nasıl görünüyor ama??
Eki Görüntüle 478045
2 adet yufkayi alin ve tavanin uzerine kenarlari disarida kalacak sekilde koyun. Kasik ile uzerine sos dokun (resim). 2 adet yufkayi uzerine yayin, sos koyun. Tum ic malzemeleri bu katin uzerine yayin. Sonra kalan 2 adet yufka ile kiymali karisimin uzerini ortun, uzerine sos koyun. Tavanin kenarindan sarkan yufkalar ile uzerini ortun. Geri kalan butun sosu uzerine kasik ile bosaltin (resim). Boregi pisirmeden once buzdolabinda 1 saat bekletin.
Once ocagin uzerine tavayi koyun ve orta isida 1 dakika isitin. Sonra isiyi en kisiga getirin ve boregin bir yuzunu yavas yavas pisirin. Boregi tavadan genis bir tabaga kaydirip koyun. Uzerine tabagi ortun, ters cevirin. Pismemis yuzu asagiya gelecek sekilde tavaya geri koyun. Bu yuzunu de kisik ateste rengi donene kadar pisirin.
Kıyma yerine peynir , patates, ıspanak v.b. kullanılabilir
nasıl görünüyor ama??
Eki Görüntüle 478045
2 adet yufkayi alin ve tavanin uzerine kenarlari disarida kalacak sekilde koyun. Kasik ile uzerine sos dokun (resim). 2 adet yufkayi uzerine yayin, sos koyun. Tum ic malzemeleri bu katin uzerine yayin. Sonra kalan 2 adet yufka ile kiymali karisimin uzerini ortun, uzerine sos koyun. Tavanin kenarindan sarkan yufkalar ile uzerini ortun. Geri kalan butun sosu uzerine kasik ile bosaltin (resim). Boregi pisirmeden once buzdolabinda 1 saat bekletin.
Once ocagin uzerine tavayi koyun ve orta isida 1 dakika isitin. Sonra isiyi en kisiga getirin ve boregin bir yuzunu yavas yavas pisirin. Boregi tavadan genis bir tabaga kaydirip koyun. Uzerine tabagi ortun, ters cevirin. Pismemis yuzu asagiya gelecek sekilde tavaya geri koyun. Bu yuzunu de kisik ateste rengi donene kadar pisirin.
Kıyma yerine peynir , patates, ıspanak v.b. kullanılabilir
eee daha daha nassınız bakalım, biizm ev öyle bir esiyor kiii apartuumanı sökcek mübareeek,
4 olsun deyi yazdım
Iftara mönünüz nedir? Hadi birbirimizin canımızı çektirelim
aylardır hamurişi yapmıyorum evde
bu böreği kışın oğluma okul için çok yaptım pratik oluyo ,akşamdan yapıp dolaba kyup sabah uyanınca pişiriyodum ve onlardan çok ben yiyordummmmmm
aybuke sen de ne var menü de bugün ?
bende şehriyeli tavuk çorbası, tavuklu pilav, imambayıldı, cacık ve ıspanaklı kıymalı tepsi böreğibugün tatlı matlı yokkk acaba mantı da yapsam mı? bu krebi kzıdırmk içindi
ben sadece çorba yapacam yeterli zaten birde soğucak ayrannn oohhh birde yeşil fasülyem var yeter çok yemek olunca hepsinden yiyemiyorum 1 zafiyet geçiresim gerekiyor 2
sahurda kahvaltı akşama en fazla max 2 çeşit yemek abartmamak lazım bugün çarşıya gidip aktardan şöyle çeşitli bitkiler alacam şerbet yapmalık soğuk soğuk iyi gider kabuk tarçın zencefil kök ne bileyim meyan kökü birde hibiskus kaynat şekerli koy buzdolabına güzel olur herhalde
akreeeeppp nerdeeessiiiinnnnn
tatlışım balık yağı kullan çok da gitme üstüne bırak kendi haline acıktığında ister mutlaka sen de böyle stres olmamış olursun şekercikmerhaba kızlar nasılsınız bugün çok sinirliyim valla kendimi frenleyemiyorum.sabah oğluma ne yaptıysam yemedi 1-2 abur cubur istedi inadına.bende kızdım sonra ağladı pişman oldum valla.ama ne yapayım yemeyince öyle oluyorum ben zaten zayıf 25.5 aylık hala 11 kilo ya .artık yemek zamanı gelmese diyorum.hep oyuna yedi şimdiye kadar zorla her öğün zorla düşünebiliyor musunuz?ben artık pes ettim yemesin dedim 15 gün geçti öyle olmuyo pantolonlar düşmeye başladı allahım ne olur sabır ver bana.eşimle yemek yüzünden kavga ediyoruz artık.yemiyor ağzına alıp çıkarıyo en sinirlendiğinm de o işte.yedirmek için bin takla atıyorum eşimde çok rahat yemezse yemein diyor.bazen çıldıracak gibi oluyorum bi de zayıf demezler mi kayınvalide bile.o kadar uğraştığımı görüyo bi de.neyse yemeyincebabasının yanına götürdüm 1muz yedirdi işte sabahtan beri yediği o.
tünayyyydııınnnn nasıl geçiyor bakalım havalar nasıl sizin havalarınız nasıl
burası sıcakkk onun dışında kendi havam dalgalı bulutlu
sahura kalk sen bir güzel yemeğini ye biber dolması ki kendisi tam sevdiğim cinsten çıktı böyle hafif acılı
yoğurt falan allah kısmet etmezse etmez işte arkadaşım
birgüzel çay demledim ben
üzerine çayımı falan içtim suyumu da içtim
seccademi serdim ezan okunacak namaza duracam neyse ezan okundu kalktım şöyle seccadeye yöneldim
nasıl oldu anlamadım ama salon bir baştan öbür başa battı
çıkardım ya resmen afedersiniz
oruç gitti abdest gitti
sinirden başladım mı ağlamaya
neyse
saat 6 idi yattığım söyle kestireyim mesai ye kadar diye saat 4,10 da da ezan okunuyor 2 saate yakın temizlik yapım kızlar kısmet ya
çok da yemedim neden öyle oldu anlamadım
benim miğde çok hassas zannedersem banyo etmiştim akşamları buralar serin oluyor pencereyi kapatmadım oradan soğuk aldım desem şu an hiç birşeyim yok
kızım bu menü ne böyle maşallah var ya sanki biraz fazla gibi geldi bana hayırdır misafir falan mı var ?
misafir yookkkfazla mı olmuş yaaaaaa ( bak olaya şöyle bak, çorba- pilav- ana yemek- cacık- tepsi böreği de can çekmesi
tatlışım balık yağı kullan çok da gitme üstüne bırak kendi haline acıktığında ister mutlaka sen de böyle stres olmamış olursun şekercik
canım benim çok geçmiş olsun..biber dolması bozuk değildi umarım ya da bol sıvı almak da aynı şeyi yapar mesela dün sahurda o kadar bol sıvı aldımki az kalsın çıkıyodu yani zor tuttum kendimi..mübarek sanki hörgücümüz varda depo edicez gibi içiyoruzda içiyoruz şahsen ben öyleyim
kız zaten çorba da pilav da tavuklu üstüne bir de imambayıldı o da yetmezmiş gibi börek. hadi can çekmesini göz açlığını anlarım bebeğim ama hem pilav hem börek düşün bakiyim
herzaman becerikli değildir ben şahidim hatta üşenir yemek yapmaya basite kaçar cancazı çekimiş demek ki kıyamam canıma öyle ki kısır batırık falan ona angarya gelir ben ilk tayin olup evden ayrıldığımda annem bana hiç yemek yaptırmadığı için yemek yapmayı bilmiyordum işin açıkçası kendi kendime annem tl tarifi aybik tarifi ile öğrendim makarna ve yumurtadan sıkılınca kısır yapıverirdim işi pratiğe bağladım şimdi tek kişilik kısırı abartısız söylüyorum 10 dk hazır edebiliyorum malum kısa öğle araları bana hep derki üşenmiyormusun yapmaya bana da yemek yapmak zor gelir ...kız zaten çorba da pilav da tavuklu üstüne bir de imambayıldı o da yetmezmiş gibi börek. hadi can çekmesini göz açlığını anlarım bebeğim ama hem pilav hem börek düşün bakiyim
evet ya sanki depo edicez öyle bir şansımız yok işte ben de en büyük sorun suyu çok içince başlıyor midem bulanmaya
öyle de hepsi tıka basa zaten yenmiyor ki, bir kase çorba ile işlem tamamdır, diğerleri tadımlık oluyor, bugün böyle oldu da her zaman olmmuyor,bugün dışında oldukça hafif besleniyoruz.
bende şehriyeli tavuk çorbası, tavuklu pilav, imambayıldı, cacık ve ıspanaklı kıymalı tepsi böreğibugün tatlı matlı yokkk acaba mantı da yapsam mı? bu krebi kzıdırmk içindi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?