Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

ağlayasım geldi çok etkilendim sizinlede paylaşmak istedim allah şeffatlerine eriştirsin bir müslüman diğer müslümana islamı anlamamışsa böyel eziyet eder allah onların saptığı yanlış yola tüm inanların arasında beni de zürrüyetimi de esirgesinn

kızlar yukarıda yazdığım hikayeyi bir müslüman din kardeşimiz konuya hakim olduğu belli açıklık getirme adına birşeyler yazmış bunu da yayınlamayı uygun görüyorum mesep çatışması olduğu kanısında hikayenin çarpıtıldığı abartıldığı kanısında ;

selamlar,
kıymetli dostlarım,elbette hiçbir müslümanın öldürülmesinden dolayı mesud olmayız.
Kur'anda nefsi müdafa dışında hiçbir şekilde insan öldürülmesine müsaade edilmemiş ve bu haram olarak hükmedilmiştir.
Sıffin savaşından sonra ortaya çıkan Haricilerin ieolojileri bana göre doğru ideolojiydi,ancak haricilerin maalesef şansları yaver gitmedi ve iktidar olamadılar.iktidar olamadıkları sonucunda da zamanın hükümetleri tarafından katledildiler.zaten çoğu tarihçilerin ittifak ettiğine göre Hariciler Nehrevandaki bu katliamın intikamı olarak Hz.Aliyi öldürmüşlerdir.aslında bu onlara göre bir cinayet değil,Kur'andaki kısasa kısas hükmünün sonucu olan şeydi.
yukarıdaki taberi tarihinden alıntılanarak sunulan hikayelerde ise abartmalar ve çarpıtmalar göze çarpmaktadır.
örneğin Mülcem'in kılıcının Hz.Ali'nin kafasına saplandığını yazıyor fakat o zaman bu kadar tıbbi gelişmişik ve tıp teknolojisi olmadığı halde her ne hikmetse günlerce bu yaralı haliyle yaşayabilmiş bir Ali tablosu çiziliyor,abartmalar bu yönüylede bitmiyor.üstelik kafadan kılıç darbesi yiyen insan zaten normalde kan kaybından bile bir kaç saat içinde ölür.Ama taberi,hikayesinde kafasında kılıçla bir insanı günlerce yaşatabilmiş,birde şu durum varki,Mülcemi'de bayaa aşağılamış ve sanki nankör birisi olarak göstermeyi de ihmal etmemiş,hele birde işin içine aşk hikayesi de sokmuşki iyice masalsı bir tarzda hikayesinin okunması için.böyle bir tarihe zaten çokta itibar edilmeyeceği belli.
anlaşılan taberi de tarihini hükümet yandaşı olarak yazıp bir kaç kese altını cebe atmayıda ihmal etmemiştir.12 eylül,28 şubat zamanındaki medyamızın haline nasılda benziyor.en doğrusunu Allah bilir.
selamlar,sevgiler.

kızlar bu konuyu araştımam lazım sıffın savaşını eni konu öğreneyim konuyu bilmiyorum şimdi malum bu meselelere yeni başlıyorum
mesai bitti ben sevdiceğimle buluşmaya gidiyorum
öğrendiklerimi paylaşırım cuma günü
yarın 30 ağustos
atalarımız için dua edelim
ayaklarındaki çarıklarla allah allah nidaları ile şu memleketi kurtaranlara en azından yasin okuyup yadedelim ben öyle yapıcam
kendinize kendiniz için iyi bakın

selam millet gözlerim çok yoruldu bugün. şimdi en son ne zaman menü yazdım diye düşünmekteyim ama daha pazartesiyi bile yazmadığımı fark ediyorum ve yazmaya başlıyorum canlar.

pazartesi:

sabah : buğulanmış patates, domates, salatalık ve şekersiz çay

ara: 3 tane mor erik

öğle: 2 tane karnıyarık ve yoğurt

ara: bir yeşil elma

akşam: kocaman bir salata yaptım yedim.

su miktarını hatırlayamadım ama 2 nin altına düşmemişimdir. 3 tane yeşilçay içtiğimi hatırlıyorum.

akşamında da yemeği hazırla ye masayı toparla, bulaşık makinasını boşalt sonra tekrar doldur, çay demle sonrasında da ütülerimi yaptım. mutfağımı ve antre ve koridorumu sildim.

Son düzenleme:
dünkü menüm:

sabah: yarım simit, 2 çay kaşığı bal ve şekersiz çay

ara: bir tane şeftali

öğle: 4 tane ızgara köfte, bir tane domates, bir tane yeşil biber, bir dilim çavdar ekmek

ara: bir tane yeşil elma

akşam: annemdeydik 2 tane biber dolması ve yarım kase cacık

ara: 10 tane kadar badem, 2 fincan yeşilçay

3,5 lt su

yemekten sonra avm' ye gittik bende siyah bir babet aldım. ayrıca avm' de folklör gösterileri varmış oğluş bayıldı nerdeyse 40 dk izledik zor kandırdım eve gittik. çay demledim ona mısır hazırladım. ananemden getirdiğim bademleri kırdım ayıkladım. yine ananemden getirdiğim soğanlar vardı ayıkladım rondoya attım sonra yemeklik paketledim onları.

bugünde akşam çıktığımda bir manava uğrayayım diyorum. eve birşeyler alacağım hemde güzel domates varsa biraz fazlaca alıp onlarıda rondodan geçirip paketlemeyi planlıyorum hayırlısıyla. ama buzluğum doldu resmen işin kötüsü kurban bayramında boşaltmam lazım etlere yer açılması lazım uffffffff sanırım eve bir difrizde lazım.

yaaa bende çok severim öyle şeyler yapmayı bende yapmak istiyorum bende. inşallah şu bütünlemede veririm dersleri de bak ben neler yapacağım şimdi ders çalışmaktan birşey yapamıyorumki.. ama böyle el emeği göz nuru şeylere bayılırımmmm. hatta ananeme diyorum Allah geçinden versin sana birşey olursa senin evde ne kadar boncuk, dantel, oya ne varsa benim teyzemlere bie dedim hiçbirisine dokunamazsınız diye. tövbe tövbe neler düşünüyorum bende ama seviyorum napiyim.

Bugünn bol bol aynalarla karşılaştımm karşılaştıkça bak mak istemedim kendime,koca göbek habire karşıma gelip durduu ne var ayna yapmasaydılar spor salonununheryerini
bu sabah spor salonuna yazıldım 8 de ve hemen spora giriverdimm
Bir baktımm heryer ayna bir yandan kaçsam başka yerde çıktılar karşıma
yürüme bandında yürüdükçe daha da hırslandım kendimii görünce
bu aynalara baktığım da zevkle bakmak istiyorum artıkk

şekersiz türk kahvesi keyfi denize nazır balkonumdaaaaaaaa ooooh gel keyfim gel, çatla akrep çatlaaaaaaa

hadi bana da yap geliyorum üstüne 2 de yalan atman lazım ama.

direk değil ama dediğim gibi dolaylı yoldan eşimden dolayı tanıyorum. hadi gel inan benim bildiğim biryerler olsa sana hemen şurası şurası diyeceğimki sen hem tatil yap hemde seninle yüzyüze görüşebilmiş olayım. merak ediyorum ayolll hadi hem senin gibi tatlı dilli (yazdıklarından belli) hem candan sıcakkanlı fıkır fıkır hemde samimi merakkkkkkkk.

ben eminim bu günleri unutacaksın o zayıf halini gördüğünde aynada bu durum bak daha ilk günden seni nasıl motive edivermiş. senin adına sevindim sporu daha düzenli yapabileceksin artık. hemde menülerine dikkat ettiğin için hem daha hızlı zayıflayacaksın hemde fit bir hatun olacaksın daha ne olsun.

Son düzenleme:
çok beceriklisin akrepcim senn maşallahhhh

tatlım daha önce de dediğim gibi yerinde 5 dk zıplama da olsa yapılıcak şekercim..mazeret yok..

internette çok güzel videolar var aslında ordanda bakılabilirrr

Dün yürüyüşe gidemedim ama sabah internetenn hareketler yaptımm
Normalde hergün çıkarım yürüyüşe sadece hafta sonu denizde olunca çıkmadımm saten denize girdim bol bolll
1 gün spor salonu ,1 gün yürüyüş şeklinde dü
şünyorumm

Şu yeşil çayı sevmek içinn ne yapmamm lazım yaaaaaaaa
Seveyim diyorumm ,bak buı sefer sevdimm diyomm ama yok olmuyooooo
Heryerde görüyorumm yok 3 tane ,2 tane içtimm diye acaba zevklemi içiyorlarrr
bir kişi yazmışş ama hatırlamıyorum kim yazmışş tarçın ekliyormuşş için e yokk yine olmuyorrr
ama kaçışş YOK birkere yeşilçaydan sorumlu bakanımm bugüne bugünn bennn
benn içmezsem sevmezsem arkadaşlarıma nasıl sevdireceğimm değilmiiii

İçiyorsunuz değilmi sizzzz

Son düzenleme:

GENİC ÇOK SAĞOL CANIMM
Evet bu ben değilimm dedimm gördükçe kendimiii
kesinlikle kaçamak yapmadan ve sporumuu düzenlii yapıyorummmm bayrama kadar kaç olacağım merakla bekliyorumm

arzuuu rukgusss bu akrep bize çeyize başladııı dayanamadı zaaaarrr
ahh tatlımmm canınız sağolsun şekercik..tabii takımda bekar çok yapmak lazım dimii
galiba öyle canım.baksana oyalar falan boş durmuyor hamarat akrep

boş durmayı sevmem tatlışım..el işini de pek severim dinlendirir beni..yani anlıyacağın ben yorgunluğumu iş ile atıyorum

ayy sen soğanları da mı atıyosun buzluğa

tatlım yeşilçay içmek zorunda değilsin başka bitki çayları da içebilirsin..beşibiryerde mesela gayet güzel..

iyi akşamlarr

bu gün misafirim vardı uğrayamadım

menülerimi yazıp çıkıyourm

dün

sabah
1 dilim ekemek le klasik kahvaltı ,şekersizçay

öğle

küçük kase yayla çorbası,5 çatal kızarmış tavuk ,bol salata,1 dilim ekmek

akşam

1 kase gene küçük çorba 1 dilim ekmek

bol su

bugün

sabah yine klasik kahvaltı ,biraz kızarmış yumurta

öğle

1 küçük kase diye yazmıycam anlarsınız hep küçük kaseyle ,tabakla yiyorum ,tavuk çorbaı ekmeksizzz bu sefer ekmeği çok seviyoruumm

arada sirkeli su ve 2 galete,kuruüzüm

akşam

yine çorba ,2 dilim ekmek

azaltmışım bayağı yemeği ,yazınca inanmadım bi an

sizin sayenizde iyiki varsınız güzellerim benim

sabah tartıldım 200 gr fazlalığım kalmış ,oda gider inşallah

iyi akşamlarr

bu gün misafirim vardı uğrayamadım

menülerimi yazıp çıkıyourm

dün

sabah
1 dilim ekemek le klasik kahvaltı ,şekersizçay

öğle

küçük kase yayla çorbası,5 çatal kızarmış tavuk ,bol salata,1 dilim ekmek

akşam

1 kase gene küçük çorba 1 dilim ekmek

bol su

bugün

sabah yine klasik kahvaltı ,biraz kızarmış yumurta

öğle

1 küçük kase diye yazmıycam anlarsınız hep küçük kaseyle ,tabakla yiyorum ,tavuk çorbaı ekmeksizzz bu sefer ekmeği çok seviyoruumm

arada sirkeli su ve 2 galete,kuruüzüm

akşam

yine çorba ,2 dilim ekmek

azaltmışım bayağı yemeği ,yazınca inanmadım bi an

sizin sayenizde iyiki varsınız güzellerim benim

sabah tartıldım 200 gr fazlalığım kalmış ,oda gider inşallah

kızlar akşam menümü yazıp çıkıyorum
ara 1 elma
akşam 1 tabak bamya
ara 2 kupa şekersiz çay yemekte ekmek yemediğim için acıktım 2 haşhaşlı poğaça

arzuuu rukgusss bu akrep bize çeyize başladııı dayanamadı zaaaarrr

ay kuşum hatun hamarat tabi... ama oya dantel bunlar benim uzmanlık alanım olduğundan hiiiiç gere yok yanim.... isteyene ben hemen cecik göndereyim ayol...
ben evde hiç boş durmam otururken tv izlerken ellerim çalışır ... istediğiniz çeyiz olsun hemen yapam ben kuşlar önce birer tane bulalım kim önce giderse ... ama durun bu aralar elimde dantel bir seccade var kuran kese ve tesbihliğini bitirdim ama namaz başörtüsü ile namazlık var... bitsin sizede başlayayım... bir şeyler kargolarım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…