dünkü menüm..
sabah...2 armut
öğlen... hindi eti ve bulgur pilavi yanında cacık
akşam.. 1 kadınbudu böfte ve bababım el yapımı limonatası bana özel çok az şekerli..
dün sabah namazı sonrası yaptıklarım...
sahur mutfağını temizledim.. duş aldım kendime özendim bankacılarla toplantılar vardı fön makyaj yeni kıyafetler...
9 da şirketteydim toplantılar 9:30 gibi başladı...
kafam bir dünya şirket hesaplarını toparladım hangi bankayla çalışmamız gerektiğine ortakları ikna ettik.. falan filan..
iş çıkışı kuzen ve kızı ile birlikte maltepeye indik ayakkabı terlik baktık ordan mutfak için halı ve yolluk almak için dolaştım.. halılar banyo takımları falan filan alışveriş yaptım halama uğrayıp kapıdan ev temizlerken verdiği hediyeler çeyizlikleri aldım...eve geldim namazlarımı kıldım yemek yenmişti mutfak beni bekliyor tabi giriştim üstelik her yeri bir güzel temizleyip bu güne yemekleri hazırladım.. (biber dolması.. tarhana çorbası.. deniz börülcesi salatası.. taze fayulye...) banyodan çıktım duştan sonra saat 11 gibi kuzenin pazılına yardım için aşağa indim gece 1 kadar sonunda tablonun bir kısmını daha bitirdim.. eve geldim annemin namaz başörtüsünün 1 kenarı kalmıştı onu tamamladım oohhh sabunlu bezle ütüleyip koltuğun kenarına iliştirdim cillop oldu.. ama yorgunum bu hafta enerji düştü galiba...
ellerine sağlık şekerim. anacığın ne kadar sevinmiştir gördüğünde kim bilir......
amannn ne kadar çok çıkmış arasıra takılıyor ya ondan sanırm.
kızlar haftasonu ilk defa güllaç yaptım ki ben öyle tatlılar yemem. yanına da dondurma amaninnn çok güzel olmuş. koca bir tepsi bitti. herkes çok beğendi kendimde tadına baktım ve cidden çok güzel olmuş. hem becerebilmişim. hem de güllaç çok güzel bir tatlıymış tadınıda denemiş oldum.tabii sadece bir dilim yedim.
kuzenine çok geçmiş olsun canım..neden öyle olmuşki??merhaba hnmlar...
haftanın ilk yoğun günü geç kaldım....
hafta sonu 2 gün aynı şeyleri yedim
sabah peynir-bir parça simit yada ekmek
öğlen bol bol su yoğurt salatalık
akşam... mercimek yemeği kıymalı.. (hala spesyali) karpuz
sabah amca kızımın telefonuyla uyandım. çevre yolundan dolmuşla iş görüşmesine giderken fenalaşmış.. bende halamdaydım yakında.... telefonda istifra etmekten konuşamadı bile nerde olduğunu anlatamadı.. neyse taksiye atladım ve 5 dk gibi kısa bir sürede taksici kardeşin yardımıyla bulduk.. doğru hastaneye.... ordan tutturdu ikinci görüşmeye çağardiler üstümü temizle gidicem tansiyon 9-5 hatun titriyor neyse aldım götürdüm işe alınmış sonra doğru taksiye attım eve bıraktım sonra şirkete geldim...
bu sabahtan bir şey anlamadım ....
canımıniçi ben bunları eksiltmeye kalksam yaşam enerjim düşüyor kaptan bir paylaşımda bulunmuş nerde hareket orda bereket çok doğru... şarj oluyorum ben bu yaptıklarımla.... çok çalışmak çok enerji getiriyor beraberinde..
tabi bu benim için geçerli
sorma genicim pek değil annem biraz erkek çocuklarına düşkündür. ne yapsam onlar kadar göze batmaz... misal geçen yaz kendime oda aldım oda istiyordu yatak odası aynısının çift kişiliğini aldım kardeşim de çamaşır makinesi almış parasında değilim ama.... ben onun odasına 5 bin verdim makinenin fiyatını bilmem ama herkese oğlunun hediyesinden bahsetti benimkiler gözünde yok ağarıma gidiyor... üzülüyorum...
nasıl yaptın tarifini alabilirmiyim... bende hafta sonu yapayım canım... evdeyim bayram temizliği yapacağım arada yapabilirim süpriz...
kuzenine çok geçmiş olsun canım..neden öyle olmuşki??
eveet kesinlikle doğru..
mesela ben eve gidip dooğru dinlenmeye geçtiğimde devamı da geliyor ve ufacık bir iş yaptığımda çook ama çok yorgun hissediyordum kendimi hemen oturuyodm diğer işler de kalıyor birikiyordu..
dün akşam farkettiim her geçen gün iş yapma kapasitem genişliyor güçleniyor sanki daha önce bu yaptıklarımın çeyreğini bile yapamıyordum ayol
kıyamam olsun varsın. biz türk milletinin oğulları kıymetli oluyor. ama ne demişler kız evlat öz evlat. mükafatını alacağına eminim. inşallah senin de kızın olur sen de yaptıklarını ondan görürsün.
Güllaç
Malzemeler:
10 adet güllaç yufkası
1,5 litre süt yazıyor ben 2 lt kullandım tavsiye ediyorum 2 lt yi.
3 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün.
Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.
canım ben arasına birşey koymadım. bir sütü 2 lt kullandım. öyle vıcık vıcık olmuyor. üzeri için marketten dondurulmuş frambuaz aldım. onunla süsledim. birde ceviz ve fındığı rondo da çektim onlarla servis yaptım. böyle çok güzel oldu. bir de buzdolabında dinlendireceksin ya kesinlikle tepsinin üstünü streç film ki ben onunla uğraşmadım. büyükçe bir temiz poşeti geçirdim ağzını da sıkıca kapattım. dene canım kesinlikle ve çok güzel olduğunu göreceksin.şimdiden afiyet olsun.
inan artık çocuğum gibiler yaramazlık yapıyorlar akılları yetmiyor düşünemiyorlar öyle görmüşler anadan babadan diyorum avutuyorum o zaman batmıyor hiç bir şey gözüme... ne olursa olsun kardeş ana baba canım onlar benim arada böyle serzeniş yaparım ama belli etmem onlara kendi kendime işte... Allah evlat versin nasıl olursa olsun bende proteğin kaçağı var çocuk zor... zehirler diyorlar seren serengil gibi bebekte bende tehlikeye giriyoruz bebeği kaçaktan kaybedebilir ve farketmeden benide zehirlemesine olanak veririm diye zor yani... Allah büyük arkadaşım zaten Allahın izniyle kimsesiz maksum için koroyucu aile olmak istiyorum ama önce düzenimi kurmalıyım.. öyle çok istiyorum ki.. biliyorum çünkü evladım gibi bakarım ben insan aşığıyım. yaradanın yarattığına hayranım....
ay canım çekti bak...
yarın yapar sabahtan bekletirim akşam hazırlar süslerim. belki... teşekkür ederim canım benim... ellerine sağlık süper tarif etmişsin bende sulu sevmem zaten tam istediğim gibi...
canım senin kalbin o kadar temizki rabbim inşallah gönlünden geçeni ve hayırlısını verir senin için. ben eminim senin onlarla ilgili kötü bir şey düşünmediğine diğer taraftan da anlıyorum seni insan duymak istiyor en azından hissetmek istiyor varsın böyle olsun sen aldırma..
pek beceremem anlatmayı. keşke yakın olsaydın da en azından tadına bakabilseydin. neyse dene sende canım ben bile yediysem eminim sen de seveceksin..
herkese iyi akşamlar zuzu kaçar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?