Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Şeref varlığın şerefsizlik yokluğun adıdır

Kültürümüzde mükemmel insanı tarif eden birçok öğeler vardır. Ahlak, onur, haysiyet, şeref gibi. Aslında bu kavramların kelime ve kavram olarak hepsinin çok güzel anlamları olsa da bir insanın şahsında toplandığı zaman tek bir anlam ifade ederler. “Kul” olmuş insan. Evet, bu ve benzeri güzel ahlakları şahsında nakşeden ve sergileyen insan kemale ermiş ve “kul” olmuştur. Biliyorsunuz, bir insan için en büyük makam kulluk makamıdır.

Mükemmel olamayan veya mükemmel olma gayretinde olmayan bir insan yukarıda bahsettiğimiz değerlerin tam aksi istikametinden bir seyir izliyor ve kendisinde “ahlaksız” şerefsiz” “onursuz” vs. gibi kötü sıfatlar barındırıyorsa, bu insanda, Allah-u Teâlâ’nın tanımlamasıyla “esfele safilin” yani aşağıların aşağısına düşmüş, kendini düşürmüş oluyor.

Gerek bireysel olarak veya toplumsal olarak artı topluma yön veren insanların olumlu ve olumsuz anlamda sıkça kullandığı kelimelerden biri de “şereftir”. Ama şeref, nedir diye pek merak etmeyiz. Karşımızdakine ya “çok şerefli” diye onure eder veya “şerefsiz” diyerek rencide etmeye çalışırız. Nedir bu şeref?

Kelime anlamı olarak, başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, onur, erdem, gözü peklik, yetenekle kazanılmış iyi şöhret, büyüklük, ululuk, insan olma erdemlerinin tümüne sahip olmak gibi çok güzel anlamlar ifade eden bir kelime. Tabi bu kadar güzel anlamlar ifade eden bir kelimenin zıddı da aynı büyüklükte kötü anlamlar ifade eder.

Şeref kavramının dinimizde özel bir önemi vardır ve bu kavram Allah-u Teâlâ’nın kullarına verdiği özel nimetlerdendir.
“Kâfirleri dost edinenler, onların yanında izzet, şeref mi arıyorlar? Bilsinler ki, bütün izzet yalnızca Allah’a aittir.” (Nisa 139)
“İzzet ve şeref isteyen, bilsin ki, izzet ve şerefin hepsi Allah’ındır.” (Fatır 10)
“Allah indinde en üstününüz, en şerefliniz takvada en ileri olandır.” (Hucurat 13)
“Kur’an-ı Kerim, şerefli bir elçinin getirdiği sözdür.” (Hakka 40)
“De ki, mülkün gerçek sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verir, dilediğinden geri alırsın. Dilediğini aziz, şerefli; dilediğini de zelil edersin.” (Al-i İmran 26)

Sevgili Peygamberimiz (sav) buyurdu ki; “Kişinin şerefi dinidir, kişiliği aklıdır, soyu ise ahlakıdır.” (Ramuz’ül Ehadis Hadis no: 4197)
Anlaşılacağı üzere bir Müslüman için “şeref” Allah’ın büyük bir lütfudur ve şeref kişinin dininin (İslam’ın) belirtisidir. Yani bir Müslüman’da “şerefsizlik” olamaz, olmaması lazım…
Ee ama bugün birçok Müslümanım diyen insanlarda bu (şerefsizlik) hali var veya bu sıfatla adlandırılıyorlar veya itham ediliyorlar. Ne yapacağız o zaman?

En kısa zamanda kendimizi bu vb. hallerden temizleyeceğiz. Tövbeye, affa koşacağız. Bir insanı kâmilin terbiyesine gireceğiz. Kendimizi hesaba çekeceğiz.

“Fıtratın derinliklerinden gelip, selim aklı muhatap alan, şu suallerden hiçbir fıtrat sahibi insan kurtulamaz; “Ben neyim? Nereden geliyorum? Niçin geliyorum? Nereye gidiyorum? Ne olacağım?” Bu suallere muhatap olmak bir zaruret, bir mecburiyettir. Bunlar insanın mesuliyet ve mükellefiyetinin temelini oluşturur. Âlemi ve âlemdeki gayeyi, hikmeti anlamaya insanı sevk eden de bu suallerdir.” (Prof. Dr. Haydar Baş İslam’da Zikir sh:4)

Şerefli ile şerefsizi nasıl ayırt edeceğiz? Her konuda olduğu gibi bu konuda da Müslüman’ın terazisi bellidir.
“Kalbinde bir kimseye karşı kin yahut sevgi beslersen, onun amellerini kitap ve sünnete vur. Eğer bu ikisi tarafından nefret ediliyorsa, sende Allah ve Resulüne muvafakat etmekle sevin. Eğer onun amelleri, kitap ve sünnet tarafından seviliyor, sen de, ondan nefret ediyorsan bil ki, sen hevana tabi oluyorsun. Ondan keyfi olarak nefret ediyorsun. Ondan nefret etmekle, ona haksızlık ediyorsun. Allah ve Resulüne asîsin, onlara muhalifsin. Nefretinden ötürü Allah’a tövbe et…” (Abdülkadir Geylani Tasavvuf yolu sh:92)

Sonuca gelirsek; Hakkında bir iddia ortaya atılıyor. Celalleniyorsun ve iddia sahiplerini “şerefsizlik” ile itham ediyorsun. Sonra kalkıp bu iddiaları kabul ediyor ve haklılığını iddia ediyorsun. Yanlış yoldasın. Ölçü belli, Müslümanın duruşu belli. Eğer hala aksi istikamette seyrediyorsan bil ki, büyük bir TIR’ın altında kalıp, tarumar olman yakındır.

Düşünürün birinden okumuştum; “İnsanlarla yüz yüze konuşarak her sorunu halledebilirsin. Ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin.”

Akın AYDIN

Hoşgeldin şekercik..
Spora çok fazla vakit ayıramıyorum ama günlük koşturmalarım var yürüyüş olarak..Birde menü sonrası 100 kez zıplamam
günaydın kızlar.
kilocuğum aynı,son günlerde dikkat ettim,yoksa kesin artıda çıkacaktım.
bir kaç yüz gram eksiği de olabilir,ama tartım manuel diye yuvarlıyorum.
65 diyelim.

Pöffff

**2.TAKIM 289. ETAP**

akrep33 ( 63,8 /63,1 /0,7 / 1,10% )
genic ( 57,8 / / /% )
bahiresemanur ( 69 / / /% )
karabiber01 (77,5 / / /% )
cceylin ( 68 / / / % )
banusultan ( 65 / 65 / 0 / 0,00 % )

2. TAKIM ORTALAMASI : %

**2.TAKIM 289. ETAP**

genic ( 57,8 / 57,6 / 0,2 / 0,35 % )
cceylin ( 68 / / / % )
banusultan ( 65 / 65 / 0 / 0,00 % ) kilosu aynı

bismillahirrahmanirrahim diyeyim gece gördüğüm rüyayı anlatayım sizde lütfen yorumlayın.

şimdi ben migrosa gidiyorum elimde sadece cüzdanım ve cüzdanımda 110 tl para var kafam o kadar dalgınki cüzdanı bir rafa bırakıyorum. dönüp yanındaki raftan başka birşey alıp kasaya geçtiğimde fark ediyorum yok hemen dönüp bakıyorum orada duruyor. alıyorum elime tabii bakıyorum iç tarafındaki cebinde 70 tl normal gözünde iki 20 lik vardı. 70 tl yok hemen hırsız var diye bağırınca kasiyer kız beni takip edin kapıları kapattım merak etmeyin polisde arandı diyor ben arkada o önde gidiyoruz. bir kapıdan girince küçücük yere kocaman bir teknik ekip var arkadaki odada hemen kamera kayıtlarını inceliyorlar. hırsız hala migros içinde polislerde gelince görüntülerle hırsızı teslim ediyorlar ben paramı da alıp eve gidiyorum ama iki gözüm iki çeşme ağlıyorum. yolda yan binadaki kadınla karşılaşıyorum. merabalaşıyoruz falan kadının çocuğu okuldan geliyor servisle böyle üzerinde sarı renkli bir sweat var daha da 5-6 yaşlarında. kadın bana hadi seninkinide al gel oynasınlar diyor ben tabi şaşırıyorum kadınla ilk defa konuşuyorum ve kadın beni evine davet ediyor neden falan diye düşünüyorum kendi kendime evime gidiyorum. tabii uyandım.

ve asıl tuhaf olan paraların rakamları ve bulundukları yerler birebir tam görüyorum.

Rüya değil macera filmi gibi olmuş

O bayanın çocuğu hasta canım haberini alıcaksın şaşırtacak bu haber seni..

Bu aralar bir türlü düzene koyamadığın işlerin var sanırım bu yüzden beynini çok yoruyosun..Çok fazla yorulan beynin alışverişte dinleniyor yeni şeyler keşfederken market raflarında, dağıtıyosun düşünceleri aklından, o da rahatlatıyor seni..

Çevrenden birinin takibindesin..Beğeniliyorsun yakın zamanda açar hislerini ya da sen anlarsın ve alarma geçiceksin dikkat et çok telaş etme sakin bir şekilde halledebilirsin..

Bulunduğun mekanda çok laf söz dolanıyor kimin naptığı kimle olduğu belli değil..Sen bu aralar dikkatli ol kimsenin hedef tahtası olma..

Evin senin dinlenme alanın..Her fırtına sonrası evine sığınıyorsun bu seni mutlu ediyor

Elimden geldiğince yorumlamaya çalıştım canım....

Ha birde yakın zamanda ufak bir tatil planınız var biraz karışıklık olucak vazgeçmek isticeksin ama bu tatil sana iyi gelicek

canımsın ağzına sağlık arkadaşım. valla bir çoğu doğru hele işyeri tam bir keşmekeş ve hoşuma gitmeyen şeyler oluyor heleki dünkü olanlar çok sinirliydim dün çok bir görseydin halimi. bugün düne göre daha sakinim ama.

tatil işide kesin eşimin yeniyıl için birşeyler yapalım biryerlere gidelim diye baskısı ben istemiyorum dedikçe adam hergün yeni bir teklifle geliyor. Allah biliyor ya hiç içimden gelmiyor cidden. hayırlısı olsun inşallah.

Her yeni yıla girdiğim de bir yaş daha yaşlanmış oluyoruz ya o yüzden nefret ederim ben yeni yıllardan ama nedense bu sene farklı bir sevinç var,kilo veriyorum çocuklarım eşimle mutluyum,kızkardeşimin düğünü var heyecanla bekliyorum ogünü işte böyle akrepcim

Çalıştığın için haftalık yapsan daha iyi olur
akrepcim birazdan koyabilirsem benim oğlan salonu nasıl dağıtmış fota paylaşacağımm,
millet kış temizliğini bir kere yapar ve rahat eder yaza kadar ellemz birdaha ben öyle yapamıyorum,yapmayınca kafam evin işinde kalıyor mutlu olamıyorum diyete odaklanamıyorumm tabikii çok titizde bir insan değilim ama bu psikolojik sorun herhalde

hayırlara yor,hayır çıksın güzelim.bazen çok detaylı rüya görürüz,arada bana da olur.kimisi uyarı,kimisi günün birikimidir.
iş hayatı kolay değil tabii,gün içinde nelerle uğraşıyorsunuz.
gerçekten ben evde olmaktan çok mutluyum,bazen kimsenin yüzünü göresim,kaprisini çekesim gelmiyor,kapatıyorum kapımı,telefonları,kendimi dinliyorum.insanları çok seviyorum ama insan postuna bürünmüş o kadar çok çakal var ki.hayattan bezdiriyorlar adamı.

banu inan ben hiç öyle değildim sanırım bunda yaşında etkisi var o kadar fena oldum ki benimde çoğu zaman bu aralar fazla kimsenin ne sesini duymak ne de yüzünü görmek istemiyorum. ama mecburum işte. bu yüzden çok suratsızımdır. böyle saçma sapan muhabbetlere girmem kimseyle yüzgöz olmam el kol şakası asla sevmem. gözlerimi kapatsam kulaklarımı tıkayamıyorum. mecburen görüyorum duyuyorum ya sabır çekiyorum.

**2.TAKIM 289. ETAP**

cceylin ( 68 /67,5 /0,5 /0,74 % )

**2.TAKIM 289. ETAP**

karabiber01 (77,5 /77,2 /0,3 /0,38% )
cceylin ( 68 / / / % )

akrepcim sende hesaplarmısın canım
0,38 çıktı sonuç ben öyle yazdım 5in üstünde olduğu için onu 9 mu yapmalıydım orda yanlışlık yapmış olabilirimm

resim koyamıyorum çünkü benim oğlan leptopun tuşlarını sökmüş tamire gitti benim bilgisayar eşimin masa üstü bilgisayarından yüklemeyi bilmiyorum ceple çekiyordum resimleri
gelsin yine zevkle paylaşırım

**2.TAKIM 289. ETAP**

karabiber01 (77,5 / 77,2/0,3/0,39% )
cceylin ( 68 / 67,5 / 0,5 / 0,74% )

bahirede birazdan arar akrebi telefonla bildirecekti kilosunu. erkenden listemizi hazırlamış oluruz.

Son düzenleme:
**2.TAKIM 289. ETAP**

karabiber01 (77,5 /77,2 /0,3 /0,38% )
cceylin ( 68 /67,5 /0,5 /0,74 % )

geniccim yapmaya çalıştım bakarmısın doğrumu

Eki Görüntüle 589327

kızlar akşam bunu yaptım tamamladım sabahta teslim ettik dünde sevgi temalı projemiz onu vermiştik panoya asmış. böyle simli karton üstüne güzel güzel resimler bulduk yapıştırdık. akşam da hikaye yazdık maskeyi boyadık kestik yaptık. anlayacağınız ben ev işlerini saldım böyle keyifli keyifli bunlarla uğraşıyorum. sabahda öğretmenimiz sağolsun teşekkür etti. hem çalışıp hem uğraşıyosunuz sağolun. diğerleri biraz sizi örnek alsınlar ben söyleyeyimde diyor ben yok siz birşey söylemeyin ama size yardım edebileceğim birşey olursa haber verim elimden geleni yaparım dedim kadına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…