Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

kızlar cumayada bişicik kalmadı

hadi gidin yağlar gidin

kış kış yağlar kış

yallah kilolar yallahhh

Kış kışlamana bayıldım. Haaa haaa. Bizimkilere de yallah yallah diyelim belki giderler.

ah cnımm yaa kıyamam..
çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inş.

Amin Kaptanım. Duanın Rabbime ulaştığına eminim bu bile gülümsememi sağladı. Sağol.

Canım kaptanım ben zaten hafta sonu çiğ köfte ile ödüllendiriyorum kendimi:)) Geçen hafta yağlarımın çok azı beni terketti, onları evder gibi kış kışlamayı beceremedim diye kendimi cezalandırmıştım. Bana da bu ceza çok zor geldi:)) Hah buldum ben bu haftasonu, kendimi iyi hissedeyim toparlayayım diye kuaföre gidecektim, acaba ödülüm o mu olsun?
Kıyafet benim açımdan kısa zaman için ödülüm olmayacak. Kendi kendime söz verdim. 55 kg a düşene kadar tek bir pantolon, etek dahi almayacağım. Hem ben para biriktirmeye başladım. Benim için büyük bir olay para biriktirmek. Yıllar sonra ilk kez biriktireceğim için çok önemli. Sigara paralarımı ve gereksiz olacağına inandığım kıyafet, taksi paralarımı kumbaraya atacağım. Sanki yedim, sanki harcadım diyeceğim.
Başka bir sayfaya yazmıştım, hemen paylaşayım sizler de okuyun. Bakalım beğenecek misiniz?

Son düzenleme:

yazıyı okudum selen gerçekten müthiş,hiç bu açıdan düşünmemiştim. 4 yıl önce sigarayı bıraktığımda, ki eşimle beraber aynı anda bıraktık, sadece bir ay sigara içiyormuş gibi paramızı kenara koyduğumuzda çok şaşırmıştık eşim günde 2 paket bense nerdeyse1 paket içiyordum ( o biriken parayla Kız Kulesi'ne balık yemeğe gitmiştik :) İstanbul'da ilk yılımızdı :)) farkında olmadan ne çok fuzuli harcamamız var değil mi bakalım sen neler yapacaksın birikenlerinle :)

Ah be kuzum öğretmenlik bu yüzden kutsal. Bu yüzden herkes layıkı ile bu işi yapamıyor. Almadan vermek Allah'a mahsustur. Öğretmenler de emeklerini almayacağını bilerek verir sonra ister istemez beklerler, çünki işleri çok zordur. Anneleri ve babaları 1 saat tahammül edemezken, 1 çocukla baş edemezken öğretmenin onlarca çocuğu vardır. Ama bir gün gelir eski öğrencin, elini öper, doktor, avukat, mühendis olmuştur, belki onun çocuğuna da sen ders verirsin, o zaman dünyalar senin olur. Şimdi onlar söyleyemiyorlar ama ben biliyorum bir gün gelecek bu sınıfındaki öğrencilerin sana 'Allah razı olsun öğretmenim' diyecekler. Olsun tatilde drama oyun yöntemi ile öğrenir onlar. ('Öğretmenim tatilde köye gitmiştik ahıra koyunlar 6*5 li gruplar halinde girdiler. Yani 30 tane koyun vardı') gibi bir cevapla karşılaşırsan şaşırmam:)) Bir ihtimal daha var en çok bu fikir hoşuma gitti; velilerin kulaklarını çekersin mesela bu daha mantıklı değil mi? Asıl onların eğitilmesi lazım. aybuke o güzelliklerin yüzü asılmasın yerim ben onları.
Ayy ben avukat olmalıymışım nasıl da savunmuşum haylazları:)))))))))))

Son düzenleme:

bilmem belkide sıkılacağım ama en azından sıkılana kadar tadını çıkarayım değil mi :)))
ellerim için söylediklerin... yüce gönüllüsün teşekkür ederim.
keten tohumunu tekrar deneyeceğim. hazımsızlık çekmiyorum ama anlattıklarının üzerine inanır mısın canım çekti :))
tıp bu konuda neden çaresiz anlamadım şu migrene çare bulmaları çok mu zor kuaföre git belki masaj filan iyi gelir. bende bugün kuaföre gittim arkadaşım saçını boyattı bende masaj yaptırdım fön çektirdim,insan kendini hafiflemiş hissediyor. geçmiş olsun tekrar.

biz buraya istanbuldan geldik canım keşke daha önce tanışmış olsaydık :))

Aaa herdemk buradaymışsın. Evet ya çok güzel bir şey yapmışsınız bravo size. Keşke ben de eşim ile bırakabilseydim, sigara kokusu kötü geliyor değil mi? Kız kulesine bayılırım. İnşallah yine gelirsin beraber orada kahve içeriz. Biriktirdiğim paralar kızım için. Anımızı yaşıyoruz ve birikim yapamıyoruz. Ben kızımın üniversite eğitimi için şimdiden bir adım atmak istiyorum. Hiç bir şekilde harcama taraftarı değilim anlayacağın. Kızımın anasınıfında olduğunu düşünürsek komik geliyordur. Fuzuli harcama mı dedin kesinlikle haklısın. Eşim felakettir bu konuda ve hiç kabul etmez. Ben de bekarken alışveriş hastasıydım. Bir kıyafet, ayakkabı veya çanta görür, aşık olurdum, üç rengini alır çıkardım.

Kesinlikle tadını çıkart. Çok zevkli görünüyor değil mi? Eee ne de olsa erken emeklilik.
Orayı seviyor musun? Hep orada mı kalacaksınız yoksa görev süresi falan mı beklemeniz gerekiyor?
O halde kilo verip öyle gideyim kuaföre ödül olsun. Aaa hala listemi yazmadığımı farkettim.

evet canım burdayım :)) gerçekten sigara kokusu fena geliyor,karşı komşum sigara içiyor bugün bir saatliğine ona gittim eve geldiğimde iç çamaşırıma kadar değiştirme ihtiyacı hissettim düşün artık içmeyene fena geliyor kokusu. istedikten sonra sende bırakırsın bence,demek zamanı gelmemiş :)
bence erken filan değil birikim yapmak için :)) benim bir tanıdığım var çocuk yuvasından bir erkek çocuk aldı koruyucu aile olarak. devlet çocuk için aileye her ay belli miktar para yatırıyormuş tanıdığım çocuk için verilen paranın bir lirasını bile harcamamış taaaki aldığı çocuk üniversiteyi bitirip askere gidene kadar. :)) .çocuk askerden geldiğinde biriken parayı iş sermayesi yapsın diye çocuğa vermiş.Bu senin hakkın al istediğin gibi kullan demiş ama sanırım çocuk anne dediği kişiden almamış son duyduğumda bankacı olduğunu söylüyorlardı. tabi ben o tanışıma göre pek küçüğüm annemin bir ahbabı. ben çok sonraları duydum bu olayı ve çok hoşuma gitti.böyleleri de varmış demek. Allah nasip ederde bizde evladımıza kavuşursak (şuan çocuk esirgemede sıra bekliyoruz) bende aynı senin gibi birikim yapmaya çalışacağım az çok demeden :))

Son düzenleme:

benimki biraz zorunlu emeklilik oldu Şırnakta bir kaç iş teklifi geldi ama buralar malum tehlikeli. işbankasından ekspertizlik için bir teklif gelmişti ama korktum dağ bayır gezemem diye,toki inşaatında ince iş mimarlığı için teklif geldi hergün 55 dk. yok gideceğim karanlıkta döneceğim aşıma ne gelir bilemedim korktum anlayacağın can tatlı geldi. mesleği askıya aldım. devlet memuru olmadığın sürece özelde başına ne gelir bilinmez ( eşimin görevi gereği geldik bir yıl daha buradayız sonrasında bakalım nereye gideceğiz belli değil. gittiğim yerde kendi iş yerimi açmayı planlıyorum. artık kimsenin yanında çalışmak istemiyorum ama hayat zorda koymasın insanı çalışmak zorunda da kalabilirim. büyük konuşmayım,gönlümden geçen bu sadece.

11 Ocak

Sabah
Pastırma 2 dilim
Sütaş Light Beyaz Peynir 30 GRAM
Yeşil Zeytin 10 adet
Uno Denge Light Ekmek 1 DİLİM

ara Süt 1 b tarçınlı

öğle
Haşlanmış Tavuk 1 PORSİYON

ara Ay Çekirdeği 20 GRAM

akşam
Salatalık
Domates
Menemen 1 PORSİYON
Sütaş Light Beyaz Peynir 1 K.K
Yeşil Zeytin 10 adet
Uno Denge Light Ekmek 1.5 DİLİM
Sütlü Çay 1 b

çelik198408 bir kaç gündür yazayım yazayım diyorum vazgeçiyorum. 3-4 gün önce yazdım ama göndermedim çünkü yanlış anlaşılmak istemem, çünkü henüz çok yeniyim, sizler hakkında çok detaylı bilgilerim yok. Eğer yanlış bir şey yazar isem şimdiden özür dilerim.
Bence ayrılmayı düşünme, eğer çok istiyorsan azıcık dinlen, ne yapmak istediğini belirle ve çok kısa bir zamanda, buradan kopmadan karar vermiş bir şekilde gruba dön. Keşke şu anki aklım olsaydı, kızımı emzirirken kilolarıma ve yediklerime dikkat etseydim. Hem onu emzirip, hem de kilo verseydim. Şu an sen spor yapıyor gibisin, süt veriyorsun öyle değil mi? Eminim benden 5 kat daha fazla yoruluyorsundur. Her şeyden önce uykusuzlukların vardır. Karnına kramplar girecek kadar spor yapman çok da gerekli değil. Yapman gereken tek şey biraz dikkat etmek. Her şey gönlünden geçtiğinden daha güzel olsun.

Kahvaltı : 08 :00
3 dilim kızarmış ekmek
kibrit kutusu kadar peynir
5 ad. zeytin
tereyağ ekmeklerin üzerine
bir tatlı kaşığı bal
çay karanfilli tarçınlı

salatalık, domates,marul,maydanoz

ara öğün 10:30
1 bardak taze sıkılmış havuç suyu
1 avuç fındık

öğle: 13:00
6 ad. lahana sarması
1 dilim ekmek
1 bardak yoğurt

ara öğün;16:00
2 portakal
bir avuç sarı leblebi

akşam; 19:00
6 kaşık zeytinyağlı pırasa
3 kaşık sebzeli kuskus pilavı
1 dilim ekmek
salata bir tatlı kaşığı yağ ve limon soslu

ara öğün: 21:30

bir bardak süt tarçınlı

sabah 45 dk yürüyüş 15 dk aerobik akşam yemekten önce 1 saate yakın yürüyüş 1,5 litre su 1 litrede tarçınlı ıhlamurlu su

okuduğum kitap bitti son cümlesini paylaşıyorum; Mehmet Rauf-YARA
"El fenerinin uğursuz aydınlığında bu uğursuz işi çabucak bitirip çekilmek isteyen düşman subayları,tüfekler patladığı zaman Türk subayının: "Yaşasın Türklük!" diye haykırarak yere düştüğünü gördüler." kitap bitti gözlerim dolu dolu...

tarçın :)) hıım kokusu geldi burnuma. ne güzel bir baharat değil mi? yıllar önce bir kedim vardı ismi "Tarçın" onuda çok severdim. gitti bir sabah dönmedi bir daha.

İnşallah canımmm amin. Dualarım seninle. Benim iki kız arkadaşım da aynı şekilde çocuk esirgemeden çocuk almak istiyorlardı. Bir gün benim eve geldiler yasinler okuduk. Dualarımızı ettik. Rabbim bizim göremediklerimizi görüyor, tahmin bile edemediklerimizi biliyor. Tıp yalancı çıktı şu an birinin 2 diğerinin bir çocuğu var. Böyle konuşup seni üzmek istemem. İnşallah hakkında her şeyin hayırlısı olur. Allah senin duaların ne ile ilgiliyse o dualarını hayırlı ise gerçekleştirsin. Hayırsız ise hayırlara çevirsin. Ya bir ara ben de tv de bir genç gördüm üniversite için ev kiralamış. 4 yıl sonra mezun olunca ev sahibine gitmiş ev sahibi eline bir zarf tutuşturmuş 'bu senin 4 yıl boyunca bana verdiğin kira paralarının olduğu bir zarf, şimdi emanetini al ve git işini kur' demiş. Çok duygulanmış, ağlamıştım. Şimdi senin anlattığın şey de beni çok duygulandırdı. Allah iyiler ile karşılaştırsın. Evet canım böyleleri de var artık iyilerin bir elin parmakları kadar az olduğu yerlerde yaşıyoruz ve böyleleri de varmış diyoruz olması gerekenlere. Bu kadar ince düşündüğüne göre sen kim bilir o çocuğa neler yaparsın?

tarçın :)) hıım kokusu geldi burnuma. ne güzel bir baharat değil mi? yıllar önce bir kedim vardı ismi "Tarçın" onuda çok severdim. gitti bir sabah dönmedi bir daha.

Yaaa canım benim, inşallah eşini bulmak için gitmiştir, mutludur.Bizim de bir van kedimiz vardı. Bir gün aniden hastalandı. Geçtiğimiz yıl 10 Kasım günü kaybettik. Kızım yıldızlara bakıp 'anne yıldız oldu değil mi?' deyip ağlıyor hala. Ufff ya sulu gözlüyüm ben.

Her şeyin hayırlısı olsun. 15 yıl olmuş senin bir şeyleri halledebilmen için belki de bu süreye ihtiyacın var. Kendini dinlemeye, kendinle konuşmaya, düşünmeye ihtiyacın var. Düşünmeyi unuttu insanoğlu. En büyük yetisi düşünebilme kabiliyeti ama onuda kullanamayacak kadar meşgul. Giderlerinin kölesi insanoğlu, sen onlardan değilsin, bir daha dünyaya gelmeyeceksin. En güzelini yapmışsın. Aslında gideceğin yeri haritada belirlemişsin. Allah muhakkak hangi tabelayı izlemen gerektiğini gösterecektir. Bu da sadece düşünen, dinlenmiş bir beynin göreceği şekilde olacağı için. Zorunlu emekliliğin keyifle geçmeye devam etsin bir an önce süreniz dolsun siz de ne yapacağınızı bilin.

bizim çocuğumuz eşimin ancak ilaç kullanmasıyla mümkün olabilecek bazı değerleri düşük yani doktorların dediği bu. olmasada sorun değil aslında evet doğurmak isterdim ama eşimden bir bebeğim olabilecekse :)) çocuk esirgeme bize olumlu cevaplar verdi inşallah Allahım gönlümüzdekini görür. birgün kendi çocuğum olacaksa-ki buna inanıyorum- o çocuktan önce yetim bir çocuğa çocuğum demek istiyoruz yani önce o gelsin.. önce yüreğimizi ona açalım belki sonra zorlanırız almak istemeyiz ne bileyim böyle düşünüyoruz eşimle beraber. dualarını içten yaptığını o kadar iyi hissettim ki çok teşekkür ederim selen :)))

ne kadar haklısın :))) neyse ki bir yılımız kaldı. bakalım bir yılda neler olacak :)

canım benim. yıldız oldu gerçektende masum şeyler. bazen sesini duyduğun oluyor mu?

4 yıl boyunca çocuğum olmadı. Ama 30 yaşında hala evinin bir odası oyuncaklarla dolu bir kadın profili çiziyordum. Şu an kızımda bile o kadar çok oyuncak yok düşün nasıl bir özlem. Biz umudumuzu kestik ama mutluyduk. Çünkü kafamızda çocuk olayını bitirmiştik. Allah çocuk isteyen herkese nasip etsin. Bir gün eşim o oyuncakları istemediğini söyledi. Onun yerine benim boyuma yakın kocaman bir ayı alacağını söyledi. Hepsini hediye ettim. Sözünü tuttu ve o oyuncak ayı ile şu an kızım oynuyor. 4,5 aylık hamileyken öğrendim hamile olduğumu çünkü öyle bir olasılık hiç bir şekilde aklımda yoktu. Hislerinde yanılmamışsın duam içtendi ve hep dua edeceğim. Belki bu da senin sınavındır ve bir anda iki çocuklu bir anne olursun. Yüce Yaradanım bilir. Ama içimden bir his 2-3 ayı bulmadan çocuk esirgemeden iyi bir haber gelecek diyor. İnşallah hayırlısı olur. Burada herkes benim gibi senin için dua ediyordur. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah. İyi geceler bir tanem. Güzel hayaller kur, gerçekleşmiş gibi hisset bak neler oluyor? Denedim ve bu yüzden hayal kurmanın gücüne inanıyorum. En çok da duanın gücüne...

tüylerim diken diken oldu selen... çok teşekkür ederim. biliyormusun çocuk esirgemeden geçen 3 kardeş önerdiler bize sonra başka bir aile daha uygun bulunmuş onlara verildiği bilgisi geldi. ve genel merkezden 3 ay içersinde bir bebek alabilme ihtimalimizin yüksek olduğunu söylediler. İçindeki His doğru belkide. haklısın benim eksikliğim bu sanırım çocuk hayali kurmuyorum. tamam bu gece kocaman bir aile olarak düşleyeceğim evimizi :)))iyi geceler canım Allah sanada gönlündekini versin,demiştim ya yüce gönüllüsün...gerçekten öylesin.

Canım önce sana cevap yazmak istedim.
Ne mübarek bir iş yapıyorsun Rabbim tez zamanda kavuştursun yavruna.
Bu kadar iyi niyetli olman sebebiyle zaten yaradan dularını kabul eecektir biran önce.

Bizde çok istiyoruz ikinci çocuğumuzu evlat edinmek. Bir kez hamilelik duygusunu tattım çok şükür. İkinci kez anne olmam için tekrar hamile kalmak zorunda olmadığımı düşünüyorum. Bir evlat sahibi olmak için illa onu karnında büyütmek zorunda olmadığına inanıyorum.
Gerçek annelik çünkü bebek dünyaya geldikten sonra başlıyor.
Biz eşlerden birinin 30 yaşında olması gerekiyor kuralı için beklemedeydik. Bu sene başvurmayı düşünüyoruz kısmet olursa.
Çok tepki aldık, kendi kızımdan ayıracağımı düşünüyor herkes ama asla.
O da benim çocuğum olacak ayırmak ne demek.
İşallah Allah gönlümüzden geçeni gerçek eyler canım. Dularım seninle.

Günaydın bu arada herkese.
Yarını büyük bir heyecanla bekliyorum. Tartı günü oleyyyyyy
Umarım derece alırız bu hafta takımca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…