kıs difirize buzdalabı poşetine koyuyorsun atıveriyorsun
benim dolap küçük büro tipi annemlerin normal nofrost
bezelyeyi taze taze al koy buzdolabı poşetine atıver patlıcanı közle koy buzdalabı poşetine at biber
köfte puağaca börek kek ....
şuna dikkat edicen yiyebileceğin porsiyonlara ayıracan maharet te orda dipfirizden çıkan ürün dipfiirze girmez bozulur ...
86,9-85,9 =0,9
0,9/86,9=0,01x100=1,04%
86,9-85,9 =0,9
0,9/86,9=0,01x100=1,04%
86,9-85,9 =0,9
0,9/86,9=0,01x100=1,04%
Bende daha başlamadım kış içinn
sadece porsiyonlukk kendime tavuk köftesi hazırladımm ilk defa yaptımm tavuk kıymasından çok beğendimmm
menemenlikte yapacağımm bu sene biberle domatesi kavurupp kavanozlara koyacağımmm
hmm
patlican ve domatesleri çiğ çiğ atıyosun yani öylemi canım
içli köftenin yapımının doktorasını yaptım yeni bitirdim şekercik
yarım kilo irmiğin üzerine sayınıza göre köftelik bulguru katıyosun..sıcak su değil ılık suyla ıslatıyosun..ben çeşme suyu ile yaptım.. 1 saat felan kalıyor öyle..sonra içine acıcık salça 1 yada iki yumurta ben 2 kırdım,kimyon tuz atıp yoğuruyosun..çok da sürmüyor zaten acaip özleşiyor..hiç un katmıyosun..
öyle güzel öyle kolay açılıyoki hızımı alamadım bayrama bidaha yapıcam inş..hiç de açılmıyor tadı da harika oluyor kuşum..
içinide biliyosundur diye şettirmedim
canım güllaç yufkası farklı oluyor diri kalmaz merak etme..
dur bakiyim ben de şunu bir anlayayım nasıl sayınıza göre bulguru katıyosun. bardakla mı kaşıkla mı ? sen unu söyle bakiyim. bunu da ilk defa yapıcam bana şöyle tam ve güvenilir bir tarif lazım. hadi pamuk eller klavyeye tam tarif istiyorum.
tatlım ben göz kararı kattım..dur bakalım 1 kiloluk 1 paket bulgurun yarısını kattım hemen hemen ..irmiğin de 500 gr paket olanının hepsini kullandım..
hazırladığın içe göre tabii..
hani kalabalık olursunuz ona göre fazlalaştırırsın..
benim 350 gr kadardı kıymam içine 3-4 baş soğan da kattım..
denk gelmedi ama hamuru arttı..ben de yuvarladım eşkili köfte(topalak)çorbası yaptım..
salçalı köfte de yapabilirsin..kalanını..
bu haşlamalık olan
kızartılacaksa haşlanmış patatesle yoğuruyosun daha lezzetli oluyomuş..
bizimkiler kızartma severlermiş bayramda patatesle yapıcam..
Tamamm canımmm***2. TAKIM 270. ETAP***
akrep33 ( 66.3 / 66.3 / 0 / 0,0%)
aybüke07( 67.5 / 67,5 / 0 / 0,00%)
genic( 58.4 / 57.8 / 0.6 / 1.03 %)
bahiresemanur( 73 / 72,5 / 0.5 / 0.68%)
rukgus( 85 / 84.2 / 0.8 / 0.94 %)
bulbul( 64.7 / 64,7 / 0 / 0,00%)
kelebekcearzum( 78 / 78 / 0 / 0,00%)
krakker(78.9 / 77.5 / 1.4 / 1.77%)
karabiber01( 86,9 / 85,9 / 1 / 1,15%) eski üye geri döndü
2. TAKIM TOPLAM YÜZDESİ: 0,62%
tatlım hayırlı olsun takıma girişin..
ama lütfen son zamanlarda azalttığın paylaşımlarını çoğalt..
Patlicanımm ilkd efa duydumm karnıyarık olarak atıyordumm bennn
daha sonra nasıll değerlendiyorsunn patlicanlarııı
gül böreğininn yufakasına hazırlarkenn sütlü bir sos sürüyormusunn
yoksa sadece peynirimii koyupp sarıyorsunn canımm
internette yağ ve süt sürüyorlar genelliklee
Ben diyete 86.8 ile başladım ve şimdi 85.9 geldimm sabah ama nasıll hesaplayacağımıı unutmuşumm
nasıl hesaplanıyorduuu yapayımm
Ben köftelikk bulgurunn paketinii yenii açmışsam yarını koyuyorumm irmiğii ondan daha az olacakk 1 buçukk su bardağı kadar ıslaa sonra 1 yumurta,salça baharat yoğur ama sıkılmadann iyice özleşene kadarr
açmayıı biliyorsunn güzel içlii köftelerinn oluyorrr
Biz soğanı boll kullanıyorumm yarım kilo kıyma 10 soğan gibii
bunları kavurupp sonra margarin eklerizz ,salça baharattta koyduktan sonra soğur ve buzluğa koyarımm iyice donduktann sonra başlarım yapmaya
tam adana usulü yani yağlı ve salçalıı
Tamamm canımmm
Aslında buraya gelip okuyorumm ama bakıyorumm sayfa hiç ilerlemişş ve kimseyide tanımayınca biraz uzak kaldımm gibii olduu
kimse olmada benn yinede gelipp yediklerimii yazarım canımmm
bu arada eski üye geri döndü çok hoşuma gitti
ayy ben çok severim o cevizli olanıAfiyet olsun,
Bende senin gibii yapıyorummm,köftelik bulgura irmik katıp suyla ıslıyorumm yarım saat sonra 1 yumurta ,salçatuz karabiber koyup yuğuruyorumm
sarmısaklı köfte yada topalak çorbasınıda öyle yapıyorumm
birde kıymasına ceviz koyuyorlar onuu hiç sevmiyorumm
Biz soğanı boll kullanıyorumm yarım kilo kıyma 10 soğan gibii
bunları kavurupp sonra margarin eklerizz ,salça baharattta koyduktan sonra soğur ve buzluğa koyarımm iyice donduktann sonra başlarım yapmaya
tam adana usulü yani yağlı ve salçalıı
yaz tabiki canım..hangimiz her geldiğinde burda birilerini bulabiliyorki..sen yaz bişiler arkadan gelen seni cevaplar zincir böylelikle uzar gider..Tamamm canımmm
Aslında buraya gelip okuyorumm ama bakıyorumm sayfa hiç ilerlemişş ve kimseyide tanımayınca biraz uzak kaldımm gibii olduu
kimse olmada benn yinede gelipp yediklerimii yazarım canımmm
bu arada eski üye geri döndü çok hoşuma gitti
.
uuffff bu yoğurma işi uzun sürecek herhalde. ben gibi sabırsız nasıl yapacak bakalım bu akşam yapıyorum kardeşim yarın sabah burda yarın öğlen yer artık ben hazırlayayım da.
.
***7. TAKIM 270. ETAP***
SAPHIRA (84 /83.5 / 0.5 / %0.60)
nev81 (83 / 82.6 / 0.4 / %0.48)
İpekyol (72.8/72.8/0/%0)
ananee (74.6/74.9/-0.3/-%0.40)
yagmurdamlasi26 (62.0 / 61.4 / 0.6 / %0.97) izinli
pasam3405 (83 / 83.8 / -0.8 / %-0.96)
shopaholic (81.5 /81.5 / 0 / %0)
maviyesil1999 (63 / 63 / 0 / %0)
gerbera1987 (88.9/87,9/1/%1,12)
maibeyaz (60/60/0,0/%0,0)
senarist (108.9/107.6/1.3/%1.19)
yesilerik (65.9 /65 / 0,9 /% 1,4)
7. Takım Ortalaması: % 0.37
selam kızlar listemizi kontrol eder misiniz?
sanırsam ki bu hafta birinci olmuşuz.... tebrikler arkadaşlar
Diyewtisyeninn bana çok ekmekk vermesi kafamı karıştırdı ve burda bir arkadaş ona vereceğin parayı spor salonuna ver deyince kafama yattı canımm,bende gitmicem bir dahayağ-süt ya da yağ-yoğurt olarak evdeki duruma göre sürüyorum.patlıcan işini annemden öğrenmiştim bende onun gibi bazen halka halka bazen de küp küp tabii daha uzunu domateside rendeleyip poşetleyip dolaba koyuyorum.
canım bir haftada müthişki sen diyetisyen kontrolündesin ben yanlış hatırlamıyorsam. hadi sana o zamanda dedim hergün menülerini paylaşki bakalım sen ne yiyosun içiyosun belki seninle aynı olanlarda senin menülere eşlik eder.
uuffff bu yoğurma işi uzun sürecek herhalde. ben gibi sabırsız nasıl yapacak bakalım bu akşam yapıyorum kardeşim yarın sabah burda yarın öğlen yer artık ben hazırlayayım da.
yok ben o kadar yağ ve salça kullanmam sanırım dengelerim.
olsun tatlım sen yaz bazen ben geldiğimde de kimse olmuyor ama ben de paylaşıyorumki bu hepimize olabiliyor.
ayy ben çok severim o cevizli olanı
benim kıyma azdı am yarımkilo değildi
soğanlarda büyüktü zaten bol oldu soğanı aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?