Yemek yemenin nefes almak gibi gerekli bir davranış olduğunu bilirler.
Ya bu dukana başladım başlayalı ne yesem sanki çok yedim gibi hissediyorum.
Psikolojik sanırım.
Eki Görüntüle 314283
Kızımın alerjileri var o yüzden Hygrometre var evde sürekli nemi ölçüyoruz. Ama sadece nemli çamaşırlar bile gerekli nem oranını yakalamamıza yetmeyebiliyor. hygrometrenin 50-60 aralığına gelebilmesi için de buhar makinesini açıyoruz. . Ama duvarlar terliyor, nasıl iş anlayamadım.
canım benim neden zorlandın ki yapıverseydin kaçamaklarını bi ısırıklık kekmi olurmuş hiç bir kalıp ye ki için şööle oohh desin sonra da ben tabikii
tatlışım ben evi yatmadan yatmaya kullanıyorum gibi bişey..gün boyu kalanlar kendileri..vardiyalı olunca..çocuk da var..sağolsun dedemiz ilgileniyor okula götürüyor..yani gayet doğal dağılabilir kirlenebilir önemli olan benim için bi güler yüz güzel söz bu bile bana kocaman bir yardım olur..ben hiç şikayet etmeden eve gider gitmez temizlik düzen ve yemekle uğraştığım halde üstüne bir de laf yemek şaşırtıyor beni..
kendi düzensizliğini düzene çeviren birine nasıl böylesi ithamlarda bulunur..
çok şaşırıyorum çook..Rabbime sığınınca hiç sıkıntım kalmıyor hamdolsun
inş. canım benimRabbim derecemizi yükseltir inş.başka ne isterizki!...
eşinle bir ömür mutlulukla yaşayın..ne güzel inan gözlerim doldu..harikasınız şekercik
tatlım ne gerek var bu kadar koşturmalara otur yerinde tabii otururken de ağzın boş durmasın ye çukulatalarıı ohhh gel keyfim(yağlar..bunu okuma)gel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?