Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

benim de iştahım dün akşam ve bu sabah çok açıktı, naptım anlatacam az sonraaa

yavaş yavaş zayıflama takımı üyesine benzemeye başladık
çok büyük değişiklik var sende de.
zumba yürüyüş falan harika.
ama katkı olsun diye birkaç şeyi söylicem
-günde 3defa türk kahvesi, kan şekerin mü düşüyor kuzu?genelde şeker düşerken insan kahveye meyledermiş. hah ikindin çukulataları da gördüm tamamdır. napıyoruz çukulata yerine hac hurması koyuyoruz, çok canımız çukulata isterse kakaoya bandıra bandıra hurmalarımızı yiyoruz

tebrikler seldom, darısı başımıza...

şekerim o kürü akrep de ben de yaptım ama çok lezzetli, benim iştahımı açtı:26:evde ööööyle duruyor...belki ama belki sarmısaklarını süzüp sulandırıp kullanmayı düşünebilirim. sade elma sirkesinden gayet memnunum

evet dün iştahım açıktı, menüde de yazdığım gibi porsiyonları biraz fazla kaçırdım. ama nihayetinde yeşil mercimek ve sebze çorba

gene de bu sabah saat 5e bile gelmeden acıkmış olarak uyandım.

menüm:
kalkınca: 2 bardak ılık su, 1tk çörek otu yağı, 1 yk elma sirkesi
kahvaltı: 1 muz, 2 yumurta 1 dilim sucuktan sucuklu yumurta, 3 dilim kepekli ekmek
ara: türk kahvesi, yeşil çay ( evet ben de kahveyi sık içiyoum son günlerde. araöğün yapmayınca oyalanmaya çalışıyorum, hazır şekersiz türk kahvesini 2 öğüne paylaştırıp içiyorum, işyerinde kahve yapan arkadaşımız emekli oldu da biraz )

ya sabah kahvaltısını gün içerisinde yakıyoruz. akşam yemegi çok kaçınca kötü oluyor. neyse bi daha kendime bu kötülüğü yapmayacam. yarın tartı günü ve ben korkuyorummmmmm

günaydın kızlar nasılsınız ben kilo almışım ya 600 gr kadar
sabah
1 simit ayran peynir
ara
eti form biskuvi
öğlen
yarım tabak kuru fasulye
ara
kurabiye börek tatlı ( gün vardı dün)
akşam
1 kaşık pilav üstü kuru
10 kadar kiraz

spor yok
kitap adem güneş çocuklarla pozitif iletişim

işler kötü gittiğinde ne yapacağını bil! Öncelikle olana direnme
direndiğin olaylar kalıcı olur şükret…
Seni hayal kırıklığına uğratan , üzerine ok gibi yağarak seni yaralayan tüm insanlara ve olaylara şükret. O enerjiyi kabul edip al ; çünkü ancak bu sayede iyileşip ilerleyebilirsin. Kabul etmediğin şey iyileşemez, değişemez, dönüşemez.
Yaşadığın olayı kabul et, kucakla , şefkatle sarıl , bağışla ve yoluna gitmesine izin ver..
İkincisi ; dış koşulların iç koşulları yaratamıyacağını unutma! İşler ne kadar kötüye giderse gitsin , iç dünyan (kalbin , ruhun ve aklın ) dışında olan bir şeyden etkilenmez.
Sadece sen etkilenmesine izin verirsen etkilenirsin. Yaşadıklarından sadece sen sorumlusun....

bu yazı kendime gelmemde çok yardımcı oldu belki içimizden birilerinin ihtiyacı vardır diye sizinle paylaşmak istedim

ya sabah kahvaltısını gün içerisinde yakıyoruz. akşam yemegi çok kaçınca kötü oluyor. neyse bi daha kendime bu kötülüğü yapmayacam. yarın tartı günü ve ben korkuyorummmmmm

bu hafta ve bu gün ne kadar güzel geçerse geçsin ben kilo almış olucamson şans bugün de dikkat edices artık.
öğlen inşallah gene eve gidip sebze püremi ve yoğurdumu yiyeceğim. bu sefer koşu bandına daha fazla zamanım kalsın diye sabah sebzemi pişirip robottan geçirdim.
bu günkü sebzem taze fasulye-soğan-bol domates-maydanoz-1 sarmısak-1 kırmızı biber karışımı.
püre pratik oluyor. fasulyeleri kırmaya zahmet etmedim

tebrik ederim arkadaşım.....

ben geldim sen nereye gidiyosun

şaka şaka çok güzel kilo vermişsin

çok güzel aynen öyle.bazen biz fark etmiyoruz gereksiz bir şey yüzünden yanıp tutuşuyoruz adrenalin damarlarımızda dolaşıyor yakıyor yıkıyor, belki korku belki stres yüzünden...olan bize oluyor...bir de bizi sterse sokan şeyler onlara yüklediğim anlamlar, şöyle olursa böyle olur , yok böyle giderse muhakkak şu olur gibi evhamlar...
neyse bir hikaye de benden

İhtiyar Adam
Köyün birinde yaşlı bir adam varmış. Çok fakirmiş. Ama o kadar güzel bir ata sahipmiş ki kral bile onu kıskanırmış. Kral, at için ihtiyara nerdeyse hazinesinin tamamını teklif etmiş ama adam atını satmaya yanaşmamış.

- Bu sadece bir at değil benim için. Bir dost. İnsan dostunu satar mı hiç, demiş.

Ancak bir sabah kalktığında atını ahırda bulamamış. Haberi alan köylüler, ihtiyarın başına toplanmışlar.

- Bu atı sana bırakmayacakları, çalacakları belliydi. Krala satsaydın ömrünün sonuna kadar beyler gibi yaşardın. Şimdi ne paran var ne de atın, demişler.

İhtiyar sakince dinlemiş:

- Karar vermek için acele etmeyin, demiş. Sadece ‘At kayıp’ deyin. Çünkü gerçek bu, ondan ötesi sizin yorumunuz. Atımın kaybolması kötü mü oldu yoksa iyi mi? Bunu henüz bilmiyoruz. Çünkü bu olay henüz bir başlangıç. Arkasının nasıl geleceğini kimse bilemez.

Köylüler ihtiyarın verdiği cevaba kahkahalarla gülmüşler. Ardından da evlerinin yolunu tutmuşlar.

Kısa bir müddet sonra, at bir gece ansızın dönüvermiş. Üstelik yalnız da değilmiş. Yanında tam on iki tane de vahşi at varmış. Bunu gören köylüler toplanıp ihtiyardan özür dilemişler.

- Sen haklı çıktın. Atının kaybolması felaket değil, bir nimetmiş senin için. Atın çalınmadığı gibi, peşine de bir sürü vahşi atı takıp geri döndü. Şimdi bir at sürün var, demişler.

- Karar vermek için yine acele ediyorsunuz, demiş ihtiyar. Sadece atın geri döndüğünü söyleyin. Bilinen gerçek bu. Ondan ötesini henüz bilmiyoruz. Bu daha başlangıç.

Köylüler bu sefer ihtiyarla dalga geçmemişler ama içlerinden "Bu adam sahiden deli" diye geçirmişler.

Bir hafta geçmeden ihtiyarın oğlu, vahşi atları terbiye etmeye çalışırken attan düşmüş ve ayağını kırmış. Köylüler yine gelmişler ihtiyarın yanına:

- Bir kez daha haklı çıktın. Bu atlar sana hayır getirmedi. Onların yüzünden oğlun bacağını kırdı, demişler.

- Siz erken karar verme hastalığına tutulmuşsunuz, diye cevap vermiş ihtiyar. O kadar acele etmeyin. Oğlum bacağını kırdı. Gerçek bu. Ötesi sizin verdiğiniz karar. Ama acaba ne kadar doğru?

Birkaç hafta sonra, ülke düşman saldırısına uğramış. Kral son çare olarak bütün gençleri askere çağırmış. Köye gelen askerler, ihtiyarın oğlu dışındaki gençleri askere almışlar. Oğullarından ayrılmak, tüm köylüleri fazlasıyla üzmüş. Yine ihtiyara hak vermişler:

- Oğlunun bacağı kırıldı. Bu sayede o askere alınmadı. Şimdi yanında. Oysa bizimkiler çok uzaklarda. Oğlunun bacağının kırılması kötü değil, iyi bir olaymış meğer, demişler.

- Siz erken karar vermeye devam edin, demiş ihtiyar ve eklemiş. Oysa ne olacağını kimseler bilemez. Bilinen bir tek gerçek var: Benim oğlum yanımda, sizinkiler askerde. Ama bunların hangisinin iyi, hangisinin kötü olduğunu sadece Allah biliyor.

bunu daha önce okumuştum evet hakkımızda ne hayırlı olduğunu bilmiyoruz şer gibi görünüp hayırla sonuçlanmıyacağını ancak rabbim bilir

çok güzel yaa. biz bunu hep yapıyoruz işte. böyle düşünebilsek keşke

Hikayedeki koylulerle ben akrabayim galiba:)))
Seldomcum tebrik ederim.bu sabahki yediklerimden sonra darisi basima demek cok bos geliyo
7:30 dan beri mutfak temizliyorum cok sukur bitti.ama bu arada iki elmali pay bir tost 1 lt. Zero kola ictim.yarim tarti gunu ve ben kesin + cikicam (((
Yemeseydin dediginizi duyar gibiyim ama duymazdan geliyorum.dun o elmali paylara elimi surmedim sabah cok ac kalktim tostu bekliyemedim.neysem bugun temizlik yapicam birazi gider Insaallah

' perde açıldığında tiyatro sahnesinde asılı duran bir silah varsa o silah o oyunda patlar'' elmalı paylar elinde patlamış
işyerinde kuru hurmam vardı , bitti, almıyorum alırsam yerim diye bu şekilde araöğün de yapmıyorum. ara ara eve fındık badem alırım kısa sürede biter, o yüzden şu sıralar almıyorum. elimde patlayacak bi karpuz var, bir de irmik...patlayacaksa da irmik helvasına dönüşmesi lazım ki bilirsiniz o konuda çok da pratiğimdir amma olurda öyle bir tatlı isteği duyarsam stevia ile hazırlıcam bu sefer (inşallah yani)
şimdi ben hangi ana fikri verdim:44:karışık....içimde yaşadığım iniş ve çıkışları sizlerle paylaştım sanki

ahh kıyamam kafası iyice karışmış onun:))) ben tatlı hastası olarak söylüyorum yememeye çalışın. insan yedikçe yiyiyor çünkü.ben kabuklu ceviz aldım 2 tane getiriryorum iş yerine. acıkınca onu yiyorum tavsiye ederim. hemen kesmiyo ama 20 dk sonra beyne sinyal gidince tokluk veriyo

tebrik ederim arkadaşım.....

ben geldim sen nereye gidiyosun

şaka şaka çok güzel kilo vermişsin

Gitmiyorum hayatim siz bebeliler gelin yer açtım sadece size :)

bunu daha önce okumuştum evet hakkımızda ne hayırlı olduğunu bilmiyoruz şer gibi görünüp hayırla sonuçlanmıyacağını ancak rabbim bilir

Canım senelerce cocugum yok diye debelendim durdum...şimdi iyiki olmamis diye şükurdeyim..hem kubram hayatima giremezdi belki hem de eşimin genetik hastalığı nedeniyle bir ömür kaygiyla yaşayacaktım...şimdi her namazda sukrederim bu duruma...

Evet silah olayina sonsuz destek...olmayinca yenmiyor...marketler adım başı...lazım olunca gr.la aliyorum herşeyi

Bazen kendimi garip hissediyorum bir hurma bir ceviz goturuyorum çok görünce ortak da çıkmazsa bana kalıyor hepsi lüp :)

Bazen kendimi garip hissediyorum bir hurma bir ceviz goturuyorum çok görünce ortak da çıkmazsa bana kalıyor hepsi lüp :)

ya elimin altında olsa bende yerim o yüzden yanıma alıyorum ve az alıyorum. eee elinin altında olmayınca yemiyo insan :)

beddua bile değil , geçmişte ettiğim okadar dua var ki iyi ki kabul olmamış dediğimayyyyyyyy o dualar ya kabul olsaydı, inanamıyorum kendimeRabbim en iyisini veriyor bize.

2 cevizi ne yapıyorsun? 5 taş bile oynanmaz onunla çünkü sadece 2 tane
ama dur eğer araöğün yapmaya karar verirsem ben de 2 ceviz getiricem yanımda, öyle paketle koymiiicam. az olunca daha kıymetli olur
(hatta kabuklu ceviz getiricem ama kıracak getirmicem diyeti eğlenceli hale getirmek için ufak oyunlar yapmak lazım, süprissssss kıracak yok)

menüm:
kalkınca: 2 bardak ılık su, 1tk çörek otu yağı, 1 yk elma sirkesi
kahvaltı: 1 muz, 2 yumurta 1 dilim sucuktan sucuklu yumurta, 3 dilim kepekli ekmek
ara: türk kahvesi, yeşil çay

EVE GİDİNCE 2 kayısı
SPOR: 30 DK. KOŞU BANDINDA YÜRÜYÜŞ
ÖĞLE YEMEĞİ: 1 TABAK TAZE FASULYE PÜRESİ, 3YK YOĞURT, 1YK ZERDEÇAL, 1 ÇB SÜT
ARA: 1 YEŞİL ÇAY, ŞİMDİ ŞEKERİZ BİR TÜK KAHVESİ İNŞALLAH

hahaha krize girdim gülmekten arkadaşlar deli diyecek bana bende kabulşu ceviz getiriyom zaten ama kabugu ince çabuk kırılıyo
bu arada bende ara öğün yapmıyorum. ara öğün bana yaramıyo kilo vermemi engelliyo. ben ekmek yemiyorum onun yerine yiyorum cevizi genelde

Aksam.1kayısı. 5 ceviz.peynir.yumurta. 3-4 kusbasi et.sebze pure.2yk yogurt.1tk zerdecal.yarim dilum ekmek.domates biber.uzum cekirdegi omega 3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…