Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Korku & Sevgi

Her türlü seçiminiz ya sevgi ya korku düşüncesinden
kaynaklanıyor.....

Korku;
daraltan, kapayan, içe hapseden, kaçan, gizleyen, biriktiren,
yığan, zarar veren enerjidir.

Sevgi;
genişleten, açan, yayılan, kalan, açık olan paylaşan, iyileştiren
enerjidir.

•Korku bedenleri giysilerle sararak gizler.

♥Sevgi çıplak olmaya izin verir.

•Korku sahip olduklarına sımsıkı yapışır,

♥Sevgi sahip olduklarını paylaşır.

•Korku zorba yakınlık ister,

♥Sevgi sevecen yakınlık.

•Korku sımsıkı sarar, bırakmak istemez,

♥Sevgi özgür bırakır.

•Korku kurutur,

♥Sevgi yumuşatır.

•Korku saldırır,

♥Sevgi bağrına basar...

Her insan düşüncesi, sözü, davranışı bu duyguların birinden
kaynaklanır.
Bu konuda başka bir seçiminiz yok, çünkü seçeceğiniz başka bir şey
yok.
Ama bu iki duygudan hangisini seçeceğiniz konusunda özgürsünüz...

Erkan Can

Çokça duyduğumuz bir iyi dilek temennisi vardır: “Hayırlı Cumalar” dilemek..

Böylesine masum, böylesine iyi niyetli bir cümleden birilerinin rahatsız olacağı aklımın ucundan dahi geçmezdi ta ki;

Radikal Gazetesi'nde çalışan “Ayfer Selamoğlu” isimli bir hanımefendinin yazdıklarını görene kadar..

Hanımefendi buyurmuşlar ki:

"Bu ülkenin bayramı- tatilleri yetmezmiş gibi, şimdi de "Hayırlı- Mübarek" gibi sıfatlarla Cuma günlerini kutlama modası çıktı.. Bu da zıvanadan çıkmanın başka bir yüzü.. Kusura bakmayın ama, neye dayanarak Cuma'yı mübarek, diğer günleri lanet ilan ediyorsunuz.. Erkeklerin Cuma günleri toplu halde günah çıkarma ayinlerinde iptal olmaları gibi bu tür haftalık kutlamaları da tuhaf ve çıkarcı buluyorum.Yani bu bireysel bir iletişimse.. Bunu herhangi bir yerde, tek başınıza ya da herhangi bir günde yapmanıza engel nedir? Sonuç; Yine çıkarcılık..."

Bazı insanları debelendikleri pisliğin içinde bırakmak çoğu zaman iyi bir yöntem olsa da, o pisliği yanından yöresinden geçen insanların üzerine sıçratma riskini de göze alarak birinin dur demesi gerek!..

Evet bir müslümanın asla göz yumamayacağı kadar hakaret ve küçük görme var. İnsan okuyunca tepkisiz kalamıyor.

Merak ettim araştırdım çevresinde Müslüman olarak bilinen bir kadın gazeteci. Kimdir, necidir, neler yazmıştır diye biraz daha bakınca bir “yılbaşı yazısına” denk geldim..

Cumaya laf atan bir Müslümandan yılbaşına kutlamasına övgüler!

"Modern din" diye diye işte bu hale geldik maalesef..

Namazın bırakın kendisine, adına bile tahammül gösteremeyen, zora düşünce "Elhamdülillah" demeyi dahi bilemeyip "Erhamdurillah ben de Müslaman'ım" diyen acizlerden sadece biriymiş meğer..

Dinine en ufak bir hassasiyet göstermediklerine karşılık iş eğlenceye gelince öyle büyük ve kusursuz bir hassasiyet gösteriyorlar ki şaşar kalırsınız.

Maalesef ki böylelerinin çocukları, çift babalı olduklarına inanır.

Bir organik babası, bir de Noel Babası vardır..

Böyleleri çocuklarına Noel babalarının yılbaşı gecesi bacadan girip kendisine hediye getireceğini anlatır da, Hızır Aleyhisselam'ın adı geçince, "Yapma yavrum bunlar gerici dincilerin söylediği sözler.. Hurafe bunlar inanma" diye öfke nöbetleri geçirir..

Bir de, Kurban Bayramı'nda kurbanlık kesenlere: “Siz ne biçim insansınız hayvan keserek bayram mı yapılır” derler..

Sanırsın ki yılbaşında yedikleri o hindi etleri tarlada yetişiyor!

Bir sonraki seneye girmeye 10 saniye kalınca "Dokuuuuzz, sekiiiz, yediiii.... ... biiiir ve sıfııııır.. Huuuuuuu, heyooooo.. Oleyyyyy yuppiiiii" diye hezeyanlar içinde çığlık atmak bir inançtır. Hatta inançtan öte bir dindir ama Cuma'da saf tutmak bir ayindir, çıkarcılığın daniskasıdır böylelerine göre!..

Bir yakınları vefat ettiğinde, "Allah rahmet etsin... Nurlar içinde yatsın" demezler.. Allah ve Nur gibi dincilerin (!) ağzından dökülen cümleler onların ağzına yakışmaz.. Onlar, "Tanrı O'nu bizden çok sevdi ki yanına aldı.. Zaten hiç bir yere uğramadan direk cennete gitti.. Işıklar içinde uyusun.. Yüzüne projektörler vursun" derler.. Dikkat ediniz, toplum içinde konuştuklarında “Rabbimiz” yada "Cenab-ı Hak" da diyemezler.. İslami yaşantıdan ve ibadetlerden uzak olmaları onları bu tür samimi ifadelerden mahrum eder. Varsa yoksa Tanrı!

Yunan mitolojisindeki tanrılardır onların tanrısı.. Onların tanrıları, Kureyş kabilesinin helvayla yapıp, acıktığında yemek zorunda kaldığı puttan tanrılarla aynıdır… İşine geldikleri zaman inanıyo gözükür, işine geldiklerindeyse kulaklarını tıkar helvasını yerler.

Gittikleri eğlence kulüplerinde çalan, "Gel gel acimicaaak", "Sevişmeden uyumayalım" "hüp diye içine çek beni" müzikleriyle tepinmek ibadetin en mukaddesidir onlar için.. Bir Peygamberin doğum gecesinde içki, kumar ve envai çeşit büyük günahlara girerek bozulmuş bir dinin sempatizanlığını yapıp, kendi Hak dinin imajını ayaklar altına aldıklarında hiçbir sorun yok! Ama, tam da uykuya dalacakları saatte okunan Sabah Ezanı gürültü kirliliğinden öteye geçmez.. Erkekler cuma namazı kılmak için toplandıklarında çıkarcı bir ayin olur!

Cuma'ya neden "mübarek gün" denir, "Cuma üzerine kaç ayet indirilmiştir?” “Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu ibadet hakkında neler demiştir? Nasıl tatbik etmiştir?” diye öğrenme zahmetine girmemiş bir gazeteci!

Allah’u Teâla buyuruyor ki;

"İndirilen kitaplarla amel etmeyenlerin hali, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin haline benzer. Allah'ın ayetlerini inkar eden kavmin hali ne çirkin.. Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez." (Cuma Suresi)

Okumayı romandan, veya tırışka hikayelerden ibaret sanan, varoluşun nedeni, hayatın gayesini okumamış, araştırmamış veya araştırmaya tenezzül etmiyor..

Kısacası o bir modern Müslüman!

Baktı ki insanlar yazdıklarını görüp tepki gösteriyorlar. Yazdığı zırvaya destek bulamayıp da sert eleştirilerle karşılaşınca "Benim annem, ibadet gizli olmalı derdi..." tarzında tuhaf savunmaya girişti.

Neymiş: Annesi, "İbadet gizli olmalı" demişmiş!

Annesinin sözü âyet, Allah'ın emri âyin!

“Bizden başkasına benzemeye çalışanlar bizden değildir. Kim bir millete benzemeye çalışırsa oda onlardan olur.” Hadis-i Şerifi geyet açıkken Hıristiyanların bozulmuş dininin mutasyona uğramış bayramını hayvan gibi kutlayalım..

Ama, Ayfer ablanın büyük din âlimi muhterem annesinin dediği gibi ibadetimizi olabildiğince gizli yapalım.. İyice saklayalım ki insanlar aman görmesinler.. Hatta mümkünse kimseye çaktırmadan abdesti geceden alıp, cumaları rüyamızda kılalım..

Herkese Mübarek Noeller

Ahmet Zübeyr Yüce

Sen maydonozum diye bana ağlasan da ben bu yaptıklarından dolayı seni canımcım.

ya ne gerek vardı şimdi yürüyüşe bu soğukta dışarısıda buz gibidir sıcacık yatak duruken

yaa evet haklısın canım..

ben sırf maydanozlar soğukta çıkmasın diye kendimi feda ettim şekercik..ne yapsam sizler için kaptan olmak kolay diil maydanozlar uyusun sizin yerinize ben yürürüm..(naneler dizilin arkama çaktırmadan maydanozlara yürüyüşe hep birlikte gidiyoruz şştttt sessiz)

cnm ya yarama tuz bastın namaza başlamam lazım aslında lohusalığım bitti ama 40 ım çıkmadıya biraz tembellik biraz çocuklar kılmıyorum ama özledim ya Rabbim ibadetlerimizi tam ve sürekli yapmayı nasip etsin Amin

ayyyy akrebimm çok yaşa sen emiiii :)))

Ohhh ablama bak maşallah maşallah.

yaaaa bende öle yapıyorum ama yumurta çatlamadanda olmuyo :))) oyuzden yaniiiii

Yaaa tabi öle yapıyorsun. Bir git ya

Aminnnnnnnn.

Akrep yazıyı okudum. Beni yanlış anlamazsan nacizane fikrimi yazmak isterim.
Çok şükür ki Müslümanım. Orucumu da tutarım, kurbanımıda keserim, hak yemem, hak nedir bilir tanırım.
Ama yılbaşını da kutlarım. Kızımla faaliyet yaparken noel babayı da kullanırım, çam ağacı da süslerim.
Noel baba diye bahsedilen kişi yani Aziz Nicholas Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında doğmuştur. Kendisi fakirlere yaptığı yardımlar ile, tüm servetini yoksullara harcamasıyla ün salmıştır. Zamanla da noelin yani yılbaşının simgesi olmuştur. Yani yazıda bahsedildiği gibi öcü değildir kendisi.Aksine iyi, şevkatli ve yardımsever yönüyle tanınan bir kişidir.
Benim kızıma noel babalı çam ağaçlı etkinlikler yaptırma sebebim asla Hristiyanlığı aşılamak olarak algılanamaz. Bir anne olarak çocuğuma farklı kültürlerin, insanların, kıyafetlerinin, bayraklarının olduğunu öğretmektir benim amacım.
Mesela çam ağacı deyince hemen insanlar yargılar gözlerle bakar. Halbuki o ağaç ülkemizde en çok yetişen, en uzun ömürlü ağaçtır.
Kısacası herkesin fikrine sonsuz saygım var ama biraz daha geniş bir çerçeveden bakmayı tercih ediyorum.
Sevgiler.

Ohhh ablama bak maşallah maşallah.

Yaaa tabi öle yapıyorsun. Bir git ya

Aminnnnnnnn.

Akrep abla yazıyı okudum. Beni yanlış anlamazsan nacizane fikrimi yazmak isterim.
Çok şükür ki Müslümanım. Orucumu da tutarım, kurbanımıda keserim, hak yemem, hak nedir bilir tanırım.
Ama yılbaşını da kutlarım. Kızımla faaliyet yaparken noel babayı da kullanırım, çam ağacı da süslerim.
Noel baba diye bahsedilen kişi yani Aziz Nicholas Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında doğmuştur. Kendisi fakirlere yaptığı yardımlar ile, tüm servetini yoksullara harcamasıyla ün salmıştır. Zamanla da noelin yani yılbaşının simgesi olmuştur. Yani yazıda bahsedildiği gibi öcü değildir kendisi.Aksine iyi, şevkatli ve yardımsever yönüyle tanınan bir kişidir.
Benim kızıma noel babalı çam ağaçlı etkinlikler yaptırma sebebim asla Hristiyanlığı aşılamak olarak algılanamaz. Bir anne olarak çocuğuma farklı kültürlerin, insanların, kıyafetlerinin, bayraklarının olduğunu öğretmektir benim amacım.
Mesela çam ağacı deyince hemen insanlar yargılar gözlerle bakar. Halbuki o ağaç ülkemizde en çok yetişen, en uzun ömürlü ağaçtır.
Kısacası herkesin fikrine sonsuz saygım var ama biraz daha geniş bir çerçeveden bakmayı tercih ediyorum.
Sevgiler.

HAYIRLISI OLSUN CANIM..
MAŞALLAH,HER GÜNÜN BÖYLE GEÇSİN...

ALLAH KABUL ETSİN...

güzel takımım nasılsınız ben bu gün acıkmadan yedim mecbur kaldım birazda inş çok etkilmemiştir nanelere bol sporlu günler

ben 2 gündür sabah saat 7 de başlıyorum 40dk yürüyüş yapıyorum sonrasında 20 dk egzersiz sonra duş yoksul kahvaltımı yapıyorum kızlar ben tatlıya hiç dayanamıyorum o yüzden yemin ettim 1 ay hiç tatlı yemeyeceğim (haftada 1 gün hariç oda tadımlık) her gün yürüyüş yapacağım ve her öğün 2 dilim ekmek hakkım var onun hariç haricinde çay dahi içemiyorum şekersiz olduğu için. şu an kendimi hep aç hissettiğim için su dahi miğdemi bulandırıyor(2 lt içiyorum) bünyem alışınca lahana suyu içeceğim zamanında faydasını görmüştüm inşallah yine görürüm. bu arada öğlen çorba ve sebze yemeği bir parça tavuk ızgara akşam birazdan çorba sebze yemeği bol salata bu kadar geç uyursam bir tanede meyve yerim haaa... birde akşam uyumadan 30 dk egzersiz yapıyorum..

öpretim canımcım öpmem mi hiiiçç, bak öpüyorumm şimdiii oohhhh muck muckkkkk yaa akrep yazınca çok kötü görünüyor da , aslında o kadar kötü değildi yaaaa mönüm, herkes eleştirmiş şok oldum korkulur sizden vallahi, ben saat 4 gibi yedim onları, sonra akşamına hiç bir şey yemedim, dengelemiştir herhalde

fransız teğmenin karısı
yani hayatımda okuduğum en sıkıcı romanlardan biri...Orhan Pamuk önerdiği için okumuştum zar zor bitirdim. (

tarihini bilmeyen adamın tavsiye ettiği kitaptan nolcak işteee Atasını tarihini unutup araştırmayan soruşturmayan kişi ağzıyla kuş tutsa gözümde beş para etmez, isterse bütün dünya el üstünde tutsun yanımda hiç...

Hayatın tadını çıkar! Baktın onu beceremiyorsun tadını kaçıranı hayatından çıkar! :)

sabah sabah bu söz hoşuma gitti

benim de hoşuma gitti

ben de sendenim zuzum,benim internet sorunum hala çözülemedi, evde kısıtlı girebiliyorum işte bağlantım zayıff, bende öyle mağdurum kiii

BAKIN BAKALIM BUGÜN BEĞENECEK MİSİNİZ BENİ

MÖNÜM:

SABAH: 1 dilim ekmek+ 1 kk beyaz peynir+ ıhlamur

ara: 1 dilim ayva bir adet mandalina

ÖĞLEN: 1 adet bazlama+ az zeytin+ az reçel

ikindin : 1 adet ev yapımı poğaça 2-3 kaşık pataes salatası+ 1 tatlı kaşığı revanii

AKŞAM: 3 kaşık barbunya+ biraz ıspanak salatası

sonra cancağızlarım, şu ikindin yediklerim fazla görünecek sizlere eminim ama, ben onları neden rahat rahat yedim biliyor musunuz, üstüne 1 saat süren yürüyüşümü yaptım da ondaaaaaaaannnn

hadi beğendinizi söyleyin bakkiimmm hadi hadiiiii

mrb bu ikinci bi gruba uğrayışım. bi öncekinde görülmezden gelindim umarım burada da o şekilde bi muamele görmem

çok çalışkan gördüm senii ütü kısmı hariç hepsi güzel yaptıklarının, aman canım dikkat et yürüyüş yaparken arsızı var hırsızı var, ben bir nebze güvenli bir şehirde yaşamama rağmen yalnız yürüyüşe çıkmaya cesaret edemiyorum, ya eşimle çıkıyorum ya arkadaşımla, ne olur ne olmaz arsızı var sapığı var diye,, Allah korusun..

3 hafta önce bursa da çocuğunu kreşe bıraktıktan sonra yürüyüşe çıkan kadını dengesizin birisi bıçaklamıştı, neden yaptın dediklerinde de canım istedi demiştiAman diyim güzelim, dikkat et, kulaklıkla yürüme en azından

24 aralık ara çiğ köfte dürüm fazla olmuş canım sankim.
Onun dışında gayet iyi afiyet olsun.

Dualrım seninle canım. Gönlüne göre işallah.

Sağol canım. Amin. Çiğköfte haftasonu 4 gözle beklediğim tek şeydi.
Her kilo verişimde kendimi böyle ödüllendireceğim
Biliyorum fazla ama kilomu gr etkilemedi.

Kaptanım valla 3 haftadır çiğköfte için yanıp tutuşuyordum. Tuzu da bırakınca tatlı yerine tuzlu şeyler canım çekmeye başladı. Haftaya moralli başlamış oldum. Yine de ne desen haklısın.
Öğün saatlerimi uyarınız üzerine hafta başında ayarladım, zorda kalmadıkça dışına çıkmayacağım :18:

Kaptanım geçen hafta deneme sürem dolmamış mıydı? Hani maydanoz, nane, tere bilumum toprakta yetişen bitki olabilirim. Bu hafta daha bir azimliyim. Spor yapmaktan helak oldum. Lütfeeeeen.
Adaletin kestiği parmak kanamazdı değil mi? Sustum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…