Bendeetarif istiyom
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ayy seldom tereyağınıdamıııAy kendimi supersonik hissettim okuyunca sağol :) ama peynir yapmanın yoğurt yapmaktan bi farkı yok mayala bırak!! Amaaaa ben tereyağını da kendim yapıyorum..o zor bak ugrastiriyor yani..
Dur bi dakikaa, cik yapıp demişsin cik ne demek? Bi ara bende merak sarmıştım ama maya bulamadım sen nerden alıyosun mayasını, ayy harika peynirimi ben yaparım artıkımHemen vereyim efeem :) 5 kg sütü alıyorsun kaynat sogut (çiğ sütle daha güzel oluyormuş ama benim içime sinmiyor) sonra hazır satılan sivi peynir mayasindan 2 ölçü koyup karistirip serince bir yere koyuyoruz..peynir tutunca topaklanıyor o topaklari alıp bir tulbente koyup üzerine ağırlık yapacak birşey koyuyor suzduruyoruz...peynir suyunuda pogaca hamurunda kullaniyoruz...ben kendimi aşıp otlu çöplü çeşit çeşit yapıyorum..isterseniz cik yapıp salamura da yapabilirsin ben taze az az yapıyorum..
Ben de boyadım şu an dk dolmasını bekliyorum, aaa dolmuş burda laflarken kalkıp yıkayayım saçlarımıBen plates yapicaktim ama olmadi malesef bende saclarimi boyamaya karar verdim...bi usengeclik basti hic canim istemiyor...
İyi edersin canım, sana da iyi akşamlar olsunEn kotu ip atlayip uyuycam herkese iii bi aksam diliyorum
30olmana sevindim doğrusu:) çünküm ben de 33üm.(kendimden ümidi kesmeye başlamıştım) hey gidi gençlik 1ekmek arası döneri öğlen 1 ekmek arası da ciğeri de akşam yemek üzere alırdım yurtta kalırken birini yiyip ciğerin de bi tadına bakayım derken 2 sini de bitirmişliğim vardırdeme öleeeebide şekeri kestim bi haftadan fazla oldu. bu ekstra oldu süt tozu ve şeker
84 lüyüm canım 6 nisan da 30 u doldurup artık 30,1-30,5 diye giderekten yaşlanıyorum
bu metabolizmamın yavaşlamış hali hey gidi gençlik bi oturuşta tam ekmek tost yerdim bide eskiden ekmekler büyük tabi
tabi gittikçe yavaşlıyor
en azından artık abur cubur iştahım kalmadı bünye istemiyor artık cips vs
yap yap bi 59,9 olsam ben neler alıcam. geçen kış o kadar çok ve gereksiz şeyler almışım ki yaza giyecem diye. tabi kilo veremeyince de giyemedimn. valla etiketleri üstündeyken gözümde eskidiler hiç hevesim kalmadı. sadece zayıfladığımda o kıyafetlerin içine girdiğimi görmek için onları elimde tutuyorum. şişman psikolojisi ile almışıjm işte, 3 tane pantolon. motivasyon için 1 tane alsam yetecekmiş: paçalarını yaptırmak da ayrı dert...40 dk tempolu yürüyüşümü yaptım oh missss :) kahvemi de içtim :) hava güzel olunca insanın heeeeeeep yürüyesi geliyor ne güzel ama ne mümkün tabi :) ya bugün kızım 1 saat etüde kalacakmış okulda (normalde 5te evde oluyoruz) 6da ben alcam..bu 1 saatte ne yapacağımı bilemedim ne garip kendime vakit ayırmaya ayırmaya bu bi saatte ne yapacağımı bulamadım ve ambu seni andım :) alışverişim hala duruyor gitsem çılgınlar gibi aışveriş mi yapsam acep :)
hadi bakalım bu sayede peynir de yiyeceksin deseneDün peynir yapmıştım az önce çıkardım bi lokma tadına baktım off süper olmuş...sabahı nasıl edicem bilmem sabah kocaaaaaa bi dlm yicem dlm denmez ona parça :) corekotlu ve kekikli yapmıştım harika :)
bunu itiraf etmek istiyorumsabah: 1 portakal,
pırasalı omlet,
2 dilim peynir,
4 etimek,
salatalık
Öğlen: 1 kase mercimek çorba (bakın görün bir öğünümü çorbayla geçirdim :) )
Ara: adaçaylı yeşil çay ve 1 çilekli aktivia (inşallah)
Akşam: o kadar uzun süreli planlar yapmamaya çalışıyorum(akşama şunu yiyecem desem nedense olmuyor en iyi gerçekleri söylemek )
canım ne uzun suruyormus oyle, kansızlık da yapar o simdi. dikkat et. bence bir doktor gorsun de kafan rahat etsin.günaydın arkadaşlar...
sabah sabah canım sıkıldı:18 gün içinde 2. defa regl oldum!!!zaten 8-10 gün sürüyor. dün akşam zencefil zerdeçal baharatların bitince yenisini almıştım eve gelince bir kavanoza karıştırdım toplam 1 yk kadar yuttum galiba ondan oldu
hep düzenli olaur adtlerim. 2. doğumdan bu yana 10 gün sürse de adetlerim aralık periyor 25-28 günde tekrarlar. geçen adetim 2 gün eksik oldu sevindim hadi dedim adaçayı olumlu etkiledi herhalde. ama şimdi daha 10 gün varken adet olunca....offff zencefildendir değil mi...hemen bu gün zencefil ve adaçayını bırakıyorum hatta yeşil çayı da mı bıraksam
günaydın arkadaşlar...
sabah sabah canım sıkıldı:18 gün içinde 2. defa regl oldum!!!zaten 8-10 gün sürüyor. dün akşam zencefil zerdeçal baharatların bitince yenisini almıştım eve gelince bir kavanoza karıştırdım toplam 1 yk kadar yuttum galiba ondan oldu
hep düzenli olaur adtlerim. 2. doğumdan bu yana 10 gün sürse de adetlerim aralık periyor 25-28 günde tekrarlar. geçen adetim 2 gün eksik oldu sevindim hadi dedim adaçayı olumlu etkiledi herhalde. ama şimdi daha 10 gün varken adet olunca....offff zencefildendir değil mi...hemen bu gün zencefil ve adaçayını bırakıyorum hatta yeşil çayı da mı bıraksam
Sen memurmuydun canım ?
Kızlar menülerinize bakıyorum ve kitap göremiyorum
Lütfen kitap da ekleyin menülere...
30olmana sevindim doğrusu:) çünküm ben de 33üm.(kendimden ümidi kesmeye başlamıştım) hey gidi gençlik 1ekmek arası döneri öğlen 1 ekmek arası da ciğeri de akşam yemek üzere alırdım yurtta kalırken birini yiyip ciğerin de bi tadına bakayım derken 2 sini de bitirmişliğim vardırne bünyeydi beaaaa
bunu itiraf etmek istiyorum
dün akşam pirinç lapası diyetine benzer veya daha önce yaptığım ödem attırıcı diyete benzer bi akşam menüsü planladım.
3 yk kepekli pirinç+soğan +1tk z. yağı +3-5 yk yoğurt +2 yk nohut ile çorba yap , yanında bol salata ile ye..planım buıydu z. yağı bitti tereyağı ile yaptım 3yk yoğurt da yetti. doymuştum oysa...çocuklara da aynı malzemelerden nohutlu pilav yaptım. sonra o pilavı tabağa koyarken misssss gibi koktu, 1yk ile tadına baktım...sonra 2 yk ile...sonra dur dedim böyle ayaktan atıştırmayla olmaz...5-6 yk daha koydum tabağa onu da yedim...sonra çıkarttım dolaptan zeytin ve ekmek yedim 3-4 dilim ekmek...
tamam ben diyeti miyet diye başlayıp gece yemelerimi sapıttırıyorum , şimdilik gene akşam saat 7den sonra yemeyi kessem yetecek
canım regl olacağın için gözün dönmüş olabilir...hep bir bahane üretme kapasitem var şükür :) bence de 7den sonrayı kesmek bile iyi gelecektir sana...
bu arada, hep bahsettiğim gibi, ben de popo basen falan yok yani yok dediysem vücuduma göre yok :) yoksa oraların da maşallahı var yani :) göbek mide göğüs 3 kat :/ şimdi göbek de nispeten (nispeten diyorum bakın gerisi hayal gücünüze kalmış :) küçüldü, göğüslere yapacak bişeyim yok bütün seksapelitemle duruyor yerindeama ah şu mide!! kocaman bir simit sanki oturunca!! ay gıcık oluyorum...mesela kardeşim zayıf ama onun da midesi dışarı doğru çıkık, biraz kaburga yapımızdan kaynaklanıyormuş, hatta ben küçükken annem dr dr gezdirmiş kaburgası kırık diye :) üst karın için yarım mekik öneriliyor ama ben bel ve boyun fıtıklarımdan korktuğumdan yapamıyorum...başka bir çözümü var mı bunun yaaa :/ yoksa bu mide can simidi gibi kalacak üstümde hee :/
canım ne uzun suruyormus oyle, kansızlık da yapar o simdi. dikkat et. bence bir doktor gorsun de kafan rahat etsin.
bitki çaylarının etkisi olur ancak bu kadar olacağını düşünmüyorum canım... mevsimler değişiklikler, spor yapmak bunlarda bünyeyi etkiliyor... en iyisi bir doktora gitmen
canım regl olacağın için gözün dönmüş olabilir...hep bir bahane üretme kapasitem var şükür :) bence de 7den sonrayı kesmek bile iyi gelecektir sana...
bu arada, hep bahsettiğim gibi, ben de popo basen falan yok yani yok dediysem vücuduma göre yok :) yoksa oraların da maşallahı var yani :) göbek mide göğüs 3 kat :/ şimdi göbek de nispeten (nispeten diyorum bakın gerisi hayal gücünüze kalmış :) küçüldü, göğüslere yapacak bişeyim yok bütün seksapelitemle duruyor yerindeama ah şu mide!! kocaman bir simit sanki oturunca!! ay gıcık oluyorum...mesela kardeşim zayıf ama onun da midesi dışarı doğru çıkık, biraz kaburga yapımızdan kaynaklanıyormuş, hatta ben küçükken annem dr dr gezdirmiş kaburgası kırık diye :) üst karın için yarım mekik öneriliyor ama ben bel ve boyun fıtıklarımdan korktuğumdan yapamıyorum...başka bir çözümü var mı bunun yaaa :/ yoksa bu mide can simidi gibi kalacak üstümde hee :/
Markasını aldım canım akşam geçerken sorucam yakınımdaki mandıraya, inş. vardır..Cik değil çok yapıp salamura koyuyorum :) ah bu çok bilmiş telefonlar :) mayayi mandiralar varya süt ürünleri satan yerler oralarda oluyor..adı da peyyap :)
Dün gidip okulun bahçesinde bekledim :) sanki kuzucuk olmadan hicbirsey keyif vermiyor aslında miziklansam da :)
Tavuk ve peynir ıyyyyySabah : 1 simit
sınırsız peynir :)
Domates yeşillik
öğle : uyduruk brüksel salatası (yeşillik domates peynir turşu tavuk parçaları)
ara : 5 hurmayla yoğurt karışımı
akşam : 2 kase yoğurt çorbası
ve tabiki brüksel ( bitiyor walla)
30 dk yürüyüş
kitap : family secrets
Canım şaşırdım şimdi..İyide sen bu karışımı ilk defa kullanmıyosunki, hamile felan olmayasın, öyle bişi varsa kes tabiki karışımları ve yeşilçayı ve adaçayını, fena söktürür..günaydın arkadaşlar...
bunu itiraf etmek istiyorum
dün akşam pirinç lapası diyetine benzer veya daha önce yaptığım ödem attırıcı diyete benzer bi akşam menüsü planladım.
3 yk kepekli pirinç+soğan +1tk z. yağı +3-5 yk yoğurt +2 yk nohut ile çorba yap , yanında bol salata ile ye..planım buıydu z. yağı bitti tereyağı ile yaptım 3yk yoğurt da yetti. doymuştum oysa...çocuklara da aynı malzemelerden nohutlu pilav yaptım. sonra o pilavı tabağa koyarken misssss gibi koktu, 1yk ile tadına baktım...sonra 2 yk ile...sonra dur dedim böyle ayaktan atıştırmayla olmaz...5-6 yk daha koydum tabağa onu da yedim...sonra çıkarttım dolaptan zeytin ve ekmek yedim 3-4 dilim ekmek...
tamam ben diyeti miyet diye başlayıp gece yemelerimi sapıttırıyorum , şimdilik gene akşam saat 7den sonra yemeyi kessem yetecek
Markasını aldım canım akşam geçerken sorucam yakınımdaki mandıraya, inş. vardır..
Kesinlikle haklısın onlarsız hiçbiii tad vermiyor
Tavuk ve peynir ıyyyyyne müthiş ikili nasıl yiceksinki bunların ikisini birlikte
Canım şaşırdım şimdi..İyide sen bu karışımı ilk defa kullanmıyosunki, hamile felan olmayasın, öyle bişi varsa kes tabiki karışımları ve yeşilçayı ve adaçayını, fena söktürür..
Sorma sorma benim de tek kötü yanım akşam menüsü sonrası sapıtmalarım, ruhsal bişii bu bizimkisi aslında, normalde tok olan mideye fazladan göndermeler yapmanın mantıklı açıklaması yok çünkü..Tıpkı artık yer kalmayan otobüse fazladan yolcu alan şöförün akıl sağlığından şüphe ettiğimiz gibi bizim gibi olanların da durumu çok iç açıcı değil diye düşünüyorum...
Düşünsene kilo vermek istiyoruz, plan yapıyoruz, burda kilo verenleri gördükçe gaza geliyoruz, taaki evde yemeklerle başbaşa kalıncaya kadar..
Seni çok iyi anlıyorum, mesela yemişsin sonraki zeytin ekmek ne? Eh bu da vicdan muhasebesi öncesi kendimize olan kızgınlık oluyor aslında.. Yemicem dediğimiz yemeği yiyip, limiti oldukça aşınca kendimizden öc alır gibi son darbelerle uğraşıp fazladan alakasız şeyler yemeye yöneliyoruz..
Oysa baştan bir kaşık da olsa planladığımız listenin dışına çıkmasak gayet güzel devam edicek eminim..
Ben de karar aldım akşam 7 sonrası hiç bişii yemicem artık olmadı sözler veririm kendime kilo vermenin başka yolu yok çünkü benim için..
Canım karnını içine çekmen faydalı olur birde zıplamak karın ve mide kısmını ciddi bi şekilde toparlıyor tabii düzenli olucak..canım regl olacağın için gözün dönmüş olabilir...hep bir bahane üretme kapasitem var şükür :) bence de 7den sonrayı kesmek bile iyi gelecektir sana...
bitki çaylarının etkisi olur ancak bu kadar olacağını düşünmüyorum canım... mevsimler değişiklikler, spor yapmak bunlarda bünyeyi etkiliyor... en iyisi bir doktora gitmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?