Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Ama tatlım sen hiç yeşil çiğ sebze tüketmiyosunki!
Tuzda kebap ne merak ettim.

Ekmekte nişasta olduğunu, nişastanın da ballar gibi rafine şeker olduğunu bilelim! Bu durumu iyi anlayarak hareket edelim. Ekmeksiz olmaz, yapamam diyenlere duyurulur...
Ben dahil

Mevsimsel hastalıklar yavaş yavaş kapıları çalıyor.Sizlere bu hastalıklara karşı vücuda direnç kazandıran bir besinden bahsedeceğiz:
Tahin Tahinin Faydaları E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
Kansere karşı koruyucudur.
Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller.
İdrar söktürücüdür. Cildi güzelleştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Göz sağlığı için hayati önem taşır.
Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.
Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.
Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz
E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir. Seks hormonlarının oluşmasına yardımcıdır.
İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein vardır. Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir.
Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.
Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir. Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR Tek başına tadı hoş gelmese de, pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur, hem lezzetli. Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar, hem kış aylarında üşümeyi engeller.
Soğuk havada vücut direncini artırmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin tahini bol tüketmekte fayda var.
Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır. Tahin kolesterol içermez. Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.

Son düzenleme:
dünkü menüm

Sabah: 1 dilim kaşar pey, 6 zeytin, domates biber, 2 galeta
Ara: adaçayı, 3 form çubuk, 1 elma, 1 şekersiz kahve
Öğle: 2 d. ekmek, 1 dilm peynir, dereotu maydanoz domates, ayran
ara: 2 yeşil çay, 200 ml süt
Akşam: 1 köfte kadar haşlanmış et, karnabahar, 1 kase yoğurt, 4-5 kaşık şehriye pilavı
ara: 2 sarı kantaronlu melisa çayı, 1 küçük muz, 2-3 fındık

Spor: 1 saat tempolu yürüyüş +15 dakika gezinti
Kitap: Aidin salih , gerçek tıp

hosgeldin.bende iki kucuk bebekli kilolu bir anneyim.kilolarimizda yakin.ben de 74 lerdeyim.bol kilo vermeler

Hosbulduk canim.benimkiler artik bebeklikten ciktilar.kucugumun uyku problemi var.gece yatmak bilmiyo.uyanip cok agliyo biraz zorlaniyorum.neyse sikayet etmiyim Allah beterinden korusun.
Bugunku kahvaltim 5 zeytin.bir dilim kepek ekmegi.bir elma.biraz tere.tulum peyniri.bitki cayi. Ayyy
yaz yaz bitmedi ne kadar yemisim

Kızlar bugün nedense çok düşük enerjim..sürekli aglama modundayım..regl öncesi mi dicem ama hiç öyle hassasiyetlerim yoktur..yada ben kendimi dinlemiyorum bilmem...duaya katarsanız sevinirim

hedef hızlı dönmüşsün sahalara :) daim olsun inşallah..

Dünkü korkunç menümü yazayım;
SAbah yok
Öğlen yok
Ara 2 süt ( Dost süt varya küçük kakaolu ondan)
Ara: işte bu kötü oldu 2 maraş çöreği 1 tanesini yiyorsun 2. si niye
Akşam: Çok az ekmek Fırında tavuklu patates vardı tavuğunu yemedim salak gibi patatesini yedim
Spor yok canım çok sıkkındı...

Bende simdi cikolata yedim 3 parca.neskafe.bir avuc ceviz yiyerek ara ogun yapiyorum.benim sorunum sIkIlinca uzulunce yemege sarilmam.ve bu iki gundur cocuklarin kavgasi beni cok uzuyo.
Dua istiyen arkadasim duam seninle.Allah icini ferahlatsin sIkIntini alsin.herkese az kacamakli bir gun dilerin

evet çok kötüydüm sürekli diyet konuşup diyet yapamamaktan bunaldım, biraz uzaklaşayım dedim, kitaplara vermeye çalıştım kendimi:)sizi özledim geldim...
Dün ben doğuşun sarı kantaronlu melisa çayını buldum markette. tam da depresyon stres zamanında önerilen otlar varmış içinde akşam 2 tane içtim.
Sonuç: olumsuz yönü:kolay uymayı beklerdim ama sanki uykuya dalamıyo gibi sürekli düşündüm, rüyalar gördüm uyandım sonra rüyalarıma güldüm.
olumlu yönü:rüyada da gülüyordum:) bu çay kafayı mı bulduruyo ne:) genelde insan kabuslarında kaçar kovalanır, bağırır sesini duyuramaz ama bu çaydan sonra rüyanda hiç ummadık yardımlara mazhar oluyo insanbakalım bu akşam da aynı ilahi yardımla işlerim hep rast mı gidecek

Çayı içermisin bilmiyorum senin için dua edeceğim...

hoş geldin. du bakem geçmişi okuyunca seni daha iyi tanaıyacağım. benim problemim de çocuklara sinirlenip geç saatlerde yemek yemek(ti)...Di li geçmiş zaman kullanmak istiyorum artuık yawww yeter artık bu benim de senin de problemin olmasın bundan sonra

bi tansiyonun çıkıyo bi tuzda kebap yiyon bi hastanede yatıyon bi zumba yapıyon nasıl bi numarasın anlamadım ki seni

Bugün hedef gelmemiş..Hedef yarın başlıyomusun canım o karışıma :18:
ben orjinal karışımı yaptıktan sonra sahte elma sirkeliyi tadına bakmak maksadıyla açtım. ama yarın başlarım sahte mahte...doğal elma sirkesini de aktardan alıp 1 yk içmeye başladım

Bugün hedef gelmemiş..Hedef yarın başlıyomusun canım o karışıma :18:
ben orjinal karışımı yaptıktan sonra sahte elma sirkeliyi tadına bakmak maksadıyla açtım. ama yarın başlarım sahte mahte...doğal elma sirkesini de aktardan alıp 1 yk içmeye başladım
Doğal sarmısak turşum ise da 3 güne hazır efem..

Herkese hayirli aksamlar.benide araniza aldiginiz icin sagolun.Insallah beraber zayiflariz.ben 31 yasinda iki cocuk annesi 76.400 gr kiloda azicik tombis bir bayanim

ben deniz de 32 yaşında 3 çocuk annesi 74 kiloyu da görmüş 1 yılı aşkın bir zamandır 65 kiloya takılmış bir bayanım

Çocukların kaç yaşlarında bu arada. benimkiler 3 oğlan , biri 5 ikisi 2 yaşında

bu yeni yıl mevzusunda çççok çook konuşmak lazım.geçen yılın muhasebesini hep beraber yapalım inşallah

Son düzenleme:
bugunki menum
kah alti tereyag bal yumurta iki dilim kadar 4 zeytin bir dilim ekmek

ara gunkurusu,karisik ihlamurlu bitki cayi
ogle iki krpcsebxeli mercimek corbasi 4 kasik etli taze fasulye yogirt karisimi
ara 2 tane krepli tatli
aksam salata,yogurt karisimi 3 ceviz (dusunuyorum)
spor: cocuklarla evin icinde kosturmaca,10 dk twist,200 ip atlama hareketi
25 mekik,75 yarim mekik

aksam 8 den sonra bi sey yok.belki sekersiz cay icerim.
su en az 2 lt.kitap:takvim arkasi bunu bile okutmayip elimden cekistirip agizlarina soktular:)

Anbuyanbu burdamısınn) canım nete giremedim hiç nasıl gidiyo diyet

Burdayim artik canim daha sIk gorusuruz Insallah.diyet bugun kotu gitti komsumda misafir vardi.bana kizini birakirken sagoldun 3 kisilik tabak hazirlayip getirmis.oglen yemegi yerine onlardan yedim aksama yemem Insallah.yada oyle umit ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…