süper ya....ikiz anneleri olarak buradayız. benimkiler 2 yaşındalar (benimkiler de erkek) ama anasınıfına giden bir oğlum daha var:)evet benimde var 6 yaşındalar nasınıfın gidiyorlar
ikiside erkek.
süper ya....ikiz anneleri olarak buradayız. benimkiler 2 yaşındalar (benimkiler de erkek) ama anasınıfına giden bir oğlum daha var:)
ben burada çocuklardan çok bahsediyorum arada dert yanıyorumbelki benimkiler daha küçük olduğundanır. sen maşallah geçmiş mesajlarına da baktım da çocuk konusunda çok yakınmıyorsun ama anladığım kadarı ile töbe etmişsin
İkizler o s yaşardayen nasıllar? eskiye göre sıkıntıları daha az değil mi? kavgaları falan oluyor mu?
AH CNM EVET BEN 3. YÜ DÜŞÜNMÜYORUM
SENN MAŞALLAHIN VAR YA BENİM ŞANSIM İLK ÇOCUKLRIM İKİZDİ.
İKİZLERDEN SONRA YİNE HAMİLE KALDIMM.. AMA OLMADI OLSAYDI ZOR OLACAKTI BİLİYORUM..
BAHSETMEN ÇOK NORMAL CNM ÇÜNKÜ DAHA KÜÇÜKLER VEE DERT YANACAGIN ZMANDALAR EE BİRD EBÜYÜK VARMIŞ SENİNN
AZ DEGİL DERDİN YANİ, AMA BÜYÜDÜKLERİNDE 3 DELKANLI OLCKALAR NE GÜZELL
cnm ikizler 5 yaşınd arahatlar cidden eskiye göre çok çok iyiler
ben geçen yıl kreşe veridm işe başladım
böyle daha mutlu oldukk çünkü insan akafayı yediriyorlar
benimkiler çok mızmızlar herşeye aglayan tipler
vayy onu önce öptün beni sonr öptn gibi dertleirmiz var am genel anlamda daha iyiler
film izliyorlar mesela daha çok oturup tv izlemeyi ögreniyorlar yada boya yapmayı filan ..
sabah babanneye bırakıyorum ben onlar okula götürüp akşamda alıyorlar
bende iş çıkışı gidip alıyorumm.. çokmu uzun yazdım nee
benim de ikiz kız kardeşlerim var şimdi büyüdüler kocaman oldular ama annem doğum yaptığında rahatsızlandı ve 2 sene hiç kalkamayasıya yattı ve ben bakmak zorunda kaldım o yüzden ikize bakmak çok zor allah yardımcınız olsun tek yumurta ikiziydiler bizimkiler hala annneleri ben gibiyim hep ben ilgileniyorum onlarla hiç kolay değil
çok geçmiş olsun annenee , sen kaç yaşındaydın peki ozman cnmm .
iyi bakmışsın valla maşallahhh
Şimdi ben bu ikiz muhabbetini okuyunca kendimden utandım :/ tek çocukla basedemeyen beceriksiz hatungerçi mazeretim var...1. Sınıf ve okumaya çalışıyor...ben de cinnet geçirmeden seneyi bitirmeyi hedefliyorum ama:)
valla 11 yaşındaydım o zaman çanım daha zordu yani
Şimdi ben bu ikiz muhabbetini okuyunca kendimden utandım :/ tek çocukla basedemeyen beceriksiz hatungerçi mazeretim var...1. Sınıf ve okumaya çalışıyor...ben de cinnet geçirmeden seneyi bitirmeyi hedefliyorum ama:)
kolay gelsin önceliklee ama 1. sınıf cidden zormuş benima rk da siizn gibi çıldırıyorlar
ben ne yapcammm seneye bilmiyorumm(
anamm iyi başetmişisn yaaaa 11 yaş ve ikiz bebekk ne demekk bravoo
öyle düşünme benim kızlada biz 5 kişi bakmaya çalışıyoruz onda bile zorlanıyoruz okul dönemi daha zor oluyor çünkü öğretmenler artık velilere bırakıyorlar herşey artık velilerde
AH CNM EVET BEN 3. YÜ DÜŞÜNMÜYORUM
SENN MAŞALLAHIN VAR YA BENİM ŞANSIM İLK ÇOCUKLRIM İKİZDİ.
İKİZLERDEN SONRA YİNE HAMİLE KALDIMM.. AMA OLMADI OLSAYDI ZOR OLACAKTI BİLİYORUM..
BAHSETMEN ÇOK NORMAL CNM ÇÜNKÜ DAHA KÜÇÜKLER VEE DERT YANACAGIN ZMANDALAR EE BİRD EBÜYÜK VARMIŞ SENİNN
AZ DEGİL DERDİN YANİ, AMA BÜYÜDÜKLERİNDE 3 DELKANLI OLCKALAR NE GÜZELL
cnm ikizler 5 yaşınd arahatlar cidden eskiye göre çok çok iyiler
ben geçen yıl kreşe veridm işe başladım
böyle daha mutlu oldukk çünkü insan akafayı yediriyorlar
benimkiler çok mızmızlar herşeye aglayan tipler
vayy onu önce öptün beni sonr öptn gibi dertleirmiz var am genel anlamda daha iyiler
film izliyorlar mesela daha çok oturup tv izlemeyi ögreniyorlar yada boya yapmayı filan ..
sabah babanneye bırakıyorum ben onlar okula götürüp akşamda alıyorlar
bende iş çıkışı gidip alıyorumm.. çokmu uzun yazdım nee
anam sen daha çocucukluktan çekmeye başlamışsınbenim de ikiz kız kardeşlerim var şimdi büyüdüler kocaman oldular ama annem doğum yaptığında rahatsızlandı ve 2 sene hiç kalkamayasıya yattı ve ben bakmak zorunda kaldım o yüzden ikize bakmak çok zor allah yardımcınız olsun tek yumurta ikiziydiler bizimkiler hala annneleri ben gibiyim hep ben ilgileniyorum onlarla hiç kolay değil
herkes şartlarına göre ayarlıyor kendini...bizim ikizimiz var ona göre ayarladık kendimizi. eğer yetemezsek iki çocuğa yetemedik diyoruz sen yetemezsen tek çocuğa yetemedim diye üzülüyorsun. aynı şey aslında ...Şimdi ben bu ikiz muhabbetini okuyunca kendimden utandım :/ tek çocukla basedemeyen beceriksiz hatungerçi mazeretim var...1. Sınıf ve okumaya çalışıyor...ben de cinnet geçirmeden seneyi bitirmeyi hedefliyorum ama:)
ben şimdiden diyorum ana sınıfı zor beaaa diye:) o kadar çok eksiğimiz çıkıyor ki şimdiden... veli olarak yani. daha oğlanın fotoğrafını çektirip okula vermedik o kadar fenayızAnnem hep derdiki okula başlamadan çocuk büyüttüm deme :) haklıymış walla...bi de benimki okuma biliyordu güya yeni sistemle geriye ket vurdu iyice karisti aklı...bu arada ben de ogretmenim yani :) terzi sokugunu dikemiyor :)
bakıcım vardı, büyük oğluma da o bakmıştı ama kendi evinde bakıyor, öyle başladık öyle gitti. çok çok sıkışırsam yardıma geliyordu, aynı apartmandayız. sürekli gelsin akşamları da bırakayım dersen bi sıklıktan sonra işin içine para giriyor. ben de çok sıkışmadıkça yardım istemeye çalıştım. yan komşum akşamları çocuklardan bir tanesini alırdı 1-2 saat. onun dışında en zor durumda olduğumuz dönem yaza rast geldi 10-15 günlüğüne görümcem, kız kardeşim ve eltimin kzı bi de eltim geldi. 2 ay ediyo zaten:) öyle geçti gitti. şimdi başkalarına muhtaç olmadan yaşayabilmenin, yemek pişirip yiyebilmenin, çocuklara yemek yedirebilmenin, alış veriş yapabilmenin keyfini sürüyorum... tavsiye ediyorum bunları yaparken keyif alın...hedeff 52 şuan yaşadıgın durmu öyle iyi nlıyorumki
su verirsinnn niye önce bana vermedin , herşeyi aynı anda yapmak zorundasın
aynı and aiki çocuk uyutup, emzirme yemek yedirmeee banyo yaptırmaa konusund austalaştım hoş artık yemek deridmiz kalmadı amaa
seninkinin büyük olanda çocuk neticede benimkilerle aynı yaşt ayani ,
valla alah yardımcın olsun böyle yardım edecek filan biri varmı etrafında?
sen resmen anne olmuşsun onlara... dertleri de bitmiyor desene. benim kız kardeşim de 16 yaşında. insan sorunlarıyla üzülüyor tabi. bi de aynı evde yaşayınca onların sorunlarıyla yatıp onlarla kalkıyorsun demektir. Allah kolaylık versin. kareşimde 2 yıl önce bazı problemler yaşadık şükür şimdi akıllandı, daha mantıklı davranıyor geçmişte niye öyle yapmışım ki diyor...Sağlıklı bi şekilde şu ergenliği de atlatsalar...anam sen daha çocucukluktan çekmeye başlamışsıngeçmiş olsun annene de...ikiz bakmak zor ama kabul et insanı olgunlaştırıyor, ikizler büyüdükçe hayat kolay gelmeye başlıyor değil mi?
evet çanım hayat ta ne yaşarsan o olgunlaştırıyor şüür yine halime hiç şikayet ve isyan etmedim rabbimin vardır bi takdiri ama büyüdükllerinde de bitmiyor yok iş hayatı yok erkek arkadaş möuhabbeti o yüzden büyüdüklerinde de daha zor oluyorlar zevkleri değişiyor laf dinlemiyorlar okul hayatı derken daha stresli oluyor valla
hedeff cim,
bend ebir dönem annemle sonrada kv geldi giti baktık ama 7 aylık olduktan onra deidmki kendi kendime bakıcam
sonra baktım pazara , marete gidmeiyorum hadi dedim banu birde ehliyat al ehliyetide aldımm
oh ne ala deidm ya kimseyi aramadan zırt oraya zırt buraya giidp geliyorum kimseye muhtaç degilim ,
ikiz anneleri zaten olğanüstü bir güce sahiplerrrbelki ukalaık olacak ama cidden öyle,
şükür ki araba kullanıyordum evet o büyük kolaylık. arabada üçünü birden uyuttuğum da oldu, demeyin keyfime...üçünüde arabanın arkasında çocuk koltuklarında uyutmuşum, e arabadan inip nasıl alış veriş yapacaksın? onu da çözmüşüm benzin istasyonuna gidip önce gaz alıyosun sonra içerden ıvır zvır alıyorsun, sonra da dışardan sıcak su alıp kahve yapıyorsun ya da çay alıyosun...işte bu tarz pratik çözümler ürettiğim için 73e vurmuştu kilom
evet Allah olağan üstü bir güç de veriyor. bak o kadar da ukala olma, Allah bi ikiz daha verirse görürsün gününü...
Ben tek çocuk bakarken kendimi bi çok şeyi çözmüş hissettim, her şeyin üstesinden geldiğimi düşünüyordum. bi çok insan çocukla yürüyüş yapamıyorum falan der ben her gün bebek arabasına koyup çocuğu yürürdüm alış veriş yapabilirdim.normal düzenimi tek çocuk çok değiştirmemişti o yüzden çocuk çok büyümeden ikinciyi düşündüm, 2-3 yıl sonra da 3.yü düşünüyordum Allah peşin peşin verdi. gördüm günümü. ben güçlü olmayı severim, başkalarına muhtaç olmayı sevmem belki de bu konuda başkaları szö konusu olduğunda daha önceden anlayışsız bir insandım. niye öyle yapmıyorlar niye böyle değil gibi eleştirmiş olabilirim insanları. Ama elimde olmayan sebeplerden başkalarına muhtaç oldum ve açıkcası Allah beni bu konuda terbiye etti. iyi de oldu. o yüzden olağan üstü güçlerim var diyosan devamına hazırlan
teşekkür edrim ama ufaklık o zaman daha anca on dokuz aylık falan olacak o yüzden benim ilgilenmek gerekecek yine çok sıkmıyorum benim çocuğum etrafımdaki çocuklara göre daha rahat büyüyor yemeği önüne koyuyorum dökse bile karışmıyorum doyunca hem temizliyoruz birlikte hemde banyo yapıyoruz dün kumun içinde oynadı karışmıyorum istediği her şeyi yapabiliyor orada da rahat bırakırım ama biraz fazla haylazız ondan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?