tatlım görmez miyim görüyorum. en azından benim aç gözlülüğümü kesinlikle frenliyor çünkü geçen hafta olan olaylardan sonra normalde saldırırdım birşeylere şimdi gözüm istiyor ama canm hiçbir şey istemiyor.
Türk Misafirperverliği veya Türk İşkencesi:
Aslında çok güzel örf, adet ve töre gibi görünsede bu abartı misfirperverlikten çıkıyor ve işkenceye dönüşüyor.
Misafir gitiğiniz yerde veya size misafir geldğinde masanın üstü boş kalırsa ayıp olurmuş gibi, önce çay ve cerez, yemek vaktine karar zaman varsa kahvaltı gibi hafif aperatifler, yemekten sonra, tabii bu yemek zaten çok çeşitli ve ağır, evet yemekten sonra meyve ve meyveden sonra yine cerez, çay veya kahve faslı.
Bütün bunlar normal olanıdır.
Birde bazı misafirler ayağa kalkmadan yine açıktılar mı diye sorma ve ve hatta yatılıya gelen bazı misafirler yatmadan önce yine birşeyler atıştırıyorlar.
Misafirlik misafirlik olmaktan çıkıyor, işkenceye dönüşlüyor ve bunu her ev sahibi yapamak zorunda, çünkü dedikodudan korkuyorlar.
Bu kötü alışkanalık töre, adet veya misfirperverlik olamaz.
Bu insanaları zehirlemektir.
Bana kalırsa misafire yemek vermemek vermekten daha iyidir, misafirin ve tabii kendi sağlığınız için.
aynen canım..
bugün beni gören bir müşterim otururken karnımın kat kat olmadığını farketti..çok mutlu oldum..
tabii bu da müthiş buluşum sayesinde..tüm abartılı yeme dürtülerini kestii ve çok enerjikimm
evet işte aynen ben de öyleyim o kadar işe rağmen haftasonu dün akşam kent ormana biraz hava almaya gittik. oğlanın önünde arkasında dolandım durudum eşimde sen bu enerjiyi nerden buluyosun diyor.
:))) aman tanrım ne kadar doğru aslında ama bildiğimiz halde yine de bunları yapmaya devam ediyoruz.
Sendemi Adana'lısın yoksa görev icabımı?
evet canım..o yüzden misafir geldiğinde ya da misafirliğe gittiğimizde tüm dengemiz bozulur maalesef oysa atalarımızın dediği söz gibi misafir umduğunu değil bulduğunu olsa normal yeme düzenimize uyulsa iki tarfın sağlığı açısından çok doğru olur ama nerdee..
yanlış anlaşılma endişesi olur hep..
ve şimdi misafirler sipariş vererek gelirler bu da ayrı bir durum tabii.
Adanalıyım canım ben. Zaten buralıyım görev icabı da burdayım :)
Ay olmuyo öyle ya yapamıyorum ben. İlla ki yedirir içiririm. Öyle görmüşüm yapmazsam onlara emek harcamamışım gibi düşünürüm.
günaydın....
haftasonu menülerim...
cumartesi..
sabah (mevye salatası)
öğlen (türlü-cacık)
aksam (sumaklı-soğanlı-domates salatası ve tavuksuyu çorba)
pazar....
sabah (haşlanmış patatas-domates-salatalık)
akşam (tavuklu bulgur pilavı-cacık)
bu iki günde sanırım hayatımda hiç içmediğim kadar su içtim ev temizlerken eniştem zavallı yardıma gelmesine rağmen sürekli su taşıdı... :)
pazartesi menüm....
sabah (yarım simit arası biraz peynir ve bir kaç dilim sert nektarin)......
öğle akşam arası (yağsız bol domatesli menemen ve ayran )
sabah ki sandaviçin sırrı....kepek ekmeğinede güzel oluyor nektarin sert ve mayhoş olunca sandaviç yanında meyve suyu içmek istediğimde beynimi kandırıyor ve sanki bir koca bardak seftali suyu içmiş gibi oluyorum... yıllar önce spor hocamn tavsiye etmişti oda bir beslenme uzmanından öğrenmiş... daha önce zayıf olan bir bay arkadaşım vardı kız arkadaşıyla beslenme uzmanına gittiler çok zaman önce kız zayıflamak çocuk kilo almak istiyordu.. dr. çocuğa bol bol hazır yada sıkma meyve suyu tüketmesini önerirken kıza tamamen yasaklamıştı. çünkü meyve suyu hazırsa fazladan şekerli oluyor taze sıkmaysada bir kaç meyveden ancak elde ediliyor helede bu meyveler yeşil değilse hazırlar kadar olmasada bolca şeker barındırıyor. kalorileride ekstresi.. bununla birlikte posasız tüketeceğimiz meyve suları dırek kana karıştığından ani şeker yüklemesi oluyor. bunun dışında eğer hareketsiz isek bu şeker depolanıyor... tabi insanın içtikçe içesi geliyor bunun sebebi yine şeker..biz şekeri kısarken sıkma bile olsa bir kaç meyveyi (renklileri özellikle) birden mideye indirmek bağırsaklar içinde pek iyi olmuyor çalıştırayım derken tembelleştiriyoruz.... benim yaptığım sadece vücudumun ihtiyacı olmasada geçmişte beynimin alışkanlık edindiği ve zararlı bir isteği kandırarak bastırmak oluyor... bunu elmayla ya da sevdiğim diğer meyvelerlede yapıyorum az tuzlu yada has yağsız köy peynirleriyle süper oluyor tavsiye ederim kızlar...
gelelim dünkü menümüze
sabah: yarım simit ve şekersiz çay
ara: 2 kayısı
öğle: sebzeli köfte ve salata
ara: bir küçük kase kiraz ve şeftali
akşam: salata
3,5 litre su ve 2 fincan yeşilçay
bu sıcaklarda da ütü yapmak hiç çekilmiyor ama elim mahkum yaptım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?