Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

8-Evde yapılan yemeklerde ortalama 150 kalori daha azdır. Evde yiyin.

9-Tabağınızın üçte ikisini sebzeyle doldurun. Özellikle ızgara, buhar ve sağlıklı pişmiş sebzeleri tercih edin.

İşte Sıcak Suyun Müthiş Yararları Zaten çoğumuz duymuşuzdur günde 2 litre su içmek çok yararlı diye.Ancak sıcak suyunda öyle faydaları varki insanı şok ediyor. Tabiki burada sıcak sudan kasıt hafif içilebilir ılık su. Bakın sıcak su içmek nelere iyi geliyormuş.

Güne başlarken içine biraz limon sıkılmış sıcak su içmek metobolizmanızı hızlandırarak hızla kilo vermenizi sağlar. Ayrıca gün boyunca dinç kalırsınız. Limon sıkılmış sıcak su yağ dokularınızı parçalayarak dinç ve sağlıklı bir bedene sahip olmanıza olanak verir.

Yumuşak ve ışıldayan saçlara sahip olmak için sıcak su içmek şart. Sıcak su saç köklerindeki sinir uçlarına enerji gönderir ve bu sinirleri aktif hale getirir. Bu işlem natural canlılığını geri kazanmasında ve çok daha parlak görünmesinde etkilidir.

Daha hızlı kan dolaşımı ve daha sıhhatli bir sinir sistemi kazandırır Sıcak suyun en önemli işlevlerinden biri de kaslarınızın ve sinir sisteminizin düzenli çalışması için mühim olan kan dolaşımını hızlandırmasıdır.

Yaşlanmayı geciktirir Toksinler bizi hızla yaşlandırır. Sıcak su hücre yenilenmesini hızlandırır ve parlak,genç bir cilde sahip olmanızı sağlar.i

Detoks Sıcak su doğal bir detokstur. İçtiğinizde vucut ısınız artar ve hızla toksinleri dışarı atarsınız.

Burnun ve boğazınız tertemiz ve açık olur Soğuk algınlıkları, öksürük ve boğaz ağrısı için sıcak su içmek oldukça yararlı.Balgamdan kurtulmada da işe yarıyor.

Sivilceler ve siyah noktalara elveda diyin Derinizi ve vücudunuzu derinlemesine temizleyen sıcak su tüm leke ve sivilceleri azaltır

Kelliği azaltır Saç köklerinin canlılığıyla beraber saç sayısı ve uzunluğu artar.

günaydın...

ya bu bilgiler iyi hoş da benim herşey geçen pis boğazımdan sıcak hatta ılık su asla geçmiyor...acaip bulantı yapıyor...hele limonlu naneli falan mümkün değil..ben dışarda kar varken bile buzdolabından su içerim..hatta bir şişem var dokunulması yasak :) direk dikerim hem de öyle bardak falan kesmez :)

takım olarak akşam oturmasına mı gitsek ne etsek

geçmiş olsun. (bu buzdolabından su içmenin üzerine yazmak da pek bi manidar oldu) yazın tamam da kışın nasıl soğuk su içilir ki...benim de bir ısım var yaklaşık 25 derece o ısıda suyu seviyorum, kışın çogunlukla musluk suyunun üstüne sıcak su damlatıp içiyorum yazın da buzdolabından su ekliyorum.

kızım dün çok hastaydı ve malum çocuk hastaysa anne iki kere hasta yorgun yılgın ve çoooook gergin oluyor....sabah doktora götürdüm tam rapor aldım ben de eve gidicem bizim eeeen büyük patronun beni göresi gelmiş toplantıya çağırdılar...çocuğu eve bırakıp (Allahtan hala babam burda) toplantıya gittim veeeee tam 4 saat anlamsız bir toplantıdaydım...sonra eve git sürekli kusan çocuğu tekrar acile götür vs derken saat 5 olmuş ve ben bir yudum su içmemiş olduğumu o an farkettim...bi kase kadar çorba içtim...Allahtan serum falan biraz toparladı da gece rahat geçirdik...

ama bugün çoooooooook yorgunum

menümü yazayım hemen

sabah : 1,5 baharatlı tost

öğle : 1 kase şehriye çorbası
1 tabak zeytinyağlı fasülye
2 dlm ekmek

ara : 3 mürdüm eriği

akşam : 1 tabak zeytinyağlı fasülye
buharda tavuk ve sebze
ayran

yürüyüş falan yok

kitap da bu ara olamaz bi dersleri oturtamadım hala onlarla meşgulüm

dün oruçluydum
Sahurum: yeşil çay, 2 yumurta, 2 yk zeytin yağı, 1 dilim eski kaşar, 15 fıstık
İftar: tavuk , 2 bardak ayran, 2 disk mısır, 3-4 dilim turşu
tatlı niyetine (1 bardak süt, 3 petibör bisküvi, 1 tk hindistan cevizi, 1tk bal),
.................
ve bu sabahki kilom 67,4
pazar sabahı 66,7ydim. pazar günü kaçamaklı geçti ama 50g.lık 2 hamburger ekmeği, 3 top dondurma fazla olan. e dün oruçluydum. sahurda da iftarda da ekmek yemedim. sadece canım tatlı çekince 3 petibör bisküvi ile 2 disk mısır ve 1 tk bal var karbonhidrat olarak, bu +700 gram neyin nesi? turşu o kadar su tutturur mucanım sıkıldı valla...
bu lahana hakikaten su attırıyor içmeyince de sular geri mi geliyor ne? gene de iştahı azaltmasına minnettarım. sonuçta izin dönüşü 69 kiloydum şimdi 67,4 bile olsam kilo vermiş oluyorum.
...................
ev halim-ruh halim
dün oruçlu olunca yorgun ve bitkindim. haftasonu katlayamadığım çamaşırların üstüne yenileri eklenip duruyor. bizim ufaklıklardan biri mütmadiyen çişini tuvalate yetiştiremiyor (veya dediği olmayınca bırakıyor). makinede yıkanması gereken çamaşırlar, kurutmada unuttuğum ıslak çamaşırlar hepsi beni bekliyordu. nasıl olduysa bu hafta ev de fazla dağıldı. ambunun herşeyi yerine koyma salonu ve mutfağı düzenli tutma tiyosunu geçen hafta iyi yaptım hatta temizlikçim gelince şaşırdı oyuncaklara ne oldu diye, ama bu hafta daha pzts.den her yer dağınık. Akşam güç bela yatmadan bulaşık makinesini çalıştırdım zira makinenin dışında da yarım makine bulaşık birikmişti. sabah temizleri yerine yerleştiricem ki kirliler makineye girsin sadece yarısını çıkartabildim makineden dolayısı ile kirli bulaşıklar da tezgahın masanın üstünde beni bekliyor. Bu gidişle ya akşama yemek pişirmicem ya da öğle arası evi toparlamaya gidecem....
...........
ve sabahki menüm: 1 haş. yumurta, 1 çk zeytin yağı, çörek otu yağı elma sirkesi

gece rahat geçtiyse iyileşmeye başlamış demektir. okulun ilk günleri daha ne oluyor bunlara. inşallah bu kışki hastalık kotamızı doldurmuşuzdur

Canım bu açıklama bayram sonuna kadar kilo alırım demek değildir herhalde dimi
olabilir belki kaptanım hiç keyfim yok herşeyi düşünmekten yoruldum
-bebeğimi sütten kessem mi kesmesem mi gece 6 defa kalktı artık uykusuzluktan başım ağrıyor
-annem çocuğa bakmakta zorlanıyor.etrafta güvenilir bir bakıcı yok
-babama işi bırak borçlarınızı biz öderiz sen anneme yardım et dedim kabul etmedi.
inanırmısınız hiç çalışmak istemiyorum
neyse başınızı şişirmiyim.ben buralardayım ama inş bayramdan sonra diyet moduna geçerim

-bakıcı yok deme aramaya devam et. özellikle aprtmandakilerle samimiyetin olsun olmasın onlara söyle, belki etrafında birileri vardır sana söyleyemiyordur. yan apatmnalara iş yerindeki tanıdıklara özellikle etrafı olanlara söyle. bakıcı arıyorum değin kişilerle samimi olmak zorunda değilsin, yeterki iyi bir bakıcı rast gelsin. güvenlik görevlisi vb. olabilir.
- büyük şehirlerde kreş imkanı oluyor. ilk yaşlarda mecbur değilsem bırakmazsın ama bazen mecbur kalıyorsun. 13-15 aylık çocuklarını kreşe verip memnun kalanlar biliyorum. annen zorlanıyorsa yarım günlük bir kreş veya bakıcı da anneni rahatlatabilir. erkekler asla işlerini bırakıp hanımına yardım etmek istemez. hele ki çocuklarına muhtaç olmayı asla. benim annem yanımda olsa bırak babamın anneme çocuk bakmaya yardımcı olmasını annem bile tüm gün çocuk bakmazdı. hep derdi ki anne babanın yakınında yaşamak iyidir ,nedenmiş, eve çocuk bakıcısı tutacakmışım ben, annem de ara ara eve kontrole gidecekmiş , torun sevmeye gidecekmiş, işim falan olursa akşamalrı bakarmışmış ama tüm gün bakamazmış. bilmiyorum destek oluyormusun ama şu durumda da annene destek ol, kadın azcık heveslensin. bakıcı ücretleri 500-1000 lira arası, annene en az 300-500 ver bence.
- veee gün doğmadan neler doğar. ümidini kaybetme, daha yolun başındasın ve bir çocuğun var. şükret ki çalışacak bir işin var. üniversteyi bitirip evlenen kppss ye girip 2 yıldır atanamayan, hiç alışık olmadığı halde kayınvalidesi ile yakın oturan kızkardeşime de aynı şeyi söylüyorum: sabret gün doğmadan neler doğar. bu da vardı değil mi, gelin neden bugün bize gelmedi diye kocanı fişekleyen bir kayın validen olabilirdi, veya sen çalışmadığın için borçlarınız birikmiş aynı zamanda hasta kayınbabanın borçlarını ödemek için uğraşıyor da olabilirdiniz. Ne güzel ki çocuğuma annem bakamıyor diye dert edebiliyosun, ya benim gibi her sabah kreşe ağlayarak giden çocuğun için acaba kreş yeterince bakamıyor mu diye düşünseydin? Elinden geldiği kadar annenin işlerini kolaylaştır gerisini çok düşünme bence. çocuğun aç kalmıyor, altı değişiyor, yeterince sevgi alıyor ve uyuyorsa tamamdır.

hedefcim allah razı olsun canım iyi ki varsın
anneme para teklif ettim tabi güzel bir dille bende yardımcı olayım dedim kabul etmedi
allah razı olsun seve seve bakıyor ama kendisi şeker hastası birde dizinde kemik erimesi var ve bizim yaramazda artık büyüdü yürüyor yaramazlık yapıyor arkasından dönemiyor kadıncağız bende babamdan yardım istedim o da aslında seve seve bakarda hani damadın parasını istemiyor bakalım babamı ikna etmeye çalışıcam tekrar konuşucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…