Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

bugün okuduğum makaleden bir tanesini yayınlıyorum
kızlar konu nefs terbiyesi
bugünlerde kafayı neye taktığımı anlamışsınızdır araştırmalarım devam edecek bana enterasan gelen birşeyi öğrenirsem paylaşımcı biriyim sizinle paylaşırım
buna bayılıyorum kafayı bir konuya takıyorum bilmiyorsam öğrenmeye çalışıyorum fikir sahibi olmaya sonra onu anlamaya çalışırken başka şeyler öğreniyorum ne güzel
Kendi nefsini terbiye edemeyen...

İnsân ile Allahü teâlâ arasında en büyük perde, insânın nefsidir. İnsan, nefsini ne kadar aşağılarsa, Allahü teâlâ indinde kıymeti o kadar yükselir. Nefsini beğenen kimse ise, muhakkak felâkete düçâr olur. Zira hadîs-i kudsîde;

(Nefsini, düşmanın bil! Çünkü o, bana düşmandır) buyurulmuştur.
İslâmiyyet, nefsin yok edilmesini değil, ona hâkim olup, dîne uygun kullanılmasını emretmektedir. Süvârînin atını ve avcının köpeğini yok etmeleri değil, bunları terbiye etmeleri lazım olduğu gibi, nefsi de terbiye edip istifade etmelidir. Zira nefs olmadan âhiret nimetleri avlanamaz. Nefs terbiye edilmezse, azgın olup, dînin sınırlarını aşarsa, insanı felâkete sürükler. Nefsin İslâmiyetin dışına taşmasını önlemek için, onun arzûlarını yapmamak ve nefsin istemediği şeyleri yapmak lazımdır. Böyle yapmak, nefsi terbiye eder.
İmâm-ı Gazâlî hazretleri buyuruyor ki:
“Her Müslümân, terbiye edici bir üstâda muhtaçtır. Üstâd onu terbiye ederek, kötü huylardan kurtarır. Bunların yerine iyi huyları yerleştirir. Terbiye etmek, çiftçinin tarladaki dikenleri, zararlı otları temizleyerek ektiği tohumların kuvvetli, iyi olmasına çalışması gibidir.”

“Ne emrettiyse hepsini yaptım”

Abdülvehhâb-ı Şa’rânî hazretlerine, kavuştuğu bu hale nasıl ve hangi yolla ulaştığı sual edilince, cevabında buyurdu ki:
“Bu yolu, üstâdım Aliyy-ül-Havvâs’tan öğrendim. Önce ona tam olarak inanıp teslim oldum. Ne emrettiyse hepsini yaptım. Nefsimin istemediklerini yaparak, onu terbiye ettim. Öyle ki, yalnız kaldığım zaman, odamın tavanına bir ip bağlar, onu boynuma takarak Rabbime ibâdet ederdim. Uykum geldiğinde yatmak isterdim. Fakat boynumdaki ip, uykuya mâni olurdu. Mecbûren ibâdete devâm ederdim. Böylece nefsimin istemediği şeyleri yaparak, onu terbiye etmeye, yola getirmeye çabalardım. Haramlardan şiddetle kaçındığım gibi, mubahların fazlasını dahi terk ederdim. Yiyecek bir şeyim olmadığı zaman ot yer, kimseden bir şey istemezdim. İyice incelemeden bir şey yediğim olmadı. Öyle bir hâle geldim ki, gelen yiyeceğe bakarak, onun helâl olup olmadığını, Rabbimin bana ihsân etmesiyle anlamaya başladım. Helâl yiyeceklerden temiz ve güzel, haram olanlardan ise, kötü ve pis bir koku, şüphelilerden de, haramlardakinden daha az bir koku hâsıl olmaya başladı. Bu alâmetlere göre hareket ettim. Elimden geldiği kadar dînin emir ve yasaklarına dikkat ettim. Cenâb-ı Hak da, bana ibâdetleri zevkle yapmayı ihsân etti. Kalp gözüm açıldı, yakîn hâsıl oldu ve hakîkatin kaynağına eriştim...”
Alâeddîn-i Attâr hazretleri buyurdu ki:
“Nefsi terbiye etmekten maksad, bedenî bağlılıklardan geçip, rûhlar ve hakîkatler âlemine yönelmektir. Kul, kendi istek ve arzularından vazgeçip, Hakkın yoluna mâni olan bağlılıkları terk etmelidir. Bunun çâresi şöyledir: “Kendisini dünyâya bağlayan şeylerin hangisinden istediği ân vazgeçebiliyorsa, bunun maksada mâni olmadığını anlamalıdır. Hangisini terk edemiyorsa ve gönlünü ona bağlı tutuyorsa, onun Hak yoluna mâni olduğunu anlamalı ve o bağlılığın kesilmesine çalışmalıdır. Hocamız Behaeddin-i Buhârî hazretleri, o kadar ihtiyatlı idi ki, yeni bir elbise giyse; ‘Bu elbise falan kimsenindir’ diyerek, onu emânet gibi giyerlerdi.”
Bâyezîd-i Bistâmî hazretlerine bir gün bir kimse gelip;
-Efendim! Ben otuz senedir, gündüzleri oruç tutup, geceleri namaz kılıyorum. Ama, kendimde hiçbir ilerleme göremiyorum. Halbuki îtikâdım da düzgündür, dedi. Bâyezîd-i Bistâmî hazretleri;
-Sen bu hâlde üç yüz sene daha devâm etsen bir şeye kavuşamazsın. Çünkü nefs engelin var, buyurdu. O kimse;
-Efendim! Bunun bir çâresi yok mu? diye sordu. Bâyezîd-i Bistâmî hazretleri;
-Var ama sen kabûl etmezsin, buyurdu. O kimse ısrâr edip;
-Aman efendim, lütfen bildiriniz ve beni talebeliğe kabûl ediniz. Ne emrederseniz yaparım, dedi. Bâyezîd-i Bistâmî hazretleri buyurdu ki:

“Senin ilâcın ancak budur!”
-Öyle ise şimdi evine git. Bu kıymetli elbiseleri çıkarıp, âdî ve eski bir elbise giy. Boynuna bir torba asıp içine ceviz doldur. Seni en iyi tanıyanların bulundukları sokağa git. Çocukları başına topla, “Bana bir tokat vurana bir ceviz, iki tokat vurana iki ceviz veriyorum” de. O kimse bunları duyunca;
-Sübhânallah, Lâ ilâhe illallah. Ben bunları yapamayacağım. Bana başka bir şey emretseniz dedi. Bâyezîd-i Bistâmî hazretleri;
-Senin ilâcın ancak budur ve biz de baştan; “Sen bunları kabûl etmezsin!” diye söylemiştik. Yolumuzun esâsı nefsi terbiye etmektir buyurdu.
Netice olarak, bir kimse, kendini terbiye etmeden, kendine faydalı olmadan, başkalarına rehberlik edemez, faydalı olamaz. Sırrî-yi Sekatî hazretlerinin buyurduğu gibi:
“Kendi nefsini terbiye edemeyen, başkasınınkini hiç terbiye edemez.”

dünkü menüm :

sabah : bir dilim ekmek, domates, salatalık, şekersiz çay

öğle: mercimek çorbası ve bir tane salatalık

ara: bir tane armut bir tane şeftali

akşam: bir tane biber dolmadı ve yoğurt

ara: yeşilçay

3 lt su ve 2 fincan yeşilçay

annemlerdeydik akşam yemeği için. oradan biraz geç döndük döndükten sonra ders çalışıyım dedim ama mümkün mü izin vermedi oğlan sağolsun. 11 kadar onun uyumasını bekledim de ders çalıştım bir saat kadar.

yanlış anlaşılmak istemem herkesin yaşama hakkı var ama bizimde güvenlik ihtiyacımız var anlatabiliyormuyum kimin ne olduğu belli olamayan bir toplumda olmak istemiyorum ülkenin en berbat yerlerinde bu memlekete hizmet etmek için ben memur diğeri öğretmen diğeri askeer diğeri polis olarak canımızı ortaya koyam pahasına buradaysak gitmeyeceksek ki gerekirse öleceksek kime hizmet etmem gerektiğini bilmek benim hakkım komşumun kim olduğunu bilmek benim hakkım çünki belki işe gelirken küçük bebeğimi evde bırakmak zorundayımdır anlatabiliyormuyum
kızlar gerçekten saçmalıyor da olabilirim kusura bakmayın ama kızgınım çok hemde

oyy canım benim yaa sorma ahh sorma bir ara bennim elim ucundan değmişti ütüye de nasıl sızlamıştı nasıl kıvrandırmıştı o yavrucağın eli tazecik derisi incecik komple yanmış birde oyy valla dayanamıyorum düşündükçe
kız benim burda bu sıcakta kim giyer takım elbise hem olsa bile niye kısmetim sanayımki senin hislerini seveyim
sabah sabah iyi güldürdün heeeeeeeeeeee, adıını da vermiiişsin bu arada
eeee işin ucunda kısmet meselesi olunca bööle unutur belli eder kimlikini iştee
uufff canım benim o yaaa
ammin inş..
bak sana ceznı kestim canım bir daha minik uyurken yapıyosun ütünü duymicam ööle ulu orta çocuk uyanıkken ütü yaptığını
bahocaan nasıl kestiğim ceza iyimii varsa aklında sırala canım

kuşum biz giremeyiz kolayca çünkü terörist değiliz..zaten ölen 4 teröristin ikisi yabancı kimlikli çıkıyormuş..suriye,iran,ırak,ermenistan,israil uyruklu
bugün okudum çok sinir oldum..
Türkiye bölünmez bölemicekler inş.

kızlar nemce yanlış yapıyorsunuz.kilo vermek gibi bi konuda insanları yarıştırarak.her insanın fizyolojisi farkılıdır.bazısı kolayca 5 kilo verir bazısı 1 kilo werir tansiyon şeker değerleri alt üst olur.bence diyet olayı oyun değildir daha dikkatli olunmalıdır.

canım alıntı bize ait değil konuda bizimle değil sanırım
ama örnek teşkil etsin diye yayınlanmışsa hemen cevap vereyim:aramızda yaptığımız yarışları zaten herkes aynı kiloyu veremeyeceğini bilerek yapıyoruz amaç içimizdeki kilo verebilme heyecanını uyandırmak mümkünse uyanık tutmak..zaten neticede kimimiz gram kimimiz kilo olarak veriyoruz..önemli olan verebilmek zihniyetiyle birbirimize destek veriyor birbirimizi kutluyoruz..
sağlıklı gıdalar ve sporla pozitif bir şekilde ilerleyebilmekse en önemli kuralımız..

yanii şekercim no problem no panik

bugün sahursuzum kızlar
çok halsizm..
uyuyakalmışım uyandım saat 04:30 olmuştu

dü ne yedim

iftar

1 hurma bol su

lahmacun acılı şalgam,maydanoz nane közlenmiş patlican

ara
kornetto

ara
karpuz,soda

sahur

akşam ne yaptım ayy yazmaya takatim yok beniimm mutfağı temizledim sadece sonra koridorumu mutfağı balkonu süpürdüm topladım..

merhaba kızlar,,,,

biraz rahatsızım iki gündür...
ateş-bulantı-kusma-üşüme (bu sıcakta)

geçmişi henüz inceleyemedim şöyle bir geçiş geçtim... bir meleğimiz ütüden elini yakmış annesi çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm ama acı çekmediğine sevindim...

menüm dün...

sabah peynirli kepek ekmeğine yağsız tost... midemin suyunu alsın diye
öğlen bir parça tavuk haşlanmış... 1 kaçık pilav kara biberli bol ayran...
akşam yok

tansiyon 9-5 yada 9-6 onca tuzlu ayrana rağmen ama işe devam şirketteyim gene...

tatlım çok geçmiş olsun bugün aklım hep sendeydi sanki problem varmış gibi bakınıp durdum sana

canım benim akşam nane limon kaynat iç
güzelce zeytin yağı ile karabiberi karıştı sürdür vücuduna ve havlu yerleştir sırtına göğsüne ve sıkıca örtünüp yat..uyandığında Allahın izni ile hiçbişeyin kalmicak..yalnız kalkınca hemen ılık bir duş al çünkü su gibi olucaksın çok terletir...heryerine iyice yedirerek sürdür tatlım..
ben de yakalanmıştım bu rahatsızlığa ilaca rağmen sürünmüştüm kaçgün..sağolsun annem bu işlemi uyguladı ve ayağa kalkabildim hamdolsun..
kadıncağızın rüyasında yardım istemişim düşünün
ve hasta olduğumu ve annemin desteğini de rüyamda görmüştüm aynen çıkmıştı..

Son düzenleme:
merhaba kızlar nasılsınız bakalım dün gelemedim buraya hiç .dün akşam 3 aileye iftar daveti verdim.
bu arada geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim oğlum daha iyi.

rukgus doğum günün kutlu olsun canım.

karamelcim geçmiş olsun canım.

aybük çok üzüldüm valla yavrum çok ağlamıştır kuzucuk çok dikkat er bende çocuk uyurken yapıyorum ütüyü.

dünkü menümü yazayım önceki günü net hatırlamıyorum çünkü.
iftar pilav,fasulye,1 tane islim kebabı,1 köfte,komposto,börek,tatlı yedim valla ne yapayım,fanta
ara çay
ara tatlı
sahur pilav ve fasulye,su

Çok geçmiş olsunn canımm
ezcanede hazırlamış olsa bile keşke doktora götürseydiniz canımm ALLAH göstermesin 1 nci derece yanıl olabilir
doktorlar en azından kendileri pansuman yapardı

kızlar dün çok yoruldum valla yetiştiremem diye korktum saat 1 de başladım yapmaya iftara anca yetişti.
arabaşı çorbası,islim kebabı,köfteli patates,sarma,sodalı börek,sütlü nuriye tatlısı (ilk defa denedim),komposto kaynattım,taze fasulye
bunları anca yetiştirdim tabi bi yandan oğlumla evi topla ve tuvalete götür.
akşam eşime salata ve pilav kaldı onlarıda ona yaptırdım.

benim için de imkansızdı ama zımbırtım sayesinde gram da olsa veriyorum harikaa
Şu zımbırtı ney merak ettim canımm

Akşama yazacağım listemii
ama herkezi bildiğii gbii sadece uygulamak kalıyor bizee
Birazdan bir sayfada resimlerimii paylaştımm
eskiden nasıl kilolu olduğum ve verdiğimm hakkında sizlerden bakmıanızıı isteyeceğimm canımm motive olsunn bizlere diye koydummm

Arkadaşlar ben burdan başka bir sayfada daha yazışıyorum orda
eskiden nasıl şişko ve zayıfladığımm dediğimm resimleri paylaştım
648 ve 649ncu sayfada yorumlarınızıı bekliyorumm
ve benn yine eskiden olduğu gibii zayıf olmak istiyorumm
ne olur hep birlikte daha istekli olarak yolumuza devamm edelimmm
inanınn 1 yiyeceğimiz kaçamağı 4o kere düşünelimm bize ne faydası olacak diyeee
benn artıkk kesin kararlıyımmm

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...agim-hedef-yeniden-60-a-648.html#post25921946

Ya öylemi dersinn aslında bende dün öyle düşündümm ,15 gün sonra gel dedi ve 15 gün sonra yine muhayene ücreti ödeyeceğimm
aslında neler yapmamm gerektiğinii çok iyi bilen biriyimde azmim kalmamışş sankiii
bakk dediğimm sayfada resimlerimii paylaştımm ne demek istediğimii anlarsınn canımmm
hanii dedimm doktora gidersemm randevu günüm gelene kadar dahada çok hırslanırımm diye düşündümmm
bugünn çokk güzel uyguladımm akşamm yazacağım yediklerimiii
o sabah 2 dilim ekmekk dedi ben 1 dilim yedim
öğlen 3 dilim dedi ben 2 dilim yedimm böyle doydumm çünküüü
15 gün yapayımm bir bakayımm verebilecekmiyimm
ayıp olmasınn şimdilikk başladık birkere
belkii birkeç ay sonra sıkılırımm bırakırımm doktoruu

birde soya sosununn günlüğünüü okuyorumm çokk güzel motive ediyor ve sağlıklı beslenerek 6 ayda 80lerden 60 ainmiş
kaçamak yok kuralınıı uyguluyor bir bakınn okuyun derim ilk sayfadann

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…