Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

banu hiç görünmedi bugün
iyice hastalandımı acaba:26:

Merhaba arkadaşlar bugün geç kaldım

Menüm
sabah
1 kase çorba
2 dilim ekmek

ara
1 fincan papatya çayı
1 avuç fındık

öğle
1 simit
1 bardak ayran

ara
1 elma
1 portakal
ıhlamur

akşam
1 kase çorba
salata
2 çatal tavuk göğsü

Dostluk...
> > > yaşanmamış aşkların bilinç altındaki dürtüsünü yenebilmek
> > > ve yaşanabilmesini sağlamak için takılan bir maske değil...
> > > karşıdan maddi veya cinsel faydalanmanın bir aracı hiç değildir.
> > >
> > > Dostum...
> > > içimi kapkara bulutlar kapladığında,
> > > başımı omuzuna yaslayabileceğim...
> > > onun içindeki kara bulutlar yüreğini kararttığında,
> > > başını omuzuma yaslayabilecek insandır.
> > >
> > > Dostum...
> > > sıkıntıdan ellerim buz gibi olduğunda, ellerimi tutarak,
> > > sevgisi ile taaa yüreğime kadar ısıtabilecek...
> > > sıkıntıdan onun elleri buz gibi olduğunda, ellerini tutarak,
> > > sevgim ile taaa yüreğine kadar ısıtabileceğim insandır.
> > >
> > > Dostum...
> > > işyerinde; bir bardak çayın...
> > > veya bir fincan kahvenin içimi süresince,
> > > "gönül ne kahve ister, ne kahvehane"
> > > "gönül bir dost ister, kahve bahane..." diyen satırları hatırlayıp...
> > > hayatın minicik bir parçasını paylaşabildiğim insandır.
> > >
> > > Dostum...
> > > bazen aynı "walkmen"de bir şarkıyı, bir türküyü;
> > > bazen internetin sanal evreninde...
> > > bir kaç satır fıkrayı, şiiri...
> > > kokusunu alamasak bile, sanal bir gülü...
> > > paylaştığımız insandır.
> > >
> > > Dostum...
> > > onun sosyal veya bürokratik tabakasından...
> > > cüzdanının kalınlığından, cinsiyetinden,
> > > inancından, mezhebinden,
> > > siyasi düşüncesinden önce...
> > >
> > > İNSAN OLDUĞU İÇİN SEVDİĞİM...
> > > ve
> > > BENİ İNSAN OLDUĞUM İÇİN SEVEN
> > > İNSANDIR.

Asya’da maymun yakalamak için kullanılan bir çeşit tuzak vardır.
Bir hindistan cevizi oyulur ve iple bir ağaca veya yerdeki bir kazığa bağlanır.
Hindistan cevizinin altına ince bir yarık açılır ve oradan içine tatlı bir yiyecek konur.
Bu yarık sadece maymunun elini açıkken sokacağı kadar büyüklüktedir, yumruk yaptığında elini dışarı çıkaramaz.
Maymun tatlının kokusunu alır ve yiyeceği kavrar, ama yiyecek elindeyken elini dışarı çıkartması olanaksızdır.
Sıkıca yumruk yapılmış el, bu yarıktan dışarı çıkamaz.
Avcılar geldiğinde maymun çılgına döner ama kaçamaz.

Aslında maymunu tutsak eden bir şey yoktur.
Onu sadece kendi bağımlılığının gücü tutsak etmiştir.
Yapması gereken tek şey elini açıp yiyeceği bırakmaktır.
Ama zihninde açgözlülüğü o kadar güçlüdür ki bu tuzaktan kurtulan maymun çok nadir görülür.

"Bizi tuzağa düşüren ve orada kalmamıza neden olan şey, arzularımız ve zihnimizde onlara bağımlı oluşumuzdur.

Tüm yapmamız gereken, elimizi açıp benliğimizi ve bağımlı olduğumuz şeyleri serbest bırakmak ve dolayısıyla özgür olmaktır."

Padişahın biri,
Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!
demiş. Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana;

- Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü.
+ Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, Arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptı mı götürür tabii!..

- Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar!..
+ Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş. Taç da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş. Taç kimin kafasındaysa, kral odur tabii!..

- Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım. Altı ay sonra geri döndü!
+ Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür. Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir.

Böylece padişah, her yalana gerçek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş.

Sıra gelmiş Kayseriliye ;
- Padişahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır dersen ödülümü ver. Yalan değil dersen borcunu öde!.

Hayata tepeden bakarsan insanların sadece tepesini görürsün. Hayata daima insanlarla aynı mesafeden bak;
O zaman insanların hem yüzünü, hem kalbini görürsün.
Mühim olan yükseklere çıkıp hayata tepeden bakmak değildir; Mühim olan ne kadar yükselsen de her şeye eşit mesafeden bakabilmektir.

Hayatta her şey olabilirsin; ...
Fakat mühim olan hayatın içinde "İNSAN" olabilmektir....

Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir...!

Son düzenleme:
Günaydın teyzene çok sevindim inşallah kısa zamanda tamamen iyileşir.Bayılıyorum senin yürüyüşlerine
Günaydın canım
günaydın herkese

dün çok denedim ama bir türlü bağlantı kurulamadığı için yazamadım sinir oldum.
Günaydın
kızlar günaydınnnnn
bir geçmişe bakıp geleyim hemen
Günaydın gel bekliyoruz.
afiyet olsun tatlım bayılırım kestaneye bir ara yemek lazım.

Hoşgeldin tatlım . Cesaretine imrendim doğrusu. Benim saçlarımda yıllardır uzun aynı model aynı renk yaza bir değişiklikte bana lazım.

akrebimm yazdıklarına bayıldımmm hemmen arkadaşlarla paylaşıcam :)))

Örgü işini bende çok severim küçük oğlum doğmadan çok yapıyordum bir dönem sayısız şal örüp hediye etmiştim. Eskişehirde yaşarken lojmanda oturan bir gurup arkadaşla kışın çocuk esirgemedeki yavrulara kazaklar atkılar bereler örüyorduk minik böcekler öyle mutlu oluyorduki anlataman.

akrebim ellerine kollarına sağlık işlediklerini bizede gösterseneee merak ettim de :))

gelinliğimi yeniden giymek benim için hayal bile değil artık . 15 yıl önce 49 kiloyken giymiştim.

afiyet olsun canım ama bi dahaki sefere kolasız olsun olurmu

Afiyet olsun cnm.

Bigün yapıp sana yollıyım canım.

gelinliğimi yeniden giymek benim için hayal bile değil artık . 15 yıl önce 49 kiloyken giymiştim.

Öyle deme hedefine ulaştığında fazla bişiy kalmıyor denemeye değer.

kızıma gerek yok üniversite de aynı senin anlattığını ben yaşadım:)))))))))))

hoşgeldin canım.ne güzel dinlenmişsindir değişiklikler dinlendirir insanı..
yeni saçlarını da güle güle kullan şeker

Teşekkürler canım

Afiyet olsun menünü beğendim

Bu arada senin minik hasta imiş geçmiş olsun canım

Bayan olmak çok zor zanaat hem çalışmak hemde ev hem çocuk

Allahtanki işini seviyorsun bide benim gibi çalıştığın yeri sevmezsen işkence oluyor

menün tam benim ağzıma göre :)) çok beğendim hele ki elma portakal ıhlamur hıım bayılırım :)) afiyet olsun canım

banu hiç görünmedi bugün

ay sahiden hastalandı mı acaba...

çok hoş :)) sonunda attığım kahkaya eşim uykudan uyandı :)) zavallı bütün gece uykusuz kaldı saat birde eve gelip azıcık yatayım demiş onada benim neşem izin vermedi :)))

Günaydın teyzene çok sevindim inşallah kısa zamanda tamamen iyileşir.Bayılıyorum senin yürüyüşlerine

teşekkür ederim canım inşallah Ayhan teyzem yeniden aramızda olacak :)) doktor ölümcül değil ama göğünü almak zorundayız demiş ( neyse ki protez yapılacak hayatına devam edecek.
özellikle sabahları yürümek ayrı keyif herkesler uyurken ben gizli bişiler yapıyor gibiyim :))) gerçi yaylalar yaylalar eşliğinde koşuyorum yalnız sayılmam

ne güzel yapmışsınız. çocuk esirgeme dedin ya içim cız etti. yavrularım benim nasılda muhtaçlar sevilmeye değil mi...
bende örüyorum öyle atkı bere filan yılbaşında güzel hediye oluyor :))) yeşil ve kırmızı favori renklerim yılbaşı için :) bu yılda Ayhan teyzeme şal örmüştüm canım benim.

15 yıldır evlisin ha maşallah :)) kaç yer gezdin 15 yıl içinde? kilo hedefine bakarsak yani 6 kilo farkla bence gelinliğini deneyebilirsin denemeye değer ne dersin.

kızıma gerek yok üniversite de aynı senin anlattığını ben yaşadım:)))))))))))

ne heyecan değil mi :)))

örgü örmek gerçekten stres alır bu amaçla dahada güzelleşir canım

Afiyet olsun cnm.

Bigün yapıp sana yollıyım canım.

Öyle deme hedefine ulaştığında fazla bişiy kalmıyor denemeye değer.
Canımsın kimbilir belki bi denerim
Oğluşum bugün daha iyi akşam dr götürdüm çok hafif ciğerlerine inmiş antibiyotik başlamak zorunda kaldık. Ayrım yapmak istemiyorum ama bayan için çok zor bir meslek ama eşimin dediği gibi ahır kokusu beni mutlu ediyor.

Evet canım 15 yıl oldu evleneli. Bu benim 2. eşimin 3. yeri ve emekliliği haketti. Biz TSK nın şanslı bölümüyüz sanırım, eşim havacı minumum 5 maksimum 15 yıl garnizon süreleri yanılmıyorsam . Biz evlendiğimizde 3 yıldır Eskişehirdeydi 12 yılda beraber kaldık orda,2,5 yıldırda Konyadayız. Kuzenimin eşi Jandarna bizden 1 yıl sonra evlendiler Çanakkaleden, Hakkariye 6. tayinleri.
Gelinlik konusunda beni gaza getirdiniz hedefe ulaşayım kesin denerim.

banu hiç görünmedi bugün
umarım değildir

çok güzel paylaşımlar olmuş teşekkürler canım kimi zaman güldürdü kimi zamana hüzünlendirmi ama hepsinde düşündürdü

Son düzenleme:
akrebimm yazdıklarına bayıldımmm hemmen arkadaşlarla paylaşıcam :)))

elinin altında olsun bir örgü tatlım..stres atmaya bire bir

selam kızlar,tahmin ettiğiniz gibi hastalığım beni iyice halsiz bıraktı..düşünmeniz,sormanız bile kendimi iyi hissettirdi..
halsizim ama sürekli ilgi,oyun bekleyen çocuklar olunca yazamıyorum,açıp okuyorum,kapatıyorum sayfayı yazamadan....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…