Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

canım benim çok geçmiş olsun.
Rabbim acil şifalar versin inş.
herkese gunaydin...guzel bir hafta diliyorum hepinize...sizleri ozledim walla uzun uzun muhabbet etmeyi ozledim sizlerle...nasilsiniz ne var ne yok...
iyiyiz canım.pozitiflik var negatiflik yok..
sen nasılsın bakalım şekercik
tşk ederim canım benim ama çok kararsız kaldım :S
tatlım bence cd ile evde çalış
benim gibi
2. gruba davet edildim .ne güzel beraber zayıflayacağız 80 kg ile başladım bakalım ilk hedef 70 :))
:28

hoş geldin cenım
kendini tanıtırmısın bize

tatlım bir hafta deneeme süren var
günlük menü spor ve kitap paylaşımı istiyorum..
ve bizim tartı günümüz cuma sabahı canım buna da dikkat edersen sevinirim şekercim.

1.grup
akrep33 66.1
seray0307 63.5
evder 74.8

2. grup
aybüke07 67.8
genic 59.5
sisebe 65​

kızlar 2 grup halinde yarışıyoruz bu hafta
hem spor hem kilo verme
banu rahatsız olunca çıkardım listeden o da iyileşince katılır artık
hadi bakalım cuma kozlar paylaşılacak
aybüke nassınnn

ohooo hiç olmadığım kadar iyiyim canikom, moralini bozmak gibi olmasın ama bu hafta full spordayım canım benimmm takım arkadaşlarıma da güveniyorum, ezcez inşallah siziiii

Mantarlar içlerinde klorofil taşımayan canlılardır.
Mantarlar genellikle karanlıkta, nemli ortamlarda ve organik maddelerin bulunduğu her yerde ürerler.
Sıcak ortamları tercih ederler.
Soğukta pek fazla üreyemeseler de onları dondurarak öldürme imkanı yoktur.
Soğukta bir çeşit kış uykusuna yatarlar ve hareketsiz olarak sıcak havaların gelmesini beklerler.
Yapılan bir araştırmaya göre bir çiftlik toprağının 0,5 hektarlık bir alanında yaklaşık olarak birkaç ton canlı bakteri, yaklaşık 1 ton mantar, 100 kg. tek hücreli protozoan hayvanı, yaklaşık 50 kg. maya ve aynı miktarda alg (suyosunu) olduğu hesaplanmıştır.
Bir ormanda bitkileri ve ağaçları çevrelemiş olan yüz ile iki yüz mantar türü bulunmaktadır.
Bu mantarların bir kısmı yerleştiği ağaç gövdesi veya ağaç dalında faaliyet halindedir.
Büyük bir çoğunluğu ise ağaç bir rahatsızlık yaşadığında ya da ağaç çeşitli sebeplerle ölmeye başladığında ağacı “yemek” için hazır bekler.
Mantarların önemli bir özelliği vardır.
Bu canlılar ayrıştırıcıdırlar.
Bunun anlamı şudur: Bu canlılar, doğadaki kompleks organik maddeleri basit organik bileşiklere ve inorganik moleküllere dönüştürürler. Yani diğer canlıların bünyelerine alamadıkları besinleri basit bileşikler şeklinde parçalar ve onlara sunarlar.
Bunu yaparken amaçları kendi yaşam enerjilerini sağlamaktır.
Bunun için kullandıkları yöntem ise oldukça ilginçtir.
Mantarlar, diğer canlılar gibi besinleri yedikten sonra sindirmezler.
Önce sindirir, yani eritir sonra yerler.
Bunun için özel bir enzim salgılar ve yiyecekleri maddeyi parçalara ayırırlar.
Çevrelerindeki herşeyi bu yöntemle rahatlıkla parçalayabilirler, çünkü mantarların vücutları mycelia adı verilen dallara ayrılmış mikroskobik ince tellerden oluşmaktadır.
Besin sindirimi için bu hücreler büyük bir hızla uzarlar.
...​

Son düzenleme:
ohooo hiç olmadığım kadar iyiyim canikom, moralini bozmak gibi olmasın ama bu hafta full spordayım canım benimmm takım arkadaşlarıma da güveniyorum, ezcez inşallah siziiii
hafta sonu çok yediğini ve ruhen 68 e yaklaştığını hatırlatsam

çok çok geçmiş olsun, çok kötü olmuş, insan kendine mi bakacak çocuğuna mı bakacak şaşıyor, sıcak bir tavuk çorbası iç, ya da tarhana , bir de adaçayı nane kuşburnu tarzı birşey içersen kendine gelirsin, ha birde dayanabilirsen 1 limonu sık, çıkla iç, çok iyi geliyor enerji veriyor.

herkese gunaydin...guzel bir hafta diliyorum hepinize...sizleri ozledim walla uzun uzun muhabbet etmeyi ozledim sizlerle...nasilsiniz ne var ne yok...

günaydın canım, daha sık gelsene aramıza, daha çok muhabbet edelim, bizde aynı şekerimi tek fark bugün gergin değilim yarışma var dikkat etmesen de olur
2. gruba davet edildim .ne güzel beraber zayıflayacağız 80 kg ile başladım bakalım ilk hedef 70 :))
:28

hoş geldin canım, inşallah hedefgine ulaşırsın ben ulaşamayan henüz görmedim ama motive için bol paylaşım diliyorum..

kuşum çıkla iç demekle ne demek istedin:26:
sanırım yanlış yazım

pööffff can sıkıcıııı gerildim yineeee amaaaa azmin elinden bişi kurtulmaz , şişikinliktir ooo

bilseydin yarışmayı yemezdin dimii

sen şimdi ancak artını yok edersin tabii edebilirsen kuşumm
rahat ol ya
sen hamur işlerinden uzak dur demiyorum artık
sağlıklı gıdalara yakın olma yeter
cuma ezcez sizi canımmmm

yani çıkla demek, susuz şekersiz, ilavesiz eklemesiz demek buralarda çok kullanılıyor, mersince de de var bu terim amaa duymamışsın demek ki:26:

hmm sek iç diyosun yani
mersinliyim ama hiç duymadım kuşum ya

ama tuzak kurdun seeeeennn, daha bir hırslandım şimdi, iyi oldu söylediğin, yediklerimi de yakarım üstüne bir de kilo veririm ben bu gazlaa hıhhhh

tunaydın hanımlar
sabah 1 saat sporumu yaptım
sımdıde ev temızlıgıne baslıcam
ogullarımla ugrasmakdan bu saate kaldı malesef
neyse gorsuruz hanımlar

Hareketliyim hızlıyım az yediğim için o kasvet ve agırlık yok üzerimde sabah yürümenin çok faydası oluyor buna eminim ayrıca bu günden itibaren aksam yemeğini en erken saate almak istiyorum en geç 19:00 da yeme-içme işini bitiriyorum herkese güzel bir gün diliyorum kızlar

oo süper yarışmamız başlamış.

selam kızlar aramıza iki arkadaş daha katılmış ve hoşgelmişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…