Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Sahur:
Yarım porsiyon menemen, ekmek, süsbiberi, maydanoz, nane, bol su..

İftar:
1 hurma, 2 zeytin, çok az ekmek, yarım porsiyon spagetti makarna, bir kase bol yeşil naneli cacık, birkaç tane ayçekirdeği, bol su..

Sahur:
Yarım porsiyondan biraz fazla makarna, bol cacık, bir yayla eriği, yarım yayla şeftalisi, bol su..

Spor: İftar menü sonrası 100 kez zıplama, gün içinde koşturma halindeydim..Akşam malum ilk günün halsizliği vardı o yüzden planladığım işlerimi yapamadım sadece mutfağımı temizleyebildim..Yatsıyı beklerken bol su içip dinlendim..Yatsıyı kıldıktan sonra yattım zaten..
Bugün daha iyiyim hamdolsun..

Acıkmadan oruç tutmanın 13 formülü
17 saatlik oruç süresini sağlıklı geçirmek isteyenler dikkat! Seçtiğiniz gıdalar sizi daha çok acıktırabilir. Yapacağınız 13 doğru seçim sayesinde tok kalabilir; açlığın olumsuz etkilerinden korunabilirsiniz...

Ramazan'ın sıcaklara denk gelmesi ve 17 saatlik açlık süresi, oruç tutanların beslenmesine ayrı bir önem vermesini gerektiriyor. Seçilecek doğru gıdalar hem oruç süresince açlığı geciktiriyor, hem de sağlığı koruyor. Sahura kalkmadan daha da uzatılan açlık süresi beraberinde birçok hastalığı da getiriyor. Bunlar; halsizlik, tansiyon düşmesi, konsantrasyon bozukluğu, hipoglisemi (şeker düşmesi) vb. Bu nedenle sahura kalkılması ve doğru besinleri tüketmek gerekiyor. İşte iftar ve sahur sofralarında yapılması gereken 13 doğru tercih...

* Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı
* Kızartma yerine ızgara
* Meyve suyu yerine ayran
* Beyaz makarna yerine kepekli makarna
* Patates yerine bakliyat
* Kavun yerine karpuz
* Sahanda yerine haşlanmış yumurta
* İncir yerine şeftali kayısı
* Beyaz ekmek yerine kepekli
* Çikolata yeri dondurma
* Cips yerine kuruyemiş
* Baklava yerine güllaç
* Maden suyu

Her gün mutlaka salata

Ana yemeklerde et grubundan, ızgara ya da fırında yağı alınmış et-derisiz tavuk, hindi, balık; ekmek grubundan bulgur pilavı veya bakliyatlar ile sebze yemeği tüketilebilir. Her gün mutlaka salata, yoğurt, ayran veya süt tüketilmesi de önemli.

İdeal sahur sofrası

Yumurta, süt, yoğurt, peynir, kurubaklagiller, zeytin, peynir, esmer ekmek, çiğ sebzeler, süt veya yoğurt, meyve veya taze sıkılmış meyve suları, reçel, komposto, kurubaklagil çorbaları, etli veya etsiz sebze yemeği, esmer ekmek.

Kan şekerine dikkat

İftar yemeği kan şekerinin yükselmemesi için yavaş yavaş ve küçük porsiyonlar halinde tüketilmeli. Örneğin; 1 bardak suyla oruç açıldıktan sonra 1 kase çorba ve birkaç dilim tam tahıllı ekmek tüketilmeli sonra yemeğe geçilmeli.

Posanın büyük gücü

Tokluk veren posalı gıdaları sofranızdan eksik etmeyin. Posa tüketimini artıracak besinler şöyle:
Çiğ yenebilen sebzeleri çiğ tüketin. Kurubaklagillere ağırlık verin. Omletlere çeşitli sebzeler ekleyin. Kahvaltılık gevrekleri unutmayın.

Dinç tutan meyveler

Yaban mersini: Kan şekerini dengeleyerek vücudun uyku moduna girmesini engelliyor.
Keçiboynuzu: Yorgunluk ve isteksizliği ortadan kaldırıyor. Böğürtlen: Kan şekerini dengeliyor.
Kızılcık: C vitamini ile direnç veriyor.​

Selam kızlarhemen dünkü menüyü yazıyım
10:00 3 ceviz içi
12:30 2 haşlanmış yumurta,1 kk peynir
15:00 1 tabak etli sebze yemeği
17:00 1 porsiyon üzüm 1 bardak süt
19:30 1 tabak etli sebze yemeği
21:30 1 porsiyon güllaç,1 pişmaniye(bu öğümğ süt yapsın diye bu şekilde tükettim iki gündür azalmaya başladı hemen önlem aldım:)))
Spor sabah 1 saat yürüyüş
Kitap yok malesef((

Menüya bayıldım Allahkabul etsin.bişeysorucam sahurda saadece suyla yapınca eşim daha az acıktığını iddia ediyor hakikaten öyle mi?
Tamam o zaman cumaya görüşeliim.
Görüşelim hayatım görüşelim.kahveye de beklerim

Hee hee hee anladık caanım o kadar da dil ama biz buna takmak kinlenmek demiyelim de tatlı rekabet dielim olumlu kelimeler pozitif düşünceler:))

Son düzenleme:
Yaa hazır konusu açılmışken ben de sorıyım bi arkadaşım eğeryetişemediysen ve zordaysan ezan bitene kadar bişeyler yiyip içebilirsin cevaz var demişti siz bu konuda ne düşünüyosunuz?

Estbu tür olaylar her an hepimizin başına gelebilecek olaylar.sorun yok negatiflik de yok Allah bi an önce toparlanmayı nasip etsin hem şifa hem sabır versin şu mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine

Yaa hazır konusu açılmışken ben de sorıyım bi arkadaşım eğeryetişemediysen ve zordaysan ezan bitene kadar bişeyler yiyip içebilirsin cevaz var demişti siz bu konuda ne düşünüyosunuz?

Yenmez canım..Sınır imsak vaktidir..Ezan Allahuekber dediği anda biter yeme içme, taa ki akşam ezan allahuekber diyene kadar sürer..

herkes iyi mi, oruçla aranız nasıl bayanlar?

Allaha çok şükür ben acıkmıyorum ama susuyorum, elbet ona da alışır bünye....

Bugün ben de niyetliyim şükür...hiç hareket etmeden oruc tutuyorum :)

Sahur : 2 dlm ekmek
1 yumurta
domates biber maydanoz
1 kayısı

iftar : 2 kase ayran çorbası
5 kasık patates yemeği
1 dlm pide ( planlanan )

Sahurda 1, iftarda 2 lt su hedefliyorum, ki rahat rahat içerim

spor falan yok :)

Bolca Kuran-i kerim okumaya çalışıyorum...kitap bir süre yok

kızlar merhaba;

öncelikle dünkü menümü paylaşayım

sabah
1/2 simit
domates-beyaz peynir
şekersiz çay

ara
1 bardak ayran

öğle
yağsız 1 yumurta ile yapılmış menemen
1 bardak ayran

ara
2 kuru kayısı

akşam
domates çorbası (1 kase)
marul salatası
3 yk patlıcan yemeği
1-2 çatal güllaç (tadımlık)

yatmadan 1 saat önce 1 şeftali yedim

"Hz. Muhammed 2 öğün yerdi"-HABERTÜRK
kızlar ben canan hocanın taktiği mantığıma yattı diyabet hastası olan babası olan benim katılıyorum
sanırım bu ramazan bana yine iyi geldi bundan sonra böyle beslenmeye karar verdim
sabah namazından önce kalkıp yiyip sonra işe güce bakıp akşam ezanı ile yemeye devam etmek
güzel olur
hep çay falan içiyoruz hep zehir vücut biriktiriyor
doğal detoks seviyorum ben bu ramazanı mantıklı bakarsak detoks programı sonra vücut dinleniyor sonra sadce öğle yemeği yemiyoruz ....
sabr sınavı veriyoruz
yapmaya devam
akreeep
bundan sonra böyle beslenecem ben ramazandan da sonra duyurulur ..

denemedim aymudo söylesin gerçi o açlıka alışık ben gibi miğde rahatsızlığı da yok ama

ezan mı vardı eskiden eski alimler gökyüzünde bakarak anlarlarmış zuhal yıldızı na bakarak falan ayları oradan ayarlarmış peygamberimiz de aynı şekilde gökyüzünde ki yıldızlara bakarak gecenin 3te2 si geçince herkes uyurken edilen dua kabul olur gibi hadisi şerifi de var kısaca kızlar ezannlar da şu anda o coğrafik hadiselere göre ayarlanıyor diyanet tarafından okunduğu anda yiyip içmeyi kesmek gerek bence
Yenmez canım..Sınır imsak vaktidir..Ezan Allahuekber dediği anda biter yeme içme, taa ki akşam ezan allahuekber diyene kadar sürer..
katılıyorum kaptana
Ramazanda kilo bildirimini ne zaman yapıyoruz? Aynı düzen mi?

evet canım aynı düzende cumaları bildiirim günümüz menülerimizi yazıyoruz yine

merhaba kızlar...oruç değilim hala amam hiç dikkat eddemiyorum yediklerime bi yazssam varya ouffff uffff... bugun tartıldım en son 91 gormuştum ama 93 olmuşum cumaya kadar sıkıştıracam menu yazamıcam bugun hemen ıkmam gerek inşlh yarım oruçlarınızı yuce mevlam kabul etsin inşlh...

Sanırım ben de fena aldım bu hafta...motivasyonum da düştü iyice...ne yapalım olur bazen gelgitler..aslında yemedim çok ama bu kan takviyesi ve serum olayı çok fena...çok şiş hissediyorum...

Sanırım ben de fena aldım bu hafta...motivasyonum da düştü iyice...ne yapalım olur bazen gelgitler..aslında yemedim çok ama bu kan takviyesi ve serum olayı çok fena...çok şiş hissediyorum...

Aman kızlar almayın lütfen..

Ben de tam bu hafta sarı kart almışız hedefimiz ilk üçe girmek olsun da silinsin cezamız dicektim ki bu paylaşımları okudum..

Hadi asılın bugün de yarın artı ile gelmeyin takımın cezasını sildirelim hep birlikte..

Hay Allahım sen şu kızn ve benim aklımı bir an önce toparla amiin.. :80:
Canım o yatmadan önce yenen şeftali çok gözüme battı..Üstelik bir saat öncesi üstelik akşam menü sonrası şeker yüklemesi yapılmış meyve ile.. Tatlım meyveyi sabah menüne ekle olurmu?
Ramazanda kilo bildirimini ne zaman yapıyoruz? Aynı düzen mi?

Canım oruç tutanlar perşembe iftar öncesi tartılıyor o rakamı yazıyor cuma sabahı buraya..Tutmayanlar normal Cuma sabahı aç karnına tartılıp çıkan rakamı yazıyor..

Kuran en güzel kitap değilmidir kuzum

İftar:
1 hurma,3 zeytin az ekmek, 1 porsiyon bamya, 1 kaşık pirinç pilavı(tadımlık),1 lokmalık kızartma dürümü(komşu menüsünden), süs biberi,maydanoz, nane, yeşil soğan, bol su..

Sahur:
1 hurma, 2 yayla eriği, dünden kalan yarım şeftali, yarım porsiyon bamya, ekmek, süsbiberi, maydanoz, nane, bol su..

Spor: İftar menü sonrsı 100 kez zıplama, 50 düz/ 10 ters toplam 60 mekik..

Kitap:Siyah süt(Elif Şafak)
Kur'an 18 sayfa(cüz), Vakıa suresi, Esmaül hüsna..

Su:3 litre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…