Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

itikaf mış kızlar peygamberimizin sünnetini yerine getirmek isteyenler camilerde itifaka girerlermiş itifaka girilen cami ve yöresine allahın izni ile o kişilerin dualarına binayen midir nedir allah bereket verirmiş dünyalık hiç birşeyle uğraşmadan kuran okuyarak peygamberimizin ve ehli sünnetin hayat hikayelerini okuyarak sürekli namaz ve ibadetle son 10 günü geçirmek çor çocuk geçim falan dünyalık hiçbirşeyi düşünmek yasak sadece bu on günde oruçlu olarak kendini allaha adıyacaksın nefis terbiye olacak ona yaklaşacaksın peygamberimizin eşleri de o itifaka girince evlerinde onalar da girerlermiş kadınlar evlerinde eerkekler camilerde sadece bazı zamanlarda camiden çıkabiliyorsunuz abdest almaya uykuya da camide uyuyorsunuz o camide cuma namazı kılınmıyorsa cumaya onun dışında banyo etmek yada gusul etmek için camiden çıkabiliyorsunuz yeme içme uyku herşeyinizi cami içinde gidermek zorundasınız peygamberimiz kabe civarına çadır kurarmış 10 gün o çadırdan hiç çıkmadan durmadan gece gündüz kuran okur namaz kılarmış
allahım şefaatlarine erişiriz inş
peygamberimiz böylesine dua ediyorsa bizim halimiz nece olur o çetin günde

enam suresini okudum türkçesini baya bir uzun
165 ayet
tavsiye ederim okuyun
buradan öğrendiklerim
cenabı hak namazı dosdoğru kılın diyor
hayvanların besmelesiz kesilmiş ise yenmemesini istiyor
onu inkar etmememizi istiyor
okuyun kızlar böyle tek tek anlatamıyacam çok etkilendim

ya bulbul nerelerde kaldı acaba :26:

İçime mi doğmuş ne bi gireyim selam vereyim dedim :)
Yayladaydım ya haber verdiydim şimdi Adanaya geldim. Tatil süresince 2 kilo almışım canım çok sıkkın. Yarın ya da öbürgün tekrar yaylaya döneceğim ve bayramdan sonra temelli dönüyorum. Haber ederim ben dönünce yine. Bu aradaki sürede de şu 2 kiloyu eritmeye çalışayım grubun puanı düşmesin benim yüzümden. Aslında cepten girebiliyorum internete ara ara ama tartı olmayınca işte bi anlamı olmuyor kilo bildirimine katılamıyorum. Kısmetse inşaallah 24 Ağustostaki bildirimde burdayım

tatlım hz rabia bir istisna zaten..öyle olmak herkişinin harcı değil..

bilmem ona sormak lazım. ben arada konuşuyorum ya da çocuk birşeyler istiyor falan ya dikkati dağılmasın diyedir sanırsınki kendi yarışıyor

maşallah sana. etrafımdakileri görüyorum da cidden okula başlayınca daha da bir değişiyor herşey. çocuklarımızın hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.

uffff bu hafta hiç iyi değilim yemek konusunda.

ayy şaşırttın beni hoşgeldin kuşum
var yerimiz olmazmı hadi bakalım bu sefer kilo biter inş.

Taam o zaman bende geleyim takıma. Aldım çünkü yine kilo.
Bu hafta değil haftaya dahil edersin abla.
Yada deneme haftası yap bayram sonrası dahil et nasıl istersen yani.

tatlım içimden hep böyle kuran okumak geliyordu evde geçte olsa okuyordum varmış bir sebebi..biraz daha ağırlık vermeli buduruma

aaaa bak gördünmü ne kadar etkiliyim buraya yazıyorum hemen duyuluyor

Taam o zaman bende geleyim takıma. Aldım çünkü yine kilo.
Bu hafta değil haftaya dahil edersin abla.
Yada deneme haftası yap bayram sonrası dahil et nasıl istersen yani.

tamam canım bayram sonrası bakalım..bu arada ver sen de o aldıklarını

ok abla bayram sonrası takımdaım o zaman.
Biraz biraz vereyim bende hiç olmazsa.
Gerçi Ramazanda vermek imkansız benim için ama bakıcaz.

kızlar hayırlı iftarlar herkese
dualarınız ve ibadetlerinizi allah kabul etsin
bugün ben bittim
tüm gün yoğunca çalıştım
ardada durmadan okudum
bereketli bir gündü mübarek
birgünün öteki güne denk gelmeyecek şekildeyaşamaya çalışıyorum
öğrendiklerimi heyecanla sizinle paylaşıyorum ama umarım sıkmıyorumdur
kendinize kendiniz ve sevdikleriniz için iyi davranın yarıngörüşmek üzere ....

bu arada bu aybik çok fena canımı sıktı
nedenini isterse kendi açıklar
kızgınım ona çok fena bir biçimde

ah canım benide merek edermişşdiş operasyonunu cumartesiye erteleik

eşimin beli iyileşmedi ,tek başına gitmeye cesaret edemedim
yarın eşim için doktora gidicez,inşallah bir an önce iyileşir

oğlum diyoki babam bebeğe dönüştü

annemde yandı ,çok zorlanıyorum gerçekten
antibiyotikten mantar oldum bide üstüne malum dönem geldi ,sıcakta çekilmiyo

şimdiden düşünme canım herşey olucağına varıyo

kimse çocuğunun küçücükten okula başlamasını istemiyo ama duyan anlayan yok

benim oğlanda 2. sınıfa geçti teyzesii

1. sınıf zor gerçekten Allah yardımcıları olsun

ben çokbeğendim paylaştıklarını

devamını bekleriz

Gelelimm bugün yaptıklarımaaa
diyet doktoruna saat 2 de gittimm,ve tartıda 86.6 geldim
Çok sinir bozucuu bir durumduu ama bunu kendii ellerimle yaptımmm
Sonrada hamileliğin arkasına sığınıyoruzzzz ,,
Bana liste hazırladıı ,ama listemdekii ekmeklerin çok olması beni üzdüü
Ben her öğün 1 dilim ekmekk yemek ,isterdim
Sabah 2 dilim ,öğlen 3 ve akşam da 2 dilim olmak üzere 7 dilim verdii,
Çok değilmii diye sordumm ve kesinlikle 15 gün kadar ye sonra azaltacağım dedii.
Ayın 23ne yani 23 ağustosa randevu verdiii,evde kesinlikle tartılamayacağımm ve merakla orda tartılmayı istiyorumm
Doktorumda öyle yapmamaıı istedii satenn
Mutlaka 2 fincan yeşil çay içmemi önerdii
Şimdii sabahh çok sıkıı şekilde sarılıyoruumm artıkkk
Evde mutlakaa hergünn sebze yemeklerii yapacağımmm
Pirinç,bulgur ve makarna yasak şimdilikk ve zeytindeee

hayırlı sahurlar kızlar. kaç gündür giremiyordum acil sehır dışına cıkmam gerekti. Anneannem rahatsızlanmıştı şimdi iyi çok sukur eve döndük. kaç gundur gıremıyorum gecmişi okuyayım hemen

günaydın günaydın günaydıın

Bir Ramazan günü ateşe tapan Mecusi’nin çocuğu elinde ekmeğiyle evin avlusunda dolaşırken Mecusi babadan şu ikazı alır:

–Oğlum artık bundan sonra ay boyunca ekmeğini açıklarda değil evimizin içinde ye. Birlikte yaşadığımız Müslüman topluma hürmetsizlik etmiş olmayalım. Onlar ay boyunca Yaratan’larına itaat edecek, oruçlu bulunacaklar!..

Çocuklarını Ramazan ayı boyunca böylesine saygılı durumda tutan Mecusi baba bir gün Hakk’ın gel emrine uyarak ölür, saygı duyduğu Müslümanlar da cenazesinde hazır bulunup defnederler.

Bir komşusu Mecusi babayı rüyasında görür ve merakla sorar:

–Nasılsın orada? Sen ateşe tapan biriydin, ateşle aran nasıl?

Cevap ibretli:

–Hayır der, ateşle benim bir ilgim yok. Çünkü der, ben Müslüman olarak vefat ettim. Şöyle izah eder durumunu:

Ölümüm anında Azrail gelince Rabb’im buyurdu ki:

–Ey Azrail! bu kulumun yanında şehadet kelimesini söyle. O da senin söylediğin gibi söylesin. Böylece imanla gelsin huzuruma. Ben onun imanla ölmesini istiyorum. Çünkü o Müslümanların oruçlarına saygı gösterdi. Çocuklarını Ramazan ayı boyunca evinde yedirdi, avluya ellerinde ekmekle çıkmalarına izin vermedi. Oruca ve oruçluya saygı gösteren kuluma ben iman nasip ederim. Saygısının karşılığını iman nasip etmekle veririm. Karşılıksız bırakmam. Bu yüzden ben Rabb’imin huzuruna imanla geldim. Ateşle bir yakınlığım yoktur, elhamdülillah..​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…