hmmuff bak ben onu unutmuştum kardeşim içli köfte istedi onu da yapmam lazım. yok normal köfte hazırladım yoğurdum şeklini verdim buzluğa koydum bayramda sıkışmak istemiyorum. ama bak içli köftede yapıcam kardeşim istedi ve hayatımda ilk defa Allah utandırmasın. netten baktım da bir kaç tarif aldım. aklıma yatanı yapıcağım güzel olursa buzluğa da atıp saklayabiliyormuşsun koyacam buzlağa bayramda yapıcam sana da söylerim güzel olursa eğer. ben bir deneyeyim denemeden yazmayayım içli köfteyi.
diğer şeyler derken mesela gül börek yapıyorum peynirli boz dolaba poşetine sıralıyorum 10 tane kadar onları öylece buzluğa koyuyorum. pişireceğimde de yarım saat önce buzluktan çıkarıyorum fırın tepsisine diziyorum yumurtasını sürüp susam çörekotu ne koyacaksam koyuyorum üstüne fırında pişiriyorum. mesela kek yaptığımda kalırsa dilimliyorum yine buzsolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum çıkarıp ısıtıyorum. tavuk aldığımda kuşbaşı yada şinitzel hemen baharat biraz tuz biraz da süt harmanlıyorum buzluğa. tae fasülye aldığımdaki hep 1 kilo alırım hepsini ayıklar yarısını hemen pişiririm diğer yarısını kaynamış suda birkaç taşım kaynatıp hemen buzdolabı poşetine ordan da soğuyunca buzluğa. patlıcanları ala ala soyup halka halka doğrayıp içine de şimdi mevsimi 2 domates rendeleyip buzdolabı poşeti ve buzluğa. hem pratik hem de hazır oluyor. sen sor ben sana anlatırım bebişim.
genic birşey sorucam mantığımla ters düştü ki ben güllaç yemedim hiç şimdi burda yapsam anam tek canıma çok gelir bana konu komşuya dağıtabilirim ama ya güzel olmazsa beceremez sem o kadar malzeme israfff
şimdi eve gidince annemlere yapayım diyorum yardımcı olursan sevinirim
bu güllaç yaprağını aldım serdim sütü döktüm bir kepçe sonra bir yaprak daha serdim döktüm sanra bir yarak daha 5. geldim ceviz fındık fıstık ne canım çekerse koydum mu sonra yaprağı koy sütü dök koy dök
en sonunu koy bidaha dök
tarif bu ya
en alttaki yufka çok yumuşak üstteki biraz diri kalmazmı canım ya
anlamadım ben :26::26::26:
hmm
patlican ve domatesleri çiğ çiğ atıyosun yani öylemi canım
evet canım aynen öyle.
hmm
içli köftenin yapımının doktorasını yaptım yeni bitirdim şekercik
yarım kilo irmiğin üzerine sayınıza göre köftelik bulguru katıyosun..sıcak su değil ılık suyla ıslatıyosun..ben çeşme suyu ile yaptım.. 1 saat felan kalıyor öyle..sonra içine acıcık salça 1 yada iki yumurta ben 2 kırdım,kimyon tuz atıp yoğuruyosun..çok da sürmüyor zaten acaip özleşiyor..hiç un katmıyosun..
öyle güzel öyle kolay açılıyoki hızımı alamadım bayrama bidaha yapıcam inş..hiç de açılmıyor tadı da harika oluyor kuşum..
içinide biliyosundur diye şettirmedim
canım güllaç yufkası farklı oluyor diri kalmaz merak etme..
bahirecim dene sen canım bende hayatımda ilk defa yaptım. kız o kadar malzeme ile kötü olma şansı da yok.
yuppiiiii
bundan sonra aldığım sebzelerin yarısı pişiyor yarısı buzluğa
kışın hazır yemek işte
doğru söylüyosun da işte insan bilmediği şeyin yabancısı oluyor..oysa birkere yaptıkmı kalkar üzerimizden o yabancılık..
bakalım biz de yapalım tadalım şu tarifi
dur bakiyim ben de şunu bir anlayayım nasıl sayınıza göre bulguru katıyosun. bardakla mı kaşıkla mı ? sen unu söyle bakiyim. bunu da ilk defa yapıcam bana şöyle tam ve güvenilir bir tarif lazım. hadi pamuk eller klavyeye tam tarif istiyorum.
kız hazır oluyor bir kolay oluyor çalışanlar için birebir. geçen seneye kadar annem yapıyordu şimdi ben hem ona hem kendime yapıyorum.
tatlım ben göz kararı kattım..dur bakalım 1 kiloluk 1 paket bulgurun yarısını kattım hemen hemen ..irmiğin de 500 gr paket olanının hepsini kullandım..
hazırladığın içe göre tabii..
hani kalabalık olursunuz ona göre fazlalaştırırsın..
benim 350 gr kadardı kıymam içine 3-4 baş soğan da kattım..
denk gelmedi ama hamuru arttı..ben de yuvarladım eşkili köfte(topalak)çorbası yaptım..
salçalı köfte de yapabilirsin..kalanını..
bu haşlamalık olan
kızartılacaksa haşlanmış patatesle yoğuruyosun daha lezzetli oluyomuş..
bizimkiler kızartma severlermiş bayramda patatesle yapıcam..
neden annene yapıyosun..annen rahatsızmı..
cidden güzel fikir kışın çok şaşırıyorum yemek konusunda bana kolaylık olur en azından
benim oğlana annem bakıyor ya zaten çocukla bütün gün kadıncağız bu sıcaklarda uğraşıyor bir de böyle şeylerle uğraşmasın istiyorum. tansiyon, şeker, guatr, e kemik erimesi hepsi olunca artık yapmasın. yapsın da yorulmasın ondan canım.
haklısın o zaman canım..
ben unutuyorum hep oğluşuna annen bakıyordu doğru..
nasıl memnun oluyodur şimdi yaptıklarına..ne güzel duasını alıyosun işte
şimdi akrep domatesi buzdolabına atma bikerem onun bir formülü var burada kadınlar yapıyor fakat içine aspirin veya eczanaden ilaç alıyorlar turşuluk ilaç diye satılıyormuş bilmiyorum ben ne bileyim ne yapıyorlar kışın batırıkta sonra yemeklare kepçe kepçe koyuyorlar kimyasal olduğu için ben o işlere girmem bir ikincisi ne gereği var o işlemi salça yapıyor domatesi güneşte kurutuyorsun al salça daha masumhmm
içli köftenin yapımının doktorasını yaptım yeni bitirdim şekercik
yarım kilo irmiğin üzerine sayınıza göre köftelik bulguru katıyosun..sıcak su değil ılık suyla ıslatıyosun..ben çeşme suyu ile yaptım.. 1 saat felan kalıyor öyle..sonra içine acıcık salça 1 yada iki yumurta ben 2 kırdım,kimyon tuz atıp yoğuruyosun..çok da sürmüyor zaten acaip özleşiyor..hiç un katmıyosun..
öyle güzel öyle kolay açılıyoki hızımı alamadım bayrama bidaha yapıcam inş..hiç de açılmıyor tadı da harika oluyor kuşum..
içinide biliyosundur diye şettirmedim
canım güllaç yufkası farklı oluyor diri kalmaz merak etme..
bak genic yapmış oluyormuş ben bilmiyorum çiğ patlıcan hiç görmedim annemde attığınıevet canım aynen öyle.
babam diyabetli birde obur vermesen ağzına bakıyor vicdan ediyor insan versen ona iyi gelmiyor her bayram yaşarız bu kabusu evde tatlı olmadığında elin dili heryere dönüyor ama beddua etmiyorum o hastalığı çeken bilir çekmesi kolay değil evlerden ırak evde hastaları var demiyorlar kızlar ayyy bir kilo baklava alamadınızmı diyor özellikle şikayet etmek olmasın teyzelerim biraz acımasızlar ne yapayımmm çok şekerli olmayan sütlü altarnatif deneyecemmm babammm içinnn ben sizce bilmezmiyim 2 tepsi baklava getirtmesini pastaneden yapamayacak mıyım sanki ....offf insanların düşüncesizce hareketlerine tahammmül edemiyorum terbiyelerini vermek sinirlenince bana kalıyor ....bahirecim dene sen canım bende hayatımda ilk defa yaptım. kız o kadar malzeme ile kötü olma şansı da yok.
dur bakiyim ben de şunu bir anlayayım nasıl sayınıza göre bulguru katıyosun. bardakla mı kaşıkla mı ? sen unu söyle bakiyim. bunu da ilk defa yapıcam bana şöyle tam ve güvenilir bir tarif lazım. hadi pamuk eller klavyeye tam tarif istiyorum.
şimdi akrep domatesi buzdolabına atma bikerem onun bir formülü var burada kadınlar yapıyor fakat içine aspirin veya eczanaden ilaç alıyorlar turşuluk ilaç diye satılıyormuş bilmiyorum ben ne bileyim ne yapıyorlar kışın batırıkta sonra yemeklare kepçe kepçe koyuyorlar kimyasal olduğu için ben o işlere girmem bir ikincisi ne gereği var o işlemi salça yapıyor domatesi güneşte kurutuyorsun al salça daha masum
domates olmaz kanaatini taşıyorum
bilmem genic denedim mi de
patlıcan da
dipfiizden çıkarınca sönüveriri kız o bence o da olmaz
patlıcanı biz közlüyoruz bildiğin porsiyon porsiyon ayırıp bir yemeklik bir yemeklik buzdolabı poşetine koyup atıyoruz dipfirize bir porsiyon çıkarıyoruz mesela kışın bir kapın içine soğuk suyu koyarız sonra çıkardığımız malzemeyeyi poşetiyle beraber koyarız 1 saate suyun içinde çözünür poşetin ağzını açar içindeki malz tencereye alırız
biberi de közlenmiş koyuyoruz
bezelye sıcak suyun içine batırıp çıkarıyor annem sonra poşetliyor
nohut haşlayıp haşlayıp atıveriyor elinin altında her an nohut oluyor
domates için alternatif rende yapıp olabilir
ama öyle bütün bütün atarsan dene istersen tahminimce çıktığında dolaptan yumuşayınca süngerimsi olur
bak genic yapmış oluyormuş ben bilmiyorum çiğ patlıcan hiç görmedim annemde attığını
babam diyabetli birde obur vermesen ağzına bakıyor vicdan ediyor insan versen ona iyi gelmiyor her bayram yaşarız bu kabusu evde tatlı olmadığında elin dili heryere dönüyor ama beddua etmiyorum o hastalığı çeken bilir çekmesi kolay değil evlerden ırak evde hastaları var demiyorlar kızlar ayyy bir kilo baklava alamadınızmı diyor özellikle şikayet etmek olmasın teyzelerim biraz acımasızlar ne yapayımmm çok şekerli olmayan sütlü altarnatif deneyecemmm babammm içinnn ben sizce bilmezmiyim 2 tepsi baklava getirtmesini pastaneden yapamayacak mıyım sanki ....offf insanların düşüncesizce hareketlerine tahammmül edemiyorum terbiyelerini vermek sinirlenince bana kalıyor ....
bak şimdi bende ölçü kişi sayısı falan bilmem
ne kadar ince bulgur koydumsa o kadar irmik koyarım
ince bulguru kısır gibi yumuşasın diye önceden sıcak su dökeerim bekler bulgur şişer şişmeden önceki ölçü kadar irmik koyarım
patates olur yumurta olur ne varsa elinde koy yine ölçü yok ölçü kıvamı
böyle ovalarsın kısırımsı kısırımsı olursa onun içine bir tane daha yumurta kırmalısın sert olmamalı yumuşak olmalı
çok yumuşak olursa içine un koyarsın
toz biber nane tuz baharatlarını koyarsın salçasını tabi
antepli bir arkadaşım da şöyle yapıyor
ince bulgurla biraz kıymayı yağsız ofalyor baya bildiğiniz çiğ köfte gibi iyice kıyma eeriyor sonra irmiği koyuyor işlem sırası aynı kullanılan baharatlarda
kıymalı olan içli köfteyi kızartıyor ki tadı enfes oluyor
ben hiç yapmadım onu yaparken gördüm yedim de güzeldi
bir parça alıyorsun hamurdan oymaya başlıyorsun sonuna kadar yırtılmadan geliyorsa hamur olmuştur yok yırtılıyorsa işte bu esnada bir yumurta daha kanaatine varıyorsun hamura hemen 1 yumurta daha kırıp biraz daha ofalıyorsun bende bazen oluyor bu seferde yumuşak olursa ola ki olabilir un ile hamur kıvamına gelene kadar ekliyorsun
kolay aslında
işte un katınca hamurumsu tat oluyor hoş olmuyor ama böyle çok harika oldu.. Tatlım püf noktası asla sıcak suyla ıslatılmicakmış yaaşimdi akrep domatesi buzdolabına atma bikerem onun bir formülü var burada kadınlar yapıyor fakat içine aspirin veya eczanaden ilaç alıyorlar turşuluk ilaç diye satılıyormuş bilmiyorum ben ne bileyim ne yapıyorlar kışın batırıkta sonra yemeklare kepçe kepçe koyuyorlar kimyasal olduğu için ben o işlere girmem bir ikincisi ne gereği var o işlemi salça yapıyor domatesi güneşte kurutuyorsun al salça daha masum
domates olmaz kanaatini taşıyorum
bilmem genic denedim mi de
patlıcan da
dipfiizden çıkarınca sönüveriri kız o bence o da olmaz
patlıcanı biz közlüyoruz bildiğin porsiyon porsiyon ayırıp bir yemeklik bir yemeklik buzdolabı poşetine koyup atıyoruz dipfirize bir porsiyon çıkarıyoruz mesela kışın bir kapın içine soğuk suyu koyarız sonra çıkardığımız malzemeyeyi poşetiyle beraber koyarız 1 saate suyun içinde çözünür poşetin ağzını açar içindeki malz tencereye alırız
biberi de közlenmiş koyuyoruz
bezelye sıcak suyun içine batırıp çıkarıyor annem sonra poşetliyor
nohut haşlayıp haşlayıp atıveriyor elinin altında her an nohut oluyor
domates için alternatif rende yapıp olabilir
ama öyle bütün bütün atarsan dene istersen tahminimce çıktığında dolaptan yumuşayınca süngerimsi olur
bak genic yapmış oluyormuş ben bilmiyorum çiğ patlıcan hiç görmedim annemde attığını
babam diyabetli birde obur vermesen ağzına bakıyor vicdan ediyor insan versen ona iyi gelmiyor her bayram yaşarız bu kabusu evde tatlı olmadığında elin dili heryere dönüyor ama beddua etmiyorum o hastalığı çeken bilir çekmesi kolay değil evlerden ırak evde hastaları var demiyorlar kızlar ayyy bir kilo baklava alamadınızmı diyor özellikle şikayet etmek olmasın teyzelerim biraz acımasızlar ne yapayımmm çok şekerli olmayan sütlü altarnatif deneyecemmm babammm içinnn ben sizce bilmezmiyim 2 tepsi baklava getirtmesini pastaneden yapamayacak mıyım sanki ....offf insanların düşüncesizce hareketlerine tahammmül edemiyorum terbiyelerini vermek sinirlenince bana kalıyor ....
Bak şimdi bende ölçü kişi sayısı falan bilmem
ne kadar ince bulgur koydumsa o kadar irmik koyarım
ince bulguru kısır gibi yumuşasın diye önceden sıcak su dökeerim bekler bulgur şişer şişmeden önceki ölçü kadar irmik koyarım
patates olur yumurta olur ne varsa elinde koy yine ölçü yok ölçü kıvamı
böyle ovalarsın kısırımsı kısırımsı olursa onun içine bir tane daha yumurta kırmalısın sert olmamalı yumuşak olmalı
çok yumuşak olursa içine un koyarsın
toz biber nane tuz baharatlarını koyarsın salçasını tabi
antepli bir arkadaşım da şöyle yapıyor
ince bulgurla biraz kıymayı yağsız ofalyor baya bildiğiniz çiğ köfte gibi iyice kıyma eeriyor sonra irmiği koyuyor işlem sırası aynı kullanılan baharatlarda
kıymalı olan içli köfteyi kızartıyor ki tadı enfes oluyor
ben hiç yapmadım onu yaparken gördüm yedim de güzeldi
bir parça alıyorsun hamurdan oymaya başlıyorsun sonuna kadar yırtılmadan geliyorsa hamur olmuştur yok yırtılıyorsa işte bu esnada bir yumurta daha kanaatine varıyorsun hamura hemen 1 yumurta daha kırıp biraz daha ofalıyorsun bende bazen oluyor bu seferde yumuşak olursa ola ki olabilir un ile hamur kıvamına gelene kadar ekliyorsun
kolay aslında
kızlar hepinizin mübarek ramazanı hayırlara vesile olur inş
allah dualarınızı ibadetlerinizii kabul etsin inş
bayramınızı kutluyorum allaha emanet olun
haftaya çarş burdayım allahın izni ile galiba sizler yoksunuz olsun
takılırım ben
gerçi sizsiz çekilmez doğrusu ama
hadi bakalım iyice bir dinlenin atın stresinizi gelin bekliyorum canlarım
kendinize kendinizi için iyi davranın
allaha emanet olun ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?