Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

en iyisi öyle. hadi küçük kardeşin olsa çocuk nedir bilmez tahammül de edemez, ablan çocuklarını büyüttü her halde...

sokak iftarı da değişik olmuştur herhalde. çayı içememenin acısını içimde hissettim

Sahur : 50 gr tost

iftar : 2 kase çorba
yoğurtlu kozlenmis biber
salata
100 gr ekmek
2 adet kuru ev baklavası (serbetli sevmiyorum da :) )

Bu arada saat 8den sonra orucum gitti :/
aha da 100 gr. ekmek yakaladımüstüne de şerbetsiz de olsa 2 dilim baklava...hemen cısssss yapmalıyım sana (zira başka zaman bu kusurları göremeyebilirim)
rahat , hazır ol
seldom hımmmmmm, cısssssss o kadar ekmek olmamış ööööyle

makarna, üzüm, kavun, sütlaç, şekerpare üstüne de kabak salatasını kabak tatlısı diye görünce nolmuş siyah beyaza dedim amma yanlış görmüşüm. tatlıları da dozunda bırakmışsın.makarna ve şekerli meyveleri ne kadar yedin bilmemem

yürüyüş mekik ve yemediğin pilav için

neydi o kadının adı callanetics ...kadın 70 yaşında balerin gibi bişey zaten..callanetics bacakları çok inceltiyor diyorlardı hem de çok hızlı. ama çok zor hareketleri.

verdiğiniz fikirler için Allah razı olsun arkadaşlar...fikirleriniz çok değerliydi gerçekten...bugün eşimi ziyarete gidicem, en belirgin sıkıntım şu sanırım, eşimi her ziyarete gittiğimde, dertleşmek mızıldanmak istiyorum ama hep ister istemez sanki abisi de yanımızdaymış gibi bir duygudan kurtulamıyorum...bakalım bugün ne hissedicem bi yoklıcam kendimi ve ona göre karar vericem...diğer abisinin yanı çok müsait aslında neden ısrarla orasını istiyorlar onu da anlamış değilim...

ambu ve hedef, kız kardeşle anlaşamamayı çok anlayamam tam tersi benim en iyi dostum arkadaşım kardeşimdir, ama bende de annemle sıkıntılıyız, daha doğrusu ben susan ve boyun eğen tarafım ve bazen bu beni çok yoruyor, allah eksikliğini göstermesin, annem geleli 2 hafta oldu ve ben darlandım darlandım darlandım :) ama tartışmam mümkün değil öyle bir tafra yapıyor ki günlerce o enerji beni bitiriyor, ama 2 haftada çocuk zıvanadan çıkmış durumda..o kadar çok müdahale ediyor ki artık arsızlaşıyor, ben sadece susuyorum...ev çığrından çıkmış durumda...dün mesela iftara yakın ben yatmıştım biraz kızım da arkadaşıyla oynuyor, bir çığlık ve ağlamayla fırladım yerimden kızım dedesinin kucağında bayılacak gibi ağlıyor koşarken kafasını duvara vurmuş ve kocaman şişmiş anında kafası, çocuk ağlıyor feryat figan annem de avaz avaz 'koşmayın dedim de başınıza çıkacak vardı bu kadar koşmaya da kaç kere dedim koşma diye' bağırıyor bi tarafta...ben uyku sersemi anlamaya çalışıyorum sadece 'anne bari sen bi dur' dedim bütün gece hiç konuşmadı benimle sahura da kaldırmadı :) sabah o kalkmadan sıvıştım evden bütün enerjimi bitirirdi yoksa sabah sabah...ayyyyyy bazen babama evliya diyesim geliyor o derece yani :) ya da Allahtan oğlu yok gelin bi gün durmazdı diyorum :) ama aynısını kardeşime yapamıyor çünkü kardeşim çençen cevap veriyor onun karşısında...ama ben eziğim yeaaaaa :) olsun allah hiçbirinin eksikliğini göstermesin inşallah...

Seldomcum senin isin daha zor.cunku basin derde girdiginde hastalandiginda kardesler coluk cocuk koca yuzunden gelemiyo anneler geliyo.daha cok beraber kaliyosun o yuzden.biz anlasamadikmi o gun ayriliyoruz ama evdeki anneden ayrilmak daha zor.
Bende halamin mezarinda cok anlatir aglarim.bugun esinede yasin okiycam Insaalah.bide orucluyken cok aglama canim ben gecen agladim aksama kadar toparlanamadim

güldürdün beni yauuu biz de 5 kız kardeşiz beşimiz de çen çen olduğumuz için kendi içimizde didişiyoruzannem alttan alan tarftır ama o da bir yere kadar. babam sağlık sıkıntılarını bahane ederek bir de asosyal olduğu için bize gelmez annem de herhalde bu çen çen halimizden mecbur kalmazsak öööyle gezmeye falan gelmez. sağolsun doğumlarda yalnız bırakmadı bizi. ama yol da fena uzun 13-15 saat...neyyyysee. işte kardeşim geliyo bliiyorum iyi bir ev sahini değilim ama gelen kişi bulaşık bırakınca korkunç ev sahibi oluyorumen azından hiç bir işi olmayan sabah uyuyamıyorum çocuğu da yanında götür diyen kardeşime karşı korkunç olasım geliyor
ya 17 yaşında kız. aslında eğitime ihtiyacı var. tekne kazıntısı olduğu için annem babam yaşlı kaldı, iletişimleri yok veya menfaat ilişkisi var. bizimle de öyle. istiyorum ki derli toplu olsun hem kendine hem başkasına faydası olsun ...yok hadi geçtim bana zararı olmasın
sabah kalktım saat 7,30, reglim bitmemesine rağmen banyo yapıp ya tutarsa diye oruç tutacaktım ama sahura kalkamadım. herhalde bu durumda niyetli değilimdir diye kahvaltı yapacaktım:44:çay koydum bir geldi acıktım dedi, tost yapmaya başladım. tezgah gene dolu, mantı pişirmiş tenceresi yağ tavası, tabağı, sarmısağı, sarmısaklı yoğurt kabı, iftardan kalan kızartmanın yağı açık duruyoo manzara karşısında oğlanın tostunu yapıp işyerine götürmemeye karar verdim, teyzesi de rahatsız olmayıversin bi zahmet. sonra 2 numara uyandı çukulata istedi böldüydük bölmediydik diye kavga çıktı. ben bu arada duymazlıktan gelip çay demliyorum. sonrea ağlarken çişişini yaptı halıya. sonra öbürü kalkıp çişini yaptı yere. yerleri silip halıları küvete atarken avazım çıktığı kadar bağırıyordum:84:aslında arsızlığımın altında kardeşimi uyandırma çabası vardı. kalktı çocukları giydirmeme yardımcı oldu. kapıdan çıkmadan 1 bardak çay içtim ve çıktım. işe geldiğimde en az 20 dk. gecikmiştim şükür ki ramazan dolayısı ile bekleyen vs. yok. yoksa bir de onun stresi olurdu.
kardeşime kriterlerimi yazıp versem mi, bak biz de kalacaksan şu kurallarım var diye. yoksa biletini alıp göndersem mi en son barışmadan önce bu akşam için bilet istemişti. yoksa huylu huyundan vaz geçmez, uğraşmasam kalbini de kırmasam bi 10 gün sonraya biletini alsam, 10 gün sabredip küslük olmadan mı göndersem....

allah razı olsun canım benim...ben çok şükür kabir ziyaretlerinde çok ağlayan biri değilim tam tersi müthiş bir huzur dinginlik sakinlik geliyor bana...sanırım orda olduğunu bilmek bile güç veriyor garip bir şekilde...hatta kızımla gidince bildiğin panayır yerine dönüyor orası..süslüyor resimler yapıyor şarkılar söylüyor falan ona da çok iyi geliyor...ne garip eskiden önünden geçerken korkardım şimdi teeeee istanbulun dışında derin bir ormanın içinde tek başıma saatlerce oturmak istiyorum...ayyyyy bak çok canım çekti şimdi :)

yaaaaa gönderme yasıııııık :/ daha çok küçük ablası ama...hem çocuğun suçu ne yaşlı anne babayla tek başına büyüyor gibidir şimdi...senin işinde zor tabi çocuklar bi de o gelince iş arttı ama sonuçta senede bir olmadı 2 kere değil mi?? onu da kendi çilesi bekliyor der annem hep...gün bugün onun için kimbilir ne imtihanlar saklı defterinde boşver şimdi biraz böyle olsun (gerçi onun yaşındakiler 2 bebe büyütüyor o da ayrı )

bugün burası çooooook sıcak...eve gidip duş aldım öğle arasında yoksa kurdeşen dökcem sıcaktan...Allahtan annem normale dönmüş..iki ara bi dere kızımla hamur oynadık işe gelirken takmam için bilezik ve yüzük yaptı ve o halde işe geldim :) itinayla çıkarıp sakladım giderken takıp gidicem eminim ki daha kapıdan girerken soracak :) iyi ki varlar yaaaa sıpacıklar :) akşam gidemediğimiz hz. yuşa iftarına gidicez inşallah...ben içeri giremicem ama olsun...

bizim için de dua et orada. bak tammm 8 kişilik bir takımız. sen takımdan çıktın ama kendin için de dua edersin herhalde

dün akşam saat 5 de 2 tabak barbunyalı lahana ile 1,5 kase yoğurt yedim. o saatten sonra birşey yemeyecektim yatmadan hemen önce saat 9,30da kardeşimin yaptığı hazır pizzaye teslim oldum. 1/2 hazır pizza ile 150 ml kola içtim (bütün emeğim boşa gitti)

bu sabah:
2 bardak ılık su, çörek otu yağı, elma sirkesi

öğ:1,5 dilim peynir, 1 yumurta tavada

ara: bir tane 3ü bir arada kahve (biliyorum bu bana kilo aldırıyor. daha önce aldığım kiloların baş sebebi 3ü1 di. ramazan olduğu için işyerinde çay yapılmıyor oruç tutmayan bir suç ortağını mutfaga götürüp kahve içiyoruz orada)

akşam: mangal yapabiliraz ama hemen öncesinde bi randevum var o yüzden mangal iptal olabilir.alışverişi eşime yıkarsam yapabiliriz de.

Ah canım anne ile iletişimin ne kadar benzerlik gösteriyor o yüzden seni çooook iyi anlıyorum canım.
Ahh canım sorma ben de sahur sonrası çok ağladım yaa
Benim diğer kardeşler böyle Cen Cen :)) kardeşini de öyle hemen gönderme lütfen yazık kıza biraz sabır biraz tatlı dil ablası :))
Ya ben seni neden çok seviyorum anladım şimdi:))
Eee kararın ne? Valla ben de düşündüm ama kararım hala aynı vermedim ben olsam ..
bizim için de dua et orada. bak tammm 8 kişilik bir takımız. sen takımdan çıktın ama kendin için de dua edersin herhalde
8 kişi kim kuzu? Biz 6 kişiyiz :))

Eee aksama naptin peki:))

Son düzenleme:
Iftara canım bişi istemedi. Pideye tereyağ surdum çayla yedim. Az bişi oldu ama sistem, tadimlık da vişne reçeli. 1 bardak da ayran içtim.

İftar
1 kase domates çorbası
2 hurma
Su
Karpuz
1/3 Güllaç, 1/3' ten az künefe annem yaptı ama çok güzel olmuş dayanamadım :) :) :)
Tavuk pilav vardı yemekte ama yemedim...

Üstüne de köpüklü Türk Kahvesi yaptım hep berabet onu içtik

Geçmişe bakamadim çok yorgunum...ama menü yazayım dedim..

Önce eşimi ziyaret ettik ordan dönüşte de hz.yusaya çıktık...çok güzel bir akşam oldu çok şükür..hepinize ismen (çok komik geldi ambulans ve siyahbeyazin duasinda bu ismen kısmı :)) dua ettim inşallah...

Akrep : özel dua
ambu : çocuklarıyla kolaylik eşiyle muhabbet
siyahbeyaz : tasinmada kolaylik
Uhs : bebisine şifa
hedef : sabır ve güç
elif : hayırlı kismet :)

Tabi genel rahmet bereket sağlık dualarındada unutmadım :)

Sabah : 1 cikolatali gofret

öğle : 50 gr ekmek
1 dlm kasar

akşam : 1 sebze dürüm
ayran
lokma tatlısı
zeytin peynir hurma balkaymak (bugün açık hava olunca costum sanırım )

Bol top oynadik kızımla spor olaraktan :)

Teravih dönüşü bardakta mısır yedim
YİNE yaptım yapacağımı

$eldom duaların için teşekkür ederim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Herkese hayırlı ramazanlar hepiciginizi çok özledim nasılsıniz takımda değişiklik yoktur inşallah ben kilo verme ye devam ediyorum zaten iftarda şu ve çorbadan başka hiçbir şey yenmiyo bide üstüne sahura kalkmadan oruç eklenince 55.6 yi gördüm tartida bundan sonra günde 1 kez olsun gelmeye ve paylaşım yapma çalışıcam
Tekrar hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum

:
Sanada hayırlı ramazanlar olsun canım..Kilo vermene de sevindim ne güzel darısı bizlerin başına olsun inş.

Son düzenleme:
sağol seldomcum allah razı olsun canım

hayırlı ramazanlar canım sen niye gitmiştin ben hatırlamıyorum neyse yakın zamanda gel olur mu

günaydın kızlar dün öğleden sonra oruca mola verdim
bir taraftan çok üzüldüm ne güzel alışmıştım oruç tutmaya
bir taraftan da çok sevindim kadir gecesinde temiz olucam allahın izniyle
doğru yaptım mı bilmiyorum dün suyla orucu bozdum evde çay içtim 2 bardak o kadar
akşam kağıtta kebap denedim(değişik yemekler deniyorum bu aralar yapmaya öğrenmeye çalışıyorum misafirlerim gelirse değişik yemekler yapmak istiyorum çünkü hep aynı yemeklerden sıkıldım tava, mantı,içli köfte fırında tavuk üffffff)
4-5 kaşık pilav bir kase yoğurt bol su
akşam bici bici yemeye gittik bir kase bici bici
sabah
az ekmek peynir bir karpuz canım istemedi

ya ben sabah tartıldım regilden midir bilmem fazla çıktı ben bugün dikkat edip yarın sabah tartılıcam öyle söylicem kilomu

he yanlış mı saymışımakşam baya bi geç gittim eve, eşim de aradı geç geleceğini söyledi, pikniği iptal ettik.eve geç ulaşınca baktık yemek yok doooooooğru iftar çadırına biraz kuyruk çocuklarla kalabalık falan oluyor ama ezandan 5 dk. sonraya kuyruk falan kalmıyor. burada adı çadır ama normal düğün salonunda veriliyor belediyenin iftar yemeği. e bir de sahilde olunca kardeşimin isteyip durduğu sahil yürüyüşüne vakit ayırmış olduk.

hmmmm çok lezzetli bir menü

dua için çok sağol Allah hayırlı dualrını kabul buyrsun

Teravih dönüşü bardakta mısır yedim
YİNE yaptım yapacağımı

$eldom duaların için teşekkür ederim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

akşama kadar dikket edip gece yapmadan bişey yiyip yatmak ne büyük üzüntüdür bilirim ve hemen kilo yapar

koccaman alkış sana. yani tekrar aramıza dönüyorsun değil mi

ya ben sabah tartıldım regilden midir bilmem fazla çıktı ben bugün dikkat edip yarın sabah tartılıcam öyle söylicem kilomu

hah eeeee sen bibersin napcas....şimdi ohhh biberlerden biri kilo almış desem 2. takımın ne günahı var? ben de +600 üm. sen yarın sabah tartılma hakkını istersen ben de isterim

canım kararım şöyle, haftasonu kayınbiraderimi iftara çağırcam ve durumu söylicem, hani direk hayır demektense kırıp incitmeden sebebimi açıklayıp anlamalarını beklicem...kayınbiraderim de annesiyle ilgili tam da benim gibi düşünüyor hatta daha sert, eşimin vefatından sonra diğer kardeşinin cenazesine kadar annesiyle görüşmedi sırf bu yüzden...ama ben annesine olan tavrımı değil orada eşimle yalnız kalmak isteğimi anlatıcam, anlayacağını düşünüyorum, açıkçası o ikna olduktan sonra diğerlerini de zerre sallamıyorum...

Iftara canım bişi istemedi. Pideye tereyağ surdum çayla yedim. Az bişi oldu ama sistem, tadimlık da vişne reçeli. 1 bardak da ayran içtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…