Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

canım üzülme bir haftaya yakındır benimki de yemiyor ben de zorlamıyorum anneme de dedim dert etme diye sen de üzülme ne olur dönem dönem ki seninki hasta yapacak birşey yok öyle ya da böyle bir şekilde yiyecek.

selam kızlar
merhabalarrrrr
bugün öğleden sonra geldim işe izin aldım öğleye kadar
kadir gecesinde sabahladım
allah herkesin duasını da benimkini de kabul etsin
4 rekatlık namaz kılıp dua ettim 12 ye kadar cübbeli hocayı dinledim 12 den sonra namazımı kıldım namaz kılıp dua okurken o da ne saat 2 olmuş sanki daha yeni başlamıştım namaza duaya 2den sonra da çay demledim çay içtim falan dinlendim saat 2,30 gibi 3,00 gibi ömer hoca var kanal 7 de ömer döngeloğlu onu dinledim allah razı olsun bilgilerinden bizede nasip oldu bir hafız vardı kızlar öyle güzel okudu öyle güzel okudu insanın içi titrer allah razı olsun
gecem böyle geçti ...

Allah kabul etsin canım..
ben de ibadetle uğraştım bol bol kuran okudum tesbih çektim sonrası uykuya yenik düştüm acaip ağırlı çöktü üstüme..dedim azıcık yatiim nasılsa sahura az kaldı kalkarım devam ederim..bir uyandım saat 05:00
yaa bugün yine sahursuzum ama hamdolsun kötü değilim..bu saate kadar rahat geldim..az kaldı bakalım iftara sağlıkla kavuşurum inş..

selammm

benim oğlanda ateşlendi ...uyuyo , canım sıkıldı şimdi

kızım babasıyla okula ön kayıda gitti ben gidemedim

oğlan uyurken temizlik yapayım biraz ,evin işide yap yap bitmiyoo

Allah kabul etsin
bende akşam kuran okudum

oğluşumda namaza gitti

oruç tutamıyorum içimi sızlatıyo tutamamak

allah razı olsun akrebimm okumazmıyızım hemen not edıyorum okuyacam hergün. allah zalimlerin şerrinden korusun inş. bugünde iş yerınde sıkıntı yaşadım. daha önce bahsettığım sahıs diğer oda arkadasıma bana karsı doldurmuş oda gelmiş bana catıyor. doğrusunu anlattım kıza ama ben yıne salma sümük ağladım. bıktım artık ne zalim ne utanmaz ne terbiyesız bu cocuk ya. bildiğin düşmanlık besliyor. yüzümüde gelip 1 kelime söyleyemıyor anca arkamdan atıp tutuyor ınsanlara beni kötülüuor. bas edemıyorum artık bununla

canım inan iş miş yapamıyorum yaptıklarımda hep hata oluyor aşırı dalgınım. bunun bana attığı iftaralardan bıktım kendi savunacak dahi gücüm kalmadı. gercı herkes kımın ne mal olduğunu biliyor ama yınede ınsan hoşlanmıyor bu durumdan. herkesle uzun uzun sohbet etmekten kaçınıyorum arama masafe koydum artık

canım benim çok gecmiş olsunn.

çok geçmişş olsunnnn çocuklar hasta olunca çok üzülüyorum
Takım kaptanı paylaşım alanında oylama başlattık... İlginiz için teşekkürler...

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...elerinin-paylasim-alani-588.html#post26015216

mai beyaz sen daha önce 2007 yılında 6ncı grupta yarışmıştınn değilmii nickinn başkaydı
hamile kalınca ayrılmak zorunda kalmıştın sanki

Benimde reglim bitti ve bende oruçluyumm bugünn
gece kızım kuran okudu bende takip ettimm kuzumu daha 13 yaşında amaa çok güzel öğrendii geçenn sene
bende okurkenn beni takip etti yavrummm
onlarıda gece kaldırdımm onlarda oruçç
akşamada kuru fasülye yapıyorumm oruçç tutuklarında nedense kuru fasülye istiyorlar bendennn
birde artıkk dünden berii büyük kızı yemekte uğraşırken yanıma allıyorumm
hadii domatesii rendele sarmısağı soy döv derkenn baktınn o hazırladııı yemeğii babasıda çokk lezzetlii olmuşş deyipp 2 tabakk yedii sarmısaklı köftedennn
artıkk birşeyler öğrenmekk istiyormuşş kızımmm ,bende neden olmasınn dedimm en azından gördükçe aklınmda kalırr elininn yatkınlığıı olurr
benimm gibii olmasınn evlendiktenn sonra öğrendimm ve annemii arardımm heppp

selammm

çok geçmiş olsun canım yaa..zor çocukların hasta olması..
Allah kabul etsin
bende akşam kuran okudum

oğluşumda namaza gitti

oruç tutamıyorum içimi sızlatıyo tutamamak
kısa günlerde tutarsın artık canım..önce iyileş de..

tatlım benim o tesbihler çok rahatlatıcak seni ve o kocamanmış gibi görünen dertlerine de ki benim sizlerden büyük Allah ım var..inan içini hiç ama hiç acıtamicaklar..
hayat bu güzelim dert olucakki sabır olsun..sabır gösterebildiğin kadar mükafat olsun..

oyy öp yerime o güzel prensesi..Rabbim kaderini güzel yapsın inş.Kuran yolundan ayırmasın inş.
ne tatlı olmuştur şimdi onun yemekleri..
ben de evlendikten sonra öğrendim hep kaçardım annem çağırdıkça ama iyi gözlemciydim..
sonrası iş başa düşünce o gözlemlediklerim işe yaradı tabii birde anneye edilen telefonlar var

Allah kabul etsin canım. bende akşam tam kur'an okuyacağım yok olmadı oğlan rahat vermedi. ben de o uyuduktan sonra namaz kur'an işlerimi hallettim. Allah'ıma şükürler olsun ki yılda sadece bir gece bu şerefe nail olabiliyoruz onu da kaçırsaydım çok üzülecektim.

ufff kaptanım Allah kabul etsin. rabbim sabrını veriyor

selammm

ev işi malesef nankör.......

maşallah nazar değmesin. ben de çok erken yaşta öğrendim yemek yapmayı. sonrasında da devam ettim. hatta üniv. tatillerinde anneme sen git napıcaksan yap ben evdeki işleri hallederim derdim. içinden gelerek yapması en güzeli

ikindiyi de atlattım çok şükür..şimdi dışarı çıkmam gerekiyor..işlerimi halledince eve geçip yemek yapıcam o telaşe ile akşam olur artık..
bu da güzel bir anı olarak kalır..

haklısın canım .bende bugün oğlumu uzmana götürdüm oda boğazı çok kötü olmuş bişey yiyemez dedi boğazı nerdeyse damağına yapışacakmış dedi.10 tane iğne verdi sabah akşam yaptıracağız bakalım.inş.kısa zamanda iyileşir.

çok teşekkür ediyorum canım.sende takma kafana canım boşver nasıl olsa herkes biliyormuş boşuna kafanı meşgul etme tatlım .

GÜNAAYDIINNNN:103::103:

Bayram Da Nasıl Beslenelim
Ramazan bayramı geliyor, Ramazan ayı boyunca bir biri ardına sıralanan iftar davetlerinin yerini geleneksel bayram sofraları alacak. Nice Ramazanlar nice bayramlar geçirmek hepimizin ortak dileği. Mutlu ve sağlıklı bayram geçirmenin yolu ise sağlıklı beslenmekten geçiyor. Her zaman olduğu gibi bayramlarda da yapabileceğimiz en iyi ölçüde sağlıklı beslenmeye çalışmalıyız.

Bayramda sağlıklı beslenmek için yapabileceklerimiz;

1. Sağlıklı beslenme konusunda öncü olun; Sağlıklı bayram sofralarında küçük kaçakları hafif atlatmak daha kolay. Eğer siz ev sahibi iseniz, misafirlerinizin ve kendi sağlığınız için sağlıklı ve hafif yemekler ve tatlılar hazırlayın. Kızarmış yağlı yiyeceklere, ağır hamur tatlılarına sofranızda yer vermeyin. 2-3 çeşit sebze yemeği, tam tahıl ekmeği, yoğurt – yoğurtlu sebzeli salatalar, bol çiğ sebzeler, bol ve çeşitli mevsim meyveleri sofranızın demirbaşları olsun. İçecek olarak da suyu ön plana çıkarın.

2. Çeşitli beslenin. Sofradaki her çeşit yiyecek grubundan tüketin, böylece dengeyi sağladığınız için kilo alma riskiniz azalmış olur.

3. Porsiyon haklarınızı kontrollü kullanın. Abartıdan kaçının, her şeyden yiyin ama porsiyon hakkınızı doğru kontrol edin. Bayram günleri ikramsız ve tatlısız olmaz. Bayramı hem sahip olduğunuz vücut ağırlığı ile sonlandırmak hem de ikramlarda mızıkçı olmamak ve sevdiğiniz tatlardan uzak durmamak istiyorsanız, ısrarları geri çevirmeyin. Günlük beslenme hakkınızı takip ederek tüketim miktarlarına özen göstererek bayram tatlarından tadabilirsiniz.

4. Şeker, çikolata ve tatlı tüketimi olabilecek en alt düzeyde olsun. Şeker, besin kalitesi yok denecek kadar az olan boş enerji kaynağıdır. Bu nedenle basit şeker beslenmemizde ne kadar az yer alırsa, beslenme programlarımız o kadar sağlıklı olur. Bayramda şeker tüketimine sınır koymak için, ikram edilen şekerleri ve çikolataları atlayın, hakkınızı tatlı için saklayın. Sütlü tatlı veya meyveli tatlı var ise tercihinizi o yönde kullanın. Ağır hamur tatlıları yemek isterseniz küçük bir parçayı aşmamaya çalışın.

5. Öğün atlamayın, bütün günü aç geçirmeyin. Bayramda fazla tüketeceğini düşünerek normal ana öğünlerinizi atlar, ya da akşam çok yedim diye bütün gün aç kalırsanız; Bu durumda kendini bir türlü dengeleyemeyen kan şekeri size yorgunluk ve tatlı krizleri yaşatır. Bayram süresince kan şekerinizin dengeli yükselip alçalması için ana öğünleri atlamadan kaliteli ve yeterli beslenmeye devam edin.

6. İçeceklere dikkat. Gün içinde su gibi içip ekstra enerji ve ekstra kilo almamak için şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durun. Bitki çayları, açık çay, ayran ve taze sıkılmış meyve suları da daha sağlıklı alternatifler olacaktır. Bayram süresince de su içmeyi ihmal etmeyin ve günde 8–15 su bardağı su tüketmeye devam edin.

7. Kuruyemişler sağlıklı yiyeceklerdir ancak, tabağın dibini görmeyin. Zengin omega-3, posa, magnezyum, çinko ve E vitamini içerikleri ile oldukça sağlıklı olan yağlı kuruyemişler geleneksel bayram ikramlarının bir parçasıdır. Fakat her besin gibi kuruyemişlerde abartılırsa zarar verir. Çünkü kuruyemişler küçük kalori bombalarıdır. Bu nedenle fındık, fıstık, badem ve cevizi küçük bir avuçtan fazla tüketmeyin.

8. Hafif olan yiyecekleri tercih edin, ağır olanlardan uzak durun. Sindirim sisteminizi yormamak ve kilo almadan bayramı noktalamak için kızartma ve kavurma yöntemi ile pişmiş olan yemekleri bırakın veya minimum miktarda alın. Izgara, buğulama, fırında ve haşlama gibi sağlıklı yöntemler ile pişmiş olan yiyeceklere yönelin.

9. Bu günün işini yarına bırakmayın. Sağlıklı beslenmek ve hareketli yaşamak bu gün de yarın da olabilecek en doğru yaşam şekli. Bu gün çok abartılı yemek yiyip, sağlıklı beslenme ve sporu artık klasikleşen pazartesi sabahlarına bırakmayın.

10. Hareket berekettir, Bayramınız bereketli olsun… Her zaman her yerde olabilecek maksimum düzeyde enerjiyi harcayın. Ne kadar hareketli olursanız vücudunuz o kadar çok enerji harcar.

...
:124:​

selam kızlar kaptanım ne güzel bir paylaşım bu böyle. ben de haftasonu bayram için güllaç yapayım diyorum ama önce anneme gidip tatlısını yapsam daha iyi olacak kardeşimde geliyor malum. bakalım hayırlısı ile bu bayramı da göreceğiz inşallah.

kardeşin nerden geliyor tatlım..
iki gün kaldı bayrama bendemi güllaç yapsam acaba
güzel olurmu yapabilirmiyim
yaparım ama ya neden olmasın dimi ama
sen şu güzel tarifini tekrar yazarmısın kuşum aynen bende öyle yapıcam

günaydınlar...

iş güç biraz yoğunluk dedik ama mazeret değil kızar... bundan sonra burdayım..

dünkü menüm...

sabah....5 incir küçüklerden
öğlen.....salata-1 dilim ekmek
ara........erik-incir
akşam.... meyve salatası

son bir kaç gündür acayip şişim sanki regli olacağım benim günler hep şaştığı için hangi gün gelir gelmez belli olmuyor... geçen yıl nisan-temmuz-ekim-aralık regli oldum bu yıl nisan-temmuz da bu ay bir gün oldum bu nasıl iş anlamadım.... şişkinlik yaptı iyice nefes alamıyorum...
midemde çalışmıyor anlamadım gitti...

o kadar mevye yiyiyorum ama banamısın demiyor. ne yapacağım kızlar akıl verin çaylardan da içtim ama yoookkk ...,

deliricem...

son günlerde tembellikmi ağırlıkmı bilemiyorum hareketsizliğim vardı..akşam bulaşığı bile es geçtiğim zamanlar oldu ama dün akşam silekelendim ve kendime geldim..
zira akşam yendiği için hemen şişkinlik yapmaya başladı yediklerim eee hareket yokki erisin vücut hafiflesin..
akşam iftar sonrası kayınbabamın okey isteğine yakalandım..şööle iki dk oturmuştum oysa
neyse tam 22:30 a kadar sürdü oynamasan alıngan küser..içimden dedim nerden geldin oturdun başla hemen mutfakta işine ama işte iftar yapınca yoruluyorum ben yayerken sizde öyle oluyomusunuz:26:
o saatten sonra kalktım bulaşık yıkadım ocağı sildim mutfağı toparladım..makineye çamaşır attım..akşam geldiğimde dün yıkananları sermiştim..kaç gün atmayınca iyice birikti tabii..
ben dinlenmek istiyorum ama işler dinlenmiyorki onlar görevleri gereği çoğalmaya devam ediyor..
sonrası namaz kuran tesbih arası malum dünya işi bitmez ama ibadeti bayatlatmamamk lazım..mutfağım tertemiz olunca daha rahat kılıyorum tabii namazı..
sular seller gibi oldum tabii attım kendimi duşa ayy ne rahatladım sonrası kremlendim ayaklarımı vazelinledim çoraplarımı geçirdim sabah nasıl güzel olmuştu sevdim ayaklarımı her baktığımda hayran kalıyorum ve her gün yapıcam inş..
sabah kalkar kalkmaz ütü yaptım bir posta..aslında akşam yapıyorum saat 22:00 den sonra..elektrik saatleri değişti bizim akıllı saat oldu..22:00-07:00 arası en düşük çekiyor..o yüzden makineyi o satten sonra çalıştırıyorum ütümü de öyle yapıyorum..ama bugün başlamak istedim..başlayınca devamı geliyor yoksa erteleme devam ediyor..
bugün daha rahatım.neden? çünkü biliyorum ev düzenimi biriktirmeye başladım..tıpkı kumbaraya attığımız bozuk paralar gibi..ertelersek iş birikiyor..hergün biraz yaparsak düzen birikiyor..
ve kilolarımız da öyle..
hergün yemeye abartmaya hareketsiz kalmaya devam edersek kilolar birikiyor..
tam tersi
sağlıklı yemeye bol harekete devam edersek verdiğimiz kilolar birikiyor..
ben şimdi iki tane kumbara yaptım kendime
birtanesine yaptığım işlerle oluşan düzenimi katıcam
birtanesine de verdiğim kiloları katıcam..
kumbaralar biriktikçe ben daha mutlu olucam dolayısı ile çevreme daha faydalı olacağım için daha pozitif olacağım için hep birlikte mutlu olucaz..
vee bayrama iki gün kaldıııııı
:124::124::124:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…