Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

şimdilik herşey yolunda gözüküyor. gelecek için de endişelenip sabrımızı geleceğe dağıtmayalım. kim öle kim kala diyorlar ya, Allh bilir gelecekte ne olacağını,kızın 10 yaşına gelesiye belki eski kocan ölecek, belki iflas edecek, belki de Allah gecinden versin de sen veya kızın...ya da sen daha güzel bir işe gireceksin. zengin cicci baba da ihtimaller dahilindeSen zaten çok güzel bir yoldasın bu tarz endişeler için bolca dua ediyorsun. yapman gereken ne varsa da yapıyorsun Allah da muhakkak hayısrlısnı sana verecektir.
*Maddi sıkıntı çekmemek için Vakıa suresi
*ummadık yerden rızk gelmesi için Saffat suresi (Yasinden sonraki sure) (Bu sureyi okuyanların rızkı çoğalır, darlık çekmez ve şeytan o kimseden uzaklaşır.)

Saffat suresinin bu faziletini anneme Yasin sohbetine gittiği bir yerde arkadaşı anlatmış. kendisi maddi darlık çekiyormuş. evde artık nerdeyse yiyecek sıkıntısı da çekmeye başlamışlar. kadın darlanmış oturmuş Saffat suresini okımuş bu niyetle, Kuranı kapatmış kapı çalmış, kapıda kadının babası sırtında bir çuval un... aynı gün bir akrabası gelmiş elinde pazar poşetleriyle, kadının ihtiyacı vardır diye onun için pazar görüp gelmiş...
okumaya devam, inşallah herşey güzel olacak...

*2. TAKIM 336. ETAP**

akrep33 ( 63.2 / 63.2 / 0 / 0,0%)Sabit/ 14. takıma transfer
Seldom ( 84,9/84,5 /0,4 /0,47 %).
trabzonspor( 88,7 / / /%)
hedef52 ( 63,5 /64,7/-1,2 /-1,89 %)
gamzeerdi (71,2 /67,5/3,7 /5,20 %)
selennnnnnnn ( 63,8 /63, 3 / 0, 5/0,79%)
siyahbeyaz06( / / / %)Yeni üye, hedef kilo:

2. takım ortalaması= %

Son düzenleme:

Gamzecigim tesekkur ederim. Aslinda spor suresince su icme konusunda bir derdim olmuyordu bu aralar bas agrilarim keyfimi kaciriyor her seyi bosveriyorum. Allah baska dert vermesin. Hamdusenalar olsun. Dua paylasimi icin tesekkurler akrep duanin ismini yazinca internetten baktim cok uzun bir dua saniyordum, degilmis. Az da olsa bende okuyup sana bildirecegim.

Gamzeeee harikasin ben boyle kilo veren biriyle hic karsilasmamistim. Tekrar masallah.

akrep kaptanim gelmeliyimgelmez miyim ya.kilo vermişken:)

simdi hedefcim %hesaplamayi ogrendim de benim kilom ikiye mi bolunuyor bilmem ne kismini anlamadim.
ben yazayim sen bana aciklarmisin.bu arada kilo verfim cooook mutluyum.ama henuz kimse kilo vermissin falan demiyor ,belli olmuyor mu acaba.
baslangic 77
geçen hafta 76,2
bu hafta 73,0

umarım herkes kilo vermiştir.

mesajlarını yeni gördüm kusura bakmayın. 26 aylık çocuk da bu A4 çözümündne anlar mı acaba ? deneyebilirim. daha büyük çocuklar için böyle yöntemler var, hatta belki anasınıfına giden oğlumun kendi başına giyinme yemek yeme davranışlarını geliştirmek için bu yöntemi yapabilirim ama küçükler sanki o kağıdı yırtar atar gibime geliyor
uyku saatleri dün gece gene saat 10u buldu. tek başına yatmaktan korktuğu için erkenden yatmak istese de büyük oğlan da 10dan sonra uyuyabildi. yapacaz bi şeyler bakalım.

başlangıçtan beri fark 4 kilo. 2 haftalık bildirim olduğu için 2ye bölüyoruz. 2/77 çarpı 100= 2,60 %

ben listeye ekliyorum

hedef kilon kaçtı?????

Son düzenleme:

Masallah kilolar verilmis, % hesaplama ogrenilmis
akrep33 komutanim bu arkadasimiz cok fazla oluyor amaaa. Ben bile hesaplamayi yeni ogrendim

Hayatim benimkisi 7.5 yasinda hala uyumamak icin 40 tane dolap ceviriyor. Yok sutumu icicem, yok tuvalete gidicem 30 dk oyalanma payi biraktik artik. Bir de sende 2 tane Allah yardimcin olsun. Super dadinin trt1 videolari internette vardi. Ben kizimla birlikte izliyordum. Orada dusunme kosesi uygulamasi var, kizim ben yaramazlik yaparsam beni de dusunme kosesine gonderir misin dedi ve uyguladik. Coook iyi sonuclar aldik. Su an dusunme kosesine gitmek zorunda kalmiyor. Bak bu son uyarim deyince bir daha ikiletmiyor. Kesinlikle izle canim. Bunlari uygulamayi unuttugumda bagiran bir anne oluyorum hos olmuyor.

hedef naptın bu ne hal?
bu arada gamze hemen arkanda haftaya yanında bilmem anlatabildimmi:)))

88 geldim sasirtici bir bicimde ))) inşallah devami gelir bu sahada gaza getirdi beni yuppiiiii ama ekliyemicem listeye kaptanim arkadaslarim benode ekleyin lutfennnnn

Siyahbeyaz cok cok ozur dilerim mesajini gormedim hedef paylasinca farkettim 26 aylik cocuk deyip gecme onlar dogustan universite mezunu oluyorlar. Her seyden anliyorlar merak etme. Tek kural istikrar. Bir kartona geceyi ve uyumayi simgeleyen bir resim yapistir yanina da sorunsuz uyursa gulen yuzleri yapistiracagini soyle 7 tane olursa istedigi bir seyi yapacagini veya alacagini soyle ve o seyi hak etmezse yapma.

çocuklara söz geçirme sanatı

Bir annenin 5 yaşındaki kızı sokakta arkadaşlariyla oynuyordu. Ogle vaktiydi ve anneye göre çocuğun yemek yeme zamanıydi.

Anne kızına seslendi eve gelmesini yemek yemesi gerektiğini söyledi kızı gelmek istemediğini acıkmadigini soyledi. Burada yemegini yemek istemediği için sorun çocuğundurur eğer anne sorunu çocuk adına ustlenirse şoyle diyecektir çabuk içeri gir yemeğin masada seni bekliyor çocuk büyük ihtimalle öfkelenecek ısrarla gelmek istemediğini söyleyecektir. Anne kendi eliyle çatışma ortamı hazırlamış olacaktır. Sorun çocuğun olduğuna göre anne etkin dinleme yaparak sorunun çözümünu çocuğa buldurmalıdır.

Anne dışarıda kalip arkadaşlarinla oynamak istiyorsun.

Cocuk arkadaşlarımla birlikte çok egleniyorum onlardan ayrılmak istemiyorum.

Anne arkadaslarindan ayrılmak istemiyorsun

Cocuk evet

Anne yemek konusunda aklina bir çözüm geliyormu?

Cocuk oyunumuz bitince gelir yerim.

Anne babalar çocuğun sorunlarına sahip çıkıp çözmeye çalışmak yerine etkin dinleme yaparak kabul dili kullanmalı sorunun çözümünü çocuğa buldurmalıdır. Böylece çocuğun kendi sorununu sahiplenmesine çözümünu de yine kendisinin bulmasına yardım etmiş olacaktır bu yeni yaklaşımın özellikleri şöyle özetleyebiliriz çocukların sorunları çözmede anne babaların tahmin edemeyeceği kadar gizli yetenekleri ve güçleri vardır. Anne babalar çocuklarda hazır çözüm paketleri sunduklarında neyi nasıl ve ne zaman yapacaklarını söylediklerinde çocuklar aileye bağımlı hale gelecektir. Sorun çözme becerileri gelişmediğinden sorunlarla karşılaştıkca çözüm için anne babaya geleceklerdir. Cocuklar çoğu zaman anne babanın bulduğu çözüme razı olmazlar. Cocuklar sorunların çözümü için yarın isteseler dahi en etkili yardım onlara yardım etmemektir bu bir çelişki gibi görünse de çözüm arayıp bulmaları için sorumlugu onlara bırakmak yardım etmenin bir başka yoludur.

Son düzenleme:
Benim oğluşum bugun tam 8 aylık oldu.9 u yemeye başladı kızlar..

Ama şimdiden inatçı bir oğluşum olacağı kesin.
Canı ne isterse onu yapıyor:)
Bezlerken artık süründüğü için ille yüz üstü dönmek istiyor.

Kocişle ne taklalar atıyoruz görmeniz lazım:)

Süper dadı programını hamişken evdeyken bende izlemişdim ve çok başarılı buluyorum.

olsun cnm sorun degil.
tesekkur edrim deneyim.isine gwlmeyenleri anlamiyor belki bunu sever.

Sorun çözmede 3 tip aile vardır. Kazananlar, kaybedenler, arada kalanlar.

Sorun cozmede bir demokratik yontem kaybeden yok yontemi.
......... oglum hirkani giy. Disarida hava serin usuyebilirsin.
Usumem annecigim giymek istwmiyorum.
Peki oglum, vucut senin; usuyup usumeyecegini sen daha iyi bilirsin. SENI anlıyorum giyip giymemekte karar senin bizler insan olarak bir konuda karar verebiliriz ancak şartlar öyle değişir ki kararımızı yeniden gözden geçirmek ve değiştirmek zorunda kalabiliriz şu anda usumeyecegini düşünüp hirkanı giymemeye karar verdin. Bak hirkan burada asıli duruyor eğer dışarı çıktığında üşüdüğünü hissedersen kararini değiştirebilir gelip hirkanı alabilirsin.
Tamam annecim istersem gelir alırım hoşçakal.

Sorun neydi çocuk hırkası almadan dışarı çıkarsausuyebilir . Kim böyle düşünüyor: Anne. Buna göre sorun kimin: Annenin anne etkili dinleme yaparak ve kabul dili kullanarak çözüm üretti böylece kimsenin kaybetmesine kazanmasına gerek kalmadan kaybeden yok yöntemi ile sorun çözülmüş oldu.

Arkadaslar cep telefonumdan ancak bu kadar yazabildim. Imla kurallarini hice saydigim cumleler var, duzeltmek zor oluyor affola. Soz verdim buz patenine gidecegiz malum evde olmayacagim yine de okumaya calisirim. Hepinizi optum.

Son düzenleme:
olsun cnm sorun degil.
tesekkur edrim deneyim.isine gwlmeyenleri anlamiyor belki bunu sever.

Insallah canim. Normal zamanda gezmeye goturmek, oyuncak almak gibi olagan seyleri yasatiyoruz. Bu yontem bu olagan seyleri yasayabilmesi icin sorumlulyklarini sahiplenmeleri gerektigini gostermeye yariyor. Ilk gunler karsi cikabiliyorlar sonrasinda alisiyorlar. Allah yardim etsin.

o preogramı ben de çok seviyorum. internetten izleyeyim diye düşündüm ama ihmal ettim. hatırlattığın için sağol. bu tarz şeylerde kararlı olmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…