Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

zayıfladım mı bilmiyorum ama bugün karnım acayip dümdüz hiçbir çıkıntı yok. ayrıca arkadaşlar da bugün oldukça ince görünüyosun dediler tabii ben ortalık da böyle dolanmaya başladım.

genic menülerin çok güzel
nasıl dayanıyorsun anlamış değilim
sahur çok az be güzelim aslında mantıklı k fleks bir hafta denemek lazım zaten günde 2 öğün değil mi o iyi fikir denesemmi denemesemmi haftasonu bir bakalım hal çaresine
aç kalmıyor insan zaten susuzluk kötü susuzluk fena
kızlar mesai bitti burada ben diğer kuruma kaçıyorum kendinize iyi bakın

canım bak dene ben sadece ramazan diye özellikle yiyorum ve acayip tok tutuyor lifli olduğu için. normal kahvaltılık falan bir şeyler yesem belki bana da az gelebilir ama 2 senedir bu müthiş oluyor.

ha iftara gelince zaten bir şey yemek istemiyorum. sadece su su su. o da tıkıyor çorba yetiyor.

bu arada benim menümü yazayım
iftar yeşil mercimekli kabak su bol bol süs biberi
bol bol su içtim
şişkinlik yaptı hemen yemeketen sonra tabiki çayımı içtim
böyle su içiyom içtikçe içiyom şikinlik yaptı
sonra
2 bardak şalgam içtim şişkinliğimi aldı valla su ya doymuşsunuzdur ama hala içersiniz ya tuhaf bir duygudur bu durmda şalgam iyi geldi bana
sonra 1 saat falan sonra
türk kahvesi ,içtim
sahur
zeytin yağlı yağlanmış yeşil zeytin
bir parça ekmek
biraz peynir
üzüm
domates
kahvaltı türü birşeyler yedim sıkma yapacaktım ama bir kişilik hamur yapmaya üşendim valla gecenin 3 ünde
kendinize iyi bakın
bugün iftardan sonra spor düşünüyorum valla
böyle olmayacak kızlar hep uyku hep halsizlik

bugün ne kadar tuhaf hiç birşey yapasım gelmiyor uyumak istiyorum adeta hayr ver yarab hayır
ama bugün burası mersini aratmıyacak sıcaklıkta

aynen canım yaa hep uyumak istiyorum ve sıcak
dün gece de çok sıcaktı
1-2 saat ancak uyumuşumdur

geniccim süpersin
hadi bakalım bugün iftar öncesi tartılıyoruz unutmayın oruçlu arkadaşlar
ve ben çok merak ediyorum özellikle aybikin gözü üstümdeyken :18::18: çok stres yaptım ayy:18:
dün konuştuk da biraz şu taktığımız zımbırtının sonucunu bugün görücez bakalım demiştim bir de alırmışız gör o zaman aybikin dilindeyiz ama hiç de almış gibi değilim iftar öncesini iftardan çook bekliyorum yaa
kuşummm taktığımız zımbırtı tok tutunca suları içince şişiyoruz..dün akşam yarım porsiyon pilav kattım kendime o bana baktı ben ona baktım nerdee o eski ramazan menüleri nerdee bu ramazan iftar menüm

aynen canikom yaa..su su su başka bişii yok..tek yaşasam sadece su ile geçicek sanırım
genic bişi dicem
ben sabah çıkmadan duş alıp çıkıyorum akşama kadar derimin üstü yağ içinde oluyor resmen normalde yağlı değildir cildim ama bu hafta bunu farkettim bu zımbırtı acaip toksin atıyor resmen derimden çıkıyor yağlar sende de oluyormu akşam yatmadan önce de iyice lifliyorum kendimi sabah yine aynı

evet canım haklısın..dün ben de aynısını düşündüm..en azından her akşam düzenli mekik çeksek bayramda dümdüz karnımız olur..yapalım biz 15 dk da olsa sporumuzu

selam kızlar herkes iyidir umarım
dünkü menümü paylaşıyım hemen sizle

sahur
1 rafadan yumurta
1 ince dilim ekmek
1 diim peynir
domates salatalık
şekersiz çay

iftar
1 hurma
1 kase mercimek çorba
1 tk tahin
3 yk et sote
2 kaşık pilav

sınırsız su ve şekersiz çay tabii

talım ya ben onu yüzümde hissettim. yüzüm çok çabuk yağlanmaya başlamıştı. kaldı ki sabah akşam temizlerim cildimi daha öğlen olmadan yüzüm pırıl pırıl makyaj bile yapmıyorum ramazan da temizleme mendili almıştım vaktim olmadığında kullanıyordum yanımda taşıyıp onunla siliyorum gün içinde acaba sıcaktan mıdır diye düşünüyordum bende dur bakıyım vücudumda öyle olabilir ona dikkat etmedim.

evet canım haklısın..dün ben de aynısını düşündüm..en azından her akşam düzenli mekik çeksek bayramda dümdüz karnımız olur..yapalım biz 15 dk da olsa sporumuzu

hadi yapalım bakalım bende katılıyım ne yapsak kar sonuç olarak.

aynen canım yaa hep uyumak istiyorum ve sıcak
dün gece de çok sıcaktı
1-2 saat ancak uyumuşumdur

uff onu sorma ben zaten normalde başını yastığa koyunca uyuyabilen biri değilim hele bir de sahura kalktıktan sonra uyumaya çalışmak beni bitiriyor. zaten sabah 6:30 da kalkıyorum. hem sıcaklar hem sahura kalk hem iftar hepsi için kalan süre çok az olduğundan uyku süresi iyice azaldı.

tatlışım sen kullanmaya başlamadın sanırım henüz..
menülerin belli ediyor
ayağın ansıl oldu kuşum gelişmelerden haber vermiyorsun bize

akşama doğru sür elini şööyle derine uçları parlicaktır kuşum..yaa süper..hani ramazan ayındayız oruçluyuz çok fazla wc olmuyor su içemediğimiz için ama zımbırtı yağ yakıyor nerden çıkıcak tabiki gözeneklerden atıyor dışarı ramazan öncesi böyle değildim çünkü üstelik daha sıcaktı hava

ah tatlım benim haklısın ama bir de ecrini mükafatın düşünürsek sanırım oldukça hafifler bu sıkıntılar..
Rabbim hepimizin orucunu ibadetini kabul eylesin sabrımızı ömrümüzü rızkımızı huzurumuzu çoğaltsın inş.

amin cümlemizin inşallah...

evet işte ramazandan önce farkedilmiyordu. benimde eşim farketti sen ne kadar çok terliyosun dedi. yooo terlemiyorum yüzün ışıl ışıl sanki terlemişsin gibi dediğinde dikkat etmeye başladım gerçekten doğru. o da zaten c.tesi farketti.

Toplam 10 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 8 ziyaretçi)
genic

acaba sen ve ben dışındakiler kimler ?

Bir gün susmayı öğrendim.. Öyle bir sustum ki, belki sonsuza kadar... susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşamları eve yorgun dönerdi.Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır,öper sonrada hadi odana git derdi.Yemek hazır olunca annem çağırır bu defada masada bir araya gelirdik babamla. Onlar annemle konuşurken ben araya girer,sesimi duyuramayıncada bağırırdım. Babam sinirlenir," Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme! " derdi.Annemde " Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laftamı konuşturmayacaksın babanla? " diye çıkışır beni odama gönderirdi.

Çaresiz bir şekilde boynumu bükerek odama, yani hapishaneme doğru yol alırdım. Babam arkamdan " Bizim bir odamız bile yoktu. Her şeye sahip hala ne istiyor anlamadım " diye bağırmaya devam ederdi. " Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık " derdim içimden, ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim...

Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır televizyon izlerdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli bir şey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz!!!

Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım. Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; " Bak böyle uslu uslu oyna işte " diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak artık beni odama göndermiyordu. " Son günlerde nede akıllandı benim oğlum " diye komşulara anlatıyordu annem halimi. Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem " Odanı topla " diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor, ama odamı toplamayı beceremiyordum. Annem odama gelip " Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım " dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayıda elimden alırsa ben ne yapacaktım? Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım.

Babam eve gelince uygun zamanı kolladım. Her zaman ki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. " Hım " dedi. " Çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde " dedi. Ben " Hayır o adam değil, bu çocuk sensin " dedim. O " Hayır bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kızda arkadaşın " dedi. Ben yine " Hayır. O büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kızda annem " dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip; " Peki neden bizi küçük çizdin? " dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. " Ben büyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz bükülecek, komşumuz Ahmet Amca ile Ayşe Teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım. Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde ' Hadi odanıza çekilinde kafa dinleyeyim ' diyeceğim. Ve birde bağıracağım ' Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odalarıda var daha ne istiyorlar ' diye.

Annemle babamın gözleri faltaşı gibi açılmıştı. Duyduklarına inanamıyorlardı...Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi...

Farkında olmalı insan... Kendisinin, hayatın, olayların, gidişatın farkında olmalı..

—​

Toplam 10 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 8 ziyaretçi)
genic

acaba sen ve ben dışındakiler kimler ?

ya sorma iki dk önceside 14 ziyaretçi 2 kullanıcı diyordu şok oldum
sanırım turdu canım bizim takıma düzenlenen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…