Menüm
sabah
1 haşlama yumurta
1 dilim peynir
1 tk nutella
2 dilim ekmek
ara
form çayı
ıhlamur
1 avuç badem
öğle
1 bardak süt
1 avuç kuru üzüm
ara
1 elma
1 portakal
akşam
fırında levrek
bol salata
1 dilim kabak tatlısı
hoşgeldin canım..evet kontrol ettim akrep33 tarafından davet edilmişim. ay çok mutluyum ilk defa böyle bir yarışmaya katıldım. başaracağım da ama en kilolunuz benim heralde yaa. siz kilo verip gideceksiniz ben napıcam tek başıma
hoşgeldin diyenlere teşekkürler. ben pek giremiyorum çünkü telefondan bağlanıyorum ama mümkün oldukça hep burda olucam. günlük menü ve kilo bildirimi mi yapıyorsunuz? kural falan varmı şunu yemicez diye
üzüm hoşgeldin,hayırlı olsun.
bildirim cuma öğlene kadar,menü her akşam,günlük paylaşım en az 5 mesaj..
takıma üye olarak alınman da 1 haftalık deneme süreci sonrası.
yalnız kalmaya gelince merak etme,akrep sana uzun yıllar eşlik eder...
tatlım anlayamadım bu akşam hazırlayıp yanında getiriceğin şey ne:26:afiyet olsun canımıniçi. ben siparişi verdim arkadaşıma dün bugün getirdi akşam hazırlarım artık yarında yanımda getiririm diye düşünüyorum.
dünkü menüm
sabah: bir tane portakal ve bir tane kivi
ara: 2 tane ceviz
öğlepazar günü evde yaptığım ve tüketemediğimiz yemekleri topladım getirdim işyerine 6 kişi yedik çöpe gitmedi ya çok sevindim valla.benim yediklerimi yazayım.) barbunya ve salata
ara: bir çay bardağı kadar beyaz leblebi
akşam : haşlanmış bol maydonozlu, sarımsaklı karnıbahar
ara: 6-7 tane fındık
3 lt su bol bol bitki çayı içiyorum biraz fazla hapşırmaya başladım.
Günaydın kızlaaar :)
bu sabahta erkenden açtık gözümüzü henüz güneş yeni doğarken eşimle yürüyüşe çıktık bugün düne nazaran daha soğuktu gün doğumunu izledik,dicle nehrinin kıyısında :)) Cizre sabahları güzel... ama sadece sabahları...
eve gelince taze sıkılmış portkal suyu içtik. ev sıcaktı portakallar tatlı :))
sonra kahvaltı yaptık.
2 yumurtayla yapılmış pankek
5 ad. zeytin
peynir
domates, maydanoz
bir parça bal
tarçınlı karanfilli çay :)))
okuduğum kitap; Cemalnur Sargut;Aşktan Dinle
Gönül gözümüz,kötü ve yersiz yanlarımızı gördükçe açılır,gizleyerek değil... Ne kadar aşikar olur ruhumuz,o denli nura boğulur gözlerimiz.
güneş bütün gece perdeler altına girmeseydi /dünya,seher çağı, nasıl aydınlanabilrdi? seher vakti salalım ruhumuzu ummana,kuş gibi uçuralım...
bu sabah uçurduk biz :))) insan rahatlıyor ağırlıklardan kurtulunca :)))
Ah be güzelim maalesef balıktan sonra tatlı olmazsa olmazlarda bende ama bak masum kabak tatlısı dünki kabak muhabbetinden sonra iyi gider diye düşündüm:26::26::26:
dünkü menüm
öğlepazar günü evde yaptığım ve tüketemediğimiz yemekleri topladım getirdim işyerine 6 kişi yedik çöpe gitmedi ya çok sevindim valla.benim yediklerimi yazayım.) barbunya ve salata
dünkü menümü paylaşıyorum hemen
sabah
1 büyük kase yüksük çorbası
öğle
bir fincan sade türk kahvesi
ikindi
bir fincan sade türk kahvesi(dışarıda ziyaret ortamı)
akşam
bir tabak bol tavuklu ve nohutlu bulgur pilavı,salata,turp,yeşil soğan,süsbiberi turşusu,2 bardak ayran
1,5 litre su
kitap:içinizdeki öküze oha deyin!..
tatlım benden sana tavsiye, çok kalori hesabına takılma..sağlıklı besinlerin kalori hesabı yapılmaz..sen kötü yağ, hamur işleri ve şekerden uzak dur yeter..
şşşşşşşt ben hiç okumadım say o pasta alma kızmını..
dalgınlığın ve unutkanlığının nedeni şeker kullanmaman olamaz canım bilakis en doğrusunu yapıyosun..
sen omega3 kullanmalısın ve ceviz ve yumurta ve balık ve kırmızı et tüketmelisin..
ne enerjin tükenir ne unutkanlığın kalır ne de baş ağrıların..
tatlım prof.dr. canan karatayın kitabı karatay diyetini alırsan gerçekten beslenme ile ilgili harika bir gelişme yapmış olursun..
kızlar hepinize şiddetle tavsiye ediyorum..mucize gibi sadece beslenmemizi doğru bir şekilde yapıyoruz ve vücudumuzdaki müthiş gelişmeleri gözlerimizle görüyoruz..
son zamanlarda saçma sapan unutkanlıklar yapan ben Allahım şimdi süperim yaa..sık başağrılarım vardı kalmadı..enerjim yatana kadar devam..önce nerdee eve gidince gözüm yatağa takılıyordu ye yat olunca işlerim de kalıyordu kilolarım da..
kitaplığınıza bir karatay diyeti kitabını ekleyin kızlar inan pişman olmazsınız..diyet kitabı gibi olsada aslında doğru beslenme düzeni
hoşgeldin canım..
yalnız kurallarımızdan biri de bol paylaşım şekercik haberin olsun
gıcıksın yaaa
aslında ben yazıcaktım tabi senin adını belirterek dee sen erken davranmışsın gıcıkk
tek kelimeyle doğruuuuuu...MUTLUYUM DEMEKTİR
Evimi bir parti sonrası temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam,
birçok arkadaşım var demektir.
Faturalarımı ödeyebiliyorsam,
bir işim var demektir.
Pantolonum biraz sıkıyorsa,
aç kalmıyorum demektir.
Gölgem beni izliyorsa,
günes ışığını görüyorum demektir.
Otobüsten indiğim yerden isyerime yolu uzun buluyorsam,
yürüyebiliyorum demektir.
Hükümet hakkında eleştiri yapabiliyor ve bu eleştirileri başkalarından daduyuyorsam,
konuşma özgürlüğümüz var demektir.
Otobüs beklerken yanımdaki adam anahtarlarıyla oynuyor ve ben
bu sesten rahatsız oluyorsam,
duyuyorum demektir.
Camları silmem, çatıyı onarmam gerekiyorsa,
bir evim var demektir.
Doğalgaz faturam yüklü geliyorsa,
ısınıyorum demektir.
Yığınla yıkanacak ve ütülenecek çamaşırım varsa,
yığınla giyeceğim var demektir.
Çalar saatim sabahın köründe calıyorsa,
yaşıyorum demektir.
Akşamları kendimi yorgun hissediyor ve bacaklarım ağrıyorsa,
o gün üretici olmuşum demektir.
Ve tüm bunların farkına varabiliyorsam
MUTLUYUM demektir.
Maaşallah canım. Allah mutluluğunuzu daim etsin ve taçlandırsın inşallah.
Benim için bu tablonun onda biri için bile çok geç. Bu yüzden hep sevdiklerimin mutluluklarının devamı içindir dualarım. Cennetinizin seher yelleri sizleri hep böyle uçursun. Farkındalıklarınız artsın ve bu farkındalıklar sizi mutluluklar ülkesinde ağırlasın.
evet kontrol ettim akrep33 tarafından davet edilmişim. ay çok mutluyum ilk defa böyle bir yarışmaya katıldım. başaracağım da ama en kilolunuz benim heralde yaa. siz kilo verip gideceksiniz ben napıcam tek başıma
hoşgeldin diyenlere teşekkürler. ben pek giremiyorum çünkü telefondan bağlanıyorum ama mümkün oldukça hep burda olucam. günlük menü ve kilo bildirimi mi yapıyorsunuz? kural falan varmı şunu yemicez diye
aklımda bir sürü soru işareti oluştu..selenn...
kuşum bu ne sabah nutella akşam kabak tatlısı ohh süpersin valla
cuma görüşücez şeker
üzüm hoşgeldin,hayırlı olsun.
bildirim cuma öğlene kadar,menü her akşam,günlük paylaşım en az 5 mesaj..
takıma üye olarak alınman da 1 haftalık deneme süreci sonrası.
yalnız kalmaya gelince merak etme,akrep sana uzun yıllar eşlik eder...
Aslında ilginç bir kitaba benziyor günümüzde en çok satan kitapları var olan gerekçeleriyle karşısına almış. ama beni daha çok bu cümle motive ediyor 'içinizdeki öküze oha deyin!..'kitap:içinizdeki öküze oha deyin!..
Ah be güzelim maalesef balıktan sonra tatlı olmazsa olmazlarda bende ama bak masum kabak tatlısı dünki kabak muhabbetinden sonra iyi gider diye düşündüm:26::26::26:
dünkü menüm
dünkü menümü paylaşıyorum hemen
sabah
1 büyük kase yüksük çorbası
öğle
bir fincan sade türk kahvesi
ikindi
bir fincan sade türk kahvesi(dışarıda ziyaret ortamı)
akşam
bir tabak bol tavuklu ve nohutlu bulgur pilavı,salata,turp,yeşil soğan,süsbiberi turşusu,2 bardak ayran
1,5 litre su
kitap:içinizdeki öküze oha deyin!..
MUTLUYUM DEMEKTİR
Evimi bir parti sonrası temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam,
birçok arkadaşım var demektir.
Faturalarımı ödeyebiliyorsam,
bir işim var demektir.
Pantolonum biraz sıkıyorsa,
aç kalmıyorum demektir.
Gölgem beni izliyorsa,
günes ışığını görüyorum demektir.
Otobüsten indiğim yerden isyerime yolu uzun buluyorsam,
yürüyebiliyorum demektir.
Hükümet hakkında eleştiri yapabiliyor ve bu eleştirileri başkalarından daduyuyorsam,
konuşma özgürlüğümüz var demektir.
Otobüs beklerken yanımdaki adam anahtarlarıyla oynuyor ve ben
bu sesten rahatsız oluyorsam,
duyuyorum demektir.
Camları silmem, çatıyı onarmam gerekiyorsa,
bir evim var demektir.
Doğalgaz faturam yüklü geliyorsa,
ısınıyorum demektir.
Yığınla yıkanacak ve ütülenecek çamaşırım varsa,
yığınla giyeceğim var demektir.
Çalar saatim sabahın köründe calıyorsa,
yaşıyorum demektir.
Akşamları kendimi yorgun hissediyor ve bacaklarım ağrıyorsa,
o gün üretici olmuşum demektir.
Ve tüm bunların farkına varabiliyorsam
MUTLUYUM demektir.
evet kontrol ettim akrep33 tarafından davet edilmişim. ay çok mutluyum ilk defa böyle bir yarışmaya katıldım. başaracağım da ama en kilolunuz benim heralde yaa. siz kilo verip gideceksiniz ben napıcam tek başıma
Selam kızlar.
Canım saolasın. İlerlemedi çok şükür.
Öğret valla kuzum süper olur.
Harika ya. Maşallah Allah nazardan saklasın.
dünkü menüm
Bizde öğlenleri 1 kase yoğurt mecburi ben yoğurtu severim zaten ama arasıra içine renklendirmek için yada dahada lezzetlendirmek için
kuru nane pul biber kimyon ilave ederdim ama şifa kaynağı olduğundan haberim olmadan
ne güzel ya
afiyet olsun iyi bir şekerleme günü olmuş:)
bende süt içemem ama yoğurt ve peyniri severim
keşke rahat rahat yiyebilsen çünkü hem protein hem Ca
Bildiğim kadar bazıları ayrıca belirtmezse yaş sınırı yok artık ama emin değilim araştırmanı tavsiye ederim
afiyet olsun şeker 1,5 saat spor yediklerini alıp götürür
sabah erkenden kalkmak eşinin de buna katılması çok güzel ya(ben eğer vaktim olsa kalksam eşimi kaldırıp yürüyüşe götüremem uykuyu çok sever bizimkisi)
tatlım benden sana tavsiye, çok kalori hesabına takılma..sağlıklı besinlerin kalori hesabı yapılmaz..sen kötü yağ, hamur işleri ve şekerden uzak dur yeter..
hoşgeldin canım
tatlım size hayranım ben yaa..ne romantik ikilisiniz..olmayı istediğim ama olamadığım hayal görüntüm gibisiniz..
maşallahRabbim mutluluğunuzu daim etsin tatlım
evet canım,üzüldüm, sıkıntını dile getirişin içime işledi...Neden canım? Çok mu karışık yazmışım? Yoksa o soru işaretleri benim hakkımda mı?
Kaptanım burada banusultan ne demek istedi? :))))))))))))))))
sen harikasın yaaMaaşallah canım. Allah mutluluğunuzu daim etsin ve taçlandırsın inşallah.
Benim için bu tablonun onda biri için bile çok geç. Bu yüzden hep sevdiklerimin mutluluklarının devamı içindir dualarım. Cennetinizin seher yelleri sizleri hep böyle uçursun. Farkındalıklarınız artsın ve bu farkındalıklar sizi mutluluklar ülkesinde ağırlasın.
Canım kaptanım nasıl tatlısın. Üzülmemin asıl nedeni bu kalorileri cuma gününe yansıtma korkusu.
Her şey takımım için kaptanım:)))
Bu takıma girmeyi çok istemiştim. O gün zaten tatlıyı beynimde çöpe attım. Zaten çok düşkün değilimdir fazla sevmem, tatlı içecek asla tüketemem. Sadece ganaj pastaya hayır diyemezdim (mükemmel yapan tek bir yer var o da Taksim cihangir de) ona bile hayır diyorum haftalardır. Ganaj pasta çocukluktan gelen rutin alışkanlığımdı bunu bile sizler sayesinde değiştirdim. Ara ara tuzu özlesemde onu da kestim biliyorsun.
Et kırmızı-beyaz, yumurta tüketiyorum. Cevizi bir süredir boşladım haklısın aralarda güzel oluyordu.
Son zamanlarda balık da tüketmez olduk. İyi hatırlattın:)))
Aslında okumam gereken bir yığın kitap var. Her gece 5-6 sayfa okumakla bitmiyor kitaplar. Alınacak kitaplar listeme aldım tamamdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?