Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Dün pazar olmasına rağmen erkenciydim.
Kahvaltımızı da erken yaptık..Kahvaltı sonrası 100 kez hopladım..Balkonu çamaşır suyu ile dezenfekte ettim..Mutfağımı temizledim..süpürgeyi açtım evi süpürdüm..Hava oldukça kapalıydı çamaırları içeri astım..
Öğlen tarhana çorbası yaptım 1,5 porsiyon içtim..Sonrası 100 kez hopladım..
Öğleden sonra kızımla netten çizgi sinema seyrettik..Mısırda patlattım..İkindi üzeri uyudum azıcık..Akşama fırında ızgara tavuk yaptım yanında sumaklı soğan turşu ile..
Yemek sonrası 100 kez hopladım, mutfağımı temizledim..
Namaz,kuran tesbih sonrası kavanozdaki nohutun hepsini ıslattım..Pişirip buzluğa atarım..Hamur yoğurdum..Buzluktan kıyma çıkarmıştım..İç hazırladım yüksük çorbası döktüm..Un araştırırken aldığım ama kaybettiğim zencefilimi buldum Unumda tam buğday unu, dedim acaba olurmu valla oldu..Bakalım akşama pişiricem..Tam buğday unu ile yüksük çorbası..
Oyy bir acıktım..Eşimde film açmış..Tavaya koyduğum kalan tavuğu ısıttım salata kalmamış yerine ekmek aldım eşimin yanına oturdum saate bir baktım gece 12 ye geliyor ve ben doydum..kaldırdım hemen elimdekileri mutfağa koydum eşim tuhaf tuhaf bakıyor dedim bu saatte yersem nasıl olur halim..
Kahve yaptım ben de sade kahve yanında çuku ile ama olsun yemekten iyidir..
Aç yattım cumartesi de öyle oldu erken yemiştim akşamı açlıktan gözüm döndü ama yemedim yattım..
Birilerine duyurulur

Son düzenleme:
günaydın kızlar..
mutlu pazarlar hepinize..
karabiberim,git gömleği dene,ona göre bir küçük bedenini alırsın.
allah ta içine girip,bol gelecek kadar zayıflamayı nasip etsin inşallah canım..
bana xxl oluyor bir küçüğüde xl yaparr,xl beni zayıflatmak için motive etmez ama banucum
bazen yemeği unutuyorum akşamları meyve yemeyiii

selam burası nasıl soğuk bırrrrrrrr nasıl rüzgar var ne siz sorun ne ben söyliyim. sizler karla mücadele de bizde soğukla.
burasıda aynı nasıl soğuktu

hamaratsın akrepcim

günaydın canlarım.
iyice bizbize kaldık kızlar yahu..
hey maşallah,atom karınca mübarek..
bana xxl oluyor bir küçüğüde xl yaparr,xl beni zayıflatmak için motive etmez ama banucum

bazen yemeği unutuyorum akşamları meyve yemeyiii

burasıda aynı nasıl soğuktu

hamaratsın akrepcim

biberciğim,şimdiiiiik hedefi çok uzak tutarsak tam tersi etki yapabilir,ulaşılabilir hedefler bizi daha çok motive eder diye düşünüyorum.önce xl e gir,hemen arkasından l yi hedefle.kendini bunalıma sokarsın bence bakıp bakıp.yine de sen bilirsin..

karabiberi çok iyi anlıyorum..

Beni de yakın hedefler hırslandırmaz..Ben uzak hedefi asarım beynimin duvarına, onu hatırlayıp görmek içinde sizlere ihtiyacım var işte

Beyninizi daha iyi çalıştırmanın yolları :

1-İnsan beyninin ayaktayken ve açık havadayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir.Önemli kararlarınızı alırken kapalı alandaysanız,''volta atmayı''deneyebilirsiniz.

2-Yürüyerek kolları sallamak beynin performansını olumlu etkiliyor.Önemli kararlarınızı açık havada,kollarınızı sağa sola sallayarak yürürken almaya ne dersiniz ?

3-Yabancı bir dil öğrenme beyni güçlendiriyor.Her gün birkaç yabancı ya da yerli yeni kelime öğrenip,kullanabilirsiniz.Sözlük okuyabilirsiniz.Alışveriş listesi veya telefon numaralarını ezberlemeyi deneyebilirsiniz.

4-Zihinsel jimnastik/antrenman yapın.Bunun için çeşitli bulmacaları çözebilirsiniz.Satranç gibi akıl oyunları oynayın.

5-Rutinden kurtulun.Rutin olarak tekrar ettiğiniz davranışlardan vazgeçin.Bazen telefonu sol elinizde tutun,çantanızı diğer elinizle taşıyın,evinize başka bir yoldan gidin.En azından bir günlüğüne televizyon kumandasını sık kullanmadığınız elinizde tutun.

6-Entelektüel zevklerinizi geliştirmek için her gün mutlaka iyi bir özdeyiş antolojisinden birkaç cümle okuyun.Beyninizi kaliteli cümlelerle besleyin.

7.Her gün güzel bir resme veya fotoğrafa bakmaya çalışın.Estetik algınız,gördüğünüz estetik şeyler kadar gelişir.

8-Sevdiğiniz bir müziği bir süre gözleriniz kapalı dinleyin.Beyin otoriteleri tarafından klasik müziğin zekaya 7 puan ekleyebildiği iddia edilmektedir.

9-Günde aklınızdan 60 bin ile 80 bin arası düşünce geçer.Bu düşünceler ne hakkındaysa,hayatınız da ona göre şekillenir.Unutmayın,kafanızda en çok neyi düşünürseniz,hayatınızda da onu çoğaltırsınız.

10-Bir konu hakkında düşünürken,nasıl düşündüğünüzü de gözlemleyin.Düşünmek üzerine düşünmek,beyin ve düşünce kapasitesini arttırır.

11-İyi bir uyku kaliteli bir beyin için şarttır.Çok uyuyorum diye üzülmeyin.Einstein'in günlük 10 saatten fazla uyuduğu biliniyor.24 saati geçen uykusuzluk beyinde sarhoşluğa benzer bir etki yapar.

12-Bol ve temiz oksijen beyin için çok önemlidir.Beynimiz ağırlık olarak vücudumuzun yüzde 2'sini oluşturduğu halde,vücuda gelen oksijenin yüzde 25'ini tüketir.Oksijensiz kaldığımızda ölümü gerçekleşen ilk organımız beyindir.Odanızın penceresini açarak kendinize bol bol oksijen ısmarlayın.

13-Farklı düşünme tarzları beyninizi geliştirir.Çocuklar ve hayvanlarla daha fazla vakit geçirin.Sizden farklı düşünen insanlarla konuşun.

14-Kullanılmayan organ körelir.Sürekli televizyon seyrederek beyninizi düşük viteste çalıştırmayın.

15-Beynin en tehlikeli yanı ''ters çaba'' kuralına göre çalıştığı anlardır.Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuzu başınıza getirir! Buna ters çaba kuralı denir.Beyin odaklanılan hedef olumsuz olsa bile,bunu gerçekleştirmek için çalışır.Topluluk önünde konuşma yaparken ''acaba heyecanlanır mıyım ?'' diye düşünürseniz,heyecanlanırsınız.

16-Beyni yoran monotonluktur.Hayatınızı ne kadar renklendirirseniz,beyninizi o kadar neşelendirebilirsiniz.

17-Beyin kısa süreli hafızada beş ile yedi arasındaki bilgiyi işleyebilir.Yeni bir bilgi gelince,bu bilgilerden birini atar.Buna ''sihirli sayı'' kuralı dneir.Bu kural aşılıp aşırı bilgi yüklenmesi durumunda beynimiz ''servis dışı'' olur.Hayatınızın en büyük kararlarını alırken ''kafadan'' değil,tıpkı beş haneli iki rakam grubunu çarparken yaptığınız gibi,bir kağıt üzerine yazarak ne yapacağınızı hesaplayın.​

herkese selam soğuklarla aranız nasıl bakalım. benim hiç iyi değil. bu ne soğuk allah'ım. donuyoruz resmen hani yağmur yağsa biraz kırılacak hava ama yok.

herkese selam soğuklarla aranız nasıl bakalım. benim hiç iyi değil. bu ne soğuk allah'ım. donuyoruz resmen hani yağmur yağsa biraz kırılacak hava ama yok.

Tüm Türkiye donuyor yahu:2:

Obeziteden Nasıl Korunabilirsiniz?

* Satın alırken kalorisi düşük besinleri seçmek (örneğin yağlı peynir yerine yağsız peynir seçmek)
* Boş zamanlarda yiyecek atıştırmak yerine egzersiz yapmak
* Sık aralıklarla azar azar yemek, öğün atlamamak, göz önünde yiyecek bulundurmamak
* Mümkün olduğunca iyi çiğnemek ve yavaş yemek
* Akşam yemeğinden kalorili besinler yememek obeziteyi engellemek konusunda yardımcı olacaktır.

Yağsız peynir harici katılıyorum..Yağsız peynir iğğğrençç oluyor yahuu..Peynir keyfi alt üst oluyor resmen..

herkese selamlarrr resmen do-nu-yo-rummmmmmmmmm!

donmanın dışında nişan heycanı başladı tam gaz. mayıs ayına gün alındı, şimdiden kıyafet araştırılmaya başlandı. çok açık olmayan ama çok kapalı da olmayan sadece şık bir kıyafet arıyorum. ama tüm bunlardan önce zayıflamam gerektigini biliyorum. hele bi 10 kg vermem lazım. şubat sonuna 10 kilo verebilir miyim sizce??

niye kafamızda bu kadar büyütüyoruz bu işi,niye boğazıma hakim olamıyorum, niye hemencecik kilo alıyorum niye niye niye... işte yaklaşık 1 haftadır kendimle cebelleşip durdum. en büyük hatamın: aman şu kadarcık şeyden ne olur bunu yiyim de sonra yemem düşüncesi oldugnu farkettim. ilk hedefim bundan sonra elim ne zaman kalorili bir yiyecege giderse aman bundan bana bişy olmaz degil de onu yersen şişman bir insan olarak kalmaya devam edeceksin onu yersen o begendigin kıyafetlerin içinde hiçbir zaman güzel görünmeyeceksin düşüncesini yerleştirmek oldu.

şuda bir gerçek ki: sadece yiyeceklerimden kısarak bunu yapamayacagımı bal gibi biliyorum. hareketimi arttırmam lazım. hava soguk spor salonuna gidemem. o zaman müzikler indirdim. evde 1 saat dans edicem her akşam bi odada. hem de eglenceli olur.

son olarak dişleri beyazlatmak için araştırmalar yapmaya başladım. Nişanda güzel olmak istiyorum. çok şey mi istiyorum :26:

Sıcak çaylar da ekleyebilirsin canım..Soğuklarda hem içini ısıtan hem metoyu hızlandıran hem yağ yakan vs. vs.

Günde 1 saat spor da süper..

Kızlar hadi takım kampanyası başlatalım günde en az 1 saat spor..

Bakalım bu hafta kim en fazla spor yapıcak

dün bankaya gitmem gerekiyordu bir ayaz bir ayaz durduğun zaman kesiyor böyle bıçak gibi dolmuş bekleken dedim ki durma ölecen bir durak ileride bin bari birdura bir durak diye giderken yolu yarıladım dolmuş karşıdan geldi sinirlendim binmedim geri dönüşte çarşıya vardım arkamdan anca yetişti tam 1 saat kızlar ama üşümemiş oldum eğer bekleseydim 1 saat öylece kesin hasta olmuştum

Uff iyi yapmışsın canım..Az önce buraya da yağmur çiseledi ama yağmur değildi bence karın erimiş haliydi..Böyle ermiş buz gibi yağıyordu..Hava güneşli güya..Gerçi güneş sadece görüntü..Acaip buuzzzzzzz hava..

gel bi de burayı gör akrebim ısıtıcılar donuk
yer buz

En iyisi sensin desene canikom, yak sobonı ısın miss

öyle yaptım hhheeemmde kömür sobasını yaktım ardından o geçmesine yakın hava öyle soğuk ki kömür sobasının kovasını çıkar balkonda değiştir yok anacım canım sağ olsun deyip yaktım elektirikli sobayı hafif hafif kömür yandı bir yanda bir yanda elektirikli
ya inanamazsınız bu sene kış gelmeyecek derken ısıtıcının suyu bugün de donuk bir iki güne o boru erimezse boru patlarsa bilemiyorum ne yaparım
soğuk soğuk soğuk
çantam gerçek deri kızlar
gelierken gerildi kaldı ,
müdür memmurların odasında
çantamı gördü
şaşırdı
kendi arabayla geliyor ya havanın nasıl soğuk olduğunu ben buraya gelince idrak etti

günaydın kızlar.
dün hiç tadım yoktu,zor bir gece geçirdiğimden.bugün daha iyiyim çok şükür.
bu gel gitler oluyor arada.ne yapalım.haftaya çok kararlı başlamıştım oysa.
bugün safer ayının son günüymüş,güzelce dualarımızı edelim,inen belalardan rabbim muhafaza etsin hepimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…