Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

aylardır hamurişi yapmıyorum evde

bu böreği kışın oğluma okul için çok yaptım pratik oluyo ,akşamdan yapıp dolaba kyup sabah uyanınca pişiriyodum ve onlardan çok ben yiyordummmmmm

kayınvalidemin en çok yaptığı şeydir bu. hem basit hem de doyurucu...

eee daha daha nassınız bakalım, biizm ev öyle bir esiyor kiii apartuumanı sökcek mübareeek,

4 olsun deyi yazdım

Iftara mönünüz nedir? Hadi birbirimizin canımızı çektirelim

valla gündüz hava nasıl bilmem ama benim evde gece bayağı güzeldi klimasız yattım. Ohhh şöyle efil efil.

aylardır hamurişi yapmıyorum evde

bu böreği kışın oğluma okul için çok yaptım pratik oluyo ,akşamdan yapıp dolaba kyup sabah uyanınca pişiriyodum ve onlardan çok ben yiyordummmmmm

bu da iyiymiş valla. ben de çok uzun bir süredir hamur işi yemiyorum. yapıyorum da canım nasıl çekiyor yemiyorum yemeyeceğim sen de sakın ha onlar bize cısss

akşama ne yapsam ben de bilmiyorum. çorbam var domates çorbası yemek belki sebzeli pilav ve yoğurt hazırlayabilirim ruh halime bağlı ya da bizimkiler ne isteyecek bakiyim. dur kız kocişe bir soriyim bir şey istiyor mu.

ben sadece çorba yapacam yeterli zaten birde soğucak ayrannn oohhh birde yeşil fasülyem var yeter çok yemek olunca hepsinden yiyemiyorum 1 zafiyet geçiresim gerekiyor 2
sahurda kahvaltı akşama en fazla max 2 çeşit yemek abartmamak lazım bugün çarşıya gidip aktardan şöyle çeşitli bitkiler alacam şerbet yapmalık soğuk soğuk iyi gider kabuk tarçın zencefil kök ne bileyim meyan kökü birde hibiskus kaynat şekerli koy buzdolabına güzel olur herhalde

bende şehriyeli tavuk çorbası, tavuklu pilav, imambayıldı, cacık ve ıspanaklı kıymalı tepsi böreği bugün tatlı matlı yokkk acaba mantı da yapsam mı? bu krebi kzıdırmk içindi

kızım bu menü ne böyle maşallah var ya sanki biraz fazla gibi geldi bana hayırdır misafir falan mı var ?

sen yine onlarda da ekle ama şeker koyma içlerine meyve koy onlardan yap eminim daha hafif olur dene bak göreceksin şeker koymaya gerek olmayacak. ben çocuğa yapıyorum doğal meyve suyu.

tatlışım balık yağı kullan çok da gitme üstüne bırak kendi haline acıktığında ister mutlaka sen de böyle stres olmamış olursun şekercik

canım benim çok geçmiş olsun..biber dolması bozuk değildi umarım ya da bol sıvı almak da aynı şeyi yapar mesela dün sahurda o kadar bol sıvı aldımki az kalsın çıkıyodu yani zor tuttum kendimi..mübarek sanki hörgücümüz varda depo edicez gibi içiyoruzda içiyoruz şahsen ben öyleyim

misafir yookkk fazla mı olmuş yaaaaaa ( bak olaya şöyle bak, çorba- pilav- ana yemek- cacık- tepsi böreği de can çekmesi

kız zaten çorba da pilav da tavuklu üstüne bir de imambayıldı o da yetmezmiş gibi börek. hadi can çekmesini göz açlığını anlarım bebeğim ama hem pilav hem börek düşün bakiyim

evet ya sanki depo edicez öyle bir şansımız yok işte ben de en büyük sorun suyu çok içince başlıyor midem bulanmaya

kız zaten çorba da pilav da tavuklu üstüne bir de imambayıldı o da yetmezmiş gibi börek. hadi can çekmesini göz açlığını anlarım bebeğim ama hem pilav hem börek düşün bakiyim

öyle de hepsi tıka basa zaten yenmiyor ki, bir kase çorba ile işlem tamamdır, diğerleri tadımlık oluyor, bugün böyle oldu da her zaman olmmuyor,bugün dışında oldukça hafif besleniyoruz.

herzaman becerikli değildir ben şahidim hatta üşenir yemek yapmaya basite kaçar cancazı çekimiş demek ki kıyamam canıma öyle ki kısır batırık falan ona angarya gelir ben ilk tayin olup evden ayrıldığımda annem bana hiç yemek yaptırmadığı için yemek yapmayı bilmiyordum işin açıkçası kendi kendime annem tl tarifi aybik tarifi ile öğrendim makarna ve yumurtadan sıkılınca kısır yapıverirdim işi pratiğe bağladım şimdi tek kişilik kısırı abartısız söylüyorum 10 dk hazır edebiliyorum malum kısa öğle araları bana hep derki üşenmiyormusun yapmaya bana da yemek yapmak zor gelir ...
evet ya sanki depo edicez öyle bir şansımız yok işte ben de en büyük sorun suyu çok içince başlıyor midem bulanmaya

kısss valla kazaya gitti bugün oruç benim birdaha o kadar sıvı almam sizde almayın tavsiye etmiyorum

kızlar hayırlı iftarlar size allaha emanet olun çıkar gider bahire ...

öyle de hepsi tıka basa zaten yenmiyor ki, bir kase çorba ile işlem tamamdır, diğerleri tadımlık oluyor, bugün böyle oldu da her zaman olmmuyor,bugün dışında oldukça hafif besleniyoruz.

canımsın ya anlıyorum seni insanın gözü doyuyor hiç olmazsa nefsi köreliyor. afiyet olsun. Allah kabul etsin cümlemizinkini

bende şehriyeli tavuk çorbası, tavuklu pilav, imambayıldı, cacık ve ıspanaklı kıymalı tepsi böreği bugün tatlı matlı yokkk acaba mantı da yapsam mı? bu krebi kzıdırmk içindi

bu ne böyle bir haftalık menü bir akşama toplanmış gibi
vee bunların hepsini yemiyosun herhalde dimii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…