Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Kaptancim seldom duymasin ama pastayi yollan kaptanimiza tesekkurlerimi iletirsen sevinirim.telefona ekran koruma yaptim baktikca bidaha olsa ne iyi olur diyorum

Kuzucum, tekrar tekrar okudum ama bu mesajdan hiç bişey anlayamadım neden ki :26:

Canım 1 miydi 2 ay miydi.. ben 2 diye hatirliyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

1. ay 100 gram kilo veremeyene uyarı, 2. ay önceki ayın telafisi ile birlikte yani 100+100 gram veremeyene diskalifiye cezası.
galiba kuralı net açıklayan bir cümle byuldum ''birbirini takip eden herhangi 2 ayda, kişi toplam 200 gram kilo verememişse takımdan çıkarılır''

ambu ne demek istiyorusun anlamadım.cuma günü 70,2den 71e çıktın ve 500 gr. vererek 70,5e mi düşmeyi hedefliyorsun? 300 gram + yı hedeflemiş oluyorsun:26:

son listemiz, bir çitlenbik kaldı

akrep33 --------------- 69 ---------------68,5

hedef52--------------- 65,0---------------64,8

Siyahbeyaz0066 --------------- 71,3--------------- 70,9

Ambuyanbu --------------- 70.2---------------70,5

uhs --------------- 64,5 ---------------64

Elif_merve --------------- 63.9 ---------------63.6

citlenbikbesyo ---------------55,6---------------

iyi ki bu hafta 200 gram hedeflemişim:18:. baskülde çok karışık rakamlar görüyorum, tatlı da yemiyorum ama karpuz pilav gibi şeyler yüzünden ibre oynamıyor. kardeşim geleli beri evde bütün yemekler patatesli, intoleransım hafif düzeyde diye az da olsa yiyordum, son dönemde herhalde ondan yüzümde ergenlik sivilceleri gibi sivilceler çıkmaya başladı:2:.

dün akşam:2 yk patates oturtma, 3 yk pilav, 1 kepçe kara lahana, 1,5 kepçe taze fasulye, 2 dilim mısır keki, karpuz 5-6 dilim, fıstık 8-10 çift
iftarda yediklerimi aslında saat 8den 10a kadar yiyorum.gene de çok biliyorum

sahur: menemen, 3,5 dilim ekmek, 5 dilim karpuz

günaydın kızlar dünkü menüm
küçük tabak ciğer kavurma
1 tabak salata
1/2 kase yoğurt
2 dilim ekmek
bol su
üzüm
sahura kalktım ama canım bir şey istemedi su içip yattım

1- Zayıflayabileceğine inanmamak, karamsar tavırlar sergilemek

2- Kısa süreli çözümler getiren zorlayıcı diyetler uygulamak, hayat boyu çözüm getirecek sağlıklı yolların arayışına girmemek

3- Zayıf olmak uğruna her gün aynı tatsız, tuzsuz yemeği yiyeceğine kendini ikna etmek. Tek tip diyetleri uygulayabileceğine inanmak

4- Kalori sayma konusunda obsesif olmak. Unutmayın kilo kaybında kalori kısıtlaması tek kıstas değildir, yediklerimizin içeriği, miktarı, zamanı, kombinasyonu, vücutta metabolizma olma hızı ve verimi ile hazırlama şekli de çok önemlidir.

5- Çok sık tartılmak ve her tartıda büyük kilo kayıpları beklemek

6- Yeteri kadar sıvı almamak. Su yerine çay, kahve ve gazlı içecek tüketmek

7- Bolca şekerli meşrubatlar, bol kalorili, kremalı kahveler içmek

8- Evlendikten sonra, hamilelik süresince ve özel günlerde kendine sınırsız yemek yeme özgürlüğü tanımak. Her özel anı yemekle ödüllendirme yoluna gitmek

9- Taze gıdalardan çok hazır gıdalara yönelmek, aşırı katkılı, şekerli ve yağlı yemekler tüketmek

Gizli kalorilere tutsak olmayın
10- Sos veya eklenen malzemeleri kalorisiz gibi değerlendirip salata veya sebze tabaklarını tüketerek zayıflamaya çalışmak. Fark etmeden gizli kalorilere tutsak olmak

11- Plansız olmak. Beslenmenizi planlayacak size özel bir mönü olmadan başarı sağlayamazsınız. Mutlaka diyetisyen kontrolünde size özel olarak hazırlanmış bir mönü takip edin

12- Başarısızlık durumunda başkalarını suçlamak, hatalardan ders almamak

13- Çabuk pes etmek, minik bir sıkıntıda diyeti terk etmek

14- Yenilen yüksek kalorili besinlerin zararlarından bihaber olmak, sadece kilo kaybına odaklanıp, ne kaybettiğinin farkında olmamak. Unutmayın gerçek kilo kaybı yağ kaybıdır, su veya kas değil.

15- Doygunluk hissine rağmen tabağı silip süpürmek, durma noktasını bilmemek

'Battı balık yan gider' demeyin
16- ‘Battı balık yan gider’ mantığı ile ufak kaçamakları tehlikeli boyutlara taşımak

17- Paranın karşılığını almak adına veya şuursuzluktan açık büfelerde sınırları zorlarcasına yemek

18- Kahvaltıyı atlamak

19- Bütün gün aç kalarak kilo vermeye çalışmak

20- Bir öğünde aşırı yiyip, akabinde kendini cezalandırırcasına bir diğer güne kadar bir şey yememek

21- Genetik olarak şişman olmaya programlanmış olduğuna inanmak

22- Değişime açık olmamak

23- Spor yapacak vakit bulamadığından yakınmak

24- Sporun iştah artışına neden olabileceğini düşünerek uzak durmak. Sizin ihtiyaç ve performansınıza uygun, spor uzmanı tarafından hazırlanmış programlar kendinizi daha doygun hissetmenize yardımcı olacaktır. Fiziksel olarak aktif hale gelen vücudunuzun besin gereksiniminin, harcanan kalori miktarı ile paralel planlanması gereğini de unutmayınız.

Zayıflığa odaklanıp hayatı ertelemeyin
25- Her günü tam anlamıyla sindirerek yaşamamak, zayıf olacağı günlere odaklanıp hayatı ertelemek, dolayısıyla depresif ruh haliyle yemekle kendini mutlu etmeye çabalamak

26- Arkadaş sohbetlerinde alınan diyet veya bitkisel sanılan ilaçlarla zayıflamaya çalışmak

27- Kullanılan bazı ilaçların iştah artırıcı yan etkilerinden kaynaklı aşırı besin tüketimi karşısında doktor ile temasa geçmeden durumu kendi kendine kontrol etmeye çalışmak

28- Meyve yiyerek ya da sadece haşlanmış sebze tüketerek tek tip diyetlerle, kendi kendine zayıflamayı beklemek

29- Sauna veya sıvı kaybettiren aktivitelerle zayıflamaya çalışmak

30- Destek ürünler, vitaminler, çaylar vb. uygulamaların zayıflamada yapılan diyet veya spordan daha önemli olduğuna inanmak

31- Sporu zorunluluk olarak görmek, yaşam standardı içine alamamak, günlük yapılacak işler listesine egzersizi eklememek

Tatmin olma eşiğini artırmayın
32- Şeker eşiğini yükseltmek, doğal şeker kaynakları ile yetinmeyi bilmemek. Bu durum, kişilerin her geçen gün tatmin olma eşiğini artırmakta ve ‘şeker ne kadar fazla ise o kadar iyi’ noktasına ulaşmalarına neden olmaktadır

33- Aşırı alkol tüketmek, yanlış içki tercihleri yapmak

34- Televizyon karşısında, telefonda konuşurken, bilgisayarda çalışırken yemek yemek bu sayede kişiler yemek yeme eylemine odaklanamamakta ve aldıkları fazla kalorilerin farkına varmadıkları gibi doyma eşiğini de algılayamamaktadırlar

35- Çok fazla televizyon izleyerek, playstation oynayarak veya bilgisayarda çalışma saatlerini uzatarak fiziksel aktivite zamanından çalmak

36- Çok bol ve rahat kıyafetler giyerek, beden imajından kaçmak

37- Kişisel gelişime kapalı olmak, kendi ile barışık olmamak

38- Kendini şişman olarak kabul etmek, daha iyiye ulaşmak için inançsız olmak

39- Atılmasın, ziyan olmasın diye tabakta yemek bırakmamak

40- Yemek pişirirken veya sofrayı kurarken tadım yapmak

41- Özel günler haricinde de pasta, börek, hamur işleri ve özel yemekler hazırlamak

Diyete başlamak için gelmeyen yarınları beklemeyin
42- Misafire servis etmek üzere her zaman evde hazır ve yüksek kalorili besinler bulundurmak

43- Şekerleme, abur cubur veya çikolatayı her an görünür kaplarda ve ortamlarda bulundurmak

44- Her öğünde sebze tüketmemek, yemeğe eşlik etmesi için ekmek, makarna, patates püresi gibi yoğun karbonhidrat kaynakları hazırlamak

45- Açılan paketi bitirmeye odaklanmak, porsiyon kontrolü yapamamak

46- Başkaları istiyor diye kilo vermeye çalışmak

47- Zayıflama programına girmeye hazır olmadan diyete başlamak

48- Gazlı içeceklerin mideyi şişirip doygunluk hissi sağladığına inanmak

49- Çok sık fast food tüketmek ve yemekleri çok hızlı yemek

50- Diyete başlamak için gelmeyen yarınları beklemek.

elifcim bu 100 gram yüzünden hepimiz diskalifiye oluyormuşuz sonra 2. grubu kapatıyormuşuz

işte bu çok trajikomik olur. başka takımlarda 3 hafta üstü üste kilo veremeyene diskalifiye cezası vardı. bizde belki böyle bir kuralın eksikliğinden kilo alıyoruzdur değil mi...sonuçta biz bir takımız. yaptığımız +ve - lerle takımın dercesi ile oynuyoruz. 2ayda 200 gram kilo vermek zorunda olmak hiç birşey ama alışık olmayınca bize zor geldi biraz

günaydın kızlar dünkü menüm
küçük tabak ciğer kavurma
1 tabak salata
1/2 kase yoğurt
2 dilim ekmek
bol su
üzüm
sahura kalktım ama canım bir şey istemedi su içip yattım
bu gidişle sana yetişemicem ben.
yaw ben önceden ne kadar güzel kilo vermiştim, gene aynısını yapayım diyorum ama galiba özellikle akşam yemeklerime dikkat edemediğimden kilom durdu. her geçen gün de hımbıllaşıyorum. öğlenki yarım saatlik yürüyüşleri bile bıraktım hofff

Hedefcim gel şu kural uygulamasında Ramazan ayını ve bayramı çıkaralım....Bayram sonrası devam etsin, ne dersin
Kendi adıma mümkün değil dikkat etmem..Mesela bugünden itibaren bu hafta full dışardayım, bayramda da durum böyle olacak.. Ha elimden geldiğince dikkat ediyorum ama topuzun ayarı bir gün kaçsa diğer gün sporla felan telafi edemiyosun çünkü oruçsun, az yiyemiyosun çünkü oruç tutucaksın

Kuzum Ramazan ayındayız..Bünyeyi zorlamamak lazım, tabi dikkat edicez ama normal zamanlardaki gibi hızlı çalışmıyorki..
Bu kural güzel beni gaza getirdi ama oruç olunca birde kan şekeri oldukça düşük olunca hareketsizliğin alasını yaşıyorum maalesef..

Benim bu hafta kilo alisimda coooook mazeretim olucak gibi
.birincisi halen 3 e kadar oturuyoruz ve oturdukca acikip esimin yediklerinden tirtikliyorum.
.ikincisi kahvalti edip disari cikarsam disarda bisey yiyip icemedigimden eve cok ac geliyorum biraz kaciriyorum.
.ucuncusu buhafta hep misafirim var ve evde guzel mamalar olucak
.dortuncusu yok bunlar bana 1 kilodan fazla getiricek zaten
sabah kahvaltim nesfit

Bu söylediklerimin hepsiniiiiiiiiiiiiii geri alıyorum, evet kızlar asılıyoruz hep birlikte ve kilo veriyoruz...

Eşinle düzeldi umarım herşey, kucak dolusu huzur yolluyorum kuzum, nasıl sevindim okurken bile..

Bu söylediklerimin hepsiniiiiiiiiiiiiii geri alıyorum, evet kızlar asılıyoruz hep birlikte ve kilo veriyoruz...

Eşinle düzeldi umarım herşey, kucak dolusu huzur yolluyorum kuzum, nasıl sevindim okurken bile..

ben seni daha fazla kilo aldın diye hatırlıyordum yanlış bakmadımsa 68,3müşsün geçen ay. sabit gidip duruken bu hafta +700 oldun. hızlı gelen kilo hızlı gide inşallah 2 hafta içinde son aldığın kilo +100 gramcık vwerince uyarı bile almadan kurutulursun.
bir de yemezsem kan şekerim iyice düşer düşüncesini kafandan at bakiim, esas tatlı hamurlu şeyler yersen kan şekerin düşerbi de oruçlu oruçlu çok kıpırdıyon beaaaaaa koşturmacan keşke iftardan sonra olsa...

Son düzenleme:

evet canım sen önceleri 5000 adım -3000 adım yürüyüşünü yapardım ramazan senin modunu kırdı bence bayramdan sonra düzelirsin inş
benimde göbeğim gitmiyor hedefcim doğum kalma ona da egzersiz yapıp kas yapmam lazım ama hiç istemiyorum egzersiz yapmak yürümeyi seviyorum ben sadece diğer egzersizleri sevmiyorum

Sen bana hep bööle uzuun güzeel yorumlar yap, ben süper kilolar veririm beaaaaaa

yürüyüş en güzel spor, yürüye yürüye o göbüşler de gider inşallah. bende de fena göbek var. hep o şekerli şeylerden oluyorbende bir de basen var, bacaklarım kap kalın. yazın rahat olduğu için evde tayt giyiyiorum geçen gün tayt aldım evde denerken kardeşim beni balinaya benzetti gel de kavga etme böyle kardeşle

Sen bana hep bööle uzuun güzeel yorumlar yap, ben süper kilolar veririm beaaaaaa
çoğu zaman kelin ilacı olsa mantığı ile yorum yapmaktan kaçıyorum, sanıyorum şu oruçta giden 200-300 gramın hatrına kendimi yaşam koçu gibi hissetmeye başladımazcık kilo versem ne yorumlar yapacam beaaaa

günaydın hepinize
dün kiloma bakayım dedim iftardan önce kilom, 65 ile 64,7 gösterdi 2 fayans arasında 300 gram kilo oynar mı nasıl iş anlamadım
dün araba servise gidecekti dolayısı ile ben dolmuşla geldim ve eve dolmuşla gittim arada durağa kadar yürüyecek mesafe vardı tabi. yürümüş oldum , yürümek güzel bir duyguunutmuşum valla. bu gün de aynısını yapayım dedim arabayı ve dolayısı ile çocuk bırakma işini eşime devrettim, dolmuştan da biraz erken inerek sabah yürüyüşü yaptım, çok değil 5-10 dk.

menüm:
İftar: 6-7 yk pilav, 2 köfte kadar tavuk, salata, cips, (saçma bir menü oldu, iftara yarım saat kalaya kadar uyudum son anda düdüklüde tavuk pişirmeye kalktım içi çiğ kalmış)
ara: 3 top dondurma
Sahur: 3 dilim karpuz, 4-5 yk lor peyniri, 3 parmak kadar pide ve salatanın yağlı suyu

Son düzenleme:
Dun iftarimiz cook guzel gecti Allaha sukur.
Oruclu degilim ama sabah nesfit arada uc kofte sonrada iftarda yedim.
Iftar corba cop kebabi bolca havuc salatasi iki kasik pilav
sonrasi muzlu tatli biraz dondurma
bugun kendime biseyler almaya cikicam Insaallah.gecen gun denemek icin 44 beden pantalon aldim buyuk geldi acelem vardi kucugunu alip deneyemedim ama almamama ragmen bana buyuk geldigi icin mutlu oldum.bugun cocuklarsiz rahat rahat biseyler bakmayi umit ediyorum

ne güzel beden değiştiriyorsun sıra bende inşallah, Alt taraf L üst taraf M beden, inşallah Alt raraf M, üst yaraf da S olacak....alt tarafın S olma ihtimali yok bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…