Günaydın teyzene çok sevindim inşallah kısa zamanda tamamen iyileşir.Bayılıyorum senin yürüyüşlerinegünaydın kızlar
Nasılsınız bu sabah? ben güzel haberlerle uyandım. Ayhan teyzem iyiyimiş :)) evet meme kanseri ama buna şükür lenflere sıçramamış. bugün tüm vücudun taraması yapılacakmış inşallah bir sorun çıkmayacak.
kızlar burda yağmur yağıyor. sabah yürüyüşe çıktım ama yürüyüş yürüyüşlükten çıktı :))) su birikintilerinde ayaklarımı çıp çıp yaparak oynaştım :)) kimsecikler yoktu etrafta benden de keyiflisi. sırılsıklam oldum :)) eve gelince hemen duşa girdim,kendime havuç suyu sıktım,bir kaşıkta bal yedim öyle kahvaltı masasına oturdum. şimdi çay içiyorum haberleri izliyorum,her yerden kar haberleri...
kahvaltıda;
1 haşlanmış yumurta
3 dilim kızarmış ekmek
bir parça tereyağ
domates,maydanoz
bal
kk peynir
5 ad zeytin yedim :))
bardak bardak çay içtim :))))
Günaydın canım
Günaydıngünaydın herkese
dün çok denedim ama bir türlü bağlantı kurulamadığı için yazamadım sinir oldum.
Günaydın gel bekliyoruz.kızlar günaydınnnnn
bir geçmişe bakıp geleyim hemen
afiyet olsun tatlım bayılırım kestaneye bir ara yemek lazım.Günaydın kızlar.
Berbat bir akşam geçirdik. Eve gittik elektrikler yok. Saat 4 gibi gitmiş akşam üstü.
Ev kombili olunca buz olmuş mecbur gittik kayınvalideme. Onun ev sobalı.
Yemeği de orada yedik, çok yemedim ama diyetime de uyamadım.
Yemekten sonra sobada kestane pişirdi eşim bir güzel kola ile onuda yedikkkk.
Gerçi dün hafif beslenecektim ama akşama en azından uyarım diyordum.
Dokuz buçuk gibi eve geldik hala gelmemişti elektrikler ve bu sabah çıkarken de yoktu.
Arıza oluşmuş Gaziosmanpaşa da nerdeyse hiçbiryerde yoktu.
Hadi bizim gidecek sıcak bi yerimiz vardı da minicik bebeği olanlar, hastası olanlar ne yaptı acaba.
Allah yardım etsin.
Dün ki menüm.
Sabah buğday ekmeği arasında domates, peynir, salam
Öğlen 1 tavuk but haşlama, 3-4 parça tavuk kuşbaşı ızgarada yapılmış, 2 parça kanat ızgara
Akşam tarhana çorbası, mercimek yemeği, tavuk ciğer sote, salata
Ara kestane ve zero kola
Neyse bugün işallah normal beslenmeme geçiyorum. Midem çok çok fena çünkü. Rahatsız ediyor çok yemek artık.
bu arada kızlar tatilimden bahsedeyim (bu arada selencimmmm sanada iyi tatiller)
kar ile dolu bir hafta sonu idi kızım çıldırdı karla ilk tanışması(anlayarak tabi)
bebiş ziyareti idi biliyorsunuz bebişimiz çok tatlıydı kızım bir sevdi bebi bebi diye diye tabi kucağıma almadığım sürece:)))))
arkadaşlarımı görmek ayrı bir zevkti
bu arada engüzeli ne idi biliyormusunuz hepsi bana nekadar zayıflamışsın dedi:))))) ve gerçektem bende hissettim falza spor yapamasamda arada yaptıklarım verdiğim kiloyu daha falz gösteriyordu
ve ayrıca gitmeden kendime bir güzellik yaptımmmmm saçımı modelli kısacık kestirdim ve çok yakıştırdım kendime saçlarım normalde belimde idi bendeki cesarete bak o ayrıca güzel oldu (neyi bekliyorum dimi amaaa kendime bakmak için )
ama elimden gelen gayreti göstersemde tabiki diyetim biraz sekteye uğradı bu noktada midemin küçülmesi işe yaradı beni uyarıyordu ama bende yine kaçamaklar oldu((((((
kızlar ben yün işi yapmayı da çok severim beni stresten arındırdığını düşünürüm..bu yıl eşime kapişonlu harika bir hırka işledim..önce burun kıvırıyordu ama giyince çok hoşuna gitti..cidden hazır gibi oldu..ellerimi seveyimm
şimdide kendime bolero atkı karışımı bişii başladım..bazen iki dakika fırsat bulabiliyor olsamda işlemek çok güzel
tavsiye ederim sizlere de.
kızlar ben yün işi yapmayı da çok severim beni stresten arındırdığını düşünürüm..bu yıl eşime kapişonlu harika bir hırka işledim..önce burun kıvırıyordu ama giyince çok hoşuna gitti..cidden hazır gibi oldu..ellerimi seveyimm
şimdide kendime bolero atkı karışımı bişii başladım..bazen iki dakika fırsat bulabiliyor olsamda işlemek çok güzel
tavsiye ederim sizlere de.
Ahhh yarama parmak bastın. Bende o gleinliğin içine girebilmeyi çok istiyorum tekrar.
59 ile evlendim bende. Hatta bu sene evlilik yıldönümümüzde giymeyi istiyorum.
Amin canım valla çok zor elimiz kolumuz bağlı oturduk tüm gece.
Birde su da yoktu ay tam sinir bir durum.
Henüz gelmemiş şimdi görüştüm kayınvalidemle. Yakın oturuyoruz.
Boşver diyeti şekerim ne güzel olmu sizin için.
Saçların için cesaretine hayran kaldım. Güle güle kullan.
afiyet olsun canım ama bi dahaki sefere kolasız olsun olurmu
Merhaba arkadaşlar bugün geç kaldım
Menüm
sabah
1 kase çorba
2 dilim ekmek
ara
1 fincan papatya çayı
1 avuç fındık
öğle
1 simit
1 bardak ayran
ara
1 elma
1 portakal
ıhlamur
akşam
1 kase çorba
salata
2 çatal tavuk göğsü
Günaydın teyzene çok sevindim inşallah kısa zamanda tamamen iyileşir.Bayılıyorum senin yürüyüşlerine
Günaydın canım
Günaydın
Günaydın gel bekliyoruz.
afiyet olsun tatlım bayılırım kestaneye bir ara yemek lazım.
Hoşgeldin tatlım . Cesaretine imrendim doğrusu. Benim saçlarımda yıllardır uzun aynı model aynı renk yaza bir değişiklikte bana lazım.
gelinliğimi yeniden giymek benim için hayal bile değil artık . 15 yıl önce 49 kiloyken giymiştim.
yurtta kaldığımız yıllarda Adanalı bir arkadaşım vardı kulakları çınlasın,bir kış gecesi avaz avaz bağırarak bizleri uyandırdı "gelin gelin bakın" diye bağrıyordu bizde bişi oldu sandık koşa koşa koridora çıktık herkes uyku mahmuru, camdan baktık ki lapa lapa kar yağıyor :) bizim kız sevinçten küçük dilini yutacak, kar yağarken hiç görmemiş de :)) hepimiz 17-18 yaşlarındayız o zaman,onun sevinciyle sarılıyoruz birbirimize laylay loooomm diye şarkı söylüyoruz ... derken sonra nöbetçi yurt müdiresi Kadriye geldi kötü kötü baktı bize "hadi herkes yatağına" dedi kıkırdaya kıkırdaya yataklarımıza gittik :))
senin kızındada aynı duygular olmuştur :)
hoşgeldin canım.ne güzel dinlenmişsindir değişiklikler dinlendirir insanı..
yeni saçlarını da güle güle kullan şeker
Menüm
sabah
1 kase çorba
2 dilim ekmek
ara
1 fincan papatya çayı
1 avuç fındık
öğle
1 simit
1 bardak ayran
ara
1 elma
1 portakal
ıhlamur
akşam
1 kase çorba
salata
2 çatal tavuk göğsü
Menüm
sabah
1 kase çorba
2 dilim ekmek
ara
1 fincan papatya çayı
1 avuç fındık
öğle
1 simit
1 bardak ayran
ara
1 elma
1 portakal
ıhlamur
akşam
1 kase çorba
salata
2 çatal tavuk göğsü
banu hiç görünmedi bugün
iyice hastalandımı acaba:26:
Padişahın biri,
Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!
demiş. Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana;
- Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü.
+ Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, Arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptı mı götürür tabii!..
- Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar!..
+ Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş. Taç da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş. Taç kimin kafasındaysa, kral odur tabii!..
- Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım. Altı ay sonra geri döndü!
+ Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür. Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir.
Böylece padişah, her yalana gerçek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş.
Sıra gelmiş Kayseriliye ;
- Padişahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır dersen ödülümü ver. Yalan değil dersen borcunu öde!.
Günaydın teyzene çok sevindim inşallah kısa zamanda tamamen iyileşir.Bayılıyorum senin yürüyüşlerine
Örgü işini bende çok severim küçük oğlum doğmadan çok yapıyordum bir dönem sayısız şal örüp hediye etmiştim. Eskişehirde yaşarken lojmanda oturan bir gurup arkadaşla kışın çocuk esirgemedeki yavrulara kazaklar atkılar bereler örüyorduk minik böcekler öyle mutlu oluyorduki anlataman.
gelinliğimi yeniden giymek benim için hayal bile değil artık . 15 yıl önce 49 kiloyken giymiştim.
kızıma gerek yok üniversite de aynı senin anlattığını ben yaşadım:)))))))))))
Örgü işini bende çok severim küçük oğlum doğmadan çok yapıyordum bir dönem sayısız şal örüp hediye etmiştim. Eskişehirde yaşarken lojmanda oturan bir gurup arkadaşla kışın çocuk esirgemedeki yavrulara kazaklar atkılar bereler örüyorduk minik böcekler öyle mutlu oluyorduki anlataman.
Canımsın kimbilir belki bi denerim
Afiyet olsun cnm.
Bigün yapıp sana yollıyım canım.
Öyle deme hedefine ulaştığında fazla bişiy kalmıyor denemeye değer.
Oğluşum bugün daha iyi akşam dr götürdüm çok hafif ciğerlerine inmiş antibiyotik başlamak zorunda kaldık. Ayrım yapmak istemiyorum ama bayan için çok zor bir meslek ama eşimin dediği gibi ahır kokusu beni mutlu ediyor.kızıma gerek yok üniversite de aynı senin anlattığını ben yaşadım:)))))))))))
Teşekkürler canım
Afiyet olsun menünü beğendim
Bu arada senin minik hasta imiş geçmiş olsun canım
Bayan olmak çok zor zanaat hem çalışmak hemde ev hem çocuk
Allahtanki işini seviyorsun bide benim gibi çalıştığın yeri sevmezsen işkence oluyor
menün tam benim ağzıma göre :)) çok beğendim hele ki elma portakal ıhlamur hıım bayılırım :)) afiyet olsun canım
ay sahiden hastalandı mı acaba...
çok hoş :)) sonunda attığım kahkaya eşim uykudan uyandı :)) zavallı bütün gece uykusuz kaldı saat birde eve gelip azıcık yatayım demiş onada benim neşem izin vermedi :)))
teşekkür ederim canım inşallah Ayhan teyzem yeniden aramızda olacak :)) doktor ölümcül değil ama göğünü almak zorundayız demiş( neyse ki protez yapılacak hayatına devam edecek.
özellikle sabahları yürümek ayrı keyif herkesler uyurken ben gizli bişiler yapıyor gibiyim :))) gerçi yaylalar yaylalar eşliğinde koşuyorum yalnız sayılmam
ne güzel yapmışsınız.çocuk esirgeme dedin ya içim cız etti. yavrularım benim nasılda muhtaçlar sevilmeye değil mi...
bende örüyorum öyle atkı bere filan yılbaşında güzel hediye oluyor :))) yeşil ve kırmızı favori renklerim yılbaşı için :) bu yılda Ayhan teyzeme şal örmüştüm canım benim.
15 yıldır evlisin ha maşallah :)) kaç yer gezdin 15 yıl içinde? kilo hedefine bakarsak yani 6 kilo farkla bence gelinliğini deneyebilirsindenemeye değer ne dersin.
ne heyecan değil mi :)))
umarım değildirbanu hiç görünmedi bugün
iyice hastalandımı acaba:26:
Dostluk...
> > > yaşanmamış aşkların bilinç altındaki dürtüsünü yenebilmek
> > > ve yaşanabilmesini sağlamak için takılan bir maske değil...
> > > karşıdan maddi veya cinsel faydalanmanın bir aracı hiç değildir.
> > >
> > > Dostum...
> > > içimi kapkara bulutlar kapladığında,
> > > başımı omuzuna yaslayabileceğim...
> > > onun içindeki kara bulutlar yüreğini kararttığında,
> > > başını omuzuma yaslayabilecek insandır.
> > >
> > > Dostum...
> > > sıkıntıdan ellerim buz gibi olduğunda, ellerimi tutarak,
> > > sevgisi ile taaa yüreğime kadar ısıtabilecek...
> > > sıkıntıdan onun elleri buz gibi olduğunda, ellerini tutarak,
> > > sevgim ile taaa yüreğine kadar ısıtabileceğim insandır.
> > >
> > > Dostum...
> > > işyerinde; bir bardak çayın...
> > > veya bir fincan kahvenin içimi süresince,
> > > "gönül ne kahve ister, ne kahvehane"
> > > "gönül bir dost ister, kahve bahane..." diyen satırları hatırlayıp...
> > > hayatın minicik bir parçasını paylaşabildiğim insandır.
> > >
> > > Dostum...
> > > bazen aynı "walkmen"de bir şarkıyı, bir türküyü;
> > > bazen internetin sanal evreninde...
> > > bir kaç satır fıkrayı, şiiri...
> > > kokusunu alamasak bile, sanal bir gülü...
> > > paylaştığımız insandır.
> > >
> > > Dostum...
> > > onun sosyal veya bürokratik tabakasından...
> > > cüzdanının kalınlığından, cinsiyetinden,
> > > inancından, mezhebinden,
> > > siyasi düşüncesinden önce...
> > >
> > > İNSAN OLDUĞU İÇİN SEVDİĞİM...
> > > ve
> > > BENİ İNSAN OLDUĞUM İÇİN SEVEN
> > > İNSANDIR.
Asya’da maymun yakalamak için kullanılan bir çeşit tuzak vardır.
Bir hindistan cevizi oyulur ve iple bir ağaca veya yerdeki bir kazığa bağlanır.
Hindistan cevizinin altına ince bir yarık açılır ve oradan içine tatlı bir yiyecek konur.
Bu yarık sadece maymunun elini açıkken sokacağı kadar büyüklüktedir, yumruk yaptığında elini dışarı çıkaramaz.
Maymun tatlının kokusunu alır ve yiyeceği kavrar, ama yiyecek elindeyken elini dışarı çıkartması olanaksızdır.
Sıkıca yumruk yapılmış el, bu yarıktan dışarı çıkamaz.
Avcılar geldiğinde maymun çılgına döner ama kaçamaz.
Aslında maymunu tutsak eden bir şey yoktur.
Onu sadece kendi bağımlılığının gücü tutsak etmiştir.
Yapması gereken tek şey elini açıp yiyeceği bırakmaktır.
Ama zihninde açgözlülüğü o kadar güçlüdür ki bu tuzaktan kurtulan maymun çok nadir görülür.
"Bizi tuzağa düşüren ve orada kalmamıza neden olan şey, arzularımız ve zihnimizde onlara bağımlı oluşumuzdur.
Tüm yapmamız gereken, elimizi açıp benliğimizi ve bağımlı olduğumuz şeyleri serbest bırakmak ve dolayısıyla özgür olmaktır."
Padişahın biri,
Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!
demiş. Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana;
- Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü.
+ Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, Arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptı mı götürür tabii!..
- Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar!..
+ Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş. Taç da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş. Taç kimin kafasındaysa, kral odur tabii!..
- Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım. Altı ay sonra geri döndü!
+ Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür. Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir.
Böylece padişah, her yalana gerçek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş.
Sıra gelmiş Kayseriliye ;
- Padişahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır dersen ödülümü ver. Yalan değil dersen borcunu öde!.
Hayata tepeden bakarsan insanların sadece tepesini görürsün. Hayata daima insanlarla aynı mesafeden bak;
O zaman insanların hem yüzünü, hem kalbini görürsün.
Mühim olan yükseklere çıkıp hayata tepeden bakmak değildir; Mühim olan ne kadar yükselsen de her şeye eşit mesafeden bakabilmektir.
Hayatta her şey olabilirsin; ...
Fakat mühim olan hayatın içinde "İNSAN" olabilmektir....
Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir...!
ciddimisin canım..akrebim ellerine kollarına sağlık işlediklerini bizede gösterseneee merak ettim de :))
çok güzel paylaşımlar olmuş teşekkürler canım kimi zaman güldürdü kimi zamana hüzünlendirmi ama hepsinde düşündürdü
akrebimm yazdıklarına bayıldımmm hemmen arkadaşlarla paylaşıcam :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?