Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

gül canım hedefim sen :) son gülen iyi gülerrrrr pehhhhhh :)

yazayım menümü

sabah : 1 maydanozlu zeytinyağlı yumurta
50 gr ekmek

öğle : 1 kupa brokoli çorbası
5 yk güveçte patates (yağsız yapıyorum walla en büyük keşfim şu ara çok güzel oluyor :) )
50 gr ekmek

ara : yarım armut
2 mürdüm eriği

akşam : 1 kupa brokoli çorbası
5 yk güveçte patates yine
1 bardak ayran (bir bardakta kalmak çok zor oluyor benim için)

40 dk yürüyüş

kitap vs yok bu ara...okulu bir oturtayım sonra

kaptancım izninle sayfamdaki yazıyı buraya da kopyalıyorum...bir sakıncası olmasa gerek...

Sevgili anneler, babalar ve öğretmen arkadaşlar;
Her çocuk aile sözcüğüyle önce kendi yuvasında tanışsa da kavram olarak okula başladıktan sonra anlamlandırır ve öğrenir... Ve öğretilen 'aile' kavramı genelde, anne-baba ve çocuklardan (tercihen bir kız bir erkek) oluşan toplumun en küçük birimi diye de netleştirilir.
Heyhaaaat; bazı ailelerin bu şablona uymadığını gören minik kafalar önce bir karışır sonra başlar sorgulamaya...Normal süreçte 'ah ne güzel!!! sorgulayan çocuk ...iyidir!!' desek de; bu durumda bir de sorgulanan çocuğun da olduğu hep göz ardı edilir.
Şimdi bunları neden anlatıyorum? Bizi yakinen bilenler bilir, biz bu klişe aile tanımına uymayan özel bir aileyiz...Hem de iki kere özel..Klişe aile tanımıyla yetişen 'sorgulayan' çocuk tarafından 'sorgulanan' çocuğun ailesiyiz yani...Ah keşke sorgulayanlar hep çocuk olsa...o da ayrı bir yara...
Öncelikle ailelerin anne-baba ve mükemmel bir çift çocuktan oluşmak zorunda olmadığını, bazen anne-çocuk / baba-çocuk merkezli büyükanneler dedeler kuzenler vs ile kuşatılmış minik ailelerin de olabileceğini, bunun da normal, sıradan ve sorgulanmaksızın kabul edilebileceğini de çocuklarımıza öğreterek başlayabiliriz...Böylece annesini/babasını kaybetmiş olan bizim gibi ailelerin canı daha az yanmış olur...
Ve ikinci konu; her ailenin kan bağıyla birbirine bağlanmasının şart olmadığını, bazen 'çok sevilmiş' - 'uğrunda çaba sarfedilmiş' - 'tercih edilmiş' çocukların da olabileceği; o ailelerin de çok özel aileler olabildikleri; soyadları farklı bile olsa, ailelerinin kalbinde büyüyen çocukların da en az diğerleri kadar sevilebileceğini de öğretirsek ne ala...Böylece toplumumuzda hala saklanılası görülen evlat edinilmiş, koruyucu aile yanında yetişen meleklerimizin incinmesini, sorgulanmasını ve hatta dışlanmasını engelleyebiliriz. Belki bu özel çocukların ailelerinin de 'üvey' tanımından kurtulması herkesi mutlu eder kimbilir???
Velhasıl lütfen çocuklarımızı öz aile, gerçek aile, biyolojik aile, koruyucu aile, üvey aile vs gibi alt kimliklerden uzak bir aile bilinciyle yetiştirelim...Çok zor olmasa gerek...
NOT : Bu yazı özel bir çocuğun özel ailesi tarafından, kalbi kırılan bir meleğin kalbi bir daha kırılmasın diye kaleme alınmıştır...Sayfalarınızda paylaşmanız ve hayata geçirmeniz ricasıyla...

bu nasıl menü? n'olcek senin bu halin?

Zuzu dün meybe günümün ikinci günüydü ama ben kötüleşince öğleden sonra
pilav kabak ve salata yedim az yattım kendime geldim canlandım

Dün sporum
1 saat yürüyüş
100 kez yerinde zıplama
20 dk bisiklet

Süper bi yazı ve kesinlikle katılıyorum canım...

çok dogru bir yazı...kırmasınlar kuzucuğu...

gene standart öğle yemeğim olarak 300 ml ayranla 1/2 dürüm tavuk döner yemiş bulunmaktayım.birazdan yeşil çayımı da içerim. akşama lahana suyum da hazır. bu sefer lahanaları robottan geçirdim.
dün yürüyüş yapamamıştım , yazmayı unutmuşum spor olarak 1100 defa zıpladım trambolinde.
bu gün henüz yürüyüş yok bu yağmurda ve çocukla çıkamadım. Büyük oğlanın ateşi çıktı ve okuldan aldım malesef. Aile hekimine ilaç yazdırdım henüz kullanmadım geceye kadar ateşleri düzelmezse antibiyotik kullanıcam artık

yani bünyen alarm vermese aç gezecen haaaa, ama iradeni takdir ettim doğrusu. herhalde bu kadar az yemeyle beni bu hafta da geçersin. yarın kaç kilo olacaksın 65 küsür mü acaba? benim 67,5 ten 66,5a düşse kilom iyidir.

önce kuzucuğa geçmiş olsun!! sonra lahana suyu da yeni akımmı istikrarla içiyorsun? bi de 1100 kere mi zıpladın???? nasıl yani??? iç organların yer değiştirmedi mi :) ya ben 200 ip atlıyorum bazen onda bile bir seferde mümkün değil şişkoyum ya ondan mı ki??

Geçmiş olsun canım
akrepcim ye tabi ya öyle sadece meyve ile olur mu olmaz. Az da olsa yemelisin.hatirliyorum bi kete daha yapmistin sen öyle hasta olmustun dikkat et sen bize lazimsin

Menüm sabah
1 yumurta peynir 1 zeytin 1 bisküvi çay
ara çay
öğle 5-6 kaşık tavuklu pilav ve az pırasa
ara kahve 2 badem 1 kurabiye
akşam bol salata ve pırasa düşünüyorum

Ip atlamak en zor sey.ben ipsiz zipliyorum.bu sefrki trambolindeydi.ip atlarken el ayak koordinadyonu dikkat vs. Daha cok yoruyor.
Lahana suyu yeni favorim:) kocaman bi lahana almıştım bitene kafar bunu yapicam.ictikce bence insanin midedini bulandirip istahini kapatiyor.

Hedefcim salgin var butun kuzular atesli.
Kaptancim kendine dikkat et bence bidaha bu listeyibtekrarlama. sen bize lazimsin:)
Bugunde menu yazmiycam malesef.yarin tartilmayi hicccc istemiyorum

Bugün spor olarak

1 saat tae bo
15 dk bisiklet
10 dk belly dans
ve
40 dk yürüyüş yaptım..

Sanmam kuzu yaa.. İlk hafta çok veren bünye ikinci hafta durur bence ama o 65 küsürü görünce pek heyecanlandım amaa

Hedefcim salgin var butun kuzular atesli.
Kaptancim kendine dikkat et bence bidaha bu listeyibtekrarlama. sen bize lazimsin:)
Bugunde menu yazmiycam malesef.yarin tartilmayi hicccc istemiyorum
Ya sorma canım başladım bi kere.. Bugün 10. günüm..

Geçmiş olsun canım..
Trambolinmi aldın kuzu..

Geçmiş olsun canım
akrepcim ye tabi ya öyle sadece meyve ile olur mu olmaz. Az da olsa yemelisin.hatirliyorum bi kete daha yapmistin sen öyle hasta olmustun dikkat et sen bize lazimsin
Mmmm evet canikom düşününce hatırladım hatırlayınca bu diyeti ilk yaptığımda ilk gün yada ikinci gün hastanelik olmustum ama onda çok yürümüştüm yaa.. Zaten iki gündü meyve günü dün sondu..

Bugünkü menü

Sabah
Elma sikesi ve sıcak su

1,5 tereyağlı bazlama

Öğle:
2 kelek

Akşam:
Tereyağlı ızgara tavuk, salata, yeşil çay

1 fincan sade türk kahvesi

Bugün spor olarak

1 saat tae bo
15 dk bisiklet
10 dk belly dans
ve
40 dk yürüyüş yaptım..
belly dans diye bişey akrep tarafından zayıflama literatürümüze eklenmiş bulunmakta. bu takımda daha neler duyacağız kim bilir (Emine Bilir, bizim öyle bir arkadaş vardı)

Geçmiş olsun canım..
Trambolinmi aldın kuzu..
çoktandır var bende. 2 yıl falan olmuştur. alkali diyeti araştırdığım dönemde almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…