Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

menüm
sahur
3 yk bamya kıymalı nohutlu
5 yk pilav şehriyeli bulgur
2 bardak ayrann
5/6 top üzüm
1 tane erik
bir lokmacık ramazan pidesi ile zeytinli zeytin yağına bandım yedim

iftar
2 tane tokmakan böreği
cacık
6/7 tane incir
boool suuu
arasıra zeytinli zeytinyağına bandım kızlar çok güzel oluyor

Kızlar mutfak gideri tikanmis üstteki 4 katın bulaşık suyu mutfagimdan çıktı..hala da çıkıyor...tek kelimeyle bittim yorgunluktan...sabah nasıl olacak bilmiyorum...nedir bu ara bu kadar olumsuzluk anlamadim...

kızlr şakur şukur oynadım yarımsaat heryerim terledi ben duşa kaçar allahım çok sıcak bugünün sporu bu olsun

dün giremedim kusura bakmayın yolculuktaydım kızmla babasının yanına geldik evde hazırlan çocuğu yıka valız falan derken saat 4 oldu haydi havalimanına eve gel bilmem ne saat 00.30 da kayınvalide ziyaretinden sonra eve düştük...çok şükür

bi önceki gün menun iyiydi ekmeklerim toplan 3 dlm di

dünü yazıyorum

sahur: minzili yumurta
zeytin
çay
1 dlm ekmek

iftar: dışardaydık eve yetişemedik
1 tane pide ama 2 lahmacuna eşitti sanırım çok çok inceydi hamuru ya tamama bana hava hşta onunla 95 kg bi erkek hayatta dıoyam nasıl o kadar ince açmışlar hayret yani
yanında ayran

eve geldik
yarın dlm börek yedim bu olmadı ama pide yemişim zaten....ahh ben akıllanmam

kızlar bu tartı ne zaman olacak şimdi bugun iftar öncesimi ne zman?

Son düzenleme:

Aslında benim de aklıma böyle bişey gelmedi değil ama allahtan sadedce 1 gün içip mümüğüm az akmaya başlayınca kestim ilacı

spor süper günde 2 saat
bence senin hatan öğün düzeninin olmaması kardeş.
bak sabah kahvaltın çok hafif üstüne de 1 saat yürüdünse kan şekerin düşer tabi. kendini tutsan tutsan öğle yemeğinde ekmek yememişsin o kadar tutarsın. ikindiden sonra karbonhidrat bombardımanı başlamış. ah bu çocuklar. ben de yürüyüş yaptığım zaman bazen suyunu çıkartıyorum yürümenin ama yediklerimi de kısamıyorum. ikisinde de istikrar lazım az ama devamlılık değil mi...

ufaklık 7-8 aylık sanırım. benimkiler 22 aylık büyük de 4,5 yaşında. ikizlere emziği 15 gün önce bıraktırdım, şimdi kendi başlarına uyuyamıyorlar gece saat 9tan 10,30a kadar falan pışpışlıyorum kafalarını falan kaşıyorum, kaşı babam kaşı...onlar da ha bire bizim yatakta dönüyorlar, yerlerinde dursalar ikisini kaşımaya da razıyım ama kıpırdarken ya yataktan düşüyorlar ya da birbirlerinin tepesine çıkıyorlar. Allah sabır versin valla tüm annelere.

Çok doğru söylüyorsun. İsyan da etmiyorum , Allah'a verdiği nimet için şükrediyorum ama bir yandan da şu tespitte bulunuyorum dünya üstünde parasızlık, hastalık , eşi ile geçimsizlik gibi dertler olduğunu bilirdim ama ikizlerim olana kadar böyle bir dert olduğunu bilmezdim.
beslenmelerine gelince büyük oğlan da abur cubura bu yaşlardayken başlamamıştık tabi eninde sonunda abur cuburun tadını aldı ve istiyor. o alırken ufaklıklar da öğrenmiş oldu. elimden geldiğince vermiyorum abur cubur. tabi olmuyor desem yalan olur. kola-kahve çay bilmiyorlar. ıvır zıvır isterlese sakız veriyorum birer tane. çukulata isterlerse en küçüğünü napoliten tek tek pakaetli minik çukulatalardan 1er tane veriyorum, tabi her zaman değil. çubuk krakerleri var bir de...elimden geldiğince vermemeye çalışıyorum.
Yemek konusunda da son zamanlarda sıkça yaptığım pilav makarnalar yemek telaşından beni kurtardı ama ben de sebze yemiyorlar diye düşünüyorum. evet belki de pilavı kaldırıp önlerine sebze+ yoğurt ve ekmek koyabilirim. işte genelde sebze yiyerek doyamadıklarında i,kinci bi iş çıkıyo apar topar başka bi yemek hazırlamam gerekiyor. tabi sıksık yararlı şeyleri tekrar önlerine getirmekte fayda var.

Kızlar mutfak gideri tikanmis üstteki 4 katın bulaşık suyu mutfagimdan çıktı..hala da çıkıyor...tek kelimeyle bittim yorgunluktan...sabah nasıl olacak bilmiyorum...nedir bu ara bu kadar olumsuzluk anlamadim...

çok geçmiş olsun

evet çok güzel bir soru, sabah ile iftar öncesi arasında 800 gram falan fark ediyor

bence sağlıklı hafif bi menu olmuş afiyet olsunnnn

Sahur : 4 yk pilav
2 yk ev döneri
2 minik şeftali

iftar : yarım kase yayla çorbası
3 yk sulu kofte
bol salata
1 dlm peynir (resmen aserdim akşama kadar)
3 dlm ekmek
1 kayısı

2 lt su

2 lt su içiyon bravoo ben vakit bulup içemiyorum ..

sen zaten biliyon ama sporuna bayıldım

tatlım aynı aynı resmen ben kızımın peşinden geziniyorum aksama kadar..dün kayınvaliden çay dök dedi tamm dedim kızı kollayın anaaa ne koollaması çocuk küütttt diye düşmezmi....size emanet edende kabahat....

hık mık zık
dün akşamki yemeği yazacak yüzüm yok ama yazmam gerekiyoor

Malumunuz davetteydik, planım yanımda 1 dilim kepekli ekmeğimi götürüp yemeklerden azar azar yemekti.
oruçlu olmadığım için önce eve gidince

1 kase yoğurt+1 şeftali+1 çay kaşığı bal18:) ile meyveli yoğurt yapıp yedim

İftar: 1 kase mercimek çorbası
1 dilim ramazan pidesi
6 yk yoğurtlu mantı
diğer yemeklerden yememek için salataya yüklendim
( güveç vardı hem patlıcan hem patates intolransı yüzünden yiyemezdim, patatesli tavuk vardı ondan da yemedim, pilavdan da almadım, 2. dilim pideyi de sırf size hesap verecem diye bıraktım, Allahtan salatada marul yoktu da onunla oyalanabildim)

Çayın yanında sütlaç ve kadayıf getirdiler. eşimin sütlacından 1 kaşık aldım
yarım çay tabağı büyüklüğünde bir dilim kadayıfı götürdüm ama
.....
Bu sabah da dünkü karbonhidrat bombardımanı sebeiyle 1 dilim ekmeğimi kaldırıp yerine 10 badem koydum.
Yani kahvaltım:
10 badem
1 dilim tulum peyniri
1 domates, 3-4 dal maydanoz
1 haşlanmış yumurta

ya devam evet ama bak ceylin ve rukgus nerelerdeler acaba ??????

onlar geldi aklıma

hişttttttttt zeytinyağı deme bak canım çekti çok severim şöyle baharatlı baharatlı

pöfffffffff ne sinir bozucu bir durum rabbim sabır versin çıldırmamak içten bile değil. hele birde hasta hasta.

kızlr şakur şukur oynadım yarımsaat heryerim terledi ben duşa kaçar allahım çok sıcak bugünün sporu bu olsun

oyna tabii hem yağlar gitsin hemde sen çok güzel motive ol.

eğer oruç tutuyorsan bu akşam iftardan önce tartılacaksın. eğer tutmuyorsan yarın sabah tartılacaksın.

tebriklerin en büyüğü sana ve müthiş iradene

Sahur : 4 yk pilav
2 yk ev döneri
2 minik şeftali

iftar : yarım kase yayla çorbası
3 yk sulu kofte
bol salata
1 dlm peynir (resmen aserdim akşama kadar)
3 dlm ekmek
1 kayısı

2 lt su

offf bu ara bende öyleyim saçma sapan şeyler geliyor aklıma dün akşam markete gittim yoğurt alacaktım kasaya bir geldim baktım 4 çeşit turşu da almışım.

canım çocukların hepsi öyle ama hem sıcaklar hemde bu diş olayı bebişi daha huysuz yapmıştır. sabır annesi sabır

benden kocaman bir aferin prensese benim için onu kocaman sımsıkı kucakla annesi.

Ya bu filmleri okuyunca kendimi özürlü hissettim hiç bişii anlamadım

Sen bugün 2 saat yürüdünmü yani

Tüm bebekler aynı canım merak etme..Destek vitamin kullan hayatım çok yoruluyosan..
Evet ya sorma ben de sonradan farkettim kulaklığı takınca geçyo vakit beiş te bebek arabasında çok rahat uyuyo durunca. Uyanıyo cingöz ben de bi basıyorum gaza hiç farketmiyorum sonra da pert tabi)
Kaptan cım. Bu filmi muhakkak seyret netten bulursun çok meşhur bi film çok çok beğeneceksn cinsellik vs yok aile filmi üstelik tek sorun alt yazılı

Canım benim bi erkek ama düşününce senin cümlede mantıklı geldi babası da ikinci çocuk resmen:)))
Ya hacıııı şu zeytinyağı olayını ballandıra ballandıra anlatmayaydın iyidi)hepimizin aklına bi fikir geldi şimdi ama hayyıırrr

Geçmiş olsun aileninzin sadakası olsun bu zorluklar daha beterinden korusun inş Rabbim
Ohhhhh ne oynadın onu da söle yaf:)))

Menü çok uç dil bence

merhabalar dün inanılmaz yoğun bir gündü her işi koştur koştur yaptım...
sabah uyanır uymanmaz evimi sildim süpürdüm temizledim,sonra dışarı çıktım.bankadaki işler taksitler alışveriş derken çok yoruldum..yemeği dışarıda yedik.iftar sonrası arkadaşlarla buluştuk eve geldiğimizde sahur vaktiydi...

İftar:5 tane köfte,salata,kocaman bir bardak ayran..
Ara:1tane elma 1top dondurma
Sahur:5,6çatal menemen,1dilim kepek ekmeği domates salatalık
2lt su.

Ayyy canım çok üzüldüm allah kolaylık versin...

yemişin işte hamuru bide üstüne börek niye ki:) bence herkese diyette olduğunu çok kararlı olduğunu söylemelisin...ikram edileni yemedikçe daha çok gurur duyacakksın kendinle...birde minzili yumurta neki???

çok süper yemişsin okurken ben doydum

canım benim oğlan 9 yaşına girdi hala aynı mızmızlıkta büyüyünce geçecek diye bekleme yaniher işini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor..anneanne ve dede ile büyüdüğü için çok şımarttılar şimdi baş edemiyorum...

Ne iyi komşuymuş anacım ne yapsa göndermişÖzellikle Mersinde yemeyi ençok sevdiğim şeydir dikenli incir bide kaynamış mısır....

gayet güzel valla tebrikler

haklısın aslında boregı ikram etmediler iftarda yediğim pide beni doyurmadı acıktım yol yorgunluğu hemen attım ağzıma ama küçüktü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…