- 7 Mart 2011
- 2.302
- 16
- 358
ya bulbul nerelerde kaldı acaba :26:
beni düşündüren şey şu
hz rabia hazretleri tek kadın evliya olmasının sebebi
yani
diğer kadınlar gibi yaşamayışı
peygamber efendimiz s.a.v ramazanın son on günü kendini camiye kapatır ibadetlerini yapar ki bence nefis terbiyesine girermiş anladığım kadarı ile rabia hz de ömrünü böyle geçirmiş
dünya ile bağlantısını kesmiş ve dünyalık birşey istememiş tasavvufi olarak allah aşkı ile yanmış evlenseydi çocukları olsaydı nefsi terbiye olmazdı diğer kadınlar gibi olurdu çocukları ile uğraşacak topluma insan yetiştirmek kolay değil ister istemez nefsine aldanacak biz gibi yok çekyatım yıprandı at yenisini al yenisini almak için çalış hırs yap ki bunlarla nefs terbiye olmaz bu şekilde gece gündüz 24 saat allah ile olmak da doğaya aykırı bildiğim kadarı ile peygamberimiz çoğalınız diyor herkes böyle yaşayamaz rahibelerle aynı mantık değilmi kafam karıştı kızlar müdahale gelin beraber düşünelim şu işi
ay evet benimki de seyrediyor aynı yarışmayı..iftar vakti yarışma çıkaran kanallara da uyuz oluyorum..ramazan ayında olduklarının bilincinde değiller sanırsam..
kuşum senle birlikte seyredemiyormuki tv yi:26:
tatlım sıkma canını şimdiden..o zamana kada verir Allah kolaylığıı merak etme..ben de düşününce kötü olurdum ama şimdi 3. sınıfa gidicek inş..o hengamenin içine girince gözümüzde büyüttüğümüz kadar olmuyor daha rahat oluyor inan bana..Rabbim sağlıklarını versin okurlar inş..
ben de mekik çekiyorum tatlım bakalım bayrama kadar toparlar inş..toparlansın biraz karnım..yanlarım o kadar kalmadı ama işte karnım..ramazan ayı olunca da yürüyüş cd de yapamıyorum en azından mekikle devam edeyim hiç olmamasından iyidir dimi ama
hadi bakalım hayırlı olsun bo bol zayıflatsın inş.
ya bulbul nerelerde kaldı acaba :26:
ayy şaşırttın beni hoşgeldin kuşum
var yerimiz olmazmı hadi bakalım bu sefer kilo biter inş.
tatlım içimden hep böyle kuran okumak geliyordu evde geçte olsa okuyordum varmış bir sebebi..biraz daha ağırlık vermeli budurumaitikaf mış kızlar peygamberimizin sünnetini yerine getirmek isteyenler camilerde itifaka girerlermiş itifaka girilen cami ve yöresine allahın izni ile o kişilerin dualarına binayen midir nedir allah bereket verirmiş dünyalık hiç birşeyle uğraşmadan kuran okuyarak peygamberimizin ve ehli sünnetin hayat hikayelerini okuyarak sürekli namaz ve ibadetle son 10 günü geçirmek çor çocuk geçim falan dünyalık hiçbirşeyi düşünmek yasak sadece bu on günde oruçlu olarak kendini allaha adıyacaksın nefis terbiye olacak ona yaklaşacaksın peygamberimizin eşleri de o itifaka girince evlerinde onalar da girerlermiş kadınlar evlerinde eerkekler camilerde sadece bazı zamanlarda camiden çıkabiliyorsunuz abdest almaya uykuya da camide uyuyorsunuz o camide cuma namazı kılınmıyorsa cumaya onun dışında banyo etmek yada gusul etmek için camiden çıkabiliyorsunuz yeme içme uyku herşeyinizi cami içinde gidermek zorundasınız peygamberimiz kabe civarına çadır kurarmış 10 gün o çadırdan hiç çıkmadan durmadan gece gündüz kuran okur namaz kılarmış
allahım şefaatlarine erişiriz inş
peygamberimiz böylesine dua ediyorsa bizim halimiz nece olur o çetin günde
İçime mi doğmuş ne bi gireyim selam vereyim dedim :)
Yayladaydım ya haber verdiydim şimdi Adanaya geldim. Tatil süresince 2 kilo almışım canım çok sıkkın. Yarın ya da öbürgün tekrar yaylaya döneceğim ve bayramdan sonra temelli dönüyorum. Haber ederim ben dönünce yine. Bu aradaki sürede de şu 2 kiloyu eritmeye çalışayım grubun puanı düşmesin benim yüzümden. Aslında cepten girebiliyorum internete ara ara ama tartı olmayınca işte bi anlamı olmuyor kilo bildirimine katılamıyorum. Kısmetse inşaallah 24 Ağustostaki bildirimde burdayım
Taam o zaman bende geleyim takıma. Aldım çünkü yine kilo.
Bu hafta değil haftaya dahil edersin abla.
Yada deneme haftası yap bayram sonrası dahil et nasıl istersen yani.
ok abla bayram sonrası takımdaım o zaman.
Biraz biraz vereyim bende hiç olmazsa.
Gerçi Ramazanda vermek imkansız benim için ama bakıcaz.
sağol bebeğim bahocanım çok tsk ederimmmmm
tatlım daha ne yapıcan kocaman halıyı yıkamışsın..kışlık domates hazırlamışsın..zaten eş evdeyken tüm düzen gider ve çocuklar da varmış..
çok zorlama kendini bileğin de rahatsızmış zaten..
diş operasyon sonucunu da çok merak ediyorum inş çok kolay olur tatlım
amannn sabah da şu 66 aylık çocukların okula başlaması ile ilgili haber vardı onu okudum yine canım sıkıldı. napıcak bu çocuklar hele bir de haberin altındaki yorumlarda biri si demiş ki : "benim çocuğumun adının bulunduğu okula başlayacak (1. sınıf) çocuk sayısı 500 küsür 4 tane 1. sınıf olacakmış. eee sınıf başına 140 çocuk düşüyor yetkililer alın çocuğunuzu başka okula kaydettirin diyor" cidden çok zor iş napıcaz bilemiyorum. ben de 3,5 sene sonrasını düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. herkesin imkanı aynı değil sonuçta gönderecek olan var gönderemeyecek olan nasıl olaacak. içim karardı sabah sabah.
kızlar hayırlı iftarlar herkese
dualarınız ve ibadetlerinizi allah kabul etsin
bugün ben bittim
tüm gün yoğunca çalıştım
ardada durmadan okudum
bereketli bir gündü mübarek
birgünün öteki güne denk gelmeyecek şekildeyaşamaya çalışıyorum
öğrendiklerimi heyecanla sizinle paylaşıyorum ama umarım sıkmıyorumdur
kendinize kendiniz ve sevdikleriniz için iyi davranın yarıngörüşmek üzere ....
2.takımın güzelleriiiiiiiinasılsınız bakalım
günaydın hepinizeeeeeeeeee
bugün benim doğum günüm ve mutluyummmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?