koskocaaaa 1 ay tatil harika valla...ooyyy oyyy nasıl bişey ki 1 ay tatil yapmak, bizim yerimize de tatil yap, gez toz güzel ve lezzetli şeylerde ölçülü ve tadını çıkararak ye sonra üstüne yürüyüş yap denize gir, ciğerlerine temiz hava beynine oksijen doldur...ohhhh 1 yıllık enerji biriktir öyle gel tamaaa mı
şişp kaldığı için yemek yiyemeyenlere, şişmediği halde ölçülü yiyenlere gelsin bu alkışlar.
Kitaptan tüyolar: şişman kadınlar yani iştahını kontrol edemediği için kilo almış biz kadınlar yaptığımız iyi şeyleri küçümseme kötü şeyleri de abartma eğiliminde oluyoruz. 1 dilim baklava yediğimiz için kendimiz pisboğaz iflah olmaz, iradesiz vb. bir sürü sıfatlarla anarken diyetimiz dört dörtlük yaptığımızda ' zaten böyle olmasıo gerekiyordu '' diye kendimi yaptığımız şeyi küçümsüyoruz veya geçiştiriyoruz. oysaki motivasyon için yaptığım şeyi takdir etmeye kendimi tebrik etmeye 'aferin' denmeye ihtiyacımız var. kendimizi ve yaptığımız bu diyetleri sevmemiz için bu gerekli . iyi birşey yaptıktan sonra kendi kendini takdir etmeyi unutmayın...
şişp kaldığı için yemek yiyemeyenlere, şişmediği halde ölçülü yiyenlere gelsin bu alkışlar.
Kitaptan tüyolar: şişman kadınlar yani iştahını kontrol edemediği için kilo almış biz kadınlar yaptığımız iyi şeyleri küçümseme kötü şeyleri de abartma eğiliminde oluyoruz. 1 dilim baklava yediğimiz için kendimiz pisboğaz iflah olmaz, iradesiz vb. bir sürü sıfatlarla anarken diyetimiz dört dörtlük yaptığımızda ' zaten böyle olmasıo gerekiyordu '' diye kendimi yaptığımız şeyi küçümsüyoruz veya geçiştiriyoruz. oysaki motivasyon için yaptığım şeyi takdir etmeye kendimi tebrik etmeye 'aferin' denmeye ihtiyacımız var. kendimizi ve yaptığımız bu diyetleri sevmemiz için bu gerekli . iyi birşey yaptıktan sonra kendi kendini takdir etmeyi unutmayın...
koskocaaaa 1 ay tatil harika valla...ooyyy oyyy nasıl bişey ki 1 ay tatil yapmak, bizim yerimize de tatil yap, gez toz güzel ve lezzetli şeylerde ölçülü ve tadını çıkararak ye sonra üstüne yürüyüş yap denize gir, ciğerlerine temiz hava beynine oksijen doldur...ohhhh 1 yıllık enerji biriktir öyle gel tamaaa mı
10 puan için teşekkür ederim, makbule geçti
Tatile gidenlere baskül taşıttırıyor kaptaneeee tabi, yok tartılamadım yok tatildeydim o yüzden yedim kilo aldım falan denmesin değil mi
ohhh mis valla dün akşam yürüyüşe çıktık. amanın o ne sahil o kadar kalabalıktı ki kaç haftadır gidiyoruz dünün bir özelliği vardı herhalde ama biz bilmiyorduk
gerçi hava da sıcak olduğu için herkes iftarını falanda sahilde yapıyor aslında. sonra da doğruca deniz kızgın kumlardan serin sulara hesabı
kızz sen kaptın bu işi hem kendini hemde bizleri motive ediyosun
sendeki bu enerji bize de geçiyor :13::13::13:
Dün iftar:
3 dilim 1/8 pizza (ramazan pidesinden ev yapımı)
2 tavuk incik
7-8 dilim karpuz
1,5 bardak diyet kola
çayın yanında 2 gün kurusu kayısı
Sahur:
yarım dilim 1/8 pizza
1 tavuk incik
yarım armut
2 yk yoğurt
2 omega 3 tablet
çay ve sütlü kahvenin yanında 2 gün kurusu kayısı
Aferimlerim
-3. dilim pizzayı yemeseydim daha iyi olacaktı ama israf olacağını düşünsem de yemedim kalanını dondurucuya kaldırdım, artık başka bir bahara...
- tatlı yemedim kayısı ile eidare ettim
- türk kahvesini şekersiz içmekte zorlandığım için sütlü yaptım ve şeker ilave etmedim
-Akşam pizza fazla kaçtı diye sahurda daha dikkatli davrandım
-kitabımı okumak için fırsat kolladım ve kitabımı okuyabildim
-veee kilo veriyorum
.................
Hadi bakalım siz de kendinize aferim listesi yapın da kendini övüp duran üye durumuna düşmeyeyim
bahire bu kitap tam sana göre-bana göre öyleyse. bak ben de 'ben ne biçim insanım, boğazımı tutamıyorum, neyi yememem gerektiğini çok iyi bildiğim halde yiyorum'' diye çok düşünen hayıflanan, utanan biriyim. yani bende bişi var, benim iradem zayıf, iştahlıyım kardeşim suç mu ben beöyleyim düşünceleri bende mevcut. ve kitap da tam bunlardan bahsediyor henüz 80li sayfalardayım şimdiden işe yarayacağına beni iklna etti motive etmeye de başladı. yıllardır aradoğım diyet psk. kitabı bu diye düşünüyorum. kaldı ki daha önce 'tek şişman beyniniz' isimli Yasemin soysal'a (psikolog) ait bir kitabı okudum az biraz motive olmuştum. ama o farklıydı yani inandırıcı değildi. The secret'dakine benzer sihirli düşünme yöntemlerinden behsediyordu. örneğin Kilo veremem diye düşünürsen kilo vermezsin, bu tatlı bana kilo aldırır diye düşünürsen kilo alırsın düşünmezsen almazsın gibi inanması güç şeylerdi!!! ama bu seferki farklı geldi, herhangi bir diyet reçetesi vermiyor hatta bir uzmandan liste almayı savunuyor, o listeyi nasıl haftalarca motivasyonunu kaybetmeden uygulayabileceğini bir dizi egzersizle öğretmeye çalışıyor. hiç bir şey sihirli değil, kandırmaca yok. Asıl biz kendimizi kandırıyormuşuz meğer ' ben o tatlıyı yemeden duramam'' derken...durabiliriz eeee akşama kadar oruçluyken aç susuz duruyoruz ya, tatlısız da duruyoruz sigarasız da... niye ramazan dışında 3 saat aç durunca hatta yemekten yarım saat sonra bile krizlere girip yenik düşüyprum??? Cevabını yazmiiiiicam, kitabı okuyanlar cevabını bulacaklar
Dün iftar:
3 dilim 1/8 pizza (ramazan pidesinden ev yapımı)
2 tavuk incik
7-8 dilim karpuz
1,5 bardak diyet kola
çayın yanında 2 gün kurusu kayısı
Sahur:
yarım dilim 1/8 pizza
1 tavuk incik
yarım armut
2 yk yoğurt
2 omega 3 tablet
çay ve sütlü kahvenin yanında 2 gün kurusu kayısı
Aferimlerim
-3. dilim pizzayı yemeseydim daha iyi olacaktı ama israf olacağını düşünsem de yemedim kalanını dondurucuya kaldırdım, artık başka bir bahara...
- tatlı yemedim kayısı ile eidare ettim
- türk kahvesini şekersiz içmekte zorlandığım için sütlü yaptım ve şeker ilave etmedim
-Akşam pizza fazla kaçtı diye sahurda daha dikkatli davrandım
-kitabımı okumak için fırsat kolladım ve kitabımı okuyabildim
-veee kilo veriyorum
.................
Hadi bakalım siz de kendinize aferim listesi yapın da kendini övüp duran üye durumuna düşmeyeyim
yeni çıkmışım terapiden ohooooooooooooooooo nasıl egom tavan yapmış durumda :) süperim ben ya harikayım zaten zayıfladım bile :) az önce bi arkadaş arkadan 42 beden olmuşsun dedi :) önden??? diye sorup ortalığı bulandırmadım ben de
eweeeet bu ay sabitleme ayımız dikkat etmek şart!!
tabiki taşıcaaaaaam yoksa gelip fark görürsem yüreğime inebilir :/
kesinlikle bu motivasyon süper!!
tebrik ettim aferinleri!!! birazdan benimkiler de gelecek :)
gelelim dr kontrolümüze!!! kilom 87.4 çıktı :/ 100 gr almış gibiyim ama taaaaaaaaaaaaaam 11 gündür tuvalete çıkmadım!! sanırım çatlayacağım...herşeyim gayet normal çıktı..dr hareketsizliğime bağladı...günaşırı sinameki çayı ve günde 5 kez karın egzersizi verdi..sakıııııııııııııııııın ilaç alma dedi...bu ayki hedef 87-89 aralığında kilomu sabitlemek olacak!! eğer sabitleme yapmazsan kilo vermen yavaşlar durur motivasyon düşer...kilo vermek yok!! diye sıkı sıkı tembihledi...hatta eylül ekimde yeni diyete başlar gibi güzel kilolar vereceksin ona odaklan dedi..bende tutcam sözünü inşallah...hatta bugün ödül günü yaptı..kiloma rağmen...
vesselam kendimi çok iyi hissediyorum şükür...
kilo verme dedi ama sıkılaşma demedi :) yüzcem yüzcem fit olup gelcem karşısına wayyyyyyyyyyyyy deyip hayran kalacak benim gibi danışana
devam o halde kuşum yıllık iznim bitsin netten getireteyim şu kitabı okuyalım yapalım uygulamaya geçelimmmm ...
kızlar alanyadayım bu hafta aybikin tartısı ile tartılacam cuma bildirimde bulunurum kendinize iyi bakın fazla giremiyecemmmm ...
tatlım sadece şu kolayı hayatından çıkar. bak göreceksin faydasını. gerisi zaten gayet güzel gidiyor.
tabiiki de zayıfladın böyle sözler insanın motivasyonunu da daha da arttırıyor.
100 grammı pehhhh oda neymiş 15 kilo karşısında. boşver sen zaten 87,4 den daha da aşağıdasın tuvalete çıkabilseydin birde zayıflamışsın diye fırça atacaktı doktorun
kızzzzzzzzzz enerji tavan valla ben bile daha pozitifim senin yazdıklarından sonra senin adına da çok sevindim inan...
bahire aybik bile girip 2 satır yazıyor sende yaz arada hepten takımı boşlama
kuşum 10 gün çok değilmi dahiliye dr na bir görün sen yada kadın doğum dr da anlar bu kabızlık işlerinden[/QUOTE
valla ya ne o öyle 10 gün, evet git bi dahiliyeye hatta şimdiye kadar gitmediysen endokrin bölümüne git. troid hastalıkları kabızlık yapabiliyor, endokrinde troid antikorlarına da bakılıyor daha net olur. benim annemde eskiden wc problemi yaşıyordu, endokrine götürdüm onu. troid çıkmadı ama gizli şeker+ d vitamini eksikliği çıktı, şeker ilacı ile d vitamini kullanmaya başlayalı günde 2 defa çıkmaya başladığını söyledi.
kuşum 10 gün çok değilmi dahiliye dr na bir görün sen yada kadın doğum dr da anlar bu kabızlık işlerinden
kuşum 10 gün çok değilmi dahiliye dr na bir görün sen yada kadın doğum dr da anlar bu kabızlık işlerinden[/QUOTE
valla ya ne o öyle 10 gün, evet git bi dahiliyeye hatta şimdiye kadar gitmediysen endokrin bölümüne git. troid hastalıkları kabızlık yapabiliyor, endokrinde troid antikorlarına da bakılıyor daha net olur. benim annemde eskiden wc problemi yaşıyordu, endokrine götürdüm onu. troid çıkmadı ama gizli şeker+ d vitamini eksikliği çıktı, şeker ilacı ile d vitamini kullanmaya başlayalı günde 2 defa çıkmaya başladığını söyledi.
Zaten benim doktorum da endokrinoloji yandal uzmanı, ben zaten şeker hastasıyım o nedenle bu alanda ihtisasini yapmış bir diyetisyene gidiyorum zaten...ama ilaç kullanımına sıcak bakmayan ilginç bir hanım...çok guveniyorum...hep doğru tespitleri oldu...denicem şimdi inşallah başka birşeye ihtiyaç kalmayacak...evrencim bu mesaj sana!!! :)
Zaten benim doktorum da endokrinoloji yandal uzmanı, ben zaten şeker hastasıyım o nedenle bu alanda ihtisasini yapmış bir diyetisyene gidiyorum zaten...ama ilaç kullanımına sıcak bakmayan ilginç bir hanım...çok guveniyorum...hep doğru tespitleri oldu...denicem şimdi inşallah başka birşeye ihtiyaç kalmayacak...evrencim bu mesaj sana!!! :)
kuşum herşey wc çıkma problemi olabiliyor sadece bu nedenler değil benim sinir sistemim çöktüğünde ilk etkilenen organım bağırsaklarım olmuştu tutulmuş zavallı şeyler konuyla hiç bir ilgisi yok benim sinirlenmemin halbuki sonunda yine acısın ben çektim sinir yok sırf sinirimi düzeltme adına çıktığım sigarayı bırakma kulvarına başarı ile devam ediyorum dualarınızı eksik etmeyim kızlar ...
kuşum 10 gün çok değilmi dahiliye dr na bir görün sen yada kadın doğum dr da anlar bu kabızlık işlerinden
hadi bakalım dene bu akşam iftarda önce tartıda yüzünü güldürsün.
bugün sigarasız durabildim sosyal etkinlik yaptık dışarda açık büfede açtık oruçları yedim herşeyi yedim deli gibi yedim ama içmedim ölmediğimi anladım içmeyince ölmüyor insan bugünden itibaren menüde yazıyorum yediklerime dikkat ediyorum söz veriyorum kilo da verecem sigarayı da bırakacam anlayışınız için teşk bir hafta dikkat etmedim bedelini de ödüyorum takıma zarar vermem umarım
Teşekkür ederim canım alakan için.. Bilgisayar geldi hamdolsun..2. Takım üyelerinin dikkatine !!!!!!!!!!
Arkadaşlar kaptanımız akrebin bilgisayarında bir sorun çıkmış. Biraz önce telefona konuştuk. Bende yarın öğleden sonra burada olmayacağım yola çıkıyorum. Sizlerden ricamız yarın sabah saat 10:00' a kadar lütfen kilolarınızı bildirin. Ben zaten bu akşam çıkmadan listeyi paylaşacağım siz hesaplayamasanız bile ben yarın sabah gelince hesaplar paylaşım alanında paylaşırım. Ama lütfen bu hafta durum biraz karışık gibi sizlerden maksimum özen rica ediyorum. şimdiden hassasiyetiniz için hepinize teşekkür ederim.
devam o halde kuşum yıllık iznim bitsin netten getireteyim şu kitabı okuyalım yapalım uygulamaya geçelimmmm ...
kızlar alanyadayım bu hafta aybikin tartısı ile tartılacam cuma bildirimde bulunurum kendinize iyi bakın fazla giremiyecemmmm ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?