günaydınlar...
iş güç biraz yoğunluk dedik ama mazeret değil kızar... bundan sonra burdayım..
dünkü menüm...
sabah....5 incir küçüklerden
öğlen.....salata-1 dilim ekmek
ara........erik-incir
akşam.... meyve salatası
son bir kaç gündür acayip şişim sanki regli olacağım benim günler hep şaştığı için hangi gün gelir gelmez belli olmuyor... geçen yıl nisan-temmuz-ekim-aralık regli oldum bu yıl nisan-temmuz da bu ay bir gün oldum bu nasıl iş anlamadım.... şişkinlik yaptı iyice nefes alamıyorum...
midemde çalışmıyor anlamadım gitti...
o kadar mevye yiyiyorum ama banamısın demiyor. ne yapacağım kızlar akıl verin çaylardan da içtim ama yoookkk ...,
deliricem...
ehh belli bir süreye kadar kolay gidiyor kilolar belli biryerde kalıyor zorluyor seni..regl şişkinliği için adaçayı öneririm canım söktürür..çok fazla içme ama abartmadan iç..
düşünürsen zımbırtı da öneririm sana..metobolizma çalıştırıcı
adacayi deneyeyim ben biraz o halde... Incelmede sorun yok bu sisiklie ramen kilo verdiim soyleniyor ama ben iyi hissetmiyorum kendimi... Bakalim bayramdan sonrada boyle olursa zimbirtimi istiycem kaptanim.... Kullanamam diye korkuyorum sadece
kardeşin nerden geliyor tatlım..
iki gün kaldı bayrama bendemi güllaç yapsam acaba
güzel olurmu yapabilirmiyim
yaparım ama ya neden olmasın dimi ama
sen şu güzel tarifini tekrar yazarmısın kuşum aynen bende öyle yapıcam
günaydınlar...
iş güç biraz yoğunluk dedik ama mazeret değil kızar... bundan sonra burdayım..
dünkü menüm...
sabah....5 incir küçüklerden
öğlen.....salata-1 dilim ekmek
ara........erik-incir
akşam.... meyve salatası
son bir kaç gündür acayip şişim sanki regli olacağım benim günler hep şaştığı için hangi gün gelir gelmez belli olmuyor... geçen yıl nisan-temmuz-ekim-aralık regli oldum bu yıl nisan-temmuz da bu ay bir gün oldum bu nasıl iş anlamadım.... şişkinlik yaptı iyice nefes alamıyorum...
midemde çalışmıyor anlamadım gitti...
o kadar mevye yiyiyorum ama banamısın demiyor. ne yapacağım kızlar akıl verin çaylardan da içtim ama yoookkk ...,
deliricem...
merhabalar kızzzlarrrr
ben yarın gidiyorum bayram niyetiyleeee
söylemiştimmmm dimi ulaşımın problem olması müsebbihi ile malesef bayramın 3. günü ki bayramımı bölmüş oluyorum yeniden yola çıkacam çarş günü göreve gelmek zorundayımmm
evet kilomu onun için bugünden bildiriyorum ben
geçen hafta 73,00
bu hafta 72,50
yarım kilo daha vermişim kızlar
yalınz karın çatlaklarına vazelin sürüyorum ya
arkadaş dün akşam bir çatlak daha fark ettim fark etmedim kaşındı el attım öyle fark ettim hiiii çatlakkk dedim
gece de miğde üstü kaşınıyordu elime birşey gelmedi ama sıcaktan kaşınıyordu herhalde
çatlakları böyle fark eder oldum kaşıntı sendromu yaşıyorum işten gider gitmez duş alıp kendimi kremliyorum ayaklarımı karnımı
böyle olacağı belliydi ama o koca karın eridi daha yeni yeni etkisi ortaya çıkıyor
aldım canım tarifi..Güllaç
Malzemeler:
10 adet güllaç yufkası
2 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Süslemek için:
nar taneleri
file badem
file şam fıstığı
kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)
Yapılışı:
Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün.
Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.
mutfak sırları.com dan alıntıdır.
cancağızım ben sütün içine bir paket hindistan cevizi döktüm. arasına badem, ceviz birşey koymadım. sonra bir de en son işlemi bittikten sonra en üstüne de yarım paket kadar hindistan cevizi döktüm öyle koydum dolaba. servis yapacağımda da marketten frambuaz almıştım. onu üstüne koyum fındık ve cevizi biraz rondoda çekip onunla süslemiştim yine öyle yapacağım. şiddetle tavsiye ediyorum tabii servis yaparken evde varsa dondurma ile servis yap hem görsel hem de lezzetli oluyor.
kızlar hafta başından beri boğazlarım ağrıyordur bugünde yutkunmakta zorlanıyorum sanırım bayramı hasta geçireceğim. ilaç da almıştım oysaki bir faydası olmadı malesef...((
sabah bir kalktım oğlan masallah yatağını mahfetmiş. neyse bir şey demeden hemen onun yatak çarşafını alezini herşeyini çıkardım attım makinaya onu da doğruca banyoya soktum sbaha sabah tam bombaydı benim için. kuzucuğum akşam sütü çok kaçırdı herhalde ondan oldu ben de kızmadım ona o biraz üzüldü sanırım anladı.
akşamları pek birşey yapmıyorum yapamıyorum ders çalışıyorum kesinlikle ama kesinlikle bitmesi lazım artık nasıl hissediyorum biliyormusunuz ders çalışırken kendimi sanki daha lise öğrencisiyim de heyecanlanıyorum. sadece dün markete gittim birşeyler aldım bugün ve yarın akşam köfte yapıp buzluğa atıca biraz da tavuk soslarım onu da atarım. zaten buzlukta börek falan var tekrar yapmadım. bugünde fasülye ve börülce almıştım onları ayıklar hazırca koyarım dolaba bayramda elimin altında olsun diye. biraz öyle hazırlık yaptım zaten haftasonları evi dip köşe temizliyorum c.tesi annemin işlerini halledip eve gidince kendi evimi de temizler hallederim. ohhh temiz temiz gelsin bayrammmmmm. yalnız oğluşa bu akşam bir hediye alıyım bayram için bir de onu düşündüm artık farkındalığı başladığı için bayramı biraz anlatmam göstermem lazım ona.
evet kilomu onun için bugünden bildiriyorum ben
geçen hafta 73,00
bu hafta 72,50
yarım kilo daha vermişim kızlar
yalınz karın çatlaklarına vazelin sürüyorum ya
arkadaş dün akşam bir çatlak daha fark ettim fark etmedim kaşındı el attım öyle fark ettim hiiii çatlakkk dedim
gece de miğde üstü kaşınıyordu elime birşey gelmedi ama sıcaktan kaşınıyordu herhalde
çatlakları böyle fark eder oldum kaşıntı sendromu yaşıyorum işten gider gitmez duş alıp kendimi kremliyorum ayaklarımı karnımı
böyle olacağı belliydi ama o koca karın eridi daha yeni yeni etkisi ortaya çıkıyor
canım hadi bakalım hayırlı yolculuklar olsun inşallah güle güle git güle güle gel.
bahireem ben hamileliğimi öğrendim soluğu dr da aldım. dr da bana çatlaklar için erken ama siz isterseniz kayısı yağı kullanabilirsiniz hiçbir zararı yok dedi. tabii ben hemen başladım kullanmaya. duştayken bebek yağı sonra sabah akşam kayısı yağı sürdüm, biraz da masaj yaptım. sonuç mu harika hiç çatlaksız bir hamilelik ve doğum. 2. olursa ona da hemen başlayacağım aynı işlemi yapacağım. benden sana tavsiye arkadaşım. hıı sen vazelini ayaklarına sürmeye devam et hatta duştan önce sür sonra duşta biraz da kese ile ov bak topuklarını yeni pedikürlü gibi. benim sol ayak başparmağımda egzama oldu. tırnağın şekli değişti ve bunu sadece vazelin düzeltti tabii yaklaşık 2 seneyi buldu düzelmesi o ayrı ama şükürler olsun düzeldi.
aldım canım tarifi..
bakalım kısmet olursa yaprım inş..
ben de senin yaptığın gibi yapıcam iştee
ayy canım üzülmüştür annesi yaa kıyamam ona..
tatlım içli köftemi yapıyosun atuyosun buzluğa diğer şeyleri nasıl atıyosun ayy ben çok merak yaptı şimdi..buzluk işinde çok acemiyim sanırım yaa
tatlım senden kopye çekicem ben de
hmm
kayısı yağıı bak bunu da öğrendim..
genicim sende ne cevhermişsinkuşumm
yok yok maaşallah
aldım canım tarifi..
bakalım kısmet olursa yaprım inş..
ben de senin yaptığın gibi yapıcam iştee
ayy canım üzülmüştür annesi yaa kıyamam ona..
tatlım içli köftemi yapıyosun atuyosun buzluğa diğer şeyleri nasıl atıyosun ayy ben çok merak yaptı şimdi..buzluk işinde çok acemiyim sanırım yaa
tatlım senden kopye çekicem ben de
genic birşey sorucam mantığımla ters düştü ki ben güllaç yemedim hiç şimdi burda yapsam anam tek canıma çok gelir bana konu komşuya dağıtabilirim ama ya güzel olmazsa beceremez sem o kadar malzeme israfff
şimdi eve gidince annemlere yapayım diyorum yardımcı olursan sevinirim
bu güllaç yaprağını aldım serdim sütü döktüm bir kepçe sonra bir yaprak daha serdim döktüm sanra bir yarak daha 5. geldim ceviz fındık fıstık ne canım çekerse koydum mu sonra yaprağı koy sütü dök koy dök
en sonunu koy bidaha dök
tarif bu ya
en alttaki yufka çok yumuşak üstteki biraz diri kalmazmı canım ya
anlamadım ben :26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?