Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Oyyyy canım benim büyümüş artık :) geçer gider annesi..bi bakmışsın koca delikanlı olmuş...allah korusun kollasin kolaylasin inşallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah razi olsun morale cok ihtiyacim vardi..

günaydın kızlar nasılsınız nasıl geçti hafta sonu benimki bir fiil temizlik yapmakla hala da bitmedi
fatmacım hadi hayırlı olsun canım inş bügünün çook güzel geçer size yazmadan işe başlamak istemedim
hadi görüşürüz ben masamı sileyim sonra işe başlayayım öpüyorum

mmmmmmmmmmmmmmm bayılırım (sanki bayılmadığım bişey var)

senin oğlan kaç yaşındayıdı? hadi bakalım hayırlı olsun, geçmiş olsun (sünnet olana ne deniyordu ki)

cts. günü gardrobyumun bir gözünü bir tane de komidinin içini düzenledim öğlen oldu. apar topar evden çıktık. geriye kalan zamanlarda heeeeeep gezdik...
gezmek diyince bazen özeneler oluyor ama bizimkisi mecburiyetten. eşimin de evde olduğu 2 haftasonu günü şöyle geçer bizde

Sabah kalkış ve kahvaltı
Sabah 6 hedef uyanır. hemmen ketıla çay koymaya koşar. çay demler kahvaltılıkları hazırlar, bu arada ev ahalisi birer birer uyanır . uyananlar salona geçip çizgifilm izlemeye başlamışsa şanslı günündedir hedef.
sofra kurulur. bazen mutfak masasına sığmıyoruz diye çocuklara örtü serer onlar salonda yerler...yemeyenler olur,onu ver bunu ver şunu getir....bazen uyanaır uyanmaz mutfağa dalan araba süren daha da beteri kocaman akülü arabayı sürmeye çalışanlar olur...hedef iş yapamazsa çıldırır.
bir ihtimal de babalrınn ensesine binip her istediklerini babaya yaptırmaya çalışır çocuklar. eşim her dediklerini yapmaya çalışan çocuk ağlamasına tahammülü olmayan merhameti disiplinine engel olan bri baba olduğu için evden kaçıp gidecek hale gelir...bu arada hedef mutfakta çay içmektedir
bir posta baba ile 1-2 çocuk dışarda tur atar gelir , diğer çocuk bu arada beni bıraktılar diye ağlamaktadır. hedef mutfağı toparlar ve bir yerde buluşulur araba gezmesine dahil olunur.

Nereye gidelim sorunu
büyük oğlan parka gidelim der. küçükler uyuduysa veya hava yağmurlu ise bu plan yatar. ve büyüğü arabada dolaşmaya ikna ederiz. o da uyuyakalır arabada...çocuklar ne zaman uyanacaksa ona göre plan yapılır...kapalı parklar açık parklar çay bahçeleri bizimdir, birinden kalkar diğerine gideriz. her gittiğimiz yerde bi kaçma kovalamaca vardır, çocuklar bir yerde durmazlar. en çok durdukları yer kum olan yerlerdir, güneşli günlerde kum oyuncakları ile çocuklar parkta eşelenirler, çay içecek bir yerler varsa biz de çay içeriz.
haftasonu malesef hep ıvır zırvır yiyeceklerle geçer...
akşama doğru bi eve gitsek deriz ama bri yandan da çocuklar ve girince durmayacaklar diye gitmek istemeyiz. eve perişan halde gelinir ....

kızlar bugün nihayet oruca niyetlendim. offf ne korkmuşum oruçtan yaaa...kendime çok kızıryorum. bu sefer inşallah oruçluyum diye kendimi bırakmicam...daha sabahtan

Son düzenleme:
daha sabah yataktan kalkarken çölde kaybolmuş bedevi gibi ağız göz kurumuş kalkıyordum bu sefer öyle olmayacak inşallah

kızlar bugün nihayet oruca niyetlendim. offf ne korkmuşum oruçtan yaaa...kendime çok kızıryorum. bu sefer inşallah oruçluyum diye kendimi bırakmicam...daha sabahtan

allah kabul etsin canım darısı bizlere benimde geçen yıldan bir ay var hamileydim tutamadım

herkese merhabalar kızlar uzun bir aradan sonra sonunda kavuşabildim size
kayınvalidem vardı giremedim nete falan hatta okadar üzüldünki giremediğime
kilom 58.8 oldu çok mutluyum gr gr gidiyor ama gidiyor harfiyen uyamasamda kaçamaklarım en aza indi
perşembe kilomu bildirmiştim ama gözden kaçmış sanırım tabi listeye ekliyemedim ondan hepinizdewn özür dilerim
sonuçta takım kuralları var hak geçmesin hafta sonu kızımın okul gezisi vardı pamukkaleye gittik pohaça falan beslendim ama genede almadım hatta veriyorum geçmişi okuyayım tekrar yazarım

Allah kabul etsin canım.
daha sabah yataktan kalkarken çölde kaybolmuş bedevi gibi ağız göz kurumuş kalkıyordum bu sefer öyle olmayacak inşallah

Eee nasıl başardın peki ?

bana iki haftalik izin vermistin kaptanim..ben izinliyim.ama meraktan firsat bulunca giriyorum:))
Hmm ben de unutmuşum tabii.. Canım boş ver izni sen gel yine bildir menünü ve kilonu uğraşmayalım hiç zaten gitmiş 1 haftadan fazlası
Bence bu hafta tum takim icinde yarisalim elimizden geleni yapalim ve en cok kilo veren olmaya calisalim....

Evet güzel fikir.. Kilosu yakın olanları eşleştirelim.. Bu işi hedef iyi görür
Her ay basinda da olculerimizi yazmaya devam edelim 1 mayista bi bakalim ne durumdayi diye

Gayet makul, Her ayın başında alalım ölçülerimizi zira haftalık moral bozabiliyor değişmeyen ölçüler
Aaaa yeşil kahveyi içen senmiydin canım, nasıl peki sonuçlarını alabiliyomusun etki ediyormu.. Ben cumartesi günü aldım ve içiyorum o günden bu yana.. Sanki terletiyor gibi, yani hareket halindeyken daha önce bu kadar terlemiyordum sanki, bilemiyorum tabi henüz çok yeni kullanmaya başladım, bakalım zamanla görücez..
14.takimdakiler de hep derece yapiyor
Evet 14. takımın maaşallahı var.. Her konuda sorunsuzlar. Hem kilo bldirimi hem yeme düzenleri ve istikrarlı oluşları çok güzel..
Onlar bildigin diet yapiyo bizde kenardan kiyidan saglikli besleniyoruz...

Tatlım onlarda sağlıklı besleniyorlar.. Öyle saçma açlık diyetlerine ben de izin vermem zaten..
Haklısın canım.. Okuyunca ortak yanlarımız çokmuş dedim.. Mesela ben de pirinçten makarnadan, kızartmadan çok uzağım artık hiç de eksikliğini hissetmiyorum.. Kilo veriyomuyum hayır, benimkisi kafadan bitiyor sanırsam ya.. Eve gidince ben benlikten çıkıyorum, bunu biliyorum.. Hayırlısı ve sabır, sabır, sabır.....
Usta sofor ben deniz yamulmus bir mazgalin stunden gectim ve tekeri patlattim
Kuzucum arabaya binince sigortanı ihmalmi ediyosun.. Sigortanı mutlaka yap.. Bilirsin en güzel sigorta ayet-el kürsü dür.. Sağsalim kurtarmışsın hemen sadaka kuzu ihmal etme..
Cümlemizden canım ama napıyoruz beslenme düzenimizi de ihmal etmiyoruz.. Kötü olan şeylerden de ders almayı biliyoruz ve uyguluyoruz kuzum

Hayırlı olsun canım. Rabbim hayırlı bir evlat olmasını nasip etsin..

Cennet gibi bir ülkede yaşadığımızın önemine vurgu yapan ‘alkali diyet’ kitabı yazarı Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Çoruhlu, Türkiye’nin her yerinde yenebilir otları yetiştirebilecek toprağımızın olması bizim için büyük şans olduğunu ifade etti. Genç, sağlıklı ve güzel görünmenin bitkisel beslenmeyle mümkün olacağına vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Çoruhlu, ‘Gıda Saati’ programı sunucusu Semiha Batmaz Salcı’nın sorularını yanıtladı. Yrd. Doç. Dr. Çoruhlu, "Bizim insanlar olarak tüketmemiz gereken yiyecekler, aslında bitkisel kökenli yiyecekler. Bu her türlü meyve, sebze olabilir, baharatlar olabilir. Çünkü onlar da ottan geliyor. Yağlı tohumlar olabilir, kuruyemişler olabilir. Vücudun içerisine bunları koyduğunda tek bir çöp üretmiyor. Güzellik, sağlıklı olmak, gençlik ya da yaşlı olmak arasında çöp birikmesi gibi bir fark var. Doğduğumuz günden itibaren hiç çöp üretmeyen şekilde beslenmiş olsaydık, her zaman genç görünüyor ve hastalanmıyor olacaktık. O biriken çöpleri vücut atamıyor belli bir yaştan sonra. Atma kapasitesi azalıyor böbreklerin bağırsakların, yaşlanıyoruz." diye konuştu.

Tüm sağlık şikayetlerimizin nedeninin sebze ağırlıklı beslenmemek ve işlenmiş gıdalar tüketmek olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Çoruhlu, et ve hamur yiyecekleri tüketenlere önemli tavsiyelerde bulundu. Yrd. Doç. Dr. Çoruhlu, "Et yanında şalgam suyu içilebilir ki o bitki suyu anlamına geliyor. Baharatların ekstra olarak konması, ya da yanında büyük söğüş salatası olmalı. Anlatmaya çalıştığım alkali beslenme; yiyeceklerin yanına bitkilerin de konması. Sebze suyu, meyve suyu ile kendimize verdiğimiz zararı en aza indirmiş, dengelemiş oluruz. Tembelliğe kaçmamak lazım. Makarna pişirmek zeytinyağlı yemek yapmaktan daha kolay olduğu için kolaya kaçıyorlar. Ama bunları minimumda tutup, ne kadar az yersek o kadar çok ömrümüze ömür katacağımızı hep bilmek lazım. Ot eşittir ömür" ifadelerini kullandı.

“Kilo vermek isteyenler, en önemli öğün akşam”

Kilo problemi olanlara tavsiyelerde bulunan Yrd. Doç. Dr. Çoruhlu, akşam yemeğini erkene almalarını veya akşam saatlerinde sebze yemekleri, zeytinyağlı, balık, salata, haşlama ve buğulama gibi vücudu yormayacak gıdalara yönelmelerini önerdi. Yrd. Doç. Dr. Çoruhlu, "Masaya oturduğumuz zaman elbette ki canımızın istiyor olduğu ya da bize tat olarak öğretilmiş tatlı pasta vb. yerken, onların bizim hücrelerimizi doyurmadığını sadece bizim nefsimizin karşılığı olduğunu bilelim. Eğer biz hayattan zevk almak istiyorsak bunun için sağlıklı ve uzun ömür gerekiyorsa; o zaman hücreleri doyurmak gerekiyor ki o sağlığı bize versinler. Akşam yemeklerinde sebze ağırlıklı beslenmek en ideali" dedi.

Vücutta, hem kadınlarda hem de erkeklerde aynı öncül maddelerden testesteron oluşur. Ve testesteron, her iki cinste de pek cok işlevden sorumludur. Kas kütlesinin korunması, vücutta biriken yağin azaltılması, libido ve genel ruh halinin iyiliği, yeterli testeron seviyeleriyle sağlanır. Doktor Ayşegül Çoruhlu, testosteronun önemini şöyle anlatıyor:
“ Genç erkeklerde testosteron seviyesinin östrojene (kadınlık hormonu) oranı yüksektir. Yani testosteron yüksek, östrojen düşüktür. Bu yüzden genç erkekler yüksek enerji ve agresiflik seviyelerine sahiptirler. Yaş ilerledikçe testosteron seviyesi düşer ve dolayısıyle östrojen seviyesi oran olarak artar. Erkek davranışı daha pasif ve hoşgörülü hale gelir ki bu bence iyi bir şeydir. Çünkü bu orta yaşlı dönemlerde erkekler hem ergenlik çağindaki çocukları hem de menapoza giren eşleriyle uğraşmak zorundadırlar. Komiktir ki, 54 yaşındaki bir erkekteki östrojen (kadınlık hormonu ) miktarı, 54 yaşındaki ( tabii ki menopozda olan ) bir kadınınkinden daha fazladır.!

35 yaşından sonra her yıl yüzde 2 ila yüzde 5 arası testosteron seviyesi düşmeye başlar. Enerji düşüklüğü, kas kitlesi azalması, göğüslerde yağlanma (jinekomasti), bel bölgesinde yağlanma (aşk tutacakları) oluşur. Cinsel güç ve libido azalması olur.
Bazı yaşam tarzı özellikleri bu düşmeye katkıda bulunur.
Fazla kilo: Yağ dokusunda bulunan bir enzim testosteronu östrojene dönüştürür. Yaş ilerledikçe her erkekte olan bu dönüşüm, fazla kilolularda 10 kat fazladır.
Alkol: Alkol karaciğerde temizlenir. Fazla östrojen de karaciğerde temizlenir. Alkol alımı olduğunda östrojen temizliği yeterince yapılamaz.

EGZERSİZİN SÜRESİNE DİKKAT
Egzersiz yaparak kas dokusunu koruyup testosteron seviyesini arttırabileceğimizi biliyoruz. Ancak bazı püf noktarına dikkat edilmesi gerekir.
Öncelikle günlük egzersiz, 20- dakika aerobik-kardiyo egzersizi, ardından 30 dakika ağırlık egzersizi şeklinde olmalıdır.10 dakikalık esneme egzersizi ile bitirilmelidir. Buradaki en önemli nokta egzersiz süresidir. Egzersiz bu sürenin üzerine çıktığında vücut kortizol (stres hormonu) üretir. Kortizol ortaya çıkınca da yapılan egzersiz kas kitlesini arttırmaya yardımcı olmaz. Çünkü kortizol, testosteron ve büyüme hormununu azaltır. Oysa bu iki hormon kas kitlesinin arttırılmasi için çok önemlidir. Egzersizin 30 ila 50 dakikaları arası büyüme hormonu maksimum seviyededir,. Bundan sonra vücut strese girer, mitekondrilerde enerji biter. (Mitekondiriler kas hücrelerindeki enerji üretim fabrikalarıdır.) Kortizol artar , gençleşeceğinize hızla yaşlanırsınız.
Vücut kaslarının yüzde 65′i üst vücutta bulunduğundan daha çok üst bölgeye yönelik ağırlık egzersizi yapılır. Ama bacak kaslarını da aynı oranda çalıştırmalısınız . Çünkü uzun bacak kaslarının çalışması testosteron ve büyüme hormununu arttırır. Siz bacak çalışırken artan bu hormonlar sayesinde üst kısmınız da aynı anda gelişmeye devam eder.

ÖSTROJEN TEMİZLİĞİNE YARDIM EDEN YİYECEKLER
Bazı yiyecekler karaciğerinizin östrojeni temizlemesine yardım eder.
Flavoniodle, sebzelerde, tam tahıllılarda, meyvelerde bulunur.
Polifenoller, yeşil çayda bulunur.
Karetenoidle, sarı-kırmızı sebzeler ve meyvelerde bulunur.
Linganla, keten tohumunda bulunur.
Brokoli, brüksel lahanası, karnıbahar, zerdeçal, tarçın,ceviz, badem, somon tüketilmesi önerilen yiyeceklerdir.
Yararlı yağlar, avakado, balık, keten tohumu yağı, zeytinyağı, hindistan cevizi yağıdır. Bu yağların çoğunda bulunan Omega 3 karaciğeri korumada çok etkilidir. Ayrıca egzersize bağlı eklem zedelenmelerine karşı da koruyucudur.
Karaciğere yardım için elbette alkol alımı da sınırlandırılmalıdır. (Radikal)

gidiyor kilolar
Allah kabul etsin canım.

Eee nasıl başardın peki ?
baktım ki ben psikolojik olarak da etkileniyorum dedim ki orçluyum diye rölantide çalışmak yok...hakkaatten ya daha sabah 8de insasnın enerjisi düşer mi öyle oluyordum hep. kimseye de oruçlu olduğumu söylemeyim , çaktırmayayım diyorum, ama size söyledim. galiba ben orucun bana ağır geldiğine kendimi inandırmışım, yemek yemeyi seviyorum ya belki de yiyemediğim için bedbaht oluyordum. şimdi gayet iyiyim öğle arası yürüyüşe de çıktım. ama gelince bi 10 dk. uzanma ihtiyacı duydum. akşama da böyle olursa süper

Geldim gitti kaptanim .pek uzak kalamadim zatwn
seni seniiiiiiiiiiiiiiiiii, çaktırmadan bizi okuyorsun değil mi

Allah sorunsuz sIkintisiz gelip gecmesini nasip eder Insaallah canim

Bu takıma yönlendirildim ama tam olarak ne yapacagımı bilmiyorum. Mesajları okudum düzenli paylasımda bulunup kurallara uyacagıma inanıyorum. Kilo çizelgesi nedir?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhaba arkadaşlar gurubunuzda yer var mı :)) bende katılabilir miyimmm

hoşgeldiniz arkadaşlar. kendinizi tanıtır mısınız? kaç yaşındasınız, kaç kilo boy, ne iş yapıyorsunuz , nasıl kilo aldınız hedefiniz nedir? kilo vermek için neler yapıyorsunuz?

kilo çizelgesi bu mesajın altında bir cetvel görüyorsun. 63 kiloda olduğum buradan anlaşılıyor

-günlük düzenli menü paylaşımı
-perşembe sabahları da kilo bildirim günmüz
günlük menülerimizi haftalık kilolarımızı ve dertlerimiz paylaşarak kilo vermeye çalışıyoruz.

merhaba ben 169 boyunda 81,5 kg mım. memurum ve ailemden ayrı yanlız yaşıyorum.sıkıldıkça stres yaptıkça mutsuz oldukçe yiyorum bu yüzden de kilo alıyorum. hedefim 65 kg.
kilo çizelgesi yaptım ama nedense görünmüyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…