Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

bende menümü yazayım
sahur mükemmel kahvaltı
bir çay tabağı içine bir tatlı kaşığı reçel başka bir tabağa bal başka bir tabağa tereyağı
domates salatalık söğüş
1 patates kızartması
peynir
1 tane mayalı bazlama
kendi ekmeğimi kendim yapar oldum
iftar
2 tane hurma 2 tane kayısı 2 su bardağı su +namaz
sonrası
çorba artı makarna yada pilav
soğuk bir içecek salgam olur meşrubat olur
1,5 litre su
çorba herhangibir çorba
cumartesi ezo gelindi pazar arabaşı çorbası idi cumartesi pilav vardı pazar makarna
tüm menüler arttı bugün yemek yapmıyacam mesela makarna +ezogelin çorba olabilir bugün ki menüm
ayrıca namaz ve iftardan sonra ki iftar baya bir geçe kalıyor benim böyle yapmaz sam birgün küt diye gideverecem resmen fenalık geçiriyorum yavaş yavaş sindire sindire boolll su içerek ki iftar soframda 1,5 litre bitiyor emin olurn hatta namazdan sonra koyuyorum çayı demliyorum dinlendiriyorum oohhh rahat rahat içiyorum
haaa şeyi unutytum bu yemeklerden sonra ben dondurma yiyorum kızlar tatlı niyetine pek de güzel oluyor soğuk soğukk ohhh insanın içinin yangısını alıveriyor valla

pazar menüm

iftar
1 hurma,bol su
yarım porsiyon humus,2 bardak ayran,çok az pide

ara
2 dilim dondurmalı pasta

sahur
1 hurma,1 porsiyon humus,pide,1 bardak ayran,bir kaç çatal karpuz,bol su

pazar günü arada kalktıklarımı saymazsam öğle ezanına kadar uyumuşum ama harika dinlenmişim..iftara kadar hemen hemen hiç durmadım..ben kalkana kadar birikmiş bulaşıkları yıkadım..4 posta birikmiş olan çamaşırları katlayıp yerleştirdim.evdekilere yemek hazırladım mutfağı dip köşe temizledim kullanılmayan plastik pet kutuları attım..yerler mis oldu..kızımın odasını düzenledim..biraz cüz okudum..akşam yemeğini hazırladım..
iftar ve çay faslından sonra tekrar bulaşık ve dondurma servisi..şifonyerin çekmecelerini temizledim..ıvır zıvır kağıt fatura kullanılmayan eskimiş çanta hepsini seçip attım..mobilyaların aynaların tozunu aldım..yerleri sildim balkonu sildim ve resmen su gibi oldum..dondurma tabaklarını bardakları yıkadım öncesi yıkanan kapları yerleştirdim..buzdolabını temizledim..makineye çamaşır attım..80 düz+20 ters toplam 100 mekik çektim..kulaklıkla hareketli müzikle 20 dk hoplayıp zıplayarak oynadım..yattım..yatamadım sahura kadar sahuru yedim yine uyuyamadım ezan okundu namaza kalktım yattım 05:00 ten sonra nasıl olmuşsa uyuyabilmişim sabah bir uyandım saat 08:00 nasıl hızla fırladım duş giyin çık yaptım hatırlamıyorum bile

“Bir dönem düzenli spor yapıyordum. Katıldığım takımla haftada bir gün maç yapıyor ve o enerjiyle de sürdürdüğüm yürüyüşlerle kondisyonumu diri tutuyordum. Bir gün şöyle düşündüm: Spora saatlerimi harcıyorum ve bazen yarım günüm geçiyor. Yazık değil mi harcadığım saatlere? Bu süre zarfında kitap okuyabilirim, yazılar yazabilirim.’

Bu düşünceden etkilenerek sporu bıraktım ve mevcut enerjiyle yoğun şekilde okudum, yazdım. Ancak enerji eşiğim giderek düştü ve şaşırtıcı şekilde gün geldi okuyamaz, düşünemez oldum. Aylarca bu şekilde zamanlarımı boş ve verimsiz olarak tüketmeye başladım. Eve vardığımda verimsiz ve üretimsiz bir gün geçirmenin üzüntüsünü hissediyordum içimde. Üzüldükçe de hareketsizleşiyor, uyumak istiyordum. İçimden gelen uyarıcı bir sesin sarsıntısıyla yerimden fırlayıp bir kitap açıyordum, ama zihnim öğrenmeye tahammül edemiyor, tekrar bırakıyordum. Bir bataklıkta gibiydim.
Sorunun hareketsizlikten kaynaklandığını anlamıştım. Lakin gündüz ve gece o kadar uzun oturmuştum ve kaslarımı o kadar zayıflatmıştım ki, harekete de dayanamıyordum. Yarım saatlik bir egzersiz yapsam bir hafta kaslarım ağrıyordu.

Verimsizliğin acısını yüreğimde derinden hissettiğim bir dönem tekrar yürüyüşe başladım. Bataklıktan çıkma savaşı verircesine direndim hareketsizlik isteğine, spor yaptım, yürüdüm. Birkaç ay sonra psikolojim yeniden düzeldi, verimim yükseldi, zihnim hareketlendi. Bu deneyim üzerinden şimdi çok iyi anlıyorum ki, ataların anlattığı gibi, harekette gerçekten de bereket varmış.”
Dr. Muhammed Bozdağ​

Son düzenleme:
Herkese günaydııınn, bugün acayip sıcakalr geri geldi sanırsam esinitisi bile yakıyor havanın ne gece uyuyabildim, ne sabah sıcaktan, evde misafir de olunca klimayı da açamadım, onları sıcak odaya atmışız da biz klimalı odada yatıyoruz gibi görüntü olacak diye

Her renk ne kadar canlı, şekillerin ve objelerin derinlik hissi çok net.. Düşündünüz mü insan beyni bu şekilde algılayabilmeyi sağlayan sisteme sahip olmasaydı nasıl bir sessiz ve renksiz dünyanın içine gömüleceğimizi? Şimdi ise bir bakıp gözleri kapatsak bile beynimizin içinde görüyoruz bu manzaraları..
Peki hayatın aslı nerede?

(¯`·.¸ ♥ ♥ ¸.·´¯)

selam kızlar ancak gelebildim. sabahtan oğluşun 2. doz hepatit A sını yaptırdım. biraz ağladık ama bitti gitti. muayenesini de oldu herşey yolundaymış. bakalım haftaya da 3 yaş göz kontrolüne götüreceğim. çok yoğun bir haftasonu geçirdim.

c.tesi oruç sakatlanınca dedimki dur arkadaşları iftara çağırayım. zaten evimi temizlemiştim. öğleden sonra da yemeklerimi yaptım masamı hazırladım. misafirlerimi beklemeye başladım. geldiler sağolsunlar yedik içtik sohbet ettik. onlar gittikten sonra ortalığı bir elden geçirdim. çok yorulduğum için uyuyamadım. oturdum ütünün başına yaptım ütülerimi çamaşırlarımı katladım yerleştirdim.sonra da yattın. sabah erkenden kalkıp tekrar bir evi süpürdüm lavaboları elden geçirdim. kaanın bisikletini tamirciye götürdük ordan da parka gittik. döndük yedirdim yatırdım. sonra yine hemencecik yemeklerimi yaptım masamı hazırladım.şöyle bir ortalığı tekrar sildim malum heryer açık olunca toz oluyor. ön balkonumu yine yıkadım. görümcemler geldi yedik içtik ama erkenden gittiler. bizde oğluşu aldık doğru parka gittik. orada bisiklete bindi, top oynadı, paintball oynayanları seyrettik. 1 den sonra geldik eve. haftasonu yoğun ama çok güzel geçti benim için.

eveett çok güzel geçmiş sanki ben de eğlendim parkta kaanla birlikte

geniccim oğlun .3 yaşında galiba.benim oğlumdan 1 yaş büyük.ama biz hepatit a yaptırmadık ne zaman yaptırılıyor?
bu arada yiğit emirin biraz ateşi var inş.atlatırız 1 derece ateşi fazla .keyfi yerinde ama merak ediyorum niye ateşlendi diye.akşam öyle devam eders yarın mutlaka götüreceğim.

dünkü menüm iftar:ezogelin çorba,pilav,köfte,nohut,ekmek,börek,tatlı,kavun,komposto
ara çay,1 dilim tatlı
ara 1 armut
sahur 4-5 sarma azıcık ekmek su

merhaba hnmlar...

haftanın ilk yoğun günü geç kaldım....
hafta sonu 2 gün aynı şeyleri yedim

sabah peynir-bir parça simit yada ekmek
öğlen bol bol su yoğurt salatalık
akşam... mercimek yemeği kıymalı.. (hala spesyali) karpuz

sabah amca kızımın telefonuyla uyandım. çevre yolundan dolmuşla iş görüşmesine giderken fenalaşmış.. bende halamdaydım yakında.... telefonda istifra etmekten konuşamadı bile nerde olduğunu anlatamadı.. neyse taksiye atladım ve 5 dk gibi kısa bir sürede taksici kardeşin yardımıyla bulduk.. doğru hastaneye.... ordan tutturdu ikinci görüşmeye çağardiler üstümü temizle gidicem tansiyon 9-5 hatun titriyor neyse aldım götürdüm işe alınmış sonra doğru taksiye attım eve bıraktım sonra şirkete geldim...
bu sabahtan bir şey anlamadım ....

arzucum bu ne hız canım biraz dikkat et kendine çok yoğunsun

canımıniçi ben bunları eksiltmeye kalksam yaşam enerjim düşüyor kaptan bir paylaşımda bulunmuş nerde hareket orda bereket çok doğru... şarj oluyorum ben bu yaptıklarımla.... çok çalışmak çok enerji getiriyor beraberinde..
tabi bu benim için geçerli

kuşum benim asıl burayı seni ihmal ediyorum ona üzüldüm.. ama sıkı sarılacağım bu hafta...
yetişiyoruz işte be hengameleri Allah kuvvetini veriyor...

canım özel aşı. ben 2.yaşından sonra yaptırabiliyosun diye biliyorum. ama sen bir doktorunuza sor mutlaka. 2 doz yapılıyor. bu ikinciydi bizim. ateşine dikkat et kontrol altında olsun.

ellerine sağlık şekerim. anacığın ne kadar sevinmiştir gördüğünde kim bilir......

ellerine sağlık şekerim. anacığın ne kadar sevinmiştir gördüğünde kim bilir......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…