Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

ellerine sağlık şekerim. anacığın ne kadar sevinmiştir gördüğünde kim bilir......

amannn ne kadar çok çıkmış arasıra takılıyor ya ondan sanırm.

kızlar haftasonu ilk defa güllaç yaptım ki ben öyle tatlılar yemem. yanına da dondurma amaninnn çok güzel olmuş. koca bir tepsi bitti. herkes çok beğendi kendimde tadına baktım ve cidden çok güzel olmuş. hem becerebilmişim. hem de güllaç çok güzel bir tatlıymış tadınıda denemiş oldum. tabii sadece bir dilim yedim.

ellerine sağlık şekerim. anacığın ne kadar sevinmiştir gördüğünde kim bilir......

sorma genicim pek değil annem biraz erkek çocuklarına düşkündür. ne yapsam onlar kadar göze batmaz... misal geçen yaz kendime oda aldım oda istiyordu yatak odası aynısının çift kişiliğini aldım kardeşim de çamaşır makinesi almış parasında değilim ama.... ben onun odasına 5 bin verdim makinenin fiyatını bilmem ama herkese oğlunun hediyesinden bahsetti benimkiler gözünde yok ağarıma gidiyor... üzülüyorum...

nasıl yaptın tarifini alabilirmiyim... bende hafta sonu yapayım canım... evdeyim bayram temizliği yapacağım arada yapabilirim süpriz...

kuzenine çok geçmiş olsun canım..neden öyle olmuşki??

eveet kesinlikle doğru..
mesela ben eve gidip dooğru dinlenmeye geçtiğimde devamı da geliyor ve ufacık bir iş yaptığımda çook ama çok yorgun hissediyordum kendimi hemen oturuyodm diğer işler de kalıyor birikiyordu..
dün akşam farkettiim her geçen gün iş yapma kapasitem genişliyor güçleniyor sanki daha önce bu yaptıklarımın çeyreğini bile yapamıyordum ayol

kıyamam olsun varsın. biz türk milletinin oğulları kıymetli oluyor. ama ne demişler kız evlat öz evlat. mükafatını alacağına eminim. inşallah senin de kızın olur sen de yaptıklarını ondan görürsün.

Güllaç

Malzemeler:
10 adet güllaç yufkası
1,5 litre süt yazıyor ben 2 lt kullandım tavsiye ediyorum 2 lt yi.
3 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin

Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün.
Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.

canım ben arasına birşey koymadım. bir sütü 2 lt kullandım. öyle vıcık vıcık olmuyor. üzeri için marketten dondurulmuş frambuaz aldım. onunla süsledim. birde ceviz ve fındığı rondo da çektim onlarla servis yaptım. böyle çok güzel oldu. bir de buzdolabında dinlendireceksin ya kesinlikle tepsinin üstünü streç film ki ben onunla uğraşmadım. büyükçe bir temiz poşeti geçirdim ağzını da sıkıca kapattım. dene canım kesinlikle ve çok güzel olduğunu göreceksin.şimdiden afiyet olsun.

sağolun...
bu ara salgın sanırım titreme-kusma-ishal-ateş-tansiyon düşüklüğü eee duş al otur fanın önüne iç soğuk suları aç karınla birde hipoglisemi(şeker başlangıcı) var.... yengem amcam samsunda bir ablası var oda gece gündüz çalışıyor ben ilgilenmeye çalışıyorum ama çocuk gibi 34 yaşında ama aç kalıp kilo almayayım derdinde... ah ah sormayın anlamıyor laftan.. sanki ben büyük amca kızı o küçük... nazlı bunlar anacım nazlı...

dediğiniz doğru paylaşımda da vardı hareket bereket meselesi.... işleyen demir ışıldar gibi.... Benim bildiğim tek bir şey var Allah çalışan kulunu severmiş.. aklı kalbı vücudu yardıma iyiliğe doğruluğa çalışanı faydalı olanı sever...

inan artık çocuğum gibiler yaramazlık yapıyorlar akılları yetmiyor düşünemiyorlar öyle görmüşler anadan babadan diyorum avutuyorum o zaman batmıyor hiç bir şey gözüme... ne olursa olsun kardeş ana baba canım onlar benim arada böyle serzeniş yaparım ama belli etmem onlara kendi kendime işte... Allah evlat versin nasıl olursa olsun bende proteğin kaçağı var çocuk zor... zehirler diyorlar seren serengil gibi bebekte bende tehlikeye giriyoruz bebeği kaçaktan kaybedebilir ve farketmeden benide zehirlemesine olanak veririm diye zor yani... Allah büyük arkadaşım zaten Allahın izniyle kimsesiz maksum için koroyucu aile olmak istiyorum ama önce düzenimi kurmalıyım.. öyle çok istiyorum ki.. biliyorum çünkü evladım gibi bakarım ben insan aşığıyım. yaradanın yarattığına hayranım....

ay canım çekti bak...
yarın yapar sabahtan bekletirim akşam hazırlar süslerim. belki... teşekkür ederim canım benim... ellerine sağlık süper tarif etmişsin bende sulu sevmem zaten tam istediğim gibi...

canım senin kalbin o kadar temizki rabbim inşallah gönlünden geçeni ve hayırlısını verir senin için. ben eminim senin onlarla ilgili kötü bir şey düşünmediğine diğer taraftan da anlıyorum seni insan duymak istiyor en azından hissetmek istiyor varsın böyle olsun sen aldırma..

ay canım çekti bak...
yarın yapar sabahtan bekletirim akşam hazırlar süslerim. belki... teşekkür ederim canım benim... ellerine sağlık süper tarif etmişsin bende sulu sevmem zaten tam istediğim gibi...

pek beceremem anlatmayı. keşke yakın olsaydın da en azından tadına bakabilseydin. neyse dene sende canım ben bile yediysem eminim sen de seveceksin..

yaşam dediğin şey nedir ki her gün ömürden bir takvim yaprağı yırtmaya benzer yırtılan parça de hep çöpe gider.......

onun için her mahluğu sever özümserim beni Yaradan kıymetli eylesin yeter... Tüm mahluklarının aşkına bedel...
dünya üzeri meraklısına kalsın diyorum ben... iyiliklerimizi denize atanlardanız biz bir gün o balıkların sırtında okyanuslar aşacağız....

iyi akşamlar

ya herkez ne güzel uzun uzuzn yazmış ben biraz özürlüyüm bu konuda

hemen kısacık yazıyorum

uzun yazmayı deneyeyim bakalım

bu gün temizlik günümdü,sabah erken kalktım ama işe başlayamadım

oğluşla oyalandık biraz,sonra halıları silkeledim,duşş aldım
kızımın okul tercihi verdı 2de okula gittik çok sıcaktı hava tansiyonum çıktı biiraz sıcaktan
5 e kadar okuldaydık,tercihlerimizi yaptık
eve geldik sat 6 ya doğru ,heryer dandini evde
yemek yedik ,mutfağa toparladım bütün gün yaptığım ev işi sadece halı silkelemek
yarın süpürür,silrim artık
bide bayram temizliğine başlamam lazım,sizi okudukça hevesleniyorum temizlik yapasım geliyo

bu gün ne yediğme gelinse

sabha
1 dilim ekmek ,peynir,zeytin,1 yumurt

öğle

az çorba
pilav,türlü
1 dilim ekmek

akşam
1 dilim ekmek,kavun ve peynir

dondurma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…