Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Bence de yaptırma..
Temizlenirken dişin koruma tabakası inceliyor zamanla çatlaklar ve çürüklere neden oluyor canım...

Peygamber efendimiz her abdest öncesi dişini temizler misvaklarmış..Hatta dilinin üzerini bile..
İnci gibi bembeyaz dişleri varmış..Düşünün beş vakit namaz ve diğer nafile namazları öncesi temizlenen dişler nasıl bembeyaz olmasın..Çok önem verirmiş ağız temizliğine..

Ben de bu hadisi öğrendiğimden bu yana her abdest öncesi dişlerimi fırçalıyorum sonrada misvaklıyorum..(Yaklaşık 8 aydır felan)
Alt dişlerimde diş taşı oluşumu vardı dr. temizlenir tekrar olur çaresi yok vücut yapar diyordu..Onlar yok denecek kadar azaldı..
Dişlerimin renginin daha açık olmasını istiyordum dr. diş rengi demişti..
Benim dişlerim şimdi daha beyaz:46:
Hem sünnete uymuş oluyorum hem ağzım dişim tertermiz oluyor :46:

:53: misvak'ın bu kadar etkili oldugunu bilmiyordum, ben de dişlerim beyazlasın istiyorumm:50: sigara da içmiyorum ama şu çay yok mu :41:çayyy

Köyden dün akşam geldikk,cumartesi akşamı kayınvalidem geleceğimizii duyunca hemen ıspanklı pideler açmış,mercimek çorbası yapmışş,neyse sofra kuruldu eltim sürekli bugün ye yarın başlarsın diyorr bu sefer yokkkkk kimse ikna edemez dedim
Yediğim için çok mutlu olacağım ama yedikten sonrada mutsuz olacağım dedim o yüzden lütfen ısrar etme dedim,onlar yediler bende oğlumu doyurdumm saten ben köye gitmeden çorbamı içip gitmiştimm
Neyse sabah oldu,bu seferde köy ekmeğinii dilimleyipp sobada ısıtıp üzerine tereyağ ,tuz yaprak biber serpiyorlar,yine başladı elti hadii ye diye ne olur ısrarr etme dedim,sadece az bir peynir salatalık ve yarımın da küçüğü lavaş yedim ,
kayınvalide sabah aldı önüne mayalı hamuru lavaşlar açmaya başladı yani biz sıkma derizz sobada da ben pişirdim üstelik o burcu burcu konan kokusuna yenilmedimm
kendimle gurur duydum bu haftaa
kızlar bu hafta kesin o 75 görülecekkkkkkkkkk

Köyden dün akşam geldikk,cumartesi akşamı kayınvalidem geleceğimizii duyunca hemen ıspanklı pideler açmış,mercimek çorbası yapmışş,neyse sofra kuruldu eltim sürekli bugün ye yarın başlarsın diyorr bu sefer yokkkkk kimse ikna edemez dedim
Yediğim için çok mutlu olacağım ama yedikten sonrada mutsuz olacağım dedim o yüzden lütfen ısrar etme dedim,onlar yediler bende oğlumu doyurdumm saten ben köye gitmeden çorbamı içip gitmiştimm
Neyse sabah oldu,bu seferde köy ekmeğinii dilimleyipp sobada ısıtıp üzerine tereyağ ,tuz yaprak biber serpiyorlar,yine başladı elti hadii ye diye ne olur ısrarr etme dedim,sadece az bir peynir salatalık ve yarımın da küçüğü lavaş yedim ,
kayınvalide sabah aldı önüne mayalı hamuru lavaşlar açmaya başladı yani biz sıkma derizz sobada da ben pişirdim üstelik o burcu burcu konan kokusuna yenilmedimm

azmini tebrik ediyorum karabiberim, Allah bana da versin:nazar:

Bacım bari benim yerime bi tane yeseydin ne güzel anlattın ben olsam yerdim kesin :1: Harikasın azmine alkış:46:

İçeri girer girmez neşeyle bağırdı:

-Anne biliyor musun bugün yuvada ne oldu?
- Görmüyor musun ? Telefonla konuşuyorum.

Herkesin sevdiği şey birbirine benzemiyordu. Annesi telefonu, babası arabayı seviyordu.

Her şey erteleniyordu, telefon ve araba söz konusu olduğunda... Bir de eve misafir gelecek oldu mu kendisine hiç yer kalmıyordu.

...Nerelere gitseydi? Annesi kapattı telefonu.
Mutfaktan tencere sesleri geliyordu. Koşarak yanına gitti:

-Sana yardım edeyim mi ? dedi, en sevimli halini takınarak. Annesi manalı manalı baktı:

-Hayırdır? Bir yaramazlık mı var? Bak bir de seninle uğraşmayayım. Çok yorgunum zaten.

Yorgunluk nasıl bir şeydi ? Bazen elinde oyuncağıyla uykuya daldığında anneannesi oyuncağı yavaşça elinden alır :

-'Nasıl yorulmuş yavrucak. Uykunun gül kokulu kolları sarsın seni..' diyerek alnına bir öpücük konduruverirdi.

Yorgunluk gül kokulu bir uykuya dalmaksa eğer, neden annesi kendisiyle böyle kızgın kızgın konuşuyordu.

—Anneciğim yorulduğun zaman gül kokulu uykulara dalarsın. Anneannem öyle söylüyor.
—Uykuya dalayım da, gül kokuları kusur kalsın. Yorgunluktan ölüyorum.

Bu kelimeden nefret ediyordu.'Yorgunum, yorgun olduğumdan, böyle yorgunken'....

—Anneciğim sen yorulma, diye...
—Yemekte konuşuruz çocuğum. Bankada işler yetişmedi. Baban gelene kadar bunları bitirmem lazım. Hadi sen oyna biraz.

Hani siz yoruluyorsunuz ya...Eeee....Ben de oynamaktan yoruluyorum. Ne yapayım bilmem?

Yapılmaması gerekenleri biliyordu da büyükler, yapılması gerekenleri hiç bilmiyorlardı.

Işıklar söndü birden. Annesi öfkeyle söylenmeye başladı.

—Mum da yok! diye diye karıştırdı dolapları el yordamıyla.
Çocuk sırtüstü yatıp, anneannesinin köyünü düşündü. Gaz lambasının ışığında deli tavşan masalını anlatışını.

Deli tavsanın duvardaki aksini getirdi gözlerinin önüne. Anneannesi gibi iki ellerini birleştirip işaret parmaklarını yukarı kaldırarak
tavşan kafası yaptı.

''Bak deli tavşan'' diyerek parmaklarını oynattı. Yoldan geçen arabaların farları duvardaki tavşana yol açtı. Tavşan alabildiğine hür
dolaştı sağda solda.

Otlarla kuşlarla konuştu. Sonra yorgun düştü. Duvardaki görüntü minik avuçların açılmasıyla kayboldu. Kolu yavaşça
kanepeden aşağı sarktı. Sonra ışıklar geldi.

Kadın çocuğun hiç konuşmadığını akıl etti. Birden kanepeye koştu. Küçücük dizlerini karnına doğru çekerek uykuya dalmıştı.

Masanın üstündeki dosyalara baktı iğrenerek. Dindirilmez bir pişmanlık doldurdu içini.

Uyandırmaktan korka korka küçük alnına bir öpücük kondurdu.

Çocuk sanki bir ipucu bekliyormuşçasına aralanan gözleriyle mırıldandı;

— İşin bitince beni sever misin anne? dedi.

Kadın, sevilmek için randevu alan çocuğuna bakarak sabaha kadar ağladı...​

bende bende bir kilo daha vermek istiyorummm

inşallah canım ama seni gözüme kestirdim :27: sana yetişmem lazım:52::52::52:

:nazar::nazar::nazar: maşallah diyorum başkada bişi demiyorum
ben kesin dayanamaz yerdim süpersinnn :46::46::46::46::46::46::46::46:

90dk yürüyüşümü yaptım eve zor düştüm çok acıkmıştım 2 közlenmiş kırmızı biber 2 kş yogurt 1 dl kp ekmegi yedim

selam kızlar fenalardayım. sanırım grip oluyorum ayakta zor duruyorum. oysa c.tesi başlamıştım takviyelere ama pek fark etmeyecek gibi tıkandım kaldım. hadi bakalım ama yılmak yok.

şimdi cuma günü işyerinde kızlarla konuştuk p.tesi diyete başlayacaktık. ben manav işini halledecektim. diğeri marketten kuru kayısı, kabuk tarçın vs birşeyler almak için. neyse bunlar almışlar bende hallettim üstüme düşeni. sabah bir geldim baktım bu ikisi simitler nutellalar fırça attım bunlara tabii ben onlara uymadım. ohhh güzel güzel kahvaltımı yaptım. şimdi sıkıyönetimdeler ikiside bakalım ne kadar dayanacaklar bana :1::1::1::1: cuma günü bu sıkıyönetimin meyvesini alacağımı ümit ediyorum.

tebrikler canım :nazar::nazar::nazar::nazar:

öncelikle herkese günaydınnnnn:) patronlar gelmeden hemen bir selam vereyim dedim :)

ben de senin gibiydim canım bir de benm mayıs ayında nişanım var ne olacak benim bu halim Allahımmm:([/B
]

çalışkan insanın hali başka oluyor yahuuu :nazar:

sen neden bu kadar inançsızsın ceylincim. bak bu kötü düşünceleri uzaklaştır beyninden pozitif düşün bak nasıl etkisini göreceksin. bu zamana kadar bu kadar kiloyu kim verdi ? hadi bakalım cevap bekliyorum. sana bunu bir tekrar hatırlatmak lazım.

canlar size bişey soracağım. içinizde diş temizlettiren var mı?

diş doktorum bana dişlerini temizleyelim dedi ama annem dişlerindeki aralanmaların diş temizliginden sonra oldgunu iddia ediyor. bu sebeple yaptırma diyo, siz ne dersiniz?

bir başlamadın mı bunu tekrarlatman gerektiğini biliyorum canım. yine de yanlış olmasın sen iyice bir araştır öyle ver kararını.

günaydınn canımm

ohhhh ne güzel olmuş bende dün coştum camları sildim ama çok yorulmuşum akşama ateşlendim hastalanıcam diye çok korktum ama bugün iyiyim allaha şükür
canım kızın kaç yaşında 1 çocugunmu var :emir_bebek:

morelini bozma hafta içi hepbirlikte hallederiz :16:

benim komşumda dukan diyeti yaptı çok zorlandı birde hiç et yemeyen biri ardından hena hastalandı bencede bırakmakla iyi karar vermişsin

geçmiş olsun canımm :16:

teşekür ederim canım kızım 10 aylık 1 tane çocuğum var

slm kızlar ancak gelebildim malum kız hasta biraz sağlık ocağına gittik doktorumuz sırtını dinledi bi ağladı bi ağladı içim gitti valla ama şükürler olsun bişeyi yokmuş dişten yapıyomuş bi kaç gece nöbetciyiz artık inşallah kolay geçer

slm kızlar
cumartesi pazar dinlendim bol bol şimdi ders çalışıyorum
menülerim salata yedim bol bol öğle ile sabah bir oldu
sabahları omlet çay çok az peynir
akşam öğle
cumartesi
patetes köftesi 1 kase yoğurtla
+1 avuç yerfıstığı
+1,5 litre su

pazar
patetes salatası bol yeşillikli sumaklı acılı +saat 19,35 gibi haşlanmış yumurta
+1 avuç haşlanmış taze nohut
+ yarım avuç yerfıstığı
50 mekik
1,5 litre su
ne çalışıyorsun canım

canlar size bişey soracağım. içinizde diş temizlettiren var mı?

diş doktorum bana dişlerini temizleyelim dedi ama annem dişlerindeki aralanmaların diş temizliginden sonra oldgunu iddia ediyor. bu sebeple yaptırma diyo, siz ne dersiniz?

diş hekimim dişi temizletmek dişe zarar verir demişti ama tıp fakültesinin son senesinde,diş hekimliği alanında prof. bi hoca bize bir dersliğine eğitime gelmişti,ben de kendisine sormuştum,o da hayır zarar vermez demişti.
dişlerdeki aralanma şöyle olabilir(kendi deneyimlerimden yola çıkarak) diş taşları dişlerin arasını dolduruyor,onlar gidince dişler aralıklı gibi gözüküyor.ben diş taşlarımı temizletmedim ama düzgün diş fırçalama ve düzgün diş ipi kullanımı sayesinde baya kurtulmuştum,o sırada farkettim diş aralarımın gözüktüğünü,bir arkadaşım da farketmişti...

Bence de yaptırma..
Temizlenirken dişin koruma tabakası inceliyor zamanla çatlaklar ve çürüklere neden oluyor canım...

Peygamber efendimiz her abdest öncesi dişini temizler misvaklarmış..Hatta dilinin üzerini bile..
İnci gibi bembeyaz dişleri varmış..Düşünün beş vakit namaz ve diğer nafile namazları öncesi temizlenen dişler nasıl bembeyaz olmasın..Çok önem verirmiş ağız temizliğine..

Ben de bu hadisi öğrendiğimden bu yana her abdest öncesi dişlerimi fırçalıyorum sonrada misvaklıyorum..(Yaklaşık 8 aydır felan)
Alt dişlerimde diş taşı oluşumu vardı dr. temizlenir tekrar olur çaresi yok vücut yapar diyordu..Onlar yok denecek kadar azaldı..
Dişlerimin renginin daha açık olmasını istiyordum dr. diş rengi demişti..
Benim dişlerim şimdi daha beyaz:46:
Hem sünnete uymuş oluyorum hem ağzım dişim tertermiz oluyor :46:
ben de abdestten önce dişlerimi fırçalamaya gayret göseriyorum ama misvağı hiç hayatıma sokmamıştım,bulduğum yerde alayım o zaman :))

slm kızlar ancak gelebildim malum kız hasta biraz sağlık ocağına gittik doktorumuz sırtını dinledi bi ağladı bi ağladı içim gitti valla ama şükürler olsun bişeyi yokmuş dişten yapıyomuş bi kaç gece nöbetciyiz artık inşallah kolay geçer

çok geçmiş olsun emilicemre,Rabbim şifa versin

Back
X