kızlar cumayada bişicik kalmadı
hadi gidin yağlar gidin
kış kış yağlar kış
yallah kilolar yallahhh
ah cnımm yaa kıyamam..
çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inş.
şekerler bir önerim var
her hafta kendimize ufak ödüllü hedefler belirleyelim.
mesela ben bu hafta kilo verirsem parfüm alıcam.(evdeki parfümüm bitti de)
geçen hafta sonu alıcaktım kilo veremeyince almadım ohh bana ceza olsun ama çok zorum gitti bu hafta dikkat ediyorum artık
işyerimdeki parfümle idare ediyorum..
hadi sizlerde bu hafta birer ödül belirleyin kendinize..bu illaki dışardan alınacak bişiler olmayabilir tabi.mesela cildinize ya da saçınıza maske olur..mekik olur..yürüyüş mesafesi olur.çok istediğiniz ama hep ertelediğiniz şeylerden biri olabilir işte..
ama sağlığımıza zararlı gıdalardan uzak durarak tabii..sağlıklı gıdalarla ödüller olur..
kendinize alıcağınız kıyafetleri bile kilo verince ödül olarak alın.kilo verme isteğinizi daha bir tetiklicektir bu durum..çift kat motive
Ya arkadaşlar mutlaka bu yazdığımı okuyun çünkü yaşanmış bir olay.
Bir süre küçük bir beldede yaşadım. Evime yakın bir yerde sanki yedim adında bir cami vardı. Oranın yerlisine sordum neden sanki yedim camii başka bir isim bulamamışlar mı?
Anlatılanlar benim düşünmemi sağladı.
Bir adam varmış. Bir şey beğenir ama onu satın almazmış. Sanki harcadım, sanki parayı yedim dermiş biriktirirmiş.
Aradan zaman geçmiş sanki yedim dediği paralar çoğalmış ve bir cami yaptırmaya karar vermiş.
Ben de sanki içtim dediğim sigaraların paralarını, sanki yedim dediğim pastaların paralarını, sanki bindim dediğim taksi paralarını (yürür zayıflarım), sanki harcadım dediğim kıyafet paralarını biriktirsem. Bir taşla 4 kuş vurmaz mıyım?
Sigarayı bırakırım ve kilo almam. Dolabımdaki kıyafetlere gereksiz olan yenilerini eklemez isem nereye koyacağım diye düşünmem (elimdekilerin değerini anlarım en azından) ve para biriktirmiş olurum öyle değil mi?
Kış kışlamana bayıldım. Haaa haaa. Bizimkilere de yallah yallah diyelim belki giderler.
Amin Kaptanım. Duanın Rabbime ulaştığına eminim bu bile gülümsememi sağladı. Sağol.
Canım kaptanım ben zaten hafta sonu çiğ köfte ile ödüllendiriyorum kendimi:)) Geçen hafta yağlarımın çok azı beni terketti, onları evder gibi kış kışlamayı beceremedim diye kendimi cezalandırmıştım. Bana da bu ceza çok zor geldi:)) Hah buldum ben bu haftasonu, kendimi iyi hissedeyim toparlayayım diye kuaföre gidecektim, acaba ödülüm o mu olsun?
Kıyafet benim açımdan kısa zaman için ödülüm olmayacak. Kendi kendime söz verdim. 55 kg a düşene kadar tek bir pantolon, etek dahi almayacağım. Hem ben para biriktirmeye başladım. Benim için büyük bir olay para biriktirmek. Yıllar sonra ilk kez biriktireceğim için çok önemli. Sigara paralarımı ve gereksiz olacağına inandığım kıyafet, taksi paralarımı kumbaraya atacağım. Sanki yedim, sanki harcadım diyeceğim.
Başka bir sayfaya yazmıştım, hemen paylaşayım sizler de okuyun. Bakalım beğenecek misiniz?
onlar beni bir güldürseler en de onları güldüreceğim amaa,, hiç ben gülemiyorum , emeklerimin karşılığını hiç almaıyorum, 6 ders saati işlemem ereken çarpma işleinin 10 gündür işliyorum, hala çsınıfın yarısı çarpım tablosunu ezberlememiş durumda, ailelelrin ilgisizliği beni delirtecek, sonra da karne günü herkesin suratı asılıyor, bend e görmek istemiyorum onların yüzleri asılmasın istiyorum ama sorumsuzlukları umursamazlıkları beni yüksek yüksek puan vermemeye mecbur bırakıyor
Çok uzun zamandır dinleniyordum. İlk bir, iki yıl zevkli geçiyor erken emeklilik gibi bir şey:) Ben de 15 yıl sonra ara verenlerdenim. Kızıma yalnız baktığımdan büyümesini beklemek zorunda kaldım. Sonra canına tak ediyor insanın. Çalışmayı seven insan için ev kadını olmak çok zor. Sen de bir süre sonra aynı olacaksın...
İki yıldır beni tutabilene aşk olsun. Sadece hastalıklar engel olabiliyor. Bugün de gidemedim. Sabah 40 dk tempolu yürüyüş yaptım açılır, kendimi daha iyi hissederim sandım ama tersi oldu. Spor salonuna bu hafta uğrayamadım. Olsun canımdan daha değerli değil ya. Yarın ve cuma günü koşturmaca ile geçecek bakalım.
Ha haaa haaaa ilahi herdemk, ellerin beyninden gizlice emir alıyordur, vurma ellerine, sanatçı elleri onlar.
Canım ben takılarımı takmak için yapmıyorum zaten:)) Takmayı seven çok kişi var çevremde, hepsi takı severler için. Sana da yaparım. İstanbul'a gelme ihtimalin var mı?
Hasta olduğum için daha dikkatli yiyorum. Ama bugün kafamı kaldıramadım. Kahvaltı yaptık birazdan listemi yazarım okursun.
Keten tohumu öğütülmüş ise bal ile karıştırdığında antep fıstığı bal karışımı gibi bir şey oluyor. Ben tohum halinde olanını daha çok sevdim. Suyun içinde beklettim. Yumuşadı. Yoğurt, bal, istersen biraz meyve veya meyve kurusu karıştırırsan ve üstüne bol tarçın dökersen harika oluyor. Eğer açlığını da bastırmasını istiyorsan çok az kepek unu ekleyebilirsin. Balı çok az kullanıyorum, o da meyveyi az koyduysam. Zaten çok tatlı olan şeyleri sevmem. Yasemin Bradley hazım problemi olanlar için yoğurt, armut, keten tohumu (öğütülmüş olanını) önermişti. Notlarımı bulursam bir iki tarifini de buraya yazarım.
Ağrı tam gaz devam ediyor canım. Bu yüzden halsiz düşüyorum. Neyse. Ağrım yok, ağrım yok diye kendime telkinde bulunup şu yoğun günleri atlatmayı düşünüyorum. Gücümü toplamış gibi davranmak bana iyi gelecek hafta sonu da kuaföre gidersem haftaya mükemmel başlarım.
yazıyı okudum selen gerçekten müthiş,hiç bu açıdan düşünmemiştim. 4 yıl önce sigarayı bıraktığımda, ki eşimle beraber aynı anda bıraktık, sadece bir ay sigara içiyormuş gibi paramızı kenara koyduğumuzda çok şaşırmıştık eşim günde 2 paket bense nerdeyse1 paket içiyordum( o biriken parayla Kız Kulesi'ne balık yemeğe gitmiştik :) İstanbul'da ilk yılımızdı :)) farkında olmadan ne çok fuzuli harcamamız var değil mi bakalım sen neler yapacaksın birikenlerinle :)
bilmem belkide sıkılacağım ama en azından sıkılana kadar tadını çıkarayım değil mi :)))
ellerim için söylediklerin... yüce gönüllüsün teşekkür ederim.
keten tohumunu tekrar deneyeceğim. hazımsızlık çekmiyorum ama anlattıklarının üzerine inanır mısın canım çekti :))
tıp bu konuda neden çaresiz anlamadım şu migrene çare bulmaları çok mu zorkuaföre git belki masaj filan iyi gelir. bende bugün kuaföre gittim arkadaşım saçını boyattı bende masaj yaptırdım fön çektirdim,insan kendini hafiflemiş hissediyor. geçmiş olsun tekrar.
biz buraya istanbuldan geldik canım keşke daha önce tanışmış olsaydık :))
Aaa herdemk buradaymışsın. Evet ya çok güzel bir şey yapmışsınız bravo size. Keşke ben de eşim ile bırakabilseydim, sigara kokusu kötü geliyor değil mi? Kız kulesine bayılırım. İnşallah yine gelirsin beraber orada kahve içeriz. Biriktirdiğim paralar kızım için. Anımızı yaşıyoruz ve birikim yapamıyoruz. Ben kızımın üniversite eğitimi için şimdiden bir adım atmak istiyorum. Hiç bir şekilde harcama taraftarı değilim anlayacağın. Kızımın anasınıfında olduğunu düşünürsek komik geliyordur. Fuzuli harcama mı dedin kesinlikle haklısın. Eşim felakettir bu konuda ve hiç kabul etmez. Ben de bekarken alışveriş hastasıydım. Bir kıyafet, ayakkabı veya çanta görür, aşık olurdum, üç rengini alır çıkardım.
Kesinlikle tadını çıkart. Çok zevkli görünüyor değil mi? Eee ne de olsa erken emeklilik.
Orayı seviyor musun? Hep orada mı kalacaksınız yoksa görev süresi falan mı beklemeniz gerekiyor?
O halde kilo verip öyle gideyim kuaföre ödül olsun. Aaa hala listemi yazmadığımı farkettim.
cnm kaptancım inan dediklerini bende düşünmüştüm hatta selen mi bişey diycem mi takıma gircek diye konuşulurken onların benden daha çok hakettiğini düündüm inann sizi ve enerjinizi çok sevdim ama ayak uyduramıyorum çok spor yapmak istiyorum ama gerçekten cnm çekiyo resmen yorulmak karnıma kraplar girmesini istiyorum ama vakit bulamıyorum daha sonra geri dönmek şartıyla izin istiyorum
herdemk cim desteğin için tşk verdiğin kilolar içinde tebrikler
ara ara gelirim yine amaaaa
11 Ocak
Sabah
Pastırma 2 dilim
Sütaş Light Beyaz Peynir 30 GRAM
Yeşil Zeytin 10 adet
Uno Denge Light Ekmek 1 DİLİM
ara Süt 1 b tarçınlı
öğle
Haşlanmış Tavuk 1 PORSİYON
ara Ay Çekirdeği 20 GRAM
akşam
Salatalık
Domates
Menemen 1 PORSİYON
Sütaş Light Beyaz Peynir 1 K.K
Yeşil Zeytin 10 adet
Uno Denge Light Ekmek 1.5 DİLİM
Sütlü Çay 1 b
.
evet canım burdayım :)) gerçekten sigara kokusu fena geliyor,karşı komşum sigara içiyor bugün bir saatliğine ona gittim eve geldiğimde iç çamaşırıma kadar değiştirme ihtiyacı hissettim düşün artık içmeyene fena geliyor kokusu. istedikten sonra sende bırakırsın bence,demek zamanı gelmemiş :)
bence erken filan değil birikim yapmak için :)) benim bir tanıdığım var çocuk yuvasından bir erkek çocuk aldı koruyucu aile olarak. devlet çocuk için aileye her ay belli miktar para yatırıyormuş tanıdığım çocuk için verilen paranın bir lirasını bile harcamamış taaaki aldığı çocuk üniversiteyi bitirip askere gidene kadar. :)) .çocuk askerden geldiğinde biriken parayı iş sermayesi yapsın diye çocuğa vermiş.Bu senin hakkın al istediğin gibi kullan demiş ama sanırım çocuk anne dediği kişiden almamış son duyduğumda bankacı olduğunu söylüyorlardı. tabi ben o tanışıma göre pek küçüğüm annemin bir ahbabı. ben çok sonraları duydum bu olayı ve çok hoşuma gitti.böyleleri de varmış demek. Allah nasip ederde bizde evladımıza kavuşursak (şuan çocuk esirgemede sıra bekliyoruz) bende aynı senin gibi birikim yapmaya çalışacağım az çok demeden :))
tarçın :)) hıım kokusu geldi burnuma. ne güzel bir baharat değil mi? yıllar önce bir kedim vardı ismi "Tarçın" onuda çok severdim. gitti bir sabah dönmedi bir daha.
benimki biraz zorunlu emeklilik olduŞırnakta bir kaç iş teklifi geldi ama buralar malum tehlikeli. işbankasından ekspertizlik için bir teklif gelmişti ama korktum dağ bayır gezemem diye,toki inşaatında ince iş mimarlığı için teklif geldi hergün 55 dk. yok gideceğim karanlıkta döneceğim aşıma ne gelir bilemedim korktum anlayacağın can tatlı geldi. mesleği askıya aldım. devlet memuru olmadığın sürece özelde başına ne gelir bilinmez ( eşimin görevi gereği geldik bir yıl daha buradayız sonrasında bakalım nereye gideceğiz belli değil. gittiğim yerde kendi iş yerimi açmayı planlıyorum. artık kimsenin yanında çalışmak istemiyorum ama hayat zorda koymasın insanı çalışmak zorunda da kalabilirim. büyük konuşmayım,gönlümden geçen bu sadece.
İnşallah canımmm amin. Dualarım seninle. Benim iki kız arkadaşım da aynı şekilde çocuk esirgemeden çocuk almak istiyorlardı. Bir gün benim eve geldiler yasinler okuduk. Dualarımızı ettik. Rabbim bizim göremediklerimizi görüyor, tahmin bile edemediklerimizi biliyor. Tıp yalancı çıktı şu an birinin 2 diğerinin bir çocuğu var. Böyle konuşup seni üzmek istemem. İnşallah hakkında her şeyin hayırlısı olur. Allah senin duaların ne ile ilgiliyse o dualarını hayırlı ise gerçekleştirsin. Hayırsız ise hayırlara çevirsin. Ya bir ara ben de tv de bir genç gördüm üniversite için ev kiralamış. 4 yıl sonra mezun olunca ev sahibine gitmiş ev sahibi eline bir zarf tutuşturmuş 'bu senin 4 yıl boyunca bana verdiğin kira paralarının olduğu bir zarf, şimdi emanetini al ve git işini kur' demiş. Çok duygulanmış, ağlamıştım. Şimdi senin anlattığın şey de beni çok duygulandırdı. Allah iyiler ile karşılaştırsın. Evet canım böyleleri de var artık iyilerin bir elin parmakları kadar az olduğu yerlerde yaşıyoruz ve böyleleri de varmış diyoruz olması gerekenlere. Bu kadar ince düşündüğüne göre sen kim bilir o çocuğa neler yaparsın?
Her şeyin hayırlısı olsun. 15 yıl olmuş senin bir şeyleri halledebilmen için belki de bu süreye ihtiyacın var. Kendini dinlemeye, kendinle konuşmaya, düşünmeye ihtiyacın var. Düşünmeyi unuttu insanoğlu. En büyük yetisi düşünebilme kabiliyeti ama onuda kullanamayacak kadar meşgul. Giderlerinin kölesi insanoğlu, sen onlardan değilsin, bir daha dünyaya gelmeyeceksin. En güzelini yapmışsın. Aslında gideceğin yeri haritada belirlemişsin. Allah muhakkak hangi tabelayı izlemen gerektiğini gösterecektir. Bu da sadece düşünen, dinlenmiş bir beynin göreceği şekilde olacağı için. Zorunlu emekliliğin keyifle geçmeye devam etsin bir an önce süreniz dolsun siz de ne yapacağınızı bilin.
Yaaa canım benim, inşallah eşini bulmak için gitmiştir, mutludur.Bizim de bir van kedimiz vardı. Bir gün aniden hastalandı. Geçtiğimiz yıl 10 Kasım günü kaybettik. Kızım yıldızlara bakıp 'anne yıldız oldu değil mi?' deyip ağlıyor hala. Ufff ya sulu gözlüyüm ben.
bizim çocuğumuz eşimin ancak ilaç kullanmasıyla mümkün olabilecek bazı değerleri düşük yani doktorların dediği bu. olmasada sorun değil aslında evet doğurmak isterdim ama eşimden bir bebeğim olabilecekse :)) çocuk esirgeme bize olumlu cevaplar verdi inşallah Allahım gönlümüzdekini görür. birgün kendi çocuğum olacaksa-ki buna inanıyorum- o çocuktan önce yetim bir çocuğa çocuğum demek istiyoruz yani önce o gelsin.. önce yüreğimizi ona açalım belki sonra zorlanırız almak istemeyiz ne bileyim böyle düşünüyoruz eşimle beraber. dualarını içten yaptığını o kadar iyi hissettim ki çok teşekkür ederim selen :)))
4 yıl boyunca çocuğum olmadı. Ama 30 yaşında hala evinin bir odası oyuncaklarla dolu bir kadın profili çiziyordum. Şu an kızımda bile o kadar çok oyuncak yok düşün nasıl bir özlem. Biz umudumuzu kestik ama mutluyduk. Çünkü kafamızda çocuk olayını bitirmiştik. Allah çocuk isteyen herkese nasip etsin. Bir gün eşim o oyuncakları istemediğini söyledi. Onun yerine benim boyuma yakın kocaman bir ayı alacağını söyledi. Hepsini hediye ettim. Sözünü tuttu ve o oyuncak ayı ile şu an kızım oynuyor. 4,5 aylık hamileyken öğrendim hamile olduğumu çünkü öyle bir olasılık hiç bir şekilde aklımda yoktu. Hislerinde yanılmamışsın duam içtendi ve hep dua edeceğim. Belki bu da senin sınavındır ve bir anda iki çocuklu bir anne olursun. Yüce Yaradanım bilir. Ama içimden bir his 2-3 ayı bulmadan çocuk esirgemeden iyi bir haber gelecek diyor. İnşallah hayırlısı olur. Burada herkes benim gibi senin için dua ediyordur. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah. İyi geceler bir tanem. Güzel hayaller kur, gerçekleşmiş gibi hisset bak neler oluyor? Denedim ve bu yüzden hayal kurmanın gücüne inanıyorum. En çok da duanın gücüne...
bizim çocuğumuz eşimin ancak ilaç kullanmasıyla mümkün olabilecek bazı değerleri düşük yani doktorların dediği bu. olmasada sorun değil aslında evet doğurmak isterdim ama eşimden bir bebeğim olabilecekse :)) çocuk esirgeme bize olumlu cevaplar verdi inşallah Allahım gönlümüzdekini görür. birgün kendi çocuğum olacaksa-ki buna inanıyorum- o çocuktan önce yetim bir çocuğa çocuğum demek istiyoruz yani önce o gelsin.. önce yüreğimizi ona açalım belki sonra zorlanırız almak istemeyiz ne bileyim böyle düşünüyoruz eşimle beraber. dualarını içten yaptığını o kadar iyi hissettim ki çok teşekkür ederim selen :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?