- 7 Mart 2011
- 2.302
- 16
- 158
Neden yoksa bizi sevmiyormusun?!?! :/
bugun kendime cicler aldım çok beğendim...aylardrı modaolan şeyleri giyemiyordumgene senedir şöyle efil efil pantalon istiyordum aldım bugun sonunda bedeni oldu...
bi tanede cizgili gömlek aldım inşlh resim atarım fikir alırım sizden....
insanın kendini şımartması boyle olsa gerek
bence az olmuş menun tamam benşmkler ibi olmasın ama kahvaltın yokki????ymen lazım özellikle kahvaltıyı....
oo iimiş ramazanın mübarek olsunslm kızlar yıllık izindeyimi memlekette neti taşıttırdım memlekete net sorunum yok şimdilik bu ka kendinize iyi bakın gelecem ben ..
kesinlikle ben de bugün ona karar verdim sabah ilk iş kendi menümü hazırlamak olmalı!!!yoksa en mahrum ben kalıyorumBiz anneler menülerimizi daha çok çocuklarımız yada eşlerimize göre hazırlıyoruz..diyete başladıktan sonra artık kendim için zeytinyağlı yemekler yapmaya başladım sadece ben yiyorum ama buzdolabını açtığım zaman öğünü hafif geçirebileceğim yemekler dolabımda mutlaka oluyor...
evet bence de insan dolabı açtığı an el atacağı şeyi kestirmelivalla al benden de o kadar. şimdi hem kendim içinde yapıyorum sebze yemeklerimi evdekilere et, tavuk, balık yapıyorum ama mutlaka dediğin gibi dolabı açınca kendim içinde birşeyler görmek çok zevkli.
Ya sormayın!!! Benim de babam insülin kullanıyor, kızımın reflu ve gastriti var...yemekler hep onlara göre ben idare ediyorum...bir yandan da iyi oluyor..habire salata yiyorum böylece :)
Menü çok güzel olmuş tam dağılım yapmışın gıda grupları arasındaSahur : 1,5 beyaz peynirli tost
1 bardak süt
domates salatalık
1 kayısı 1 ceviz
iftar : 6 yk pilav
5 yk ev döneri
ayran
1,5 lt su
1,5 cüz
artık derken bugün günlerden salı tartı gününe 3 gün var farkında mısın ? bak akrebin söylediklerini dikkate al lütfen
Gitsin tabi şekerim... Bağırsaklarını tıkama..Menülerine salata ayran yeşillik yeşil biber ekle..Bayramı daha ince karşıla, karşılayalımm..
Bahocan hala yok......
İftar:
1 hurma, 2 zeytin, yoğurt çorbası,az pirinç pilavı ve et sote( komşu menüsü) bamya(komşu m.) az kızartma( diğer komşu m.) az menemen, az ekmek, süs biberi, bool su.
Sahur:
2 yayla eriği, 1 şeftali, 1 hurma, pişi, otlu peynir, karpuz, bool su..
İftar:
1 hurma, menemen, az pirinç pilavı, pide, süsbiberi, bol su.
Sahur:
2 yayla eriği, 1 şeftali, 1 hurma, pişi, otlu peynir, karpuz, bool su..
sahur
az yumurta haşlama
peynir
1 dlm pide
çay
iftar
2 dlm ekmek
1 kase çorba
3 yk tavuk sote
bol salata
1 bardak ice tea
ara: 1 şeftali
1 saat spor
İftar:1kase domates çorbası,5yk tavuklu bulgur pilavı,salata,1dilim kepek ekmeği
iftardan sonra dışarıya çıktık yeni geldim eve dışarıda 2lt su içtim zor düştüm eve3tanede çiğköfte 1tane erik yedim...
Sahurda bişey yemeyeceğim...
Bu arada bugün bizim evlilik yıldönümümüz 10 yılı devirdik...
İftar:1kase domates çorbası,5yk tavuklu bulgur pilavı,salata,1dilim kepek ekmeği
iftardan sonra dışarıya çıktık yeni geldim eve dışarıda 2lt su içtim zor düştüm eve3tanede çiğköfte 1tane erik yedim...
bizim de ailecek burnumuz tıkalı ama gripten değil, evi boyadık , boya yüzünden alerjik reaksyon oldu. hele ilk günler su gibi akıyordu burnum, alerji ilacıile durdu. bu sıralar polenler falan da fazla belki sizin de alerjiktir ... geçmiş olsunGünaydın..biz maaile yaz günü grip olmayı becerdik..en kötümüz de kızım...aile boyu doktora gidicez birazdan..
Günaydın..biz maaile yaz günü grip olmayı becerdik..en kötümüz de kızım...aile boyu doktora gidicez birazdan..
Dün akşam yediklerim
3 yk şehriye pilavı (dünden artmıştı, bitiversin diye)
2 tabak yoğurtlu semizotu (kendime özel bunu yaptım)
3 yk yoğurt+3 kayısı+1 tatlı kaşığı şeker ( tatlı isteğini kesmek için)
......
sadece yumarısı olacaktı ama plansız yediklerim de şunlar
eşim iftar yaparken 7-8 çatal dilimi karpuz
3 çocuktan artan 1 küçük tabak etli bulgur pilavı
Sürekli zırlayan, ne istediği belli olmayan çocuklara bir yandan bağırarak bir yandan da onların olmadığı odaya kaçıp kafamı dinlemeye çalışırken hazırlayıp da yediğim 2 dilim pide arası tereyağ
2 çay kaşığı pekmez
......
stres yönetimim hiç iyi değil biliyorum. daha takıma bile girmeden diyeti nasıl bozduğumu anlatıp duruyorum. sizden ricam lütfen kusuruma bakmayın, ama henüz takıma da almasanız olur. ben yediklerimi eksiksiz olarak size yazmak istiyorum, bu kadar çok şey yiyen birinin burada ne iş var demeyin lütfen
oy oy oyyyyyyyy rabbim nice uzun ömürler nasip etsin birlikte size...
kıyamam size canım normal 2 hafta önce bizde öyleydik oğlan hala hasta düşün. sanırım birde alerji oldu ya da gözlerine vurdu bilemiyorum gözleri çapaklanıyor.
canım bak sana birkaç tavsiye. akşam yediğin "3 yk yoğurt+3 kayısı+1 tatlı kaşığı şeker ( tatlı isteğini kesmek için)" yazmışsınya bu karışımın içine şeker yerine toz tarçın kullan şekeri kes ve tarçın tatlı isteğini daha güzel bastırır. asla ama asla ne kocandan kalan ne de çocukların tabağından kalan hiçbirşeyi yeme bunu da kes gereksiz yere mideni genişletiyorsun. o yediğin 2 dilim pide arası tereyağ umarım geç bir saatte değildir. çünkü en büyük yanlışlardan biri de o.
takıma girip girmemen değil sorun sen farkındasın yanlışlarının sadece kontrol etmek de sıkıntı yaşıyorsun anlaşılan. ama sen neler yaptığını yediğinin eksiksiz yazmaya devam et. sana bulunulan tavsiyeleri dikkate al lütfen.
genic yorumun için teşekkür ederim. ne desen haklısın. 15-20 gün öncesine kadar bu tarz karışımların içinde sevmesem de tarçını zorla kullnıyordum, tarçın çubuğu falan içmeye çalışıyordum. york test denilen gıda intolerans testini yaptırdım ve Tarçına intoleransım olduğunu öğrendim, şimdi onu kullanmıyorum.
dün yazdığım karışımı da tvde bi diyetisyen söylemiş tabi şeker değil az bal demiş ben de bal bulamayınca öyle yaptım.
merak ettim yaptım, yoğurt da sirke gibi ekşiydi başka türlü de yenecek gibi değildi. bu günü de tatlısız atlatmaya çalışacağım.
bu arada ilk iftar davetimize bugün katılacağız. oruçlu değilim ve iftara gidecem:26::44::44:
çocuk, hasta baba falan diyince acaba rapor almasan daha mı iyiydi diye düşündüm, yoksa kendine bakmak için rapor aldınsa hiç işe yaramayacak gibieveeeet 2 gün raporluyum çocuk evde babam hasta imdaaaaaaaaaaaaat noktasındayım :/ en iyisi ben biraz uyuyayım :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?