he yanlış mı saymışımakşam baya bi geç gittim eve, eşim de aradı geç geleceğini söyledi, pikniği iptal ettik.eve geç ulaşınca baktık yemek yok doooooooğru iftar çadırına biraz kuyruk çocuklarla kalabalık falan oluyor ama ezandan 5 dk. sonraya kuyruk falan kalmıyor. burada adı çadır ama normal düğün salonunda veriliyor belediyenin iftar yemeği. e bir de sahilde olunca kardeşimin isteyip durduğu sahil yürüyüşüne vakit ayırmış olduk.
hmmmm çok lezzetli bir menü
dua için çok sağol Allah hayırlı dualrını kabul buyrsun
akşama kadar dikket edip gece yapmadan bişey yiyip yatmak ne büyük üzüntüdür bilirim ve hemen kilo yapar
koccaman alkış sana. yani tekrar aranıza dönüyorsun değil mi
hah eeeee sen bibersin napcas....şimdi ohhh biberlerden biri kilo almış desem 2. takımın ne günahı var? ben de +600 üm. sen yarın sabah tartılma hakkını istersen ben de isterim
kızlar bugün midem çok kötü sanırım dün üşüttüm...az önce ilaç aldım ama sanırım doktora gidicem yine de...kilom da kötü zaten :/ 71.2 olmuş ama akşamki yemeye az bile olmuş :) Allahtan listede değilim
ooooo o hoşgeldin diyelim o zamanEvet canım tekrar beraberiz
1 karpuz yemişsin daha canın ne istesingünaydın kızlar dün öğleden sonra oruca mola verdim
bir taraftan çok üzüldüm ne güzel alışmıştım oruç tutmaya
bir taraftan da çok sevindim kadir gecesinde temiz olucam allahın izniyle
doğru yaptım mı bilmiyorum dün suyla orucu bozdum evde çay içtim 2 bardak o kadar
akşam kağıtta kebap denedim(değişik yemekler deniyorum bu aralar yapmaya öğrenmeye çalışıyorum misafirlerim gelirse değişik yemekler yapmak istiyorum çünkü hep aynı yemeklerden sıkıldım tava, mantı,içli köfte fırında tavuk üffffff)
4-5 kaşık pilav bir kase yoğurt bol su
akşam bici bici yemeye gittik bir kase bici bici
sabah
az ekmek peynir bir karpuz canım istemedi
Tamam canımya ben sabah tartıldım regilden midir bilmem fazla çıktı ben bugün dikkat edip yarın sabah tartılıcam öyle söylicem kilomu
hah eeeee sen bibersin napcas....şimdi ohhh biberlerden biri kilo almış desem 2. takımın ne günahı var? ben de +600 üm. sen yarın sabah tartılma hakkını istersen ben de isterim
Tamam canım, hayırlısı olsun.. Senin düşüncen ve kararındır önemli olan, kim ne düşünürse düşünsün..canım kararım şöyle, haftasonu kayınbiraderimi iftara çağırcam ve durumu söylicem, hani direk hayır demektense kırıp incitmeden sebebimi açıklayıp anlamalarını beklicem...kayınbiraderim de annesiyle ilgili tam da benim gibi düşünüyor hatta daha sert, eşimin vefatından sonra diğer kardeşinin cenazesine kadar annesiyle görüşmedi sırf bu yüzden...ama ben annesine olan tavrımı değil orada eşimle yalnız kalmak isteğimi anlatıcam, anlayacağını düşünüyorum, açıkçası o ikna olduktan sonra diğerlerini de zerre sallamıyorum...
Geçmiş olsun canımkızlar bugün midem çok kötü sanırım dün üşüttüm...az önce ilaç aldım ama sanırım doktora gidicem yine de...kilom da kötü zaten :/ 71.2 olmuş ama akşamki yemeye az bile olmuş :) Allahtan listede değilim
Oooo sen gerimi döndün, hoşgeldin canımEvet canım tekrar beraberiz
Eee hedefm sien neden yazdın ki kilonu yarın sabah tartılabilirsin***2. TAKIM 369. ETAP ***
akrep33 ( 68,3 / / / %)
hedef52 ( 65/ 65,6 / -0,6/ -0,92 % )
Siyahbeyaz0066( 71,6 / / / %)
Ambuyanbu ( 72,3/ / / % )
uhs ( 64,1 / / / %)
Elif_merve( 64,4/ / / %)
citlenbikbesyo( 57 /55,6 /1,4 / 0,35/ 0,61 % )366.etapta kilo bildirimi yapmadan izne ayrılan üye geri döndü,kilosu 4ebölündü
2. takım ortalaması:
Tesekkuler dua icinbugun esyamiz geldi cok sukur.ben basinda dwgilim ama olsun.bayram sonrasii yerlesecegim galiba.o zamana kadar annem de kakmaya devam.burda da kabak tadi verdik iyice sanki.Geçmişe bakamadim çok yorgunum...ama menü yazayım dedim..
Önce eşimi ziyaret ettik ordan dönüşte de hz.yusaya çıktık...çok güzel bir akşam oldu çok şükür..hepinize ismen (çok komik geldi ambulans ve siyahbeyazin duasinda bu ismen kısmı :)) dua ettim inşallah...
Akrep : özel dua
ambu : çocuklarıyla kolaylik eşiyle muhabbet
siyahbeyaz : tasinmada kolaylik
Uhs : bebisine şifa
hedef : sabır ve güç
elif : hayırlı kismet :)
Tabi genel rahmet bereket sağlık dualarındada unutmadım :)
Sabah : 1 cikolatali gofret
öğle : 50 gr ekmek
1 dlm kasar
akşam : 1 sebze dürüm
ayran
lokma tatlısı
zeytin peynir hurma balkaymak (bugün açık hava olunca costum sanırım )
Bol top oynadik kızımla spor olaraktan :)
güldürdün beni yauuubiz de 5 kız kardeşiz beşimiz de çen çen olduğumuz için kendi içimizde didişiyoruz annem alttan alan tarftır ama o da bir yere kadar. babam sağlık sıkıntılarını bahane ederek bir de asosyal olduğu için bize gelmez annem de herhalde bu çen çen halimizden mecbur kalmazsak öööyle gezmeye falan gelmez. sağolsun doğumlarda yalnız bırakmadı bizi. ama yol da fena uzun 13-15 saat...neyyyysee. işte kardeşim geliyo bliiyorum iyi bir ev sahini değilim ama gelen kişi bulaşık bırakınca korkunç ev sahibi oluyorum en azından hiç bir işi olmayan sabah uyuyamıyorum çocuğu da yanında götür diyen kardeşime karşı korkunç olasım geliyor
ya 17 yaşında kız. aslında eğitime ihtiyacı var. tekne kazıntısı olduğu için annem babam yaşlı kaldı, iletişimleri yok veya menfaat ilişkisi var. bizimle de öyle. istiyorum ki derli toplu olsun hem kendine hem başkasına faydası olsun ...yok hadi geçtim bana zararı olmasın
sabah kalktım saat 7,30, reglim bitmemesine rağmen banyo yapıp ya tutarsa diye oruç tutacaktım ama sahura kalkamadım. herhalde bu durumda niyetli değilimdir diye kahvaltı yapacaktım:44:çay koydum bir geldi acıktım dedi, tost yapmaya başladım. tezgah gene dolu, mantı pişirmiş tenceresi yağ tavası, tabağı, sarmısağı, sarmısaklı yoğurt kabı, iftardan kalan kızartmanın yağı açık duruyoo manzara karşısında oğlanın tostunu yapıp işyerine götürmemeye karar verdim, teyzesi de rahatsız olmayıversin bi zahmet. sonra 2 numara uyandı çukulata istedi böldüydük bölmediydik diye kavga çıktı. ben bu arada duymazlıktan gelip çay demliyorum. sonrea ağlarken çişişini yaptı halıya. sonra öbürü kalkıp çişini yaptı yere. yerleri silip halıları küvete atarken avazım çıktığı kadar bağırıyordum:84:aslında arsızlığımın altında kardeşimi uyandırma çabası vardı. kalktı çocukları giydirmeme yardımcı oldu. kapıdan çıkmadan 1 bardak çay içtim ve çıktım. işe geldiğimde en az 20 dk. gecikmiştim şükür ki ramazan dolayısı ile bekleyen vs. yok. yoksa bir de onun stresi olurdu.
kardeşime kriterlerimi yazıp versem mi, bak biz de kalacaksan şu kurallarım var diye. yoksa biletini alıp göndersem mi en son barışmadan önce bu akşam için bilet istemişti. yoksa huylu huyundan vaz geçmez, uğraşmasam kalbini de kırmasam bi 10 gün sonraya biletini alsam, 10 gün sabredip küslük olmadan mı göndersem....
yarına kilo alıcam diye korktum:18:bizim mangal iş bu akşam olacak:18:Tamam canım, hayırlısı olsun.. Senin düşüncen ve kararındır önemli olan, kim ne düşünürse düşünsün..
Geçmiş olsun canım
Oooo sen gerimi döndün, hoşgeldin canım
Eee hedefm sien neden yazdın ki kilonu yarın sabah tartılabilirsin
Ramazan ayında kilo verme işi zor zanaat, zaten orucu kilo verme aracı olarak görmediğim için kilo verme çabası uzak geliyor bana Ramazan ayında..
O yüzden yarışma olayını bitirme kararı almıştım 6. takımla ama bi şekilde devam etti..
Öyle bi şeyki yemesen vücut takatsiz kalıyor, oruç tutamıyosun, mecburen yiyosun, tek yapabldiğim iftarla sahur arasında mümkün olduğunca bişii yememek oluyor..
Ne kadar dikkat etsekte malum uzun süre aç kalan metobolizma savunmaya geçiyor, yavaşlıyor, dinlenmeye alıyor tüm organlar kendini, olmas gerekende bu..
Yani özetle oruca hürmeten, artı kiloda gelen arkadaşları hoş görüyorum.. Oruç kilo verilmek için tutulmuyor..Manevi lezzetini alabilmek içinde mideyi çok fazla doldurmamak gerekiyor tabii..
amaaan hepimizin imtihanı birbirimizle. eskiden 1 göz odada bir ile yaşardı şimdi 3oda 1 salona sığamıyoruz. sılai rahimi azalttık biribirimizden uzaklaştık ya hep o yüzden bunlar. şimdilik kardeşimle aynı ev içinde 1 gün daha geçirdik. ama gene sabah bulaşık vardı ve makineyi boşaltmamıştı. o işleri yapayım derken geç kaldık ve bu sefer eşim geç kaldı. bu akşam neticeyi öğrenirim sıkıntı oldu mu olmadı mı diye. ben de belki de evi o halde bırakıp gelmeliyim ne diye uğraştımsaTesekkuler dua icinbugun esyamiz geldi cok sukur.ben basinda dwgilim ama olsun.bayram sonrasii yerlesecegim galiba.o zamana kadar annem de kakmaya devam.burda da kabak tadi verdik iyice sanki.
Birbardak cay zehir olmus yani..
Benim kiz kardedimde (29 yasinda ,pek isengec) bir is yapmayinca sinir oluyorum.en azindan kendi esyalarini ortaliga birakmasa.valla artik evime gitmek istiyorum.bazen cok rahatim bazen de tahammul edemiyorum.ama malesef elim kolum bagli bayrama kadar da buradayim.benim imtihanim da boyle imis demekki.cocullarla elmek almaya bile cikamiyorum.
he yanlış mı saymışımakşam baya bi geç gittim eve, eşim de aradı geç geleceğini söyledi, pikniği iptal ettik.eve geç ulaşınca baktık yemek yok doooooooğru iftar çadırına biraz kuyruk çocuklarla kalabalık falan oluyor ama ezandan 5 dk. sonraya kuyruk falan kalmıyor. burada adı çadır ama normal düğün salonunda veriliyor belediyenin iftar yemeği. e bir de sahilde olunca kardeşimin isteyip durduğu sahil yürüyüşüne vakit ayırmış olduk.
hmmmm çok lezzetli bir menü
dua için çok sağol Allah hayırlı dualrını kabul buyrsun
akşama kadar dikket edip gece yapmadan bişey yiyip yatmak ne büyük üzüntüdür bilirim ve hemen kilo yapar
koccaman alkış sana. yani tekrar aramıza dönüyorsun değil mi
kızlar bugün midem çok kötü sanırım dün üşüttüm...az önce ilaç aldım ama sanırım doktora gidicem yine de...kilom da kötü zaten :/ 71.2 olmuş ama akşamki yemeye az bile olmuş :) Allahtan listede değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?