Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

dün ne yedimm

iftar
bol su
domatesli bulgur pilavı,nohutlu dövmeli yoğurtlu soğuk çorba yaptım..benim kaseyi büyük tuttum içine bir salatalık doğradım keten tohumu ekledim öyle yedim..pide ve kuru soğan

ara
kışın dağlardan getirdiğimiz karı buzluğa atmıştım onunla soğuk soğuk karsambaç yaptım..şeftali ekstresi ekledim biraz..
o da kesmedi ev yapımı dondurmam kalmış biraz buzlukta onu bitirdim..naıl soğuk şeyler istiyor canım anlatamam..
suyuda şişenin birini buzluğa atıyorum akşam öncesi çıkarıyorum ben suyumu ondan içiyorum..oysa normalde direk çeşme suyunu içerim aramam öyle dolaptan olsun diye..
düşünün sıcağkta oruç tutmayı vücut o kadar yanıyor demekki..Allah rızası için tutuyoruz tabii..öbür tarafın sıcaklarından korunmak için inş..burdaki sıcaklar neki devede kulak bile değil..

ara
üzüm,kavun

sahur
kavun üzüm,pide,yoğurtlu çorba,1 kaşık pilav,bol su
kızlar peygamber efendimiz üzümü ekmekle yermiş..ben de vardır bir hikmeti diye üzüm yiyince bir parça ekmek alıyorum..hem sünnet uygulamış oluyorum..

ehh belli bir süreye kadar kolay gidiyor kilolar belli biryerde kalıyor zorluyor seni..regl şişkinliği için adaçayı öneririm canım söktürür..çok fazla içme ama abartmadan iç..
düşünürsen zımbırtı da öneririm sana..metobolizma çalıştırıcı

adacayi deneyeyim ben biraz o halde... Incelmede sorun yok bu sisiklie ramen kilo verdiim soyleniyor ama ben iyi hissetmiyorum kendimi... Bakalim bayramdan sonrada boyle olursa zimbirtimi istiycem kaptanim.... Kullanamam diye korkuyorum sadece

adacayi deneyeyim ben biraz o halde... Incelmede sorun yok bu sisiklie ramen kilo verdiim soyleniyor ama ben iyi hissetmiyorum kendimi... Bakalim bayramdan sonrada boyle olursa zimbirtimi istiycem kaptanim.... Kullanamam diye korkuyorum sadece

adaçayı iç ozaman şekercik faydasını görürsün..
bayram sonu bak o zaman duruma seni de zımbırtılı güzellerden yapalım

Ajda Pekkan Nasıl Besleniyor? Kendisi Anlattı.

“Çılgınlar gibi yiyorum ama kilo almıyorum.Formumu korumak için özel bir çaba sarf etmiyorum.Yemek yemeyi severim
ve kısıtlama yapmam. Canım istediğinde kendimi şımartır,çılgınlar gibi yerim.Kilo almıyorum çünkü ertesi gün salata,çorba
gibi hafif gıdalara yöneliyorum.En büyük zaaflarımdan biri meyve. Gece yatana kadar yerim. Öğle yemeğine pek düşkün
değilim.Genellikle salatayla geçiştiririm.Öğleden sonra çay saatinde mutlaka bir sandviç ya da tost yerim.Sütlü tatlı
seviyorum.İştahımı dizginlemek için çok sık yoğurt çorbası yaparım.Şu anda ideal kilomdayım,56 kiloyum.55′in altına inmek istemiyorum.Yaş ilerleyince,genç kızlıktaki kilonun üzerine mutlaka 3-4 kilo fazlalık olmalı.”​

HELAL Daire'de
Buluşacağız Bekle eyy Yar..

Gördük , Beğendik..
Herşey Helal Daire'de olsun dedik Topladık akrabaları , aldık... çiçek/çikolata'yı, çaldık kapılarını..
Selam Kelam derken Geldik Asıl Mevzu'ya

Babam Başladı İsteme Faslına bir/anda..

-ALLAH'ın Emri Peygamber (s.a.v) kavliyle İstiyoruz İffetli Kızınızı , İmanlı Gencimize..
-Oğlunuzun neyi var neyi yok? Sayın hele..
-Var oğlumuzun;
*Helalinden Başkasını Görmeyen Gözleri
*Harama uzanmayan elleri
*Küfür bilmeyen dili
*ALLAH diyen bir kalbi
*Balayına gidip eşiyle tavaf yapmaktan yorulmayı bekleyen Ayakları.. Yok oğlumuzun;
*İçkisi, sigarası, kumarı, Kalbine dikili putları..

Kalbim yerinden çıkacakmışcasına Hızlı Hızlı Çarparken Kısık gözleriyle Beni Baştan Aşşağıya Süzdü ve Yüzünde ifşa eden bir Tebessümle verdi Cevabı;
-ALLAH'u Teâlâ ayağımıza yollamış yıllardır Aradığız damadı. Bi İzn/İLLAH CENNET'e kadar var yolları...:)​

canım kardeşim okulu haziranda bitirdi ve bitirir bitirmez Ankara' da işe başladı. Allah' a şükürler olsun ki. onun için hazırlık yapacağız. dur bakiyim tarife de yazarım tekrar sana hem hafif hem de güzel.

canım ya bende de var o şişkinlik hissi malesef. ben mutlaka günde 2 tane yeşilçay içiyorum

Güllaç

Malzemeler:
10 adet güllaç yufkası
2 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin

Süslemek için:
nar taneleri
file badem
file şam fıstığı
kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)

Yapılışı:
Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün.
Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.

mutfak sırları.com dan alıntıdır.

cancağızım ben sütün içine bir paket hindistan cevizi döktüm. arasına badem, ceviz birşey koymadım. sonra bir de en son işlemi bittikten sonra en üstüne de yarım paket kadar hindistan cevizi döktüm öyle koydum dolaba. servis yapacağımda da marketten frambuaz almıştım. onu üstüne koyum fındık ve cevizi biraz rondoda çekip onunla süslemiştim yine öyle yapacağım. şiddetle tavsiye ediyorum tabii servis yaparken evde varsa dondurma ile servis yap hem görsel hem de lezzetli oluyor.

kızlar hafta başından beri boğazlarım ağrıyordur bugünde yutkunmakta zorlanıyorum sanırım bayramı hasta geçireceğim. ilaç da almıştım oysaki bir faydası olmadı malesef...((

sabah bir kalktım oğlan masallah yatağını mahfetmiş. neyse bir şey demeden hemen onun yatak çarşafını alezini herşeyini çıkardım attım makinaya onu da doğruca banyoya soktum sbaha sabah tam bombaydı benim için. kuzucuğum akşam sütü çok kaçırdı herhalde ondan oldu ben de kızmadım ona o biraz üzüldü sanırım anladı.

akşamları pek birşey yapmıyorum yapamıyorum ders çalışıyorum kesinlikle ama kesinlikle bitmesi lazım artık nasıl hissediyorum biliyormusunuz ders çalışırken kendimi sanki daha lise öğrencisiyim de heyecanlanıyorum. sadece dün markete gittim birşeyler aldım bugün ve yarın akşam köfte yapıp buzluğa atıca biraz da tavuk soslarım onu da atarım. zaten buzlukta börek falan var tekrar yapmadım. bugünde fasülye ve börülce almıştım onları ayıklar hazırca koyarım dolaba bayramda elimin altında olsun diye. biraz öyle hazırlık yaptım zaten haftasonları evi dip köşe temizliyorum c.tesi annemin işlerini halledip eve gidince kendi evimi de temizler hallederim. ohhh temiz temiz gelsin bayrammmmmm. yalnız oğluşa bu akşam bir hediye alıyım bayram için bir de onu düşündüm artık farkındalığı başladığı için bayramı biraz anlatmam göstermem lazım ona.

Son düzenleme:
merhabalar kızzzlarrrr
ben yarın gidiyorum bayram niyetiyleeee
söylemiştimmmm dimi ulaşımın problem olması müsebbihi ile malesef bayramın 3. günü ki bayramımı bölmüş oluyorum yeniden yola çıkacam çarş günü göreve gelmek zorundayımmm

evet kilomu onun için bugünden bildiriyorum ben
geçen hafta 73,00
bu hafta 72,50
yarım kilo daha vermişim kızlar
yalınz karın çatlaklarına vazelin sürüyorum ya
arkadaş dün akşam bir çatlak daha fark ettim fark etmedim kaşındı el attım öyle fark ettim hiiii çatlakkk dedim
gece de miğde üstü kaşınıyordu elime birşey gelmedi ama sıcaktan kaşınıyordu herhalde
çatlakları böyle fark eder oldum kaşıntı sendromu yaşıyorum işten gider gitmez duş alıp kendimi kremliyorum ayaklarımı karnımı
böyle olacağı belliydi ama o koca karın eridi daha yeni yeni etkisi ortaya çıkıyor

canım hadi bakalım hayırlı yolculuklar olsun inşallah güle güle git güle güle gel.

bahireem ben hamileliğimi öğrendim soluğu dr da aldım. dr da bana çatlaklar için erken ama siz isterseniz kayısı yağı kullanabilirsiniz hiçbir zararı yok dedi. tabii ben hemen başladım kullanmaya. duştayken bebek yağı sonra sabah akşam kayısı yağı sürdüm, biraz da masaj yaptım. sonuç mu harika hiç çatlaksız bir hamilelik ve doğum. 2. olursa ona da hemen başlayacağım aynı işlemi yapacağım. benden sana tavsiye arkadaşım. hıı sen vazelini ayaklarına sürmeye devam et hatta duştan önce sür sonra duşta biraz da kese ile ov bak topuklarını yeni pedikürlü gibi. benim sol ayak başparmağımda egzama oldu. tırnağın şekli değişti ve bunu sadece vazelin düzeltti tabii yaklaşık 2 seneyi buldu düzelmesi o ayrı ama şükürler olsun düzeldi.

aldım canım tarifi..
bakalım kısmet olursa yaprım inş..
ben de senin yaptığın gibi yapıcam iştee

ayy canım üzülmüştür annesi yaa kıyamam ona..
tatlım içli köftemi yapıyosun atuyosun buzluğa diğer şeyleri nasıl atıyosun ayy ben çok merak yaptı şimdi..buzluk işinde çok acemiyim sanırım yaa
tatlım senden kopye çekicem ben de

harikasın canım benim ya şu karın vazelinleme işini unuttum ama beenn
yağlar gittikçe boşalıyor tabi..o yağları sığdırabilmek için esneyen deri içi boşalınca çatlak haline geliyor..
kuşum bayram sonrası bol sporlu günlere başlıyalım inş..o zaman bu çatlaklara da kesin çözüm olucak..

hmm
kayısı yağıı bak bunu da öğrendim..
genicim sende ne cevhermişsin kuşumm
yok yok maaşallah

uff bak ben onu unutmuştum kardeşim içli köfte istedi onu da yapmam lazım. yok normal köfte hazırladım yoğurdum şeklini verdim buzluğa koydum bayramda sıkışmak istemiyorum. ama bak içli köftede yapıcam kardeşim istedi ve hayatımda ilk defa Allah utandırmasın. netten baktım da bir kaç tarif aldım. aklıma yatanı yapıcağım güzel olursa buzluğa da atıp saklayabiliyormuşsun koyacam buzlağa bayramda yapıcam sana da söylerim güzel olursa eğer. ben bir deneyeyim denemeden yazmayayım içli köfteyi.

diğer şeyler derken mesela gül börek yapıyorum peynirli boz dolaba poşetine sıralıyorum 10 tane kadar onları öylece buzluğa koyuyorum. pişireceğimde de yarım saat önce buzluktan çıkarıyorum fırın tepsisine diziyorum yumurtasını sürüp susam çörekotu ne koyacaksam koyuyorum üstüne fırında pişiriyorum. mesela kek yaptığımda kalırsa dilimliyorum yine buzsolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum çıkarıp ısıtıyorum. tavuk aldığımda kuşbaşı yada şinitzel hemen baharat biraz tuz biraz da süt harmanlıyorum buzluğa. tae fasülye aldığımdaki hep 1 kilo alırım hepsini ayıklar yarısını hemen pişiririm diğer yarısını kaynamış suda birkaç taşım kaynatıp hemen buzdolabı poşetine ordan da soğuyunca buzluğa. patlıcanları ala ala soyup halka halka doğrayıp içine de şimdi mevsimi 2 domates rendeleyip buzdolabı poşeti ve buzluğa. hem pratik hem de hazır oluyor. sen sor ben sana anlatırım bebişim.

hmm
kayısı yağıı bak bunu da öğrendim..
genicim sende ne cevhermişsin kuşumm
yok yok maaşallah

teşekkür ederim tatlım. maksat iyi niyet olduktan sonra siz de faydasını görün canımcım. hem biz burda iyi kötü her şekilde paylaşımımız var bana iyi gelen size de gelsin sizde güzelleşin 2. takımın güzelleri. hadi bunlarda size gelsin.

kıs difirize buzdalabı poşetine koyuyorsun atıveriyorsun
benim dolap küçük büro tipi annemlerin normal nofrost
bezelyeyi taze taze al koy buzdolabı poşetine atıver patlıcanı közle koy buzdalabı poşetine at biber
köfte puağaca börek kek ....
şuna dikkat edicen yiyebileceğin porsiyonlara ayıracan maharet te orda dipfirizden çıkan ürün dipfiirze girmez bozulur ...

genic birşey sorucam mantığımla ters düştü ki ben güllaç yemedim hiç şimdi burda yapsam anam tek canıma çok gelir bana konu komşuya dağıtabilirim ama ya güzel olmazsa beceremez sem o kadar malzeme israfff
şimdi eve gidince annemlere yapayım diyorum yardımcı olursan sevinirim
bu güllaç yaprağını aldım serdim sütü döktüm bir kepçe sonra bir yaprak daha serdim döktüm sanra bir yarak daha 5. geldim ceviz fındık fıstık ne canım çekerse koydum mu sonra yaprağı koy sütü dök koy dök
en sonunu koy bidaha dök
tarif bu ya
en alttaki yufka çok yumuşak üstteki biraz diri kalmazmı canım ya
anlamadım ben :26::26::26:

bebeğim süt kalacak tencerede en son kalan hepsini de dökeceksin. kesinlikle bir gece önceden yap dolaba koy bak sütün hepsini nasıl çekiyor görürsün ne alttaki çok yumuşak oluyor ne de üstteki çok kuru. hatta birkaçgün bekledi üstü kurudu ki böyle birşey mümkün değil dolaba koyarken mutlaka üstüne temiz bir poşet geçir üstü kurumasın.kuru gibi gelirse soğuk süt gezdir üstüne canım. ben aslında şöyle gül böreği tek tek içi malzemeli de denemek isityorum senin dediğin gibi ziyan olur diye korkuyorum böyle gayet güzel oldu. ne çok sulu ıslak ne de kuru oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…