Canim haklisin ama salata yedim. Biraz once de peynirli salata yaptim. Canim bir tepsinin icine pirzola etler yerlestiriliyor ustu bildigin kaya tuzu ile kapatiliyor. Sonra firinlanip buyuk bir civi gibi bir sey ve keser ile taşlaşan tuz kiriliyor. Ben yapmadim anlayacagin bayagi zahmetli bir yemek.Ama tatlım sen hiç yeşil çiğ sebze tüketmiyosunki!
Tuzda kebap ne merak ettim.
bi tansiyonun çıkıyo bi tuzda kebap yiyon bi hastanede yatıyon bi zumba yapıyon nasıl bi numarasın anlamadım ki seni
bu yeni yıl mevzusunda çççok çook konuşmak lazım.geçen yılın muhasebesini hep beraber yapalım inşallah
Et güzelde protein sonuçta verdiği kalori 4 kcal onu yakmak için 9 kcal harcıyo vücud ama tuz olayı biraz düşündürücü hiç tuzda yemedim nasıl yapılıyoki ayrıca tuz vücutta su tutar şişirir seni :44:
ya aslında derdim çok her insan evladı gibi :) ama şu ara birebir taktığım özellikle bugün bir sıkıntım da yok, ama içim dar nedense...safer ayı sevimsizliği mi?? neyseki eve geldikten sonra (bu da işle ilgili mi bu durum dedirtti tabi) kızımla sarıldık öpüştük tepiştik geçti ruh halim çok şükür...ama sakinleştirici birşeylere ihtiyacım var stres çıtam zirvede çooook uzun süredir, yakında alarma geçecek diye korkuyorum, bu çayı yarın edinicem inşallah, umarım işe yarar. uykularım da senin dediğin gibi yarım yamalak kabuslar gergin sıçramalar şeklinde..öyle olunca dinlenmiş değil yorulmuş kalkıyorum her sabah...pehhhh herkes de ne kadar güçlü ve pozitif olduğumu söyler durur..dışı sana içi bana durumu tam da bu sanırım :)
kızlar siz bu yeşermiş iksirden zehirlenmeyin ben bile tırstım bu mevzudan :) yoğurt kürü beni hasta edendi sanırım...dolaptan alıp kaşıklıyordum durmadan soğuk soğuk, sonra boğazım fena oldu ancak toparladım bir haftada, o yüzden bi müddet mola verdim o küre de..
ewet ben de bu sabah yaptım bu muhasebeyi ve 2 yıllık kalkınma planı hazırladım kendime :) inşallah hedef bütçe ve programlar tutar :)
ya sorma o kıza ben de gıcığım..ne ya akrep bu bütün motivasyonum yerle bir oluyor...zaten bu hatun olamayacaksam neden sürünüyorum arkadaş moduna giriyorum sıksık :)
bütün bir yılın muhasebesi hayli zor oldu benim için...anne-babamı artık evlerine gönderip kızkıza kalmaya ve yeni düzenimizi oturtup, ayaklarımız üzerinde durmaya karar verdik...tabi ki İstanbul gibi bir şehirde hiç bir kanbağın olan kimse olmadan tek başına çocuklu bir kadın olmak zor şey...çok şükür arkadaşlarm var ama bir yakınım olmasını çok isterdim...e olmadığına göre napalım bakıcaz başımızın çaresine...tabi ki babamızı özlüyoruz..o boşluk büyüyor büyüyor bazen bir karadeliğe dönüyor..ama şükür ki bir gün kavuşma inancıyla yaşıyoruz...zaman hiçbirşeyin ilacı olmuyor kesinlikle...ve maalesef hayat da kaldığı yerden devam etmiyor..sadece akıntı devam ettiğinden biz de kıyıya köşeye vura çarpa yuvarlanıyoruz bu hengamede...bu yıl büyük kararlar aldığım, bu kararlar için temeller attığım bir yıl oldu..önümüzdeki iki yıl gerçekten zorlu bir süreç bizi bekliyor ama sonrası güzel olacak umuduyla herşeye yeni baştan başlamaya çalışıyorum her sabah...
2013 çok şeyler götürdü bizden evimizden...ama 2014 daha zor olacak bizim için...
memleketimde hayallerini kurduğum bir ev aldım bu yaz...kış bahçesi bile olan bahçe katı bütün şehrin önümde uzandığı tam hayalimdeki evi...ama tabi gırtlağıma kadar borçla :) 2014 bu borçların ödendiği yıl olacak inşallah
2014ün en önemli dönüm noktası tabi ki kızımın velayeti olacak..inşallah 2014 içinde bu velayet işini halledicem, hem benim içim huzura erecek hem kızım eşimin soyadını taşıcak ve inşallah o da orda huzura erecek..ona verdiğim en büyük söz buydu, birgün baba hanesinde senin adın yazacak demiştim, belki adını yazdıramıcam ama soyadını yazdırıcam inşallah...
bu iki noktayı hallettiğimde zaten ben emekliliğe erişmiş olcam ve 2015 bizim için istanbuldan amasyaya göç yılı olacak :) memleketime gidip ailemin gölgesinde huzurla çocuklarımı (evet bir tane daha geliyor kızıma kardeş :) büyütmek istiyorum...2014 bizim için bu büyük göç ve milada hazırlanma yılı olacak..eşimi burada bırakıp gitmek canımı çok acıtıyor bir yandan ama eminim o da huzurlu olacaktır biz huzurlu olunca..
yani seldanın bu yıl çoooooooook çalışması, çooooooooook sabretmesi, çoooooooooook akıllı hareket etmesi ve tabi ki çooooooooooook dua etmesi lazım...
e kızımın teyzeleri olarak velayet için, benim arkadaşlarım olarak benim ruh sağlığım için dualarınıza katarsanız çok sevinirim :)
Ya bende acaip motvasyon yapıyor, az kaldı diyroum işte o bel az kaldı :118:
günaydın kızlar menümü yazıp kaçayım
dün sabah: 2 bardak ılık su 1 yk doğal elma sirkesi
kahvaltı: 1 d. peynir, 1 galeta, 1 biber, 3 fındık badem
ara: 1adaçayı, 1 yeşil çay, yarım elma
Öğlen: 1 sahanda yumurta, 2 d. ekmek, domates maydanoz dereotu, 200 ml ayran
Ara: 2 yeşil çay , 1 beşi bi yerde çay, yarım elma, 200 ml süt
Akşam: 1 yk sarmısak elma sirkesi (iştahımı açıyo sanki:44:)
1 küçük muz, 20 buğulama 5 kızartma istavrit, 2 yk kısır, Roka, üstüne tatlı niyetine 2 kuru kayısı 15 fındık badem
gece: 1 sarı kantoronlu melisa çayı (bugün mutlu rüyalar görmedim veya hatırlamıyorum, acaba 2 doz sarı kantaron mu yapıyodu o kahkahalı rüyaları denenecek )
Spor: 1sa 15 dk yürüyüş
Kitap: Aidin Salih -Gerçek Tıp
Aile : Çocuklara internetten indiridğim bir bilgiyi okudum ( o kadar yani)
Bide kizlar biberiya cayini duzenli icen varmi? Varaa ne miktarda nadil demleniyo yazabilirmi? Ben yesil cayin icine bir tutam atip 10 dak. sonra suzup limon dilimiyle iciyorum.tek iciliyomu merak ettim
çocuk durumumuz çok benziyor ben de onlar yüzünden yiyorum zatenHosbulduk canim.benim iki oglusum var.biri 5 digeri 2 yasinda.ama 7 de yemek yiyip en erken 1 de yatinca aclik bide uykusuzluk cok sinir yapiyo bende.iki gecedir acikinca 3 tane kuru kayisinin icine ceviz koyup yiyorum.hemde tatli istegim gidiyo.ben yemekdiz dururum ama tatlisiz yapamiyorum
hay ağzına sağlıkYazmadan duramiycam valla.bu konusmalarda aralarda duran siyah atla duran sari sacli kiza gicik oldum.bende sariya boyatmak istiyorum sacimi.ama o kadarcik belim olmasina daha cok varrrrrr.(yada bu yemeyle hic olmiyabilir )
ya aslında derdim çok her insan evladı gibi :) ama şu ara birebir taktığım özellikle bugün bir sıkıntım da yok, ama içim dar nedense...safer ayı sevimsizliği mi?? neyseki eve geldikten sonra (bu da işle ilgili mi bu durum dedirtti tabi) kızımla sarıldık öpüştük tepiştik geçti ruh halim çok şükür...ama sakinleştirici birşeylere ihtiyacım var stres çıtam zirvede çooook uzun süredir, yakında alarma geçecek diye korkuyorum, bu çayı yarın edinicem inşallah, umarım işe yarar. uykularım da senin dediğin gibi yarım yamalak kabuslar gergin sıçramalar şeklinde..öyle olunca dinlenmiş değil yorulmuş kalkıyorum her sabah...pehhhh herkes de ne kadar güçlü ve pozitif olduğumu söyler durur..dışı sana içi bana durumu tam da bu sanırım :)
kızlar siz bu yeşermiş iksirden zehirlenmeyin ben bile tırstım bu mevzudan :) yoğurt kürü beni hasta edendi sanırım...dolaptan alıp kaşıklıyordum durmadan soğuk soğuk, sonra boğazım fena oldu ancak toparladım bir haftada, o yüzden bi müddet mola verdim o küre de..
ewet ben de bu sabah yaptım bu muhasebeyi ve 2 yıllık kalkınma planı hazırladım kendime :) inşallah hedef bütçe ve programlar tutar :)
ya sorma o kıza ben de gıcığım..ne ya akrep bu bütün motivasyonum yerle bir oluyor...zaten bu hatun olamayacaksam neden sürünüyorum arkadaş moduna giriyorum sıksık :)
hı hı 7den sonra yemeyeceksin nasıl olsa 7ye kadar ne yersen sayılmaz, vücut onu eritir bişi kalmaz
günaydın kızlar menümü yazıp kaçayım
dün sabah: 2 bardak ılık su 1 yk doğal elma sirkesi
kahvaltı: 1 d. peynir, 1 galeta, 1 biber, 3 fındık badem
ara: 1adaçayı, 1 yeşil çay, yarım elma
Öğlen: 1 sahanda yumurta, 2 d. ekmek, domates maydanoz dereotu, 200 ml ayran
Ara: 2 yeşil çay , 1 beşi bi yerde çay, yarım elma, 200 ml süt
Akşam: 1 yk sarmısak elma sirkesi (iştahımı açıyo sanki:44:)
1 küçük muz, 20 buğulama 5 kızartma istavrit, 2 yk kısır, Roka, üstüne tatlı niyetine 2 kuru kayısı 15 fındık badem
gece: 1 sarı kantoronlu melisa çayı (bugün mutlu rüyalar görmedim veya hatırlamıyorum, acaba 2 doz sarı kantaron mu yapıyodu o kahkahalı rüyaları denenecek )
Spor: 1sa 15 dk yürüyüş
Kitap: Aidin Salih -Gerçek Tıp
Aile : Çocuklara internetten indiridğim bir bilgiyi okudum ( o kadar yani)
Ben zayiflama caylarinin hepsinin icinde oldugundan tek basina icilirmi diye merak ettim.televizyondada icin diyodu ama nasil olucagini nette bulamadim.ben yesil cay yaparken bir tutam atiyorum bir dilimde limon atiyorumMigren icin iciyorum limon dilimiyle. Sen ne icin iciyorsun?
Ben sabah içtim sarmısak turşusundan ayy nasıl keskinnn, acııııı..Hemen su içtim amaa midemide yaktıııı, çok korktum devam eder diye ama etmedi..Bağırsaklarımı hareketlindirdi ama doğru lavaboya koştum ve açtım sabah onu kesti bıçak gibi hemde canım bişii istemedi..
Hedefcigim ben de anlamadim ne ayagim benKafama taktigim tum sorunlari bugun muhattaplari ile hallettim. Bir arkadasimi da dostluk mertebesinden azil edip arkadaslik statusune indirdim. Bunu da kendisine soyledim. 2014 e kafam dinc girecegim. Bu duygusalligim basima bela ne yapayim? Hastahaneye kaldirilmalar ve bas agrilari hep duygusal tortulardan kaynaklaniyordu. Tedaviye, tetkiklere devam ama agrilarim hafifledigi icin dansa ve sporuma haftanin 5 gunu devam ediyorum. Mesela bugun sirtaki dansi yaptik. Yarin plates gunu. Tuz da eti ve tavugu esim yaptirip eve getirdi tuzlu bir sey degildi. Sanirim tuzu kapak gibi dosuyorlar, sonra da civi gibi bir seyle çaka çaka kiriyorlar. Istanbul aksaray da bir Hatay usulu yemek yapan bir yerden almis.
Yalniz sen de sahalara geri donmussun cok sevindim. Su cayi bir kac gun daha ic iyi bir seye benziyor. Bir alternatif tip uzmani tv de sinir hastaliklari icin onerdiklerini soylemisti. Denek gibi kullaniyoruz seni ama...
beni şımartıyosun (ki şımarmaya çok müsaitimdirYapalim canim. Konusa konusa biter mi bilmem. Ben yuklerimden siyrilmaya basladim bile. Kutlama anlaminda degil de muhasebe yapma ve daha iyi bir insan olma yolunda adim atma, aynada kendine bakma anlaminda yeni bir yil benim icin cok onemli. Anacigim ben dogru bir insan olmaya calistikca insanlar yamuluyor ona ne yapmak lazim? Sen bilirsin ne yapmali? Benden 7 yas kucuksun ama masallahin var her konuda bilgilisin.
Degisik bir kitap degil mi? Hacamat, açlik ve sülük önerileri cok ilginc gelmisti bana. Ama eskiden uygularlarmis ve faydasini da gorurlermis. Ben migren ile ilgili olan kisimlarina bakiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?